Plushd8.1

poruka: 5
|
čitano: 1.716
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Plushd8.1

U zadnje vrijeme (ima 10-tak dana) mi je u Firefox-u instaliran navedeni add-on koji kao automatski pretvara video na Youtube-u u HD. I malo sam gledao na Internetu što je to jer mi je bilo malo sumnjivo i nema baš puno informacija, ali piše da je to neki malware, adware. Ima i video na Youtube-u gdje je objašnjeno kako se toga riješiti.

Ono što me zanima je ima li netko od forumaša kojim slučajem to instalirano? Ne predstavlja mi to neki problem, jedino mi se čini da mi se otvara više reklama, ali ništa pretjerano. No, isto ću se toga riješiti, normalno.

Pa sam mislio skenirati računalo Avirom, Malwarebytesom i SAS-om, a vjerojatno ću i HijackThis programom proskenirati. Nisam još niti jedan put skenirao računalo sa navedenim programima od kada sam instalirao na novo Windows XP početkom 3. mjeseca. Moguće je da se nešto zakačilo iako je instalacija svježa.

Isto tako sam u "Search" upisao naziv tog dodatka za Firefox samo da vidim što će mi sve izlistati i pronašao je dosta datoteka vezanih za taj dodatak. Nisam još ništa brisao što ima veze za taj Plushd8.1, ali hoću.

I da, brisao sam taj Plushd8.1 add-on, ali on bi se sutradan opet vratio. Dakle nisam 100% siguran je li to nekakva gamad, ali po sve sudeći je i riješiti ću se toga. Samo, eto, zanimaju me druga mišljenja i iskustva.

Hvala!

EDIT: Aha! Skenirao sam sa Malwarebytesom pronađene datoteke i označio ih je kao nepoželjne. Prije toga sam skenirao i Avirom koja nije ništa "rekla" za te datoteke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 13:17 (Izzy).
13 godina
neaktivan
Re: Plushd8.1
Izzy kaže...

U zadnje vrijeme (ima 10-tak dana) mi je u Firefox-u instaliran navedeni add-on koji kao automatski pretvara video na Youtube-u u HD.

I da, brisao sam taj Plushd8.1 add-on, ali se on bi se sutradan opet vratio. Dakle nisam 100% siguran je li to nekakva gamad, ali po sve sudeći je i riješiti ću se toga. Samo, eto, zanimaju me druga mišljenja i iskustva.

Hvala!

EDIT: Aha! Skenirao sam sa Malwarebytesom pronađene datoteke i označio ih je kao nepoželjne. Prije toga sam skenirao i Avirom koja nije ništa "rekla" za te datoteke.

Izbriši Aviru, skini avast i stavi novu verziju Malwarebytesa pa onda skeniraj još koji put. Možeš i probat provjeriti s programom HitmanPro

16 godina
Plushd8.1

Ono je Malwarebytes pobrisao i nakon toga sam stavio Aviru da skenira cijelo računalo, ali sada nisam kod kuće. Kada dođem kući vidjeti ću je li što našla.

A onda ću staviti Malwarebytes da skenira sve, a nakon njega SAS. Ne znam hoću li Aviru zamjeniti Avastom... Eventualno ću još staviti taj HitmanPro i vidjeti hoće li što pronaći i HijackThis također.

Znači prvo sam ponovno obrisao plushd8.1 dodatak iz Firefoxa, zatim je Malwarebytes pobrisao one datoteke i onda sam stavio Aviru da skenira cijelo računalo. 

Dakle to sam do sada uradio, a kada dođem kući stavljam dalje programe da skeniraju.

EDIT: Evo me kući. Avira je pronašla trojane TR/Trash.Gen. Njih 9 i već su obrisani. Mislim da nisu opasni (sam naziv govori - smeće), ali treba se svega nepotrebnog riješiti. Ništa, stavljam dalje da se skenira.

EDIT 2: Mislim da sam se napokon riješio tog dosadnog plushd8.1 adware-a. Malwarebytes je prilikom skeniranja cijelog računala pronašao neke ostatke tog add-ona, a SAS je pronašao neki drugi add-on i to sve je sada obrisano.

Obrisao sam apsolutno sve što se prikazalo prilikom pretrage računala od ostataka tog add-ona. Maknuo sam i 5-6 datoteka koji su imali naziv plushd8.1, a nalazili su se u "Prefetch" mapi koja se pak nalazi u "Windows" mapi. HijackThis bilješka (log) je uredna.

Baš me zanima hoće li se ponovno instalirati u Firefoxu. A nadam se da neće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 2:09 (Izzy).
17 godina
neaktivan
Plushd8.1

I nakon toga ako želiš da ti Youtube otvara video u HD po defaultu (+ još puno tweakova) instalirašGreasemonkey za Firefox i nakon toga YouTube Center skriptu za Greasemonkey.

Don't believe what you're told. Double check.
16 godina
Re: Plushd8.1

Nije mi bitno da mi otvara video u HD-u. Ionako mi tada bude trzavo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice