Hvala na odgovoru.
Avira 9 - iskustva
- poruka: 143
- |
- čitano: 52.279
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Primjetija san da avira premium usporava ucitavanje internetskog sadrzaja (bilo kakve vrste) zbog svog web guard-a, pa san ga iskljucija, trenutacno iman aviru sa licencon za 3 mjeseca, mislin da nije nista bolja od free verzije...
EDIT: mcafee site advisor mi je bolji od avirinog web guarda...
Besplatna zamjena za dodatne mogučnosti koje Avira free nema, a ima Premium
Krivo sam se izrazio. Dakle ikona normalno bude u system trayu, ali nakon nekog vremena nestane, sakrije se ''Hide when inactive''. Ikona nije vidljiva sve dok ne kliknem na onu strelicu u trayu i kad se raširi vidim je. Znam postavit da mi se ne skriva, ali me zanima da li Avira štiti računalo kad se skrije u system tray. Hvala obojici na odgovoru.
Zadnji update od 30.04. je zeznuo WebGuard pa sam ga isključio, a također i usporava internet promet. Inače koristim je godinu dana i za sada sam zadovoljan.
https://license.avira.com/en/promotion-8821dtghledngvzkrrqr tu možete dobiti licencu na 6 mjeseci.
...
Evo instaliram Aviru 9 i insalira se više od pola sata,
piše dolje Installing components, a crta koja pokazuje koliko je
instalirano se sporo pomiče.
Zanima me je li to normalno.
Evo instaliram Aviru 9 i insalira se više od pola sata,
piše dolje Installing components, a crta koja pokazuje koliko je
instalirano se sporo pomiče.
Zanima me je li to normalno.
Mene zadovoljava free verzija koju instaliram sa Bug-ovog DVD-a i tako radim unazad godinu dana. Još nisam imao problema, a ništa osim te free Avira ne koristim. Dok je tako, dobro je. Neću čačkati da ne bih usporio komp. Ionako sve svoje dokumente i multimedijalne sadržaje koje želim sačuvati čuvam na drugom HDD-u (externom). Prije sam čuvao na DVD-ima, pa se opekao kad mi jedan DVD iz čista mira više nije htio raditi a nije ni izgreban ni mastan. DVD-i su nužno zlo, samo za privremenu uporabu. Valjda nisu dovoljno kvalitetni. Koliko sam čitao o toma trebali bi raditi 6 do 7 godina bez problema, ali????
Sada mi je još pokazo neki error Installation falled.
Imam samo Zone Alarm free.
Edit: Scvaki put kad istaliravam Aviru free imam error.
Otvori sam i temu zbog tog problema.
Meni se system ruši od Avire 9
pa je ne stavljam
Pojavi se nešto AntiVir Desktop i onda se pojavi crni ekran
I pita me kod restarta da nešto zeza komp i da dignem windowse iz Save moda
Meni se system ruši od Avire 9
pa je ne stavljam
Pojavi se nešto AntiVir Desktop i onda se pojavi crni ekran
I pita me kod restarta da nešto zeza komp i da dignem windowse iz Save moda
Ne znam čudni su mi ti vaši problemi, ja Aviru Premium 9 imam od kada je izašla a to je nekih 2 mjeseca ako ne i više i nikakvih problema. Možda je do vaših OS-ova?
Da,bas cudno.
Ni ja nemam nikakvih problema sa Avirom 9 na visti.
ako jedan covjek ima takav problem a ostali nemaju ili je skinuo pirat antivirusa, ili ima viruse ili pak je problem u windowsima,
Avira 9 Premium Suite može napraviti problem u sljedećim situacijama:
- Windowsi (xp, vista ili 7), su temeljito modificirani, tj. uporabom raznoraznih programa za: tweak-anje, čišćenje baze raznim aplikacijama (ima ih brdo), promjenom nekih registry ključeva (use "google"), nazovimo ih: xp reapir, xp modify, vista doctor, itd. itd. itd. itd. itd
-Ukoliko nije pravilno deinstaliran prijašnji program za zaštitu računala te je neki ili više njegovih procesa aktivan (provjeriti u "task manageru").
- Ako radite clean install, na svježe instaliranim i ne "previše" modificiranim windowsima bilo koje verzije (xp, vista, 7), s avirom nećete imati problema, jer je installer od avire jako pomno i kvalitetno napravljen, te propušta i one "sitnice" za koje, recimo symantecov norton, ne želi ni "čuti".
Sretno
Skinuo sam juce win7 RC1 32bit i stavio aviru na njega ...ali od kad sam to uradio internet mi se duplo usporio,ali bukvalno...
Pa sam napravio mali test,skidao sam 15,5MB sa neta i rezultati su sledeci:
Mozzila + Avira = 10min 30 sec
Mozzila (avira iskljucena) = 8min 44sec
i meni se to cinilo nekako dugo pa reko da probam s necim drugim
Opera + (iskljucena Avira) = 8min 04 sec
Zatim posto je to jos uvek sporo odem na XP koji mi je primary i tamo se isti file skine za 4min.
Sta moze biti uzrok tom usporednju,citao sam o webguard i iskljucio ga,al stanje se samo malo poboljsa,ali je i dalje daleko sporije?...
Sistem je cist i sveze instaliran.
meni avira nevalja ništa ijedan moj virus nije otkrila dok je nod sve
samo mi usporava net
Hm.zanimljivo.
Avira je bas lagana i njezna.
Po ponasanju je slicna avastu.
Ne usporava meni ni sa web guard-om.
Non-stop mi je aktiviran.
To za viruse nisam jos nasao propust.
imam aviru 9 ali nikako da napravi update
neka mi neko pomogne .nemogu napravit update za aviru
neka mi neko pomogne .nemogu napravit update za aviru
Jurluk, mijenjaš avatare češće nego ja gaće hebote. Nedavno si ''zapomagao oko dužine skeniranja'' upitom jel to u redu? A sad nas obavještavaš da ćeš je isprobati pa nam javiti svoja iskustva? Ne ljuti se, ali ja te ne razumijem. Imam devetku od dana njezinog izlaska, i još nisam spreman dati svoje mišljenje. Za mane već sada znam, ali ne i za one dobre stvari. Šaljem ti sliku svoje verzije. Pozdrav.
Malo upadam u temu 'niotkud', ali dajte mi recite je li moguće kod besplatne verzije Avire (koristim 9.0.0.394) isključiti one dosadne iskačuće poruke o Premium verziji? Ako da, kako?
Hvala
Malo upadam u temu 'niotkud', ali dajte mi recite je li moguće kod besplatne verzije Avire (koristim 9.0.0.394) isključiti one dosadne iskačuće poruke o Premium verziji? Ako da, kako?
Hvala
Hvala
Evo sad sam zatražio licencu i kad sam je instalirao stoji da mi važi do 26.6.2009. a to nije 6 mjeseci. Zašto to?
Hvala
prije uru vrimena mi prika(sa podosta znanja o računalima) reka da je nekom na kompu maka Aviru 9 i instalira NOD,skenira i naša oko 3000 gluposti.dobro,većin je vjerovatno djelo jednog crva ili virusa koji se dobro izkopira al bilo je tu još i drugih gluposti.
šteta,Avira mi se dosta svidila.imam premium.