Heheheh
tek na 147 stranici ti ide na jetra ;)
A gdje su tek zakljucane teme ;)
provokatoru
jesi stvarno instalirao kaspersky?
ako jesi,dojmovi?
Heheheh
provokatoru
jesi stvarno instalirao kaspersky?
ako jesi,dojmovi?
Testirao sam malo FortiClient Endpoint Security.....
Nije loše za free, ali daleko iza CIS-a.
Nema HIPS, ima solidan AV+dobar FW....s tim da mu je detekcija skupa malwarea lošija od Comodovog AV.
I prošlo je sve i svašta.....
Stvarno jesam? Ma kakvi dojmovi ;)
Radi i ne gnjavi me ;)
Jedini put u zivotu sam imao virus kraj cis-a. Creckani nod u 10 godina nista propustio nije a kasperski mi je tu samo 2 dana. Vijdecemo. Verzija 2010 je u pitanju.
CIS je definitivno kompliciraniji za iskonfigurirat
A zašto ne bi ostavio sve po defaultu?
Na kraju krajeva, treba promijeniti dvije (2) opcije!
Jel to komplicirano za iskonfigurirat? Ništa više od Kasperskog, kojemu isto treba staviti da nepoznate aplikacije tretira kao Untrusted.
Voila!
Ne kuzim sta vas sve toliko muci taj CIS? U cemu je tu problem? Zato sto je ljudima bolji od komercijalnih programa, a uz to je besplatan? Ozbiljno pitam...u cemu je problem?
U tome sto korisnici CIS-a (vecina od njih) cinicki podcjenjuju korisnke koji su odlucili platiti za svoje resenje. Dobivamo mantranje CIS, CIS... pa zatim linkanje na video testove i tako to. Predstavljaju ga kao savrseno resenje (a nije) za sve nedace vezane uz PC zaraze
Zasto da koristim neki komercijalni program, kada mi je CIS bolji? Ovo sto je besplatan igra najmanje ulogu jer smo danas lijepo izracunali koliko malo novaca kosta npr. NIS. Mislite da nebi netko dao 70-ak kn za NIS da mu je bolji od CIS-a? Taj koji nebi dao te novce je IMHO stvarno cudna osoba. Nije to stvar samo sa Symantecom...ista stvar je i kod KIS-a, BitDefendera, Avire, Eseta ili nekog desetog rijesenja.....kada gledamo zapravo je sve to jeftino + kupuje se samo jednom godisnje. Stvarno ne vidim problem
Ne vidim problem niti ja. AV/IS resenja su relativno jeftina naspram drugih programa a daju mnogo (zastitu)
Stvarno ne vidim problem.Mjesecno dajem vise love sa npr. box ili recimo LOTRO ili neku desetu igru nego sto kosta jedan antivirus. Comodo je CIS dosta dugo razvijao i sada su napravili stvarno dobar posao.
Pa ja dajem mnogo, mnogo vise novca za cigarete i kafu sa frendovima nego li za AV resenje
Comodo je CIS dosta dugo razvijao i sada su napravili stvarno dobar posao. Kome ne valja neka nade sebi neko bolje rijesenje i to je to, ali ovo NIS vs CIS mi laganini vec ide na jetra
I meni ide na jetra unatoc tome sto sam poklonik Nortona ali dajte ljudi. Ne insistiram na to da netko kupuje/instalira NIS zato sto ja volim NIS
Jeste da se Comodo razvija i napreduje tokom razvitka ali Comodo je jos nerazvijen produkt i to samo zato sto ima previse agresivan engine. Comodo jos treba polirati svoj produkt a ne bacati rukavice okolo i izazivati na dvoboj (a zatim gubiti). Na primjer jos nema VB100 sertifikat (ispravite me ako gresim). Jos ako k tome pridodamo indoktriniranost Comodo korisnika putem agresivne kampanje i putem njihovih foruma + youtube...
Sve to vodi do odbojnosti kod korisnika. Nek srede svoj produkt (neka je besplatan) ali tako da ga mogu koristiti i manje napredni korisnici a ne da klikaju po opcijama mahinalno bez da znaju sto zapravo rade. HIPS je mac sa dvije ostrice. Donosi dobit onome ko ga zna ocjeniti/koristiti a nevolje onome tko ne zna. Ipak..Comodo ima odlican firewall i na koncu da rezimiram, njegov AV engine je jos u povojima. Mislim da ga sledi svetla buducnost. Za sada je rano da ga ja preporucim nekom za zastitu ili jos bolje/gore ja ga necu koristiti ovakav kakav je (agresivan i paranoican)
I opet, zasto nitko nije zucnuo niti rijec o ESET-u?
CIS je definitivno kompliciraniji za iskonfigurirat
A zašto ne bi ostavio sve po defaultu?
Na kraju krajeva, treba promijeniti dvije (2) opcije!
Jel to komplicirano za iskonfigurirat? Ništa više od Kasperskog, kojemu isto treba staviti da nepoznate aplikacije tretira kao Untrusted.
Voila!
Nije to baš tak kak si napisal,evo samo za početak nekaj kaj ti se može učiniti poznato
"...Preporučujem NE uključiti Threatcast (online zajednica) i Comodo DNS server. Netko drugi će ih možda uključiti, ali osobno ne vidim previše koristi.
Po instalaciji je defaultno uključen "Internet Security" mod zaštite (optimalan za obične korisnike, ali nije najsigurniji).
Postavke kroz tray ikonu:
Desni klik i promijeniti CIS mod u "Proactive Security".
Desni klik i promijeniti Antivirus mod u "On Access".
Desni klik i promijeniti Firewall mod u "Safe mode" (ako su Windoze čisto instalirane i sigurno nema malwarea onda odabrati Clean mode-svemu što je instalirano se vjeruje).
Desni klik i promijeniti Defense+ mod u Safe mode" (ako su Windoze čisto instalirane i sigurno nema malwarea onda odabrati Clean mode-svemu što je instalirano se vjeruje).
Sandbox je enabled po defaultu i tu se može disableat po želji (manje iskusniji korisnici neka ga ostave enabled, ostali će morati odgovarati na malo više D+ pop-up pitanja).
Dodatne postavke kroz sučelje:
Antivirus: Scanner Settings->Real Time Scanning->Detections: uključiti sve opcije. Heuristics postaviti iz Low na Medium ili High (nema prevelike razlike).
Firewall: Common Tasks->Stealth Ports Wizard->odabrati "Alert me to Incoming connections..." (treba za P2P i IM). Najsigurnije je odabrati "Block all incoming connections".
Firewall: Advanced->Firewall Behavior settings->Alert settings->Low. Uključiti sve opcije osim "This computer is an ICS server".
Firewall: Advanced->Firewall Behavior settings->Advanced: uključiti sve opcije osim" Monitor NDIS protocols..."
Defense+: Sandbox->Sandbox settings. Uključiti sve opcije osim "Automatically detect installers/updaters..." (ovo blokira rogue software).
Defense+: Advanced->Defense+ settings. Uključiti prve dvije opcije "Trust the applications digitally signed..." i "Block all unknown requests...".
VAŽNO! Do slijedećih postavki sam došao osobno (empirijski) i na vama je ako ih želite uporabiti.
Defense+: Common Tasks->My Protected Files: dodati foldere (ovo sprečava dropanje malware fajlova...bit ćete upozoreni od strane D+):
C:\Program Files*
C:\ProgramData*
C:\Documents and Settings\ime_korisnika\AppData*
C:\Documents and Settings\ime_korisnika\Application Data*
C:\Documents and Settings\ime_korisnika\Desktop*
C:\Documents and Settings\ime_korisnika\Start Menu*
C:\Documents and Settings\ime_korisnika\My Documents*
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data*
C:\Documents and Settings\All Users\Desktop*
C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu*
C:\Documents and Settings\All Users\My Documents*
Defense+: Common Tasks->My Protected Registry Keys: dodati slijedeće ključeve (ovo sprečava unos novih i mijenjanje postojećih ključeva...bit ćete upozoreni od strane D+):
HKEY_CURRENT_USER\Software*
HKEY_CURRENT_USER\System*
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE*
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM*
HKEY_CLASSES_ROOT\SOFTWARE*..."
Pa još kad počne "Apllication isolated,Apllication blocked,Apllication Sandboxed...kliksj ovo,klikaj ono pa staviš "don't isolate again"a on istu aplikaciju opet Sandboxa ko da mu niš nisi rekao,pa traži liste blokiranih programa pa ručno vadi van i bijenjaj u trusted pa ovo pa ono.........
Koristio sam ga i znam da je kompliciran dok sve ne poštimaš i narihtaš a u hodu ga i naučiš u dušu i za sve to treba vremena, živaca, ispitivanja i čitanja po forumima...
Kasnije kada ga jednom središ kak treba i kad mu odgovoriš na 100 pitanja...onda postaje jednostavan za daljnje korištenje ali kakvih li porođajnih muka čoeče!!!
Heheheh
Ma ne, nego ono ispada da je free=smece sto je daleko od istine, a Comodo je to i dokazao. Da nisu toliko sigurni u svoj proizvod ne bi "izazvali" npr. Symantec ili davali onu lovu. Uz to nikada mi pokraj njega nije prosao niti jedan malware.
Istina da koristim svega par mjeseci cijeli CIS, a do tada sam kombinirao Comodo firewall sa nekim drugim antivirusom no sada za to apsolutno nema potrebe. CIS v5 radi odlicno i CAV je odlican te nema potrebe za ubacivanjem nekog drugog antivirusa....bar ne kod mene i za moje potrebe.
Kazem, da mi ne valja pa stavio bih KAV 2010. kojega imam ili BitDefender 2010. za kojega imam isto tako legalnu licencu. No po postovima sto citam ispada da je NIS 2011. "kralj"....nedodirljivi.....no ok, sve ima svoju publiku.
Comodo je samo pokazao da proizvod za 0 kn moze biti bolji od vecine komercijalnih proizvoda, a naplacuju samo support sto su odlicno izveli.
Kazes da si kupio novi KIS? Kakav je? Inace da kupujem neko IS-i rijesenje, vjerojatno bi to bio KIS.
Siketa ima pravo, na CIS-u ima uistinu malo opcija za podesit i rijesena stvar...ne trebas biti bas neki ultramegahaker da bi ga "skuzio". Istina da je program kompleksan, ali isto tako moze se i jako lagano iskonfigurirat + osobno zelim sam odlucivati sta ce mi se desavati na kompu pa mi nije problem odgovoriti na par pitanja koje postavi CIS (makar vec dugo nisam vidio ni jedno).
Ma sve je stvar osobnog izbora....kao kada smo pricali o media playeru pa si mi rekao za MPCHC. Evo imam ga i danas po tvojoj preporuci i radi mi predobro i ne mislim ga uopce mjenjat. Tako da nebi ispalo da ne prihvacam sugestije, pogotovo onih koji se kuze u neke stvari vise od mena....a sa media playerima se nikada nisam toliko zamarao no kada je GOM poceo zezat zatrazio sam pomoc i prihvatio tvoju sugestiju za MPSHC koji je uistinu odlican. Radi mi bolje nego ijedan media player.
andi, to su bile moje osobne, malo nabrijane, postavke verzije 4.x (vidiš da nema više Threatcasta).
Verzija 5 je druga priča...nisam imao iskustvo da ne pamti odgovor firewalla i "Don't isolate it again" sandboxa.
A bacio sam na njega valjda već blizu 1000 malwarea....
Win, instaliraš K-lite codec pack s MPC i miran si.....
ej ljudi, nisam jos citao sto pisete... evo borim se da printer izvadim iz sandboxa...ne printa mi... javim se.
pusa!
btw javite suportu da odobre epsonove drivere kao normalnu stvar i da ih ne tretiraju kao opasnost.
canon aparat je isto u sandboxu i defence me spasava od svih napasti... dodjem kasnije.
ej ljudi, nisam jos citao sto pisete... evo borim se da printer izvadim iz sandboxa...ne printa mi... javim se.
pusa!
btw javite suportu da odobre epsonove drivere kao normalnu stvar i da ih ne tretiraju kao opasnost.
canon aparat je isto u sandboxu i defence me spasava od svih napasti... dodjem kasnije.
Da čitaš odgovore već bi vidio da smo ti napisali što i kako.
Resetiraj komp na kraju. Cmok!
Već sam se zabrinuo da i tebe CIS nije sandboxirao!
pusa!
ajde,vidim da se polako privikavaš
torrente, a da ti lijepo isključiš Sandbox i koristiš pravi HIPS, a ne onu igračku u SpyShelteru?
Vidiš da ti to ne ide baš od ruke.....da stisneš "Don't isolate it again" kad ti sandbox izbaci pop-up, ne bi se tolko patio...
pusa!
"Don't isolate it again" je tvoj najbolji prijatelj, meni savršeno radi na 3 računala, pa nema razloga da tebi ne radi, ili radi polovično...
EDIT: siketa me prestigao...
idem zapalit, pun mi qua vise.
melihu ce mama rodit bracu koliko sam je *****.
pusa!
Ne daj se moj torrente, ne daj se godinama....
Kada se izboris do kraja i izvadis virusoliki printer iz sandboxa nemoj zaboraviti da ocistis pesak iz unutrasnjosti. Steti glavama
idem zapalit, pun mi qua vise.
melihu ce mama rodit bracu koliko sam je *****.
LMAO
Ma sve je stvar osobnog izbora....kao kada smo pricali o media playeru pa si mi rekao za MPCHC. Evo imam ga i danas po tvojoj preporuci i radi mi predobro i ne mislim ga uopce mjenjat. Tako da nebi ispalo da ne prihvacam sugestije, pogotovo onih koji se kuze u neke stvari vise od mena....a sa media playerima se nikada nisam toliko zamarao no kada je GOM poceo zezat zatrazio sam pomoc i prihvatio tvoju sugestiju za MPSHC koji je uistinu odlican. Radi mi bolje nego ijedan media player.
Upravo i ja to kazem. Ovdje se 147 stranica prica koji je najbolji. Bezveze. Ja sam godnama koristio creckani nod i nikad nista. A nista pored toga. Creckani AV only ;)
Stavio cis i popusio dva komada u par dana. Nebitno jesam li ja pogresno odgovorio ili je on supalj. Fuck AV ako se ja moram boriti sa njim. Ja hocu da instaliram i zaboravim jer je meni av sporedan program i ne zelim da znam da ga uopste imam. Kao sto je slucaj sa nodom. Zamisli domacicu koju cis gnjavi sa milion pitanja? Isto koa sa MPCHC. Stavis na komp i rijesio si sve probleme sa videom. Ja takve programe volim jer nisam kupio komp da podesavam programe po cijeli dan. A ja jos i znam ponesto ali vecina korisnika kompa zna manje.
sutra cemo sve ispeglat nanovo i koristit ono sto mi ne utice na hemoroide.
ovaj kupus nije juzer frendli, nego pain in the ass.
btw javi mentoru melihu na forumu neka skroji neki posten tool za uninstall... sto, oni misle da to nitko ne uklanja sa pc-a?
gledam sad postavke dns servera u indiji ostale u networku...pih.
ja istovarim kamion shita,ali ga i vi istovarite... ne pada mi na pamet tumacit sto je peer konekcija na torrentu i sto mu u studentskom domu broji u defensu 3 milijona aktivnosti... wina32 bi zamolio ako moze iznijeti kakve dojmove ima o cis-u, jer niti jednom rijecju to nije nikada spomenuo,a kamo li ponovio ;)
siketa je klasicni "omađijani" forumas unutar sekte i sve mu oprastam. nije lako ni onome yubito99...super je kad lik u clipu kaze... maj perents hev difult defens plas on pisi. taj je doma i starce ubio comodom.
izgoreni je kurva svoje vrse...cita stivo i informira se,dosta zna,ali koristi trajlove kasperskog i f-secure.
toliko od mene glede comoda draga i cijenjena omađijana inteligencijo.
oko bozica kad na tv-u idu prilozi gdje se dijele sunkice po puckim kuhinjama,ja cu ovdje udijelit 2 nortona.
Stavio cis i popusio dva komada u par dana. Nebitno jesam li ja pogresno odgovorio ili je on supalj. Fuck AV ako se ja moram boriti sa njim. Ja hocu da instaliram i zaboravim jer je meni av sporedan program i ne zelim da znam da ga uopste imam. Kao sto je slucaj sa nodom. Zamisli domacicu koju cis gnjavi sa milion pitanja? Isto koa sa MPCHC. Stavis na komp i rijesio si sve probleme sa videom. Ja takve programe volim jer nisam kupio komp da podesavam programe po cijeli dan. A ja jos i znam ponesto ali vecina korisnika kompa zna manje.
Svatko ima svoj ukus,netko kao ti želi dati svu sigurnosnu kontrolu nad kompom AV softwareu jer imaš povjerenja u njega a netko želi imati sve pod kontrolom jer ne vjeruje da bi AV program mogao biti dovoljno pametan da pusti što treba pustit i blokira što treba blokirat .
I ti si u pravu i drugi su isto u pravu,kako?
Pa tako jer ni jedan AV program nije 100% pouzdan i kad tad češ se zarazit jer si u potpunosti vjerovao nesavršenom AV programu.
Sa druge pak strane,oni što žele nadzirati sve moguče i nemoguće programe i procese koji se pokreču na kompu,misle da su nepogrešivi pa će i oni kad tad pogrešno kliknut i dozvoliti malciozni upad na sistem jer i oni su ipak samo ljudi koji griješe...pa eto,to je moja filozofija.
I šta sad? Tajna je u doziranju,ni previše ni premalo povjerenja,dobro je naštimat AV program da pita za dopuštenje izvođenja nekih važnijih stvari kao sto je pokušaj samoinicijativnog spajanja na internet od strane nekog programa ili auto pokretanje nekih stvari koje mu nisi naredio ali opet sa druge strane da ne zapitkuje baš za svaku glupost,znani trusted program ili svaku sitnicu!
Znači dati AV programu kontrolu nad puno toga ali opet za važne ili njemu nepoznate stvari ga narihtat da te pita!
Eto, nije dobro da je "user" ni preparanoidan ni prepovjerljiv prema AV programima.
Sad se postavlja pitanje da li dotični AV program ima u sebi mogučnost takvog detaljnog podešavanja vlastitih prohtjeva ili ne? Ja znam da CIS to ima i njega se može podesiti po volji "usera"( što će zapitkivat a što neće ) a što se tiće NIS-a,namjestio sam ga bio na maximalno jake postavke i nikad me ništa nije pitao! Ili je stvarno jaaako pametan ili sam ja samo imao sreće da se nisam zarazio,ne znam ali to mu zamjeram!
Po mom mišljeju bi ipak trebalo da NIS bude malo više interaktivan sa "userom" a vjerujem da će to u budućim nadogradnjama tako i biti jer mislim da je uz Kasperskog,CIS,G Datu,ESET,OA++,F-Secure,NIS među najboljim IS programima koji kao i ostali nije savršen ali se svakim danom sve više razvija i unaprjeđuje!
Bez imalo sumlje mogu prorokovati da će NIS u budućim verzijama dobiti i hips i sandbox ili neke slične verzije toga.
Potpisujem se kao potpuno nepristran niti jednom klanu jer želim zadržati objektivnost i zdravo prosuđivanje!
Pozz
Sam za sebe kazes da si nepristrasan ;)
Ja necu da me av gnjavi. Nod 2.7 kojeg godinama imam na kompu me nista ne pita i nikad nista propustio. Znaci samo AV. firewall jedino na routeru. Nema wata, nem sandboxa nema nista. Jedino sto mu zamjeram je sto me obavijesti kad je uklonio virus a ne znam to iskljuciti. Ne zanima me ni to. Cuti i radi. To ja hocu.
Sam za sebe kazes da si nepristrasan ;)
Ja necu da me av gnjavi. Nod 2.7 kojeg godinama imam na kompu me nista ne pita i nikad nista propustio. Znaci samo AV. firewall jedino na routeru. Nema wata, nem sandboxa nema nista. Jedino sto mu zamjeram je sto me obavijesti kad je uklonio virus a ne znam to iskljuciti. Ne zanima me ni to. Cuti i radi. To ja hocu.
i onda nakon godinu dana staviš CIS iz dosade, kad tamo 450 blokiranih konekcija u 15 min
Zar u pocetku nisi tvrdio da je CIS univerzalno resenje za ljude "od 8 do 108 godina"?
Ne? Gdje to? Podsjeti me...
Ne kuzim sta vas sve toliko muci taj CIS? U cemu je tu problem? Zato sto je ljudima bolji od komercijalnih programa, a uz to je besplatan? Ozbiljno pitam...u cemu je problem?
U tome sto korisnici CIS-a (vecina od njih) cinicki podcjenjuju korisnke koji su odlucili platiti za svoje resenje. Dobivamo mantranje CIS, CIS... pa zatim linkanje na video testove i tako to. Predstavljaju ga kao savrseno resenje (a nije) za sve nedace vezane uz PC zaraze
Nije istina, nitko vas ne podcjenjuje...samo tvrdimo da je kao free rješenje u rangu najboljih plaćenih.
Ali neki to jednostrano ne žele priznati. Pustimo na stranu sad usability, govorimo o zaštiti računala od malwarea.
Uostalom, pasivnom kampanjom se nikad nisu dobili izbori...jel?
upravo sam zbog ove izjave pogledao video i NE MOGU VJEROVATI!!! kako ih je mogao samo ubiti comodom :D
meni je komičnije kako je starcima stavio parental control LoL
torrente evo ti hint: njegovi starci niti ne znaju da imaju antivirus jer im se NIKAD ne javi...možep li zamisliti da comodo ne baca niti jednu jedinu obavijest, a da istovremeno potpuno štiti računalo?
Da, al onda ne može printat i gledat TV....
da, ali tu bi došao torrenteov sistem admin i to sredio odmah na početku, pa bi mogao ;)
OMG torrente intalirao CIS
hoće li se to nebo srušit???
OMG torrente intalirao CIS
hoće li se to nebo srušit???
a zato kod mene kiša ne prestaje padati od sinoć