Višejezični website

poruka: 10
|
čitano: 2.659
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Višejezični website

Kako da napravim višejezični website ? 

Imam osnovu i sada želim samo da u gornji desni ugao dodam male zastave čiji linkovi vode na određeni jezik site-a...

Kako šta ?

Da li se ovo može samo sa HTML-om i CSS-om ili mi je potreban i JavaScript ili nesto treće !?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Višejezični website

Stavi te zastavice gore u neki <div> i pozicioniraj ih gdje želiš sa css-om.

Na sliku recimo engleske zastave staviš <a href> poveznicu da vodi na index-en.html

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Višejezični website

Zastavice ti ne reprezentiraju jezik nego državu. Pitanje koji jezik predstavljaju zastavice švicarske, belgije, velike britanije, bih, makedonije, španjolske itd ?

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Višejezični website

Pa brate mislio sam staviti npr. zastavu velike britanije za engleski jezik, francuska - francuski,spanska zastava - spanjolski...vec sam to vidjao po pojedinim sajtovima pa sam se i ja odlucio za tako nesto...

11 godina
neaktivan
Višejezični website

JS je potreban ako hoces da korisnika automatski prebacuje na njegov jezik, al inace napravis tipa index_hr, index_en, index_de i samo ih povezes na te "zastavice" i kad neko klikne na tu zastavicu ucita mu npr index_en. To ti je najjednostavniji nacin.

You dont make 500 million friends without a few enemies.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Bahro kaže...

Pa brate mislio sam staviti npr. zastavu velike britanije za engleski jezik, francuska - francuski,spanska zastava - spanjolski...vec sam to vidjao po pojedinim sajtovima pa sam se i ja odlucio za tako nesto...

To što si ti viđao nije ispravno, U velikoj britaniji službeni jezici su engleski, velški, škotski i irski.  Jezik na stranici se treba označiti njegovim imenom. 

evo pa čitaj http://flagsarenotlanguages.com/blog/ hvala junačini za palac dole,  mojih 14 godina iskustva  to neće osjetiti, ako hoćeš slušaj, ako nećeš, onda džabe pitaš ovdje . pozz

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
11 godina
protjeran
Višejezični website

Pozz

Ima li jednostavan način da na website koji je na hr,  dodam i eng verziju..?   Wordpress je podloga.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

Pozz

Ima li jednostavan način da na website koji je na hr,  dodam i eng verziju..?   Wordpress je podloga.

Ima. .po files is way to go ;) Cheerio {#}

11 godina
neaktivan

Da, postoji nekoliko načina.

Jedan način je korištenje translation pluginova kao npr. WPML koji se i naplaćuje.

Moje preporuka je ipak nešto drugo, a to je WordPress Multisite gdje se rade virtualne stranice pa imaš za svaku stranicu svoju administraciju gdje imaš i mogućnost dodavanja različitih administratora takvih stranica i sl.

Kako pokrenuti WordPress Multisite možeš pročitati ovdje:

http://codex.wordpress.org/Create_A_Network

A nije loše pročitati i ovo: http://codex.wordpress.org/Before_You_Create_A_Network

Pogledaj malo i razmisli koje bi ti bilo zgodnije rješenje, ali npr. kod Multisite-a nemaš problema koje se znaju dogoditi sa WPML i sličnim pluginovima gdje nestaju stranice i sl.

Ako ti treba pomoć oko toga možeš pitati ovdje, sigurno će ti netko moći pomoći pa tako i ja ako uhvatim vremena:)

Nakon instalacije Multisite-a, možeš instalirati npr. https://wordpress.org/plugins/multisite-language-switcher/ gdje za svaku stranicu možeš postaviti jezik za administraciju, a i za javni dio stranice pa tako možeš imati englesku administraciju na svim stranicama, a javni dio se razlikuje po jezicima što je dosta zgodno jer meni npr. odgovara da mi je administracija sva na Engleskom.

www.lakotuts.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 22:23 (LakoTuts).
11 godina
protjeran
Višejezični website

@Lako Tuts

Zahvaljujem na odgovoru.  Moram uhvatiti dan dva slobodno pa da detaljno uđem u problematiku.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice