USB Fan

poruka: 39
|
čitano: 14.525
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: USB Fan
AIX 2.0 kaže...

Napravis DC-DC Boost Converter.Samo pazi ako ti je lemilica strana onda se bolje ostavi toga jer ces sprziti maticnu.

Ja sam pravio Boost Converter sa 12V na 400V i super radi.

http://www.google.ba/#hl=bs&source=hp&q=boost+converter&btnG=Google+pretraga&meta=&fp=97f04daa4e473360

Uz ovo treba imati u vidu i struju ventilatora. Sve preko 0,18 A nije dobro, iako bi bilo bolje i da je manje od 0,16 A.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
neaktivan
USB Fan

Evo i ja sam se uputio u izradu tog USB Fan-a i sad ja idem skinut izolaciju s USB kabla i vidim 4 žice:crvena,bijela,žuta,zelena...

E sad,kak trebam to spojit sa ventilatorom? Na ventilatoru imam normalno crvenu i crnu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
USB Fan

uzmi voltmetar uguraj usb u komp i gledaj na kojoj od njih ces dobit napon 5-6 volti

nema potpisa
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
RE: USB Fan
KaMiKaZa kaže...

Evo i ja sam se uputio u izradu tog USB Fan-a i sad ja idem skinut izolaciju s USB kabla i vidim 4 žice:crvena,bijela,žuta,zelena...

E sad,kak trebam to spojit sa ventilatorom? Na ventilatoru imam normalno crvenu i crnu.

Crvena + Bijela -

Ostale zanemari jer su to data kabeli.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
15 godina
neaktivan
USB Fan

Evo spojio sam kak si i rekao,ali ventilator samo onak zatrza i neće se vrtit...Jel znaš možda zašto?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
USB Fan

jel ti polaritet pravi mislim jel ti plus sa plusom minus sa minusom

nema potpisa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
USB Fan

Pa da...crvena s crvenom i crna s bijelom(u mom slucaju)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: USB Fan

Ne preporucujem da koristite USB fanove, jer imam jako lose iskustvo riknula mi je maticna radi istih ti CPU fanova.Imao sam 2 CPU fana prikljucena preko USB (Stara kanta nije imala prikljucke za vise od 2 venta) Ispostavilo se to da ventovi vuku vise struje nego sto USB moze da dadne i tako na duze staze dolazi do zamora materijala i dobijete rostilj na maticno.To sam naucio na svojoj kozi {#}

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
15 godina
Re: USB Fan
311008 kaže...

Ne preporucujem da koristite USB fanove, jer imam jako lose iskustvo riknula mi je maticna radi istih ti CPU fanova.Imao sam 2 CPU fana prikljucena preko USB (Stara kanta nije imala prikljucke za vise od 2 venta) Ispostavilo se to da ventovi vuku vise struje nego sto USB moze da dadne i tako na duze staze dolazi do zamora materijala i dobijete rostilj na maticno.To sam naucio na svojoj kozi {#}

Ti odgovaras na malo stariju temu....

Pripazi ubuduce, neznam ni di si sad tu temu nasao, starija od godinu dana...

Ok bi bilo da si nesto pitao vezano uz tu temu, ali ti jos odgovaras...

:D
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice