Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.089.236
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Koji je najbolji antivirusni program
BlackFoot kaže...

Iako Avira na testiranjima raznih antimalware org. ima vrhunske rezultate za shareware verzije, za free verzije ja ne znam nijedno ozbiljnije testiranje ( razuvijerite me, slobodno ). Mislim da je njihova free personal verzija solidna i ništa više. Ja sam je testirao, normalno na pomoćnom kompu i u virtual zoni i mogu reći da je to samo solidan komad softwarea te namjene. Da, propušta kao sito ( mada je to malo pregrub izraz ), za nevjerovat, ali je tako. Možda je i problem što se kod Avire za najnovija ažuriranja predugo čeka, u stvari vrlo ih rijetko radi ( barem je kod mene tako bilo ).

osnovni problem s besplatnom avirom su vikend ažuriranja updatea , nema ih..
preko tjedna idu i do nekoliko puta dnevno , što se tiče detekcije  ne vjerujem da je plačena verzija išta jača..
to sa  testiranjem  s zero- day malwareima je čista teorija,meni je dovoljno što su svi kompovi na kojem je ta free avira čisti i funkcionalni

edit: dobro podešena multi layer besplatna zaštita može garantirati sigurnost , bez posezanja u novčanik i opterečivanja resursa

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 15:55 (seneka).
15 godina
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

Što je kasperskyu probo sam instalirat cleam av odma je trubio dolje viru detect i tako stalno tokom onstalacije i to briso?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
16 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...
karakteran kaže...

malo troši, al zato pušta ko sito. eto nemam je ni 4 dana i već je pokupila virus. ni full scan avire nije ga otkrio ni mbam full scan također. ali našao ga norman srećom. imao extenziju .FOX punog imena se ne sjećam. norman ga je automatski obrisao, tako je podešen, čim nađe briše.

Slažem se s tobom. Iako Avira na testiranjima raznih antimalware org. ima vrhunske rezultate za shareware verzije, za free verzije ja ne znam nijedno ozbiljnije testiranje ( razuvijerite me, slobodno ). Mislim da je njihova free personal verzija solidna i ništa više. Ja sam je testirao, normalno na pomoćnom kompu i u virtual zoni i mogu reći da je to samo solidan komad softwarea te namjene. Da, propušta kao sito ( mada je to malo pregrub izraz ), za nevjerovat, ali je tako. Možda je i problem što se kod Avire za najnovija ažuriranja predugo čeka, u stvari vrlo ih rijetko radi ( barem je kod mene tako bilo ).  Normalno od free verzija se i ne može očekivati neka vrhunska zaštita kao i od velikog broja komercijalnih riješenja,a koja su upitne kvalitete i detekcije. Još uvijek smatram komercijalne Kaspersky, Norton, Aviru Premium, NOD 32, G- data i F- secure puno boljim riješenjima nego free verzije. Ovime ne želim, ali stvarno to mislim, ni na koji način popljuvati free verzije, ali free je free i nije isto što i sharaware. I za kraj mislio sam preći na free verziju Avire, ali ipak neću. Nisam zadovoljan ni sa trenutačnim rješenjem ( Nod 32 Antivirus 4- plaćena licenca ),ali mi je on nakon instaliranja na prethodno navedeno računalo detektirao zarazu skoro sa 99 % ali  ih je uspio ukloniti sa 90 %. Ovih 10 % nemogućnosti uklanjanja raznih, ali stvarno raznih malwarea, je jako zabrinjavajuće.  

Ja sam uvjeren da sam negdje bio našao podatak da besplatna i premium avira imaju isti av engine (zato sam i stavio link av comparatives).

Sad ako mi to može neko potvrditi ili pobiti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 18:21 (brixy).
17 godina

ja bih se jos jedan put ponovio, pa molim neistomisljenike da me opet ne kamenuju.

-dakle ja sam onaj koji ponekad nahvali kupljenu aviru i dobijem kubik kamenja po glavi.

svi vi koji tvrdute da nesto pusta ko sito i da nemate redovan update.

avira premium dodje 20€ za godinu dana.

- ima ono sto nema free, webguard koji filtrira sav web sadrzaj prije nego isti udje u browser.

nema tu nikakvog propustanja

- kod premiuma svakog sata skace prozor sa novim obnovama

eto Nevinašce

jos jednom molio bih superadvance.master.users  da ne cjepidlace opet sto je webguard i slično kao prije 15 stranica.

-jucer nitko ne moze uci na partis.si

tvrde juzeri da je bio neki baner koji "uzbudjuje"Smijeh  av sustave.

svi sa avastom i free avirom nisu imali pristup sajtu, dok je premium avira pustala,ali bi prije toga blokirala famoznu glupost da ne udje u browser.

ostatak stranice radi.

tako vam je i na puretna xxx trackeru vec pola godine... otvori tracker ali jedan baner blokira i na njegovom mjestu pise..ovaj pristup je blokiran radi sigurnosti.   sa free rjesenjima nije vam nista blokirano.   nego sreca masu je tu false alerta.

molim moderatore da me ne nazivaju po forumu BUDALOM, kao Danny_HR .. ja nikog ne nazivam nikakvim imenima. http://j.imagehost.org/0453/BUG.jpg
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

.

- ima ono sto nema free, webguard koji filtrira sav web sadrzaj prije nego isti udje u browser.

da, to je razlika , makar za tim webguardom ne žalim previše

16 godina
odjavljen
seneka kaže...
torrente kaže...

.

Da, ali ipak dobro posluži. S tim da  Avast! ima većinu toga već u free verziju.

Iako ja preferiram free Aviru.

Ja nemam potpis!?
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 16:14 (kingmedo).
16 godina
neaktivan
seneka kaže...
torrente kaže...

.

Evo sta je rambox rekao o tome na ovoj starnici http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/najbolji-free-antivirus/3810.aspx?page=6

16 godina
protjeran
kingmedo kaže...
seneka kaže...
torrente kaže...

.

Da, ali ipak dobro posluži. S tim da  Avast! ima većinu toga već u free verziju.

zašto ako je avast tako dobar?

Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
16 godina
odjavljen
karakteran kaže...
kingmedo kaže...
seneka kaže...
torrente kaže...

.

S Avirom imam bolja iskustva...

Ja nemam potpis!?
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 16:24 (kingmedo).
17 godina

toliko od mene danas oko ovog topica, dodjem opet za 15 stranica .

btw :D :D :D

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/vrijednost-bughr-domene-599148-dolara/58503.aspx

opet virusNevinašce

molim moderatore da me ne nazivaju po forumu BUDALOM, kao Danny_HR .. ja nikog ne nazivam nikakvim imenima. http://j.imagehost.org/0453/BUG.jpg
16 godina
protjeran
kingmedo kaže...
karakteran kaže...
kingmedo kaže...
seneka kaže...
torrente kaže...

.

S Avirom imam bolja iskustva...

ako nije tajna kakva? ukratko, rečenica, dvije please...

Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
15 godina
neaktivan
duje123 kaže...

definitivno najbolji antivirus je kaspersky internet security 2010

Iako volim Kaspersky i iako sam veliki Kaspersy fan mrzim ovakve odgovore. Objasni zašto si to napisao i po čemu je on najbolji. 

16 godina

od onih koji se kupuju ja ovu listu smataram dobrom.. iako bi neka mjesta izmjenio http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

Predobro, ovo se mora pogledat http://shrinkthis.net/1lu posjetite www.podbuzz.com
16 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

od onih koji se kupuju ja ovu listu smataram dobrom.. iako bi neka mjesta izmjenio http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

di si ju iskopao ? brzo instaliraj wot na browserBelji se

15 godina

Avira:

1. Ok detekcija (do sada nista nije proslo kroz nju, ali to mogu pripisati i savrseno konfiguriranome Comodu)

2. Malo petljanja oko update-a (no rijesi se, ali opet moras nesto "prckat")

3. Reklama (nekima smeta, nekima ne.....ja sam medu onim prvima pa sam je maknio sto znaci opet malo "prtljanja" po samome antivirusu)

4. Ne moze se rasiriti prozor, sve suzbijeno i poprilicno nepregledno....mislim da ce se vecina sloziti samnom da bi bilo lijepo da mogu program rasiriti po monitoru koliko god hoce te da im je sve malo preglednije

Avast5 free:

1. Detekcija mi je ista kao i kod Avire (osobno nisam primjetio neku razliku)

2. Svakodnevno radi update te jos te obavijesti ona "gospodicna" o svemu tome (naravno, moze se ugasiti to upozorenje) i nikada nije prosao i jedan dan da update nije napravljen

3. Nema reklama

4. Boot time scan

5. Pregledno, sve lijepo poslozeno te mozes rasiriti prozor koliko god hoces

6. Neki su se zalili na sporo skiniranje no mjerio sam osobno na kompu i mislim da sam dao par screenshotova u nekih 15-ak stranica prije gdje je lijepo prikazano da brze skenira neko npr. KAV

7. Network shield (koji mi se cesto znao javit)

Zakljucak:

Oba anitivirusa su FREE, oba rade odlicno svoj posao sa obzirom koliko ih "placamo" te rade bolje od nekih programa koje ljudi placaju.....uz dobro podesen firewall i jos mozda clamAV predstavlja skoro pa "savrsenu" (mali hint na navodnike) zastitu.

Osobno mi je drazi Avast5 free...Aviru sam si instalirao prije ni sam ne znam koliko, iskonfigurirao i ne micem je cisto iz neke ljenosti i zato sto odlicno radi svoj posao te su razlike izmedu Avire i Avasta skoro pa nikakve (pogotovo sto koristim x64 Win pa mi ne radi "Boot time scan" od Avasta).

Oba antivirusa uz recimo Comodo (za kojega i dalje tvrdim da je daleko najbolji free firewall i tsojim iza toga) + Malwarebytes + WOT + alternativni browser (znaci ne IE) predstavljaju odlicnu zastitu i to sve besplatno!

Koji god od ta dva stavili necete pogrijesiti....

Zauzece resursa tj. RAM-a kod Avast-a i kod Avire su podjednaka....nema tu neke velike razlike.

Uz ovu kombinaciju mi ne pada na pamet davati novac i za antivirus, firewall ili "all in one" rijesenje....

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 17:23 (win32).
15 godina
neaktivan
JohnnyPistolero kaže...

Namjeravam kupiti kasperski AV pa me zanima ukoliko ga je netko probao može li reći malo detaljnije o njemu.

Znači korištenje resursa, ugodnost pri radu, pronalaženje virusa, trojanaca itd.

Dobro je uvijek dobiti mišljenje iz prve ruke ;)

Jaaaa sam ga probao. To svi već znaju xD. Pa evo,kada ga instaliraš traži restart ko i drugi AV. Imaš u kutu gore settings i tamo su ti opcije kako da podesiš ali ja ti preporučujem da ostaviš prema defaultu pošto je tako najbolje namješten. Sučelje je preljepo,zeleno je dosta xD. Sve je ljepo objašnjeno,detekcija je odlična,ukloni svaki virus nikad neće zafrkavat ko ona glupost od ESET Antivirusa (NOD32) koji govori da ga nemože obrisati. Ako je virus napredan,da bi ga Kaspersky totalnoi uklonio trebat će resetirati. Sve u svemu odličan paketić,ali kad već kupuješ preporučio bih ti Kaspersky Internet Security a ne Kaspersky Anti-Virus zato jer ima Anti-Phishing,Firewall itd....sve u svemu isplati se dati pare za njega!

15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

Što je kasperskyu probo sam instalirat cleam av odma je trubio dolje viru detect i tako stalno tokom onstalacije i to briso?

Ma Kaspersky je preosjetljiv na te stvari. Jednostavno ne podnosi da mu se itko drugi miješa u " posao ". I neki drugi antimalware proizvodi to ne vole ali barem samo upozore na postojanje i instalaciju drugih antimalware proizvoda, ali uglavnom ne sprečavaju njihovu instalaciju. Iako proizvođači Clam AV Immunet Protect tvrde da je ovaj software kompatibilan s dosta drugih proizvoda ( među njima je naveden i KIS doduše v. 2009 ) očigledno po tvome iskustvu nije tako. Hvala što si svoje iskustvo podijelio sa ostalima.

16 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...
Zvjerkan kaže...

Ma Kaspersky je preosjetljiv na te stvari. Jednostavno ne podnosi da mu se itko drugi miješa u " posao ". I neki drugi antimalware proizvodi to ne vole ali barem samo upozore na postojanje i instalaciju drugih antimalware proizvoda, ali uglavnom ne sprečavaju njihovu instalaciju. Iako proizvođači Clam AV Immunet Protect tvrde da je ovaj software kompatibilan s dosta drugih proizvoda ( među njima je naveden i KIS doduše v. 2009 ) očigledno po tvome iskustvu nije tako. Hvala što si svoje iskustvo podijelio sa ostalima.

osim toga čemu uz KIS instalirati clamAV , potpuno nepotrebno
ali u besplatnoj koncepciji je dobrodošao,s avirom npr se odlično slaže

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 18:56 (seneka).
15 godina

Jel clamAV otežava surfanje ili je internetska veza i dalje nedirnuta?

EDIT:sad sam ga pokušao instalirati i kaže:Installation failed with error code 1816 i prekine se instalacija.

Pokušavam ga staviti na virtualnu mašinu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 19:25 (softwaremaniac).
16 godina

neznam jel vec bilo, kako iskonfigurirati outpost firewall pro 7.0?

Znate vec http://bit.ly/9PlRyP
16 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

Jel clamAV otežava surfanje ili je internetska veza i dalje nedirnuta?

ništa ne usporava,ni surfanje niti dizanje os-a

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 7:53 (seneka).
15 godina

@seneka Javlja mi grešku znaš li možda zašto?

16 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

ko javlja? greška kod instalacije?
koji imaš os i koji av?

edit:sad sam vidio,ne znam u čemu je problem. grešku na google?

ili isprobaj immunet

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 19:35 (seneka).
15 godina

virtualna mašina,tek postavljena,nema ništa na njoj,samo W7.

O.K. Probat ću,pa javim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 19:38 (softwaremaniac).
16 godina
seneka kaže...
softwaremaniac kaže...

ko javlja? greška kod instalacije?
koji imaš os i koji av?

edit:sad sam vidio,ne znam u čemu je problem. grešku na google?

ili isprobaj immunet

kakav je taj immunet, sta je bolje on ili cloud kakvi su njegovi zahtjevi jel zauzima puno radne memorije? (mislim na immunet)

Predobro, ovo se mora pogledat http://shrinkthis.net/1lu posjetite www.podbuzz.com
15 godina

Mislim da bi ovo iz comoda bilo jako dobro.Izašao je Comodo antivirus ali bez firewalla.Proizvod se sastoji od antivirusnog programa i defense+ ili ti  HIPS ali nema firewall.

Može se pročitati na njihovim stranicama od comoda.Mislim osobno, a treba testirati da če to biti jako dobro što propusti antivirus tu je defense+ i tu nema što proči,a još sve besplatno.

http://antivirus.comodo.com/

16 godina
TonyM kaže...

Mislim da bi ovo iz comoda bilo jako dobro.Izašao je Comodo antivirus ali bez firewalla.Proizvod se sastoji od antivirusnog programa i defense+ ili ti  HIPS ali nema firewall.

Može se pročitati na njihovim stranicama od comoda.Mislim osobno, a treba testirati da če to biti jako dobro što propusti antivirus tu je defense+ i tu nema što proči,a još sve besplatno.

e ovo se necini lose.. jer probao tko zanima me koliko je zahtjevan?

15 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
TonyM kaže...

COMODO Antivirus je solidan,ima odličan Heuristic,ali AV je solidan. Znaći,na primjer,on će detektirati 6 od 10 virusa,a sa heuristikom 7 od 10 ili čak 8 od 10.a za ostalo je tu Defence+ koji će te upozoriti na sumnjiv program i ti ga blockaš. Još je bolji CIS (COMODO Internet Security) jer ima i Firewall,tako da je to dobitna kombinacija. Najbolje free riješenje (uz WOT i Malwarebytes). Svaka preporuka!

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 21:59 (filipvk1000).
16 godina
filipvk1000 kaže...
MarioVk kaže...
TonyM kaže...

COMODO Antivirus je solidan,ima odličan Heuristic,ali AV je solidan. Znaći,na primjer,on će detektirati 6 od 10 virusa,a sa heuristikom 7 od 10 ili čak 8 od 10.a za ostalo je tu Defence+ koji će te upozoriti na sumnjiv program i ti ga blockaš. Još je bolji CIS (COMODO Internet Security) jer ima i Firewall,tako da je to dobitna kombinacija. Najbolje free riješenje (uz WOT i Malwarebytes). Svaka preporuka!

a koliko je za komp zahtjevan, meni je bitnije da sto manje rama zauzima?

15 godina
filipvk1000 kaže...
MarioVk kaže...
TonyM kaže...

da točno je to što si naveo za comodo da.Još sam zaboravio reči da comodo antivirus ima naravno i sandbox sve osim firewalla.Meni firewall i nije toliko potreban kao HIPS ili defense.I na stranici matousec  vidi se testiranje Hips a ne toliko firevala no o tome je  več govorio Rambox u svojim postovima.

Tako da  Comodo antivirus ima šanse...Smijeh

A što se tiče potrošnje što kolega mariovk pita nije nikakav veliki potrošač sve u najboljem redu.Tako da  mariovk probaj pa budeš vidio ili pročitaj sve na  njihovim stranicama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 22:07 (TonyM).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice