U zadnje vrijeme (ima 10-tak dana) mi je u Firefox-u instaliran navedeni add-on koji kao automatski pretvara video na Youtube-u u HD. I malo sam gledao na Internetu što je to jer mi je bilo malo sumnjivo i nema baš puno informacija, ali piše da je to neki malware, adware. Ima i video na Youtube-u gdje je objašnjeno kako se toga riješiti.
Ono što me zanima je ima li netko od forumaša kojim slučajem to instalirano? Ne predstavlja mi to neki problem, jedino mi se čini da mi se otvara više reklama, ali ništa pretjerano. No, isto ću se toga riješiti, normalno.
Pa sam mislio skenirati računalo Avirom, Malwarebytesom i SAS-om, a vjerojatno ću i HijackThis programom proskenirati. Nisam još niti jedan put skenirao računalo sa navedenim programima od kada sam instalirao na novo Windows XP početkom 3. mjeseca. Moguće je da se nešto zakačilo iako je instalacija svježa.
Isto tako sam u "Search" upisao naziv tog dodatka za Firefox samo da vidim što će mi sve izlistati i pronašao je dosta datoteka vezanih za taj dodatak. Nisam još ništa brisao što ima veze za taj Plushd8.1, ali hoću.
I da, brisao sam taj Plushd8.1 add-on, ali on bi se sutradan opet vratio. Dakle nisam 100% siguran je li to nekakva gamad, ali po sve sudeći je i riješiti ću se toga. Samo, eto, zanimaju me druga mišljenja i iskustva.
Hvala!
EDIT: Aha! Skenirao sam sa Malwarebytesom pronađene datoteke i označio ih je kao nepoželjne. Prije toga sam skenirao i Avirom koja nije ništa "rekla" za te datoteke.