...
EDIT: IE i Chrome ne ocitavaju nikakav attack
Meni ocitavaju !
Što IE i Chrome očitavaju odnosno kakav attack?
...
EDIT: IE i Chrome ne ocitavaju nikakav attack
Meni ocitavaju !
Što IE i Chrome očitavaju odnosno kakav attack?
www.tportal.hr apperas to host malware .....
Iako mi nije jasno zasto kaspersky, koji blokira pristup stranici ako postoji link koji vodi do malware-a, nejavlja nista
Iako mi nije jasno zasto kaspersky, koji blokira pristup stranici ako postoji link koji vodi do malware-a, nejavlja nista
hehe, Operin filter ništa ne očitava, niti clearcloud se ne buni
Vjerojatno zato što je to FP.
Mozda je FP i to je moguce itekak ništ nije savršeno fuckaj ga.
http://vscan.urlvoid.com/analysis/485f2607b7a2b05b9582039073c94961/dHBvcnRhbC1ocg==/
Vjerojatno zato što je to FP.
ma jasno,to su bedastoće..
ali taj t- portal nikad ne otvaram
Mozda je FP i to je moguce itekak ništ nije savršeno fuckaj ga.
http://vscan.urlvoid.com/analysis/485f2607b7a2b05b9582039073c94961/dHBvcnRhbC1ocg==/
evošto Anubis kaže
posto je najezda sa novim hitom,da ne nabrajam ama bas sve portale, net.hr i ovaj t.portal, vecerni i jos njih 20... u kojima na svaki clanak slijedi 300 glupih dobacivanja i sprdancija,koje ljudi nazalost citaju... super bi se proveli da im dodje neka budala i sa onih zeroday testnih linkova pocne c/p uz komentare sto mislite o polancecu.
zarazis pola hrvatske :))
toliko o sigurnosti hr portala.
otvaraju ga oni sto zatrebaju tel.imenik ili webmail.
osim toga, na tim vijestima svaka budala moze anonimno komentirat, vjerojatno i linkaju u komentarima masu gluposti koje uzrokuju neku vrstu alerta.
Tak je to obicno da, na sigurnoj stranici se pojavi ozbiljna gamad ništ cudno. To se događa stalno na Fejsbruk recimo, pa onda dalje na razno raznim stranicama teško je rec jel nekaj danas baš sigurno 100% ili nije jer vecina stranica nema dovoljnu zastitu pa hakeri okace svašta.
posto je najezda sa novim hitom,da ne nabrajam ama bas sve portale, net.hr i ovaj t.portal, vecerni i jos njih 20... u kojima na svaki clanak slijedi 300 glupih dobacivanja i sprdancija,koje ljudi nazalost citaju... super bi se proveli da im dodje neka budala i sa onih zeroday testnih linkova pocne c/p uz komentare sto mislite o polancecu.
zarazis pola hrvatske :))
toliko o sigurnosti hr portala.
HA,HA,HA...fakat!!!
Ajd demonstriraj nam to pa da se svi tu polomimo od smijeha!!!
Tak je to obicno da, na sigurnoj stranici se pojavi ozbiljna gamad ništ cudno. To se događa stalno na Fejsbruk recimo, pa onda dalje na razno raznim stranicama teško je rec jel nekaj danas baš sigurno 100% ili nije jer vecina stranica nema dovoljnu zastitu pa hakeri okace svašta.
E pa zato mi imamo dobar HIPS i AV detekcije pa smo zaštičeni
Ajd demonstriraj nam to pa da se svi tu polomimo od smijeha!!!
ni u ludilu... jucer sam spomeuo kako ni u sali netreba spominjat politiku , jer ti od doma odnesu sve pa i monitor.
zamisli prijave da namjerno siris malwer i ometas rad portala te uzrokujes gubitke u poslovanju.
robija ;)
Ja koristim MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS.Mislim da nitko ne poznaje gamadi bolje od samog MICROSOFTA.
Cookiesi su uglavnom bezazleni i nije ti zbog njih ukradena lozinka. Odi na Facebook - Centar za pomoć i ispuni obrazac za vraćanje accounta.
Jesi probala? Samo ih kontaktiraj, oni preko tvoje IP adrese znaju da govoriš istinu. Kako je u onoj drugoj temi seneka napisao, kopiraj log iz HiJackThis-a ovdje pa ćemo vidjeti ima li nečeg zloćudnog.
- vjerojatno phishing i na zlocudnom sajtu ala gmail ukucani username i pass
- losa zastita gmail accounta... smijesno sigurnosno pitanje,ala "ime ljubimca"..to ti i susjedi i frendovi znaju
- kontaktirat gmail za recover acc-a
- slijeti deadman-ov savjet i pejstaj log skena ovdje
malo po malo ,sredit cemo
Ako koristiš Sedmicu, desni klik na program HiJackThis i opcija Run as administrator.
ima problema sa limitom pisanja poruka,kao zeroday clan :(
ima problema sa limitom pisanja poruka,kao zeroday clan :(
pa ko je tu glupost izmislio!?
kako da pomažemo kad je novi user limitiran?
Inače ne sudjelujem (više) u ovakvim temama, ali naišla sam na mali problemčić i dobro bi mi došla pomoć iskusnijih korisnika. Riječ je o "tvrdoglavom" virusu spriječava instaliranje bilo kojeg sigurnosnog programa (pokušala sam SAS/portable i Malwarebytes), te nakon nekog vremena blokira računalo i jedino rješenje je ručno gašenje i ponovno paljenje računala. Budući da se radi o računalu sa poprilično bitnim podacima, a na njemu se nalazio Avast AV (mislim verzija 4) koji također ne uspijeva doći dalje od upozorenja da se na računalu nalazi virus, zanima me kako ga dovesti u stanje sigurno za uspješni backup te reinstalaciju Windowsa XP. BTW ne radi se o mom računalu.
Unaprijed hvala.
Inače ne sudjelujem (više) u ovakvim temama, ali naišla sam na mali problemčić i dobro bi mi došla pomoć iskusnijih korisnika. Riječ je o "tvrdoglavom" virusu spriječava instaliranje bilo kojeg sigurnosnog programa (pokušala sam SAS/portable i Malwarebytes), te nakon nekog vremena blokira računalo i jedino rješenje je ručno gašenje i ponovno paljenje računala. Budući da se radi o računalu sa poprilično bitnim podacima, a na njemu se nalazio Avast AV (mislim verzija 4) koji također ne uspijeva doći dalje od upozorenja da se na računalu nalazi virus, zanima me kako ga dovesti u stanje sigurno za uspješni backup te reinstalaciju Windowsa XP. BTW ne radi se o mom računalu.
Unaprijed hvala.
za te tvrdokorne se koristi Combofix, ali pazi što radiš
Neznam da li ste procitali u vezi onog sa tportal-a al evo vam copy/paste:
Uslijed navedena napada korisnici portala (uglavnom oni koji našem portalu pristupaju preko preglednika Google Chrome i u manjoj mjeri Mozilla Firefox) bili su izloženi upozoravajućim porukama, što je izazvalo i brojne reakcije i upite naših čitatelja putem e-maila, Facebooka i Twittera.
Odmah nakon ustanovljenja uzroka problema, tehnička služba tportala prekinula je isporuku bannera pa korisnici mogu biti sigurni da je surfanje njihovim omiljenim portalom sigurno.
Ako korisnici i dalje nastave primati upozoravajuće poruke, molimo ih za razumijevanje jer sustavima za nadzor sigurnosti surfanja potrebno je neko vrijeme da potvrde aktivnosti poduzete za zaštitu portala.
za te tvrdokorne se koristi Combofix, ali pazi što radiš
prije tog pokušati eventualno u safe modu with networking sa antivirusom i skenerima
Tnx, proguglat ću malo neki tutorijal. Iskreno prvi puta čujem za Combofix, ali nadam se da ću se snaći. Sustav je dosta oštećen i izbacuje dosta errora tako da mi je bitno samo da očistim viruse pa da podatke prebacim na sigurno.