Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?

poruka: 862
|
čitano: 205.598
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?
Axlus kaže...

Imam jedno pitanje... Jel dobro koristit više antivirusa na računalu ili samo jedan te postoji li koji bolji antivirus od Avasta?

Nije dobro zbog mogucih sukoba, a nije niti potrebno. Na drugo pitanje je teško odgovoriti generalno.

Vjerojatno postoji bolji, ali pitanje je free ili paid te u kojem segmentu.

Od free antivirusa Avira ima bolju detekciju, ali Avast ima bolju opremljenost. Sam odluči što ti je od veće važnosti.

Ako si mislio na komercijalni Avast, onda je odgovor jasan-postoji bolji.

...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 21:44 (kingmedo).
15 godina
Vtune kaže...

Ja koristim Eset Smart Security 4.2,WOT i MBAM pro za tjedno skeniranje!!

Dovoljna je besplatna verzija MBAM-a za on-demand skeniranje. Nemoj zaboraviti da MBAM-a (Pro) moraš isključiti i u servisima jer i nakon gašenja real-time komponente ostaje aktivan.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
14 godina
neaktivan
deadman kaže...
Vtune kaže...

Ja koristim Eset Smart Security 4.2,WOT i MBAM pro za tjedno skeniranje!!

Dovoljna je besplatna verzija MBAM-a za on-demand skeniranje. Nemoj zaboraviti da MBAM-a (Pro) moraš isključiti i u servisima jer i nakon gašenja real-time komponente ostaje aktivan.

Znam!! al sve jedno tnx

Only sky is the limit
15 godina
neaktivan

Može netko preporučit  najbolje rješenje za prastaru konfu: P4 1.6/512mb ram/GF 2 MX 400/ 40GB IDE HDD

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
neaktivan
EVO kaže...

Može netko preporučit  najbolje rješenje za prastaru konfu: P4 1.6/512mb ram/GF 2 MX 400/ 40GB IDE HDD

Mislim da bi za tu konfu Clam AV bio dovoljan, uz to mozes staviti winpatrol i wot na browser.

15 godina
EVO kaže...

WOT + ClamAV + Brain.exe.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
16 godina
neaktivan
EVO kaže...

clamav i panda usb vaccine

15 godina
neaktivan

iz mog iskustva (nije veliko: Norton, Komodo, Avast i NOD32), rekao bih da je norton najslabiji, pa je avast, pa je komodo i onda meni najjjj.... (bubnjevi....) NOD32... jeee....
nod32 trenutno koristim i nikad me nije iznevjerio...

You wanna play rough? I'll play rough!!! Say hello to my little friend!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 21:01 (tonchy).
15 godina
neaktivan
deadman kaže...
EVO kaže...

WOT sam već imo namjeru koristit, sada me zanima kakav je ClamAV, nikad čuo za njega, te što je Brain.exe?

15 godina
neaktivan
EVO kaže...
deadman kaže...
EVO kaže...

Može netko preporučit   najbolje rješenje za prastaru konfu: P4 1.6/512mb ram/GF 2 MX 400/ 40GB IDE HDD

WOT sam već imo namjeru koristit, sada me zanima kakav je ClamAV, nikad čuo za njega, te što je Brain.exe?

{#}

15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...
EVO kaže...
deadman kaže...
EVO kaže...

Može netko preporučit   najbolje rješenje za prastaru konfu: P4 1.6/512mb ram/GF 2 MX 400/ 40GB IDE HDD

{#}

Jel to ovo:

http://jebes-pravila.com/forum/index.php?topic=2294.0

15 godina
neaktivan
EVO kaže...
deadman kaže...
EVO kaže...

Clam AV je sasvim solidan i ne koristi puno memorije, jedino ima dosta false positiva.

mozak.exe

16 godina
neaktivan
EVO kaže...

WOT sam već imo namjeru koristit, sada me zanima kakav je ClamAV, nikad čuo za njega

zaštita u oblaku,kolektivna inteligencija.nema update,ne usporava,ali nema zaštitu bez internet veze
panda će ti ugasit autorun i stick provjeravaš s malwarebytesom free u windows exploreru
sve drugo će ti usporit tu konfiguraciju

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 21:26 (seneka).
15 godina
neaktivan

Brain.exe - ono što će ti svi forumaši savjetovati je u prijevodu zdrav razum: ne klikaj na sumnjive linkove, pazi što instaliraš i pazi na xXx str.

16 godina
odjavljen
EVO kaže...
deadman kaže...
EVO kaže...

Sarkazam, reklo bi se.

Prevedi tu riječ i shvatit ćeš.

Clam Av je cloud AV rješenje, dosta popularan i vrijedi ga isprobati.

...
15 godina
neaktivan
seneka kaže...
EVO kaže...

WOT sam već imo namjeru koristit, sada me zanima kakav je ClamAV, nikad čuo za njega

zaštita u oblaku,kolektivna inteligencija.nema update,ne usporava,ali nema zaštitu bez internet veze
panda će ti ugasit autorun i stick provjeravaš s malwarebytesom free u windows exploreru
sve drugo će ti usporit tu konfiguraciju

Ajde isprobat ću ClamAV. Autoran mi je ugašen, MBAM sam pobriso, jer mi je davo puno false-positive-a.

15 godina
neaktivan

Čudno za MBAM  {#}

15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Čudno za MBAM {#}

Znam, i meni je bilo čudno, jer inače nije griješio, ali je onako iz čista mira na listu zaraženih dodo neke vrlo bitne dokumente, koji nisu bili zaraženi.

15 godina
neaktivan

Provjeri Hitmanom da se uvjeriš da su stvarno False Positivi.

15 godina
neaktivan
EVO kaže...
GigaGirl kaže...

Čudno za MBAM {#}

Znam, i meni je bilo čudno, jer inače nije griješio, ali je onako iz čista mira na listu zaraženih dodo neke vrlo bitne dokumente, koji nisu bili zaraženi.

Jesi koristio placeni MBAM ili samo free verziju za skeniranje?

14 godina
protjeran
Definitivno mi je najbolji ESET NOD32.Instalirao sam ga prošle godine (2010.).Svaki mjesec pregledavam ima li virusa,jer često skidam neke programe a najčešće pirate,tako da mirno spavam kao i moj kompjuter
Chuck Norris je uspio hakirati 4chan
15 godina
neaktivan
Lazoooo kaže...
Definitivno mi je najbolji ESET NOD32.Instalirao sam ga prošle godine (2010.).Svaki mjesec pregledavam ima li virusa,jer često skidam neke programe a najčešće pirate,tako da mirno spavam kao i moj kompjuter

Jel Crackiran? ili imas licencu?

14 godina
protjeran
mario1990 kaže...
Lazoooo kaže...

Jel Crackiran? ili imas licencu?

Ma nije,skinem trajnu verziju svaki mjesec

Chuck Norris je uspio hakirati 4chan
15 godina
neaktivan

Nakon isprobavanja ClamAV-a, Comoda-a, !avast-a, Avire, odlučio sam isprobat Prevex 3.0

Prevex kao da ne postoji, vrlo malo ram-a uzima(al zato dere po procesoru xD), u install folder-u je samo jedna datoteka(sve ostalo je valjda negdje skriveno), nema performance dropova, i ima dobru heuristiu(ok svatko zakaže). Jedino me hebe,što se za heuristiku i čišćenje gamadi mora platit, al pronalazi se rješenje. 

14 godina
neaktivan

Prije 3 Godine sam na jednom forumu citao,da NOD32 tada verzija 2 il tako nesto,uglavnom netko je napiso da nod32 radi i kada izgasis kompjuter,da radi jako jako tiho,da se ventilator jako sporo okrece i da tako hladi CPU koji se sam overclocka na sto manje MHz odnosno GHz. Ja sam se 10 minuta smijao !  Al evo da ne preokrecem temu,jos jednom Eset Smart Security 4.2 i MBAM (sad mi vise nije pro kao sto je bio prije 10-15 dana,sada je free s kojim provjeravam svakih tjedan,tjedan ipo,a sa ESS svakih 2 tjedna !) Mozete staviti SSD ili SAS il neki drugi anti spyware,al ja mislim da nije potreban  uz ESS i MBAM  {#} ! i evo jos nesto,najbolji AV je mozak {#} {#} {#} 

Only sky is the limit
14 godina
protjeran

CIS + MALWAREBYTES + WOT

15 godina
protjeran

iz dosadašnjeg iskustva mogu reći da je najbitnije da ne skidaš crackirane programe i sl. čini se da je to tajna kako držati računalo čistim.

računalo čisto, a nemam aviru, nemam wot, nemam hips, nemam dodatni firewall osim defaultnog 7, nemam baš ništa osim avasta (mbam samo kao scanner), čak je i UAC onemogućen.

May justice be done though the heavens fall
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 10:18 (karakteran).
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

iz dosadašnjeg iskustva mogu reći da je najbitnije da ne skidaš crackirane programe i sl. čini se da je to tajna kako držati računalo čistim.

računalo čisto, a nemam aviru, nemam wot, nemam hips, nemam dodatni firewall osim defaultnog 7, nemam baš ništa osim avasta (mbam samo kao scanner), čak je i UAC onemogućen.

Moglo bi ti se odbit u glavu ko mojem frendu.

Hvalio se da je pametan, da nikakve viruse ne skida, da mu je komp čist, da mu  netreba ni antivirus, ni UAC, ni firewall. pa kdad sam mu išo instalirat Aviru, lijepo pokazalo 189 gamadi. :)

15 godina
protjeran
EVO kaže...
karakteran kaže...

Hvalio se da je pametan, da nikakve viruse ne skida, da mu je komp čist, da mu  netreba ni antivirus, ni UAC, ni firewall. pa kdad sam mu išo instalirat Aviru, lijepo pokazalo 189 gamadi. :)

gde sam ja to reko da nemam av? koji si ti to post čito?

May justice be done though the heavens fall
16 godina
EVO kaže...
karakteran kaže...

Točno tako! Najjači su mi oni koji se rugaju da tako kažem ovima koji imaju te zaštite, ono: "Ja nemam ništa (da, vidio sam takve komentare na ovome forumu) od tih antivirusnih i antispyware programa, pazim što skidam i gdje idem i računalo mi je čisto". Pa čovječe odkuda znaš da nemaš nikakvih gamadi na računalu, ako nemaš nikakve sigurnosne programe? Ti se vade na to da ne primječuju nikakve probleme u radu računala i računalo im nije sporo itd..

A to su gluposti jer tko kaže da računalo mora biti sporo i da mora izbacivati neke greške, pa da se onda može zaključiti da je računalo zaraženo. Gamad može biti dobro skrivena i ne mora imati za zadatak da narušava stabilnost računala. I na kraju krajeva može biti dovoljan samo jedan virus da se pokupi pa da upropasti cijelo računalo (Windowse). A lijepo da se imala nekakva zaštita smanjila bi se i mogučnost zaraze računala, iako ni dobar antivirusni i antispyware program nije 100%-tna garancija za 100% čisto računalo, ako se ne pazi i ne misli.

Doduše, forumaš karakteran ima antivirusnu i antispyware zaštitu. Ovaj se tekst odnosio na one koji se hvale da nemaju nikakvu zaštitu i da im je računalo čisto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 13:18 (Izzy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice