Koji licenicirani anitivirus da uzmem ?

poruka: 50
|
čitano: 182.497
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

do sada sam koristio kis 2011 ali je nadogradnja na njihovim stranicama preskupa za jednu godinu traže 260 a za dvije oko 330 kn ja mislim da je to previše para ako sam već do sad bio njihov korisnik,razmišljao sam uzeti aviru za 100 i nešto kuna + comodo firewall,možete mi i vi preporučiti neki antivirus samo da nije nod 32 jer sam ostao razočaran sa tim av iako sam imao legalnu verziju,a i još nešto za kaspersky na av compararatives svaki put ima sve lošije rezultate dok avira briljira,pa više ni sam ne znam

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan

avira free i online armor firewall
kakvi licencirani{#}

15 godina
RE: Koji licenicirani anitivirus da uzmem ?
seneka kaže...

avira free i online armor firewall
kakvi licencirani{#}

ma tako će i biti kis 2011 je stvarno vrhunski proizvod ali je skup i nije mi se u godini dana 4-5 puta aktivirao,baš ne surfam po ilegalnim stranicama

15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

do sada sam koristio kis 2011 ali je nadogradnja na njihovim stranicama preskupa za jednu godinu traže 260 a za dvije oko 330 kn ja mislim da je to previše para ako sam već do sad bio njihov korisnik,razmišljao sam uzeti aviru za 100 i nešto kuna + comodo firewall,možete mi i vi preporučiti neki antivirus samo da nije nod 32 jer sam ostao razočaran sa tim av iako sam imao legalnu verziju,a i još nešto za kaspersky na av compararatives svaki put ima sve lošije rezultate dok avira briljira,pa više ni sam ne znam

Pa ako bas zelis placeni uzmi aviru.

po meni su avast ili avira free sasvim dovoljna zastita uz dobar firewall.

16 godina
neaktivan

ma šta će mu plaćena avira,pa će isključivati njen firewall i ostale bedastoće
a ima isti av mehanizam kao i besplatna
ono gore će te štititi bolje od minskog polja oko kompa

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 20:24 (seneka).
14 godina
protjeran

Ja oko 2 god koristim Norton internet security i zaista sam prezadovoljan,jos sada kada se nadogradio na 2011 verziju,nemam rijeci!

Nemam pojma-zato budite nježni!
15 godina
neaktivan
seneka kaže...

ma šta će mu plaćena avira,pa će isključivati njen firewall i ostale bedastoće
a ima isti mehanizam kao i besplatna

Slazem se.

free rjesenje je sasvim dovoljno, kaze da ne ide po ilegalni stranicama, stavi aviru free i miran si...{#} 

15 godina
neaktivan

ma free av-ovi su odlicni.... ako sam dobro informisan, avg ima iste virusne potpise i u free i u placenoj verziji....samo u placenoj ima hrpa nekih bedastoca koja su uglavnom nepotrebna. instaliras addon wot i neki free av i dosta....bar meni

bojan
16 godina
neaktivan
You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the f--k do you think you're talking to?
15 godina

ma uzet ću aviru za 100 i nešto kuna + comodo sa tim programima sam imao odlična iskustva,a možda uzmem sam aviru free stvarno nema smisla davati pare ako ne idem po ilegalnim stranicama

16 godina
odjavljen

Nemoj kupovati Aviru, ono najbitnije sadrži besplatna verzija (vrlo dobar av engine), a ako ti se već kupuje pogledaj Symantecove proizvode (Norton) ili baci oko na siketin post (G-data antivirus).

Ako ćeš koristit Comodo firewall, nemoj kupovati nikakav Internet Security, nekoliko modula moraš ugasiti pa se ne isplati.

...
15 godina

Aviru,ima bolju detekciju.

Piracy lives forever!!!
16 godina

Malo je OT, ali me zanima zasto si se razocarao u nod32?

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
16 godina
neaktivan

dokaz u prilogu

15 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Malo je OT, ali me zanima zasto si se razocarao u nod32?

Vjerojatno je tu i tam propustio malo "gamadi" ko i meni dok sam ga koristio...{#}

16 godina
neaktivan

Ekipa,

nema savršenog AV koji će detektirati 100% malwarea.

Dajte više shvatite da i nije previše bitno da li uzmete Aviru, Avast, NOD32 ili nešto peto.

Važno je da imate dodatni sloj zaštite u vidu behavior blockera, HIPS-a ili nekog sandboxa.

Ako nešto od toga nudi paket (suite) proizvođača koji vam se sviđa u pogledu antivirusne komponente, uzmite tu opciju.

Ako nema, kombinirajte s drugim proizvodom koji to ima i provjerite malo što se tiče kompatibilnosti po forumima.

Zauzeća resursa su u današnje vrijeme stvarno mala, izuzev možda proizvoda koji koriste više kombiniranih enginea i nisu dobro optimizirani.

You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the f--k do you think you're talking to?
16 godina
neaktivan
siketa kaže...

Zauzeća resursa su u današnje vrijeme stvarno mala, izuzev možda proizvoda koji koriste više kombiniranih enginea i nisu dobro optimizirani.

kao npr g-data

security suites security suites
security suites security suites
antivirusi antivirusi
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 8:18 (seneka).
15 godina
siketa kaže...

Ekipa,

nema savršenog AV koji će detektirati 100% malwarea.

Dajte više shvatite da i nije previše bitno da li uzmete Aviru, Avast, NOD32 ili nešto peto.

Važno je da imate dodatni sloj zaštite u vidu behavior blockera, HIPS-a ili nekog sandboxa.

Ako nešto od toga nudi paket (suite) proizvođača koji vam se sviđa u pogledu antivirusne komponente, uzmite tu opciju.

Ako nema, kombinirajte s drugim proizvodom koji to ima i provjerite malo što se tiče kompatibilnosti po forumima.

Bravo siketa baš tako!!

Odgovor ti je dobar,slažem se u tome s tobom!{#}

16 godina
neaktivan

hej

ja imam kaspersky pure (imaš caku na netu kako produživat licencu - ja već koristim 6 mjeseci) i uz njega besplatnu aviru (plus par anti spyware) - u svakom slučaju kaspersky preporučam - kaspersky jedino puno zauzima memorije...

17 godina
neaktivan

ja godinama koristim trendmicro security (Retail pretplata)

licenca nije prejeftina ali zato dobijem 3 licence, pa odmah imam i zaštitu na 3 stroja odjednom

Zadovoljan sam kako radi i nemam ga namjeru mijenjati

eh da kako imam retail pretplatu čim izađe nova verzija uredno je mogu instalirati kad poželim, ne moram čekati na obnovu licence za novu verziju.

16 godina
neaktivan
Sill kaže...

hej

ja imam kaspersky pure (imaš caku na netu kako produživat licencu - ja već koristim 6 mjeseci) i uz njega besplatnu aviru (plus par anti spyware) - u svakom slučaju kaspersky preporučam - kaspersky jedino puno zauzima memorije...

Paralelno korištenje dviju antivirusnih aplikacija u real-time modu se NE PREPORUČUJE ni u kom slučaju.

Savjet: ostavi jedan real-time AV, a drugom isključi tu komponentu i koristi ga samo u on-demand skeniranju.

16 godina
odjavljen
siketa kaže...

Evo što ja cijelo vrijeme pokušavam objasniti i ti to jednom rečenicom lijepo kažeš.

Hvala što si me zamijenio.

Koga zanima računalna sigurnost i želi ponešto naučiti, preporučam cert.hr i ultimativnu temu o antivirusima na ovom forumu.

...
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 21:55 (kingmedo).
14 godina
neaktivan

Baš tako,pored bilo kojeg AV se preporučuje Malwarebytes,Superantispyware,Firewall,HIPS...tako da je svejedno dali je to Avast ili Avira kad svakako treba još drugih alata

16 godina
neaktivan

haj

thx na preporuci ali ima jedna caka, desilo se već par puta da avira nađe nešto što kaspersky nije (na moje veliko iznenađenje) tako da za sad ostaju oba:). pa zasad nisam pokupio baš ništa (neki sitni spyware ali to počistim sa spyware programima:)

16 godina

Prije nekoliko mjeseci je Avast imao bolju detekciju, ali zadnji testovi (AV comparatives) stavljaju Aviru (free) daleko ispred, s razlogom. Imam 30-tak virusa na starim CD-ima i Avira ih sve pronalazi dok Avast svega 2/3. Uz Aviru koristim i ClamAV (free cloud rješenje) iako ClamAV previše detektira fake viruse (c...kove i sl.). Po meni (subjektivno mišljenje) su najbolji shareware AV Norton i Vipre.

Na slici: AV comparatives grafikon detekcije virusa za Studeni 2010.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
15 godina
Sill kaže...

haj

thx na preporuci ali ima jedna caka, desilo se već par puta da avira nađe nešto što kaspersky nije (na moje veliko iznenađenje) tako da za sad ostaju oba:). pa zasad nisam pokupio baš ništa (neki sitni spyware ali to počistim sa spyware programima:)

Ti držiš Aviru i Kaspersky zajedno na kompjuteru??{#}

16 godina
neaktivan

da oba su, avira mi se sviđa kap zbpg detekcije tako i malog zauzeća programa (osim stalnog dosadnog updatea:) a u kaspersky se pouzdam za opasnije stvari:) sve skupa radi ko urica:)

Ono što nikako nejde na komp skupa je avira i avg (imao u firmi i komp krepava svakih par sekundi)

16 godina
neaktivan
Sill kaže...

da oba su, avira mi se sviđa kap zbpg detekcije tako i malog zauzeća programa (osim stalnog dosadnog updatea:) a u kaspersky se pouzdam za opasnije stvari:) sve skupa radi ko urica:)

Ono što nikako nejde na komp skupa je avira i avg (imao u firmi i komp krepava svakih par sekundi)

ajd da avira tolerira kasperskog,ali kako on trpi aviru to samo bog zna
no u svakom slučaju to ti nije baš pametna konstelacija

15 godina
Sill kaže...

avira mi se sviđa kap zbpg detekcije tako i malog zauzeća programa (osim stalnog dosadnog updatea:) a u kaspersky se pouzdam za opasnije stvari:) sve skupa radi ko urica:)

Pametnije (i potrebnije) bi ti bilo da se odlučiš za jednog od ta dva i staviš neki HIPS, BB ili cloud.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina
Sill kaže...

Ovo se rijetko čuje{#},ali ajd dobro ako tebi to radi i ako si zadovoljan.Zadovoljni smo i mi{#}{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice