Eksplozija mogucnosti i problema 3D printera?

poruka: 12
|
čitano: 3.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ukoliko ste zainteresirani u temu 3D printera definitivno preporucam ovaj dokumentarac, 3d printeri se ovdje stvarno prikazuju kao i veliki etički problem, primjer, danas na internetu postoje .CAD dokumenti sa svim dijelovima automatske jurišne puške...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Eksplozija mogucnosti i problema 3D printera?
1337Code_breaker kaže...

ukoliko ste zainteresirani u temu 3D printera definitivno preporucam ovaj dokumentarac, 3d printeri se ovdje stvarno prikazuju kao i veliki etički problem, primjer, danas na internetu postoje .CAD dokumenti sa svim dijelovima automatske jurišne puške...

Daleko kvalitetnija puška se može napravit uz malo znanja i dijelova koji su ti svakodnevno dostupni sa alatima koji koštaju i manje od nekog 3D printera,pa nam se ne postavlja etičko pitanje oko toga dal je tokarilica okej ili nije :S

Samo pogledaj kakvo sve oružje radi IRA,odnosno su radili u doba kad im informacije i nisu bile tako lako dostupne,zamisli što bi se sve dalo danas napraviti...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 1:08 (zerocool12).
15 godina
neaktivan

oružje koje radi IRA i ljudi od djelova u garži je roblem ljudi koji ipak znaju što rade, ovo postavlja problem da svako dijete ciji roditelji imaju doma 3d printer ili cak i on ima moze proizvesti pusku kod kuce, kao i odrasli ljudi...

11 godina
neaktivan

Molže li lin na dokumentarac

11 godina
neaktivan

Koji dokumentarac? Može li link na njega ili što drugo da ga mogu vidjeti! na moj mail!

14 godina
Tonček2 kaže...

Koji dokumentarac? Može li link na njega ili što drugo da ga mogu vidjeti! na moj mail!

Hmmm nemoj postati dvije prokue za redom ..koristi  opciju edit (uredi) post ...

Milsim da ja djetetu(7-15 godina) lakse  ''skinit pusku'' s interneta i kliknit da se printa nego da to isto dite   uzme aparat za varenje bruslici bušilicu i cili ostali potrebi alat ..prema tome  autor teme ima pravo  to je etički problem

a opcenito sta se tice ''oruzja'' tj opasnih naparava ..pa opasna ''bomba'' se napravi  sa  kantom od piture,dosta čavala i jedna petarda unutra ....to je sposobno ubit dosta ljudi ...

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 23:30 (ante5656).
15 godina
neaktivan

OK. Ko god misli da se jurišna puška (koja radi) može i da će se ikad moći isprintati je budala. Metci se jako griju. Zatim nastaje visoki pritisak koji će sigurno savinuti rastopljenu plastiku. I oružje se proizvodi s malim tolerancijama daleko od onoga što 3D printeri mogu postići. 

A ako želim napraviti masovno ubojstvu mogu napraviti 10 movotoljevih koktela za manje od 100 kn i napraviti puno veću štetu. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovošto pričate su gluposti gdje može petarda u kutiji od boje punoj čavala ubiti nekoga može ga ozljediti ako je dovoljno blizu ali ubiti teško, i kakvi molotovljevi kokteli kakve gluposti, što se tiče printanja oružja 3d printer je puno skuplji nego recimo jedan pištolj ili lovačka puška pa i kalašnjikov, neko je naveo da je lakše isprintati nego praviti pa upravu je lakše je ali od plastike ??

takvo oružije nema funkcionalnost? negdje sam gledao na televizijskoj emisiji da je sa 3d printerom moguće printati metalne djelove da je vojska čak printala djelove ili čitava vozila nisam siguran na kojem principu to rade. e stakvim 3d printerom se već može napraviti oružje koje zapravo ima funkciju

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

rolfo i  ekspert citajuci ove vase poruki nekak odobivan osjecaj kao da govorite ako se isprinta puška koja je nekvalitetna i najvise moze ispalit jedan metak tj ubit jednu osobu  po vama to ispada kao enbitno ...msm izgleda kao ono + - više manej jedna osoba .... 

a što se tice petardi brokava i limenke ..akd cem ose nac da to isprobamo ... msm kad si uvjeren da ne bi ubilo .... daj brate mili danas se ebz problema nabavi/napravi  petarda za koju je topovski udar mali miš i to u kombinaciji sa  čavlima ...pa ima da covika razapne na zid i da je u sekundi mrtav ... ::: ocito si u prvom postu skužija da mislim na malu petardu neku ciculinu kao sta je onaj veliki pirat...

edit ... ekspert ..mi pricamo ovdije o slucajevima ako se dijetetu u rukama nađe 3d printer ..ne razmatramoto da tijete planira pokolj pa kupuje 3 d printer samo da bi ubija nekoga ...  

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 0:13 (ante5656).
14 godina
neaktivan
ante 5656 :

rolfo i ekspert citajuci ove vase poruki nekak odobivan osjecaj kao da govorite ako se isprinta puška koja je nekvalitetna i najvise moze ispalit jedan metak tj ubit jednu osobu po vama to ispada kao enbitno ...msm izgleda kao ono + - više manej jedna osoba ....

Odakle djetetu metak ? ako može doći do metka onda je vjerovatno da može doći i do pravog oružja jer ako mu roditelji,rodbina...

imaju metke i djete može doći do njih onda vjerovatno imaju i oružje do kojeg klinac može doći i kakva je onda potreba za 3d printerima i neznam već s čime.

sad drugi dio;

a što se tice petardi brokava i limenke ..akd cem ose nac da to isprobamo ... msm kad si uvjeren da ne bi ubilo .... daj brate mili danas se ebz problema nabavi/napravi petarda za koju je topovski udar mali miš i to u kombinaciji sa čavlima ...pa ima da covika razapne na zid i da je u sekundi mrtav ... ::: ocito si u prvom postu skužija da mislim na malu petardu neku ciculinu kao sta je onaj veliki pirat...

Ako se danas kako ti tvrdiš napravi petarda za joju je topovski udar mali miš onda to nije petarda nego improvizirana eksplozivna naprava i to je nešto sasvim drugo od onoga što si napisao u predhodnom postu gledao sam na vijestima ne sjećamse više detalja ali neki terorist je u ekspres lonac stavio barut čavle i sitne metalne predmete i detonacijom toga je pobio i ozljedio neznam koliko ljudi ali kakve veze ima terorizam i eksplozivne naprave sa 3d printerom? plastika metal i materijali koji se koriste za printanje modela sa 3d printerom nisu eksplozivni i ne ubijaju ljude uvjek će se naći neko ko će reći da 3d printer ima lošu stranu jer s njime možeš isprintati sjekiru i s njom nekoga ubiti? wtf to se može i bez njega

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Expert ... 

misljenja nan se ocito razilazu ali ne zelin sad u prepirku ..ti znas sta ti znas ..ja znam sto ja znam ..... ti svome djetetu daj 3 d printer  ja svome necu ...

13 godina
protjeran

nije mi jasno kako samo svaki put pistolji zavrse u loncu s 3d printerima{#}...boring!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice