Moj prvi pokusaj case moddinga.

poruka: 11
|
čitano: 3.457
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz svima na forumu. Evo ja sam novi ovdje i vrlo sam zainteresovan za case modding. Imam neko NO NAME crno kuciste i nimalo mi se ne svidja pa ga zelim malo "dotjerati" (nadam se da ga necu pokvariti). Vidio sam dosta tema na ovom forumu ali i na netu o moddingu ali ovdje u BiH gdje ja zivim vrlo je tesko doci do nekih komponenti za modding ali sam pokusao nesto napraviti.

Znam da ce biti vrlo tesko dobiti nesto ovako dobro ali cu barem pokusati. Procitao sam na forumu temu o bojanju kucista i pokusat cu to nekako izvesti a nabavio sam vecinu stvari potrebnih za modding samo neznam sta da stavim između plexiglasa i lima jer ne zelim cijelo kuciste ofarbati vec sa strane zelim plexi i neke plave neonke.A kablovi ce biti neka posebna prica jer zelim da budu bas nevidljivi u kucistu pa sam ih mislio sjeci i produzavati da bi ih mogao staviti ispod maticne da se nevide,pa koliko bi to bilo pametno? Pa bih bio zahvalan svima ako bi mogli pomoci sta da stavim između plexija i lima i cime da to zalijepim da bude stabilno. a bit ce i koja slicica cijelog postupka ubrzo.

svi hoce u raj a niko nece da umre.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Moj prvi pokusaj case moddinga.
halkan kaže...

Pozz svima na forumu. Evo ja sam novi ovdje i vrlo sam zainteresovan za case modding. Imam neko NO NAME crno kuciste i nimalo mi se ne svidja pa ga zelim malo "dotjerati" (nadam se da ga necu pokvariti). Vidio sam dosta tema na ovom forumu ali i na netu o moddingu ali ovdje u BiH gdje ja zivim vrlo je tesko doci do nekih komponenti za modding ali sam pokusao nesto napraviti.

Znam da ce biti vrlo tesko dobiti nesto ovako dobro ali cu barem pokusati. Procitao sam na forumu temu o bojanju kucista i pokusat cu to nekako izvesti a nabavio sam vecinu stvari potrebnih za modding samo neznam sta da stavim između plexiglasa i lima jer ne zelim cijelo kuciste ofarbati vec sa strane zelim plexi i neke plave neonke.A kablovi ce biti neka posebna prica jer zelim da budu bas nevidljivi u kucistu pa sam ih mislio sjeci i produzavati da bi ih mogao staviti ispod maticne da se nevide,pa koliko bi to bilo pametno? Pa bih bio zahvalan svima ako bi mogli pomoci sta da stavim između plexija i lima i cime da to zalijepim da bude stabilno. a bit ce i koja slicica cijelog postupka ubrzo.

sijeci i produzivati kablove, si ti normalan. Vidis ono sutra u novinama! Pc gamera strefila struja hehe salim se, ali ti to nikako nije pametno

za farbanje kucista moras najprije dati temeljnu pa onda vise slojeva boje koje zelis uglavnom ovdje ti je to lipo objasnjeno

a izmedju pleksija i stranice obicno se stavi neka guma koju po meni i netribas staviti samo malo izbrusiti rubove lima da nebudu preostre, te pleksi mozes zaljepiti dvoslonom ljepljivomtrakom ili izbusis rupe i lipo zakucas par vida

I can't remember anything
17 godina

pa moze produzit kablove ako ima volje za to. Samo neka ih lijepo omota jednu oko druge (zicu), uglavnom na nacin koji se zove "telefonski", tako su nas ucili nekad u skolici - i zalemi. Moze se i posluzit termo-buzirom

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
evo modding napreduje uveliko a sad sam neodlucan oko kablova,neznam sta da radim sa njima a termo buzir mi ne izgleda nekako najljepse. bit ce ubrzo i slikice cijelog procesa od toga kako je nekada izgledalo pa sve do konacnog proizvoda. pooz.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Huh,evo ga konacno.Plexi zalijepljen,kuciste izbuseno,izbruseno,sve nacrtano......jos samo ostaje mukotrpno farbanje ali nadam se da cu i to nekako srediti i sredjivanje kablova,dodati malo "svjetla" i to bi trebalo biti to. Samo sto se jos nisam odlucio za boje ali najvjerovatnije ce to biti plavi plamenovi sa zelenim tankim obrubom koji ce od pocetka kucista prelaziti na sivo-srebrenu podlogu.I sve cu to pokusati obojati u metalik boju pa se nadam da cu uspjeti nekako i onda mi samo jos ostaje najtezi dio jer nemam nigdje za kupiti primer boju za plastiku pa neznam kako da ofarbam prednji dio kucista bez nje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo jedna preporuka za boanje, na kraju sve pređi bezbojnim lakom u spreju, jedan je dovoljan. Dati će ti onaj mirror finish i saštitit će ti boju od grebanja, propadanja i ostaloga. Jedan sprej takav možeš kupiti u merkuru za 20kn, i ako možeš kupi sve boje u merkuru jer su jeftine a odlične. Ja sam jako zadovoljan sa kvalitetom boje a da napraviš drip se moraš dobro namučiti.Namigiva

Što se tiče primera, probaj špricnuti običnog za metal na neki komad plastike pa pogledaj reakcije boje. Ako probaš javi.

BTW pleksi si trebao zaljepiti nakon farbanja.

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2009 2:17 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo i jedna slikica poluproizvoda. ima znaci jos nesto sitnih i detaljnih dorada a krivac za to sto nema vise slika je komp jes sam morao uraditi format a nisam mogao nikako slike cijelog postupka od pocetka spasiti. ubacit cu jos nekoliko slikica kad sve bude finito. pooz.

modding modding
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
halkan kaže...

evo i jedna slikica poluproizvoda. ima znaci jos nesto sitnih i detaljnih dorada a krivac za to sto nema vise slika je komp jes sam morao uraditi format a nisam mogao nikako slike cijelog postupka od pocetka spasiti. ubacit cu jos nekoliko slikica kad sve bude finito. pooz.

Extremno cool...

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
15 godina
neaktivan

na bojanje sam potrosio 100 kilometara zivaca i opet nije ispalo kako bi trebalo ali uz malo "šminke" sve ce nadam se ispasti dobro i nadam se da ce se svidjeti ljudima jer ovo ipak radim po prvi put.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
halkan kaže...

na bojanje sam potrosio 100 kilometara zivaca i opet nije ispalo kako bi trebalo ali uz malo "šminke" sve ce nadam se ispasti dobro i nadam se da ce se svidjeti ljudima jer ovo ipak radim po prvi put.

I za skrivanje kablova iz matične moraš imati sistem za to.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
15 godina
neaktivan

skrivanje kablova ce biti posebna prica. vidjet ce te kako sam to osmislio. svi ce misliti da imam wireless maticnu i ostale komponente. Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice