Najbolji antivirus
- poruka: 773
- |
- čitano: 222.472
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Hvala na informaciji. To je samo za Facebook usere. Ali ostali u koje spadam i ja ne trebaju žaliti. Ovaj software nije vrijedan toga.
EDIT: Onda kako kaže brixy ispravak netočne informacije. Besplatna licenca je za sve.
Hvala na informaciji. To je samo za Facebook usere. Ali ostali u koje spadam i ja ne trebaju žaliti. Ovaj software nije vrijedan toga.
Ma netreba biti nikakav fejs juser ili bilo šta, licenca se dobije kako je dolje objašnjeno na toj stranici - provjereno!
S onim boldanim dijelom se slažem , ni ja ga nemislim koristiti(ostajem pri svojoj besplatnoj konfiguraciji) ali možda nekog zanima.
http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
Treba pričekati i vidjeti kako će proći nova verzija 2011....
Treba pričekati i vidjeti kako će proći nova verzija 2011....
U pravu si, malo sam se zaletio. Nadam se što boljem rezultatu NIS-a jer je vrlo dobar software.
4.Kingmedo-zašto misliš da mu je proaktivna zaštita loša?
Prvo nikada mi ništa nije javio, to odmah odaje nesigurnost programa, drugo:
Norton Internet Security 2010 17.5.0.127 40 % Very poor Not recommended !?!
F-Secure Internet Security 2010 10.00.246 9 % Not recommended !?!
Avira Premium Security Suite 10.0.0.542 3 % Not recommended !?!
avast! Internet Security 5.0.418.0 3 % Not recommended !?!
Ma daj molim te...Pa kakva je ovo stranica?
Ako je to istina onda su možda tu upotrebljeni neki specifični testovi na kojima su se inače dobri programi pokazali lošima!
Ako su ti rezultati zaista točni i reflektiraju "overall security" tih programa onda se ja posipam pepelom i sve što sam do sada mislio da znam o AV softweru je uzdrmano!!!
Totalno sam sada sablažnjen tim rezultatima!!!
ps. Sve što sam prije napisao se odnosilo na 2011 verziju pa...ovo onda ni nema veze sa mojim postom!
Mislim da se taj test najvise oslanja na HIPS (to sam negdje na forumu procitao ).
Norton Internet Security 2010 17.5.0.127 40 % Very poor Not recommended !?!
Ma daj molim te...Pa kakva je ovo stranica?
zabavna,meni služi kao referenca
najbolje je ovo za norton security- very poor
Matousec je, ukratko, test proaktivne zaštite pojedine aplikacije.
Na raznim forumima se može naći puno prolivene žuči, pro i kontra, hvalospjeva i kritika.....shvatite test na svoj način.
Pročitajte opis pod "Methodology and rules"...http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/
DA, po ovim rezultatima, NIS 2010 ima slabu proaktivnu zaštitu.....
http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/reports/PSC%20report%20-%20Norton%20Internet%20Security%202010%2017.5.0.127.pdf
Više o pojedinim testovima (Leveli na dnu stranice)....http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/level.php?num=1
To je kao što siketa kaže, test proaktivne zaštite, nemaš se što brinuti, zato sam i stavio link zbog toga jer si pitao zašto je loša proaktivna zaštita nortona. No dobro, pogrješio sam jer još ne znam kakva je proaktivna zaštita na NIS2011. Stranica je dosta poznata. Također, test nema nikakve veze s bilo ćim osim proaktivnom zaštitom, eventualno ako firewall malo sudjeluje, ali nisam siguran.
Isto tako, ne preporućujem nikome da se previše oslanja na taj test.
Evo malo usporadbi sa proaktivnim testovima sa AV Comparatives ( vrlo interesantno )!!!
AV-Comparatives Matousec
--------------------------- ----------------------------
Trustport 63% 4%
G Data 61% 4%
Panda 63% 2%
Kaspersky 59% 92%
Avira 53% 3%
ESET 52% 4%
BitDefender 50% 24%
Symantec 43% 40% Ajd ovo su pogodili za v.2010
McAfee 38% 3%
Itd,Itd,Itd...
Haloo!!!
Ja definitivno vjerujem AV Comparativesu a pogotovo kad vidim ovakve razlike!!!
kao sto je netko spominjao,postoje i dugorocna testiranja renomiranih testera, na cetvrtine.
sve zavisi sto su odabrali, ovdje je zanimljiv pojam repair.
http://www.av-test.org/certifications
sada kad usporedis ono gore sa proactiv testovima, nema nista veze s vezom.
btw redizajn sajta, ako kupis suite ide gratis tuneup na godinu dana.
Evo malo usporadbi sa proaktivnim testovima sa AV Comparatives ( vrlo interesantno )!!!
AV-Comparatives Matousec
--------------------------- ----------------------------
Trustport 63% 4%
G Data 61% 4%
Panda 63% 2%
Kaspersky 59% 92%
Avira 53% 3%
ESET 52% 4%
BitDefender 50% 24%
Symantec 43% 40% Ajd ovo su pogodili za v.2010
McAfee 38% 3%
Itd,Itd,Itd...
Haloo!!!
Ja definitivno vjerujem AV Comparativesu a pogotovo kad vidim ovakve razlike!!!
Čekam siketin komentar... (Ili možda izgorea?)
To je kao što siketa kaže, test proaktivne zaštite, nemaš se što brinuti, zato sam i stavio link zbog toga jer si pitao zašto je loša proaktivna zaštita nortona. No dobro, pogrješio sam jer još ne znam kakva je proaktivna zaštita na NIS2011. Stranica je dosta poznata. Također, test nema nikakve veze s bilo ćim osim proaktivnom zaštitom, eventualno ako firewall malo sudjeluje, ali nisam siguran.
Pa šta si onda meni linkao taj test i rekao da zbog toga ne vjeruješ Nortonu a ovdje kažeš da nikome ne preporučaš oslanjanje na informacije sa te stranice!!!
Haloo!!!
Pa šta si onda meni linkao taj test i rekao da zbog toga ne vjeruješ Nortonu a ovdje kažeš da nikome ne preporučaš oslanjanje na informacije sa te stranice!!!
Haloo!!!
Ajde malo se smiri i duboko udahni.
Rekao sam da se nitko ne oslanja previše na taj test, jer ne mora biti siguran i najtočniji.
Linkao sam ga da služi kao informacija. Uostalom, ne mogu vjerovati da ne znaš za taj test i kako si na njega reagirao... No uostalom, sam prosudi.
Miješate dva različita testa i svaki je na svoj način u pravu.
Matousec testira zaštitu od različitih tehnika napada malwarea, bez obzira na potpise/heuristiku (anti-leak, anti spying, autorun, system integrity, self defense, stability, reliability...).
http://www.matousec.com/projects/security-software-testing-suite/
AV-Comparatives Proactive testira detekciju malwarea na osnovu generičkih potpisa i heuristike.
Npr. zamrznu se updatei aplikacija s nekim datumom i onda skuplja novi malware 30 dana.
Nakon toga se skenira sakupljeni malware i vidi koliki je postotak detektiran (bez pokretanja).
U teoriji bi čak Matousec trebao biti jači i mjerodavniji test. Zašto?
Uzmimo npr. Aplikaciju A i Aplikaciju B.
Aplikacija A ima po AVC testu 95% detekcije, a Aplikacija B 90%.
Ali, što ako 5% nedetektiranog malwarea može probiti/srušiti Aplikaciju A, a u isto vrijeme Aplikacija B spriječi svojih 10% nedetektiranih uzoraka?
Tada vam računalo bolje štiti Aplikacija B, iako po AVC testu ima lošije rezultate.
Haloo!!!
Ajde malo se smiri i duboko udahni.
Rekao sam da se nitko ne oslanja previše na taj test, jer ne mora biti siguran i najtočniji.
Linkao sam ga da služi kao informacija. Uostalom, ne mogu vjerovati da ne znaš za taj test i kako si na njega reagirao... No uostalom, sam prosudi.
Pa pošto te poštujem kao kolegu sa foruma i kao nekog tko ipak zna nekaj o AV programima mi je bilo čudno da mi prvo stavljaš link na neki test kao potvrdu tvoga uvjerenja o proaktivnoj zaštiti Nortona a onda u drugom postu govoriš da ne treba previše vjerovati i oslanjati se na te testove...pa si mislim, Haloo!!! ha,ha,ha...
Pozz!!!
Inače moja filozofija glede toga je da se nitko ne bi trebao oslanjati na niti jedan test, nego odlučivati na temelju osobnog iskustva ili preporuke nekog iskusnijeg.
Svi testovi mogu biti plus, odnosno minus određenog proizvoda prilikom odabira.
To što si ti krivo shvatio tu moju rećenicu i iz nje izvukao sasvim krivi zaključak nije moj problem.
Uostalom, nije lijepo izrugivati se nekome tko ti je htio pomoći postanjem linka na web stranicu koja sadrži korisne informacije.
Sad sam pročitao Siketin komentar i još mi je manje jasno!!!
1. Jel Matousec na kraju pouzdana stranica koja radi dobre i objektivne testove ili nije???
2. Koji testovi su onda referentni,od AV Comparativesa ili Matouseca tj.koji su testovi važniji,za kojima bi se trebalo povoditi u proaktivnoj zaštiti koja je valjda najbitnija stavka jednog sigurnosnog softwera,ili nije?
Inače moja filozofija glede toga je da se nitko ne bi trebao oslanjati na niti jedan test, nego odlučivati na temelju osobnog iskustva ili preporuke nekog iskusnijeg.
To što si ti krivo shvatio tu moju rećenicu i iz nje izvukao sasvim krivi zaključak nije moj problem.
Uostalom, nije lijepo izrugivati se nekome tko ti je htio pomoći postanjem linka na web stranicu koja sadrži korisne informacije.
Sorry ako je to ispalo kao izrugivanje stvarno mi to nije bila namjera,jednostavno sam bio zbunjen što sam te kontradiktorno shvatio a kao što kažeš,bilo je krivo shvačanje pa evo...još jednom Sorry
i hvala na odgovorima ( korisnim ili nekorisnim )
. Nemoj se sada opet uvrijedit, pa moramo se malo i zafrkavat!!!
Sorry ako je to ispalo kao izrugivanje stvarno mi to nije bila namjera,jednostavno sam bio zbunjen što sam te kontradiktorno shvatio a kao što kažeš,bilo je krivo shvačanje pa evo...još jednom Sorry
i hvala na odgovorima ( korisnim ili nekorisnim )
. Nemoj se sada opet uvrijedit, pa moramo se malo i zafrkavat!!!
Jasno. I nema tu što biti nekorisno jer stranica sadrži korisne informacije, a razliku između tog testa i onog av-comparativesa ti je objasnio siketa. I još jednom potvrdio stranicu kao povjerljivim izvorom informacija. Svoj stav prema tim testovima sam objasnio tako da više ne bi trebalo biti nesporazuma.
Svaki je referentan na svoj način, jer makar testiraju proaktivne zaštite, koriste različite modele toga testiranja.
Ma ja tu stvarno više ne znam u šta vjerovat kada testovi imaju toliko različite rezultate!!!
AV Comparatives veli jedno , Matousec drugo , AV Test treće...
Recite sad vi meni koji su onda na kraju najbolji AV programi i kojem testu vjerujete???
Kako da sad čovjek zna koji program da nabavi i koristi kad je po jednom testu dobar a po drugom testu nije dobar!?!
Koji ti se najvise svidja. Vidi koliko postova i jos nisu dosli do odgovora. Do sada bi se dogovorili o smislu zivota a kamoli koji je AV najbolji. Ja kad krenuh slusati savjete ovdje dvije reinstalacije sam uradio radi virusa i vratio se na na av koji koristim vec godinama i miran.
Ma ja tu stvarno više ne znam u šta vjerovat kada testovi imaju toliko različite rezultate!!!
AV Comparatives veli jedno , Matousec drugo , AV Test treće...
Recite sad vi meni koji su onda na kraju najbolji AV programi i kojem testu vjerujete???
Kako da sad čovjek zna koji program da nabavi i koristi kad je po jednom testu dobar a po drugom testu nije dobar!?!
Gle, nema najboljeg AV programa, niti rješenja, niti ičega. Činjenica je da je bolje imati nešto na kompu nego da nemaš ništa od zaštite, i to je valjda jedina prava istina. Jer ima ljudi koji ne drže ništa.
Kao i većina ovdje ljudi, oprobao sam više različitih rješenja, testirao sve i svašta, ali na kraju se ispostavi ono što je seneka davno rekao, malware-a ni za lijeka. Znači, neko od ovih rješenja što se spominju ovdje + malo soli i opreza u glavi i niti jedan od Av programa ne može zakazati. TO JE JEDINA PRAVA ISTINA !!!
. TO JE JEDINA PRAVA ISTINA !!!
ma reći da je to "jedina prava istina" je malo pretjerano,ali definitivno svatko bira svoju zaštitu prema određenim smjernicama:
znanju/iskustvu,konfiguraciji,potrebama..
zatrpavati se bezveze može biti kontraproduktivno
meni je najbolji antivirus/anti malware zaštita ona koja me optimalno štiti,ne troši previše, i ne gnjavi
Upravo to. Kad sam cis stavio pola vremena sam citao sta me on pita. Ko je kontraproduktivno jer ja i znam odgovoriti na ta pitanja ali zamisli nekog prosjecnog korisnika kojeg AV pita da li zeli da dozvoli svchost.exe da pristupi xyz.dll. Iz neznanja ce uvijek odgovorit sa da i koja je poenta onda?
Upravo to. Kad sam cis stavio pola vremena sam citao sta me on pita. Ko je kontraproduktivno jer ja i znam odgovoriti na ta pitanja...
kako znaš a inficirao si se?
Zanima me koliko je ucinkovita ova kombinacija;
Esset NOD32
ZoneAlarm Pro
Malwarebytes protectiom module koji vrti u pozadini
SuperAnti Spyware protection module
Ghostery kao add-on za Mozzilu
Nisan siguran oko T-Com max adsl rutera al mislin da i on ima nekakav firewall.
Glary Utitlities i CCleaner za registry i tempove.
Zanima me koliko je ucinkovita ova kombinacija;
Esset NOD32
ZoneAlarm Pro
Malwarebytes protectiom module koji vrti u pozadini
SuperAnti Spyware protection module
Ghostery kao add-on za Mozzilu
Nisan siguran oko T-Com max adsl rutera al mislin da i on ima nekakav firewall.
Glary Utitlities i CCleaner za registry i tempove.
ZoneAlarm više nije među boljim firewall-ima, MBAM-a ne možeš vrtiti u pozadini s AV-om, a SUPERAntiSpyware također treba biti besplatna verzija.