Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 643.334
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
OriginalEXE kaže...

Ako zelis da element ne zauzima nikakavo mjesto kada je skriven, koristi display: none; umjesto visibility: hidden;

Sto se fontova tice, odi ovdje: https://www.google.com/fonts

U selectu lijevo odaberi "Script:" Latin extended

Jesi ti siguran da će to raditi? Ja nigdje ne vidim te ikonice u fontu? Kako da ih koristim

14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Dex.pwn kaže...

Aaaaaaa, ne koristi naše znakove u imenima fajlova! To ti je izazivanje vraga na webu

1. Stavi da ti ovaj gornji nav ide cijelom širinom sajta, jer ovako izgleda smotano dok je ovaj donji po cijeloj širini.

2. Nav i dalje stoji u div-u (ponovo, izazivanje problema gdje ne treba). Molim te, poslušaj me i olakšaj si život.

3. Gurni desni nav do kraja desno, bit će ljepše. Ona margina mi nije najjasnija kaj tamo dela, al dobro.

I što te tu još točno muči? Ne vidim neke očite greške.

Da, apsolutno da hahah 

1. Izbavio sam ga iz kontenjera

2. Uradio, sad je nav odmah na vrhu, nema nikakvih divova prije njega

3. Ne razumijem te točno..

Pogledaj u footeru(skrozzzz dole) gdje piše (c) Kalibar .300 i Sva prava pridržana(desna strana)... To mi nije u ravnini kad krenem smanjivati širinu(točnije na 767pxa) i zbog toga navigacija pri dnu prekrije "Dizajn hSynca se temelji na Bootstrapu." jer je fiksirana za dno 

I kako da popravim gornju navigaciju kad logo povećam(kad mu uklonim height: 100%) ?

I jel znaš kako da ove stupce u fotteru(pravila servera i ostale) na ovoj stranici prebacim na ovu ? Mislim samo na te stupce. Pogledaj kako su na prvoj stranici napravljeni stupce(pogledaj onaj stupac skroz na desnoj strani pa onda pogledaj isti taj stupac na drugoj stranici(koji trenutno radim)).

Vidiš kako ti stupci idu od ruba do ruba containera dok na ovoj drugoj stranici ne

@ Eo nekako sam uspio centrirati navigaciju s logotipom. Ako možeš pregledati kod i reći jel ima još neki(bolji) način da odradim to? Hvala 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2015 15:27 (Dex.pwn).
14 godina
odjavljen
Razvoj web-stranica - Rasprava

Jel zna netko zašto odjednom tekst i naslov u footeru("PRETPLATITE SE") nije više u ravnini sa ostalim stavkama u redu(Partnerstvo i IP adresa)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Napravi footer kao row (div) sa 3 jednaka colsa (isto divovi, col-sm-4).

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Napravi footer kao row (div) sa 3 jednaka colsa (isto divovi, col-sm-4).

Znači da zamjenim samo row div i col-sm-4 div?

Jel znaš kako da kad kliknem u footeru na prst prema gore(ikonicu) da me polako(0.5 - 1s) odbaci gore? Napravio sam način ali me on odmah odbaci što ne lajkam...  Klik

16 godina
odjavljen

Ne, vidim da imaš col-sm-2 i col-sm-10 (za lijevu i desnu stranu). Nakon toga, imaš opet iz pitaj boga kog razloga još jedan div, cijelu širinu (col-sm-12) u nekom svom wrapperu i unutraj ovaj tekst koji ti bježi dolje. To sve makni i napravi 3 puta po col-sm-4. U ta tri col-a ubaci <p> za svaki od dijelova footera - kalibar300, made with bootstrap, i copyright.

To sam objašnjavao na prošloj ili pretprošloj stranici, kako centrirati sadržaj u bootstrapu.

Što se tiče polaganog scrolla gore, treba ti jquery.animate();

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2015 16:25 (Sum_of_all_fears).
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Ne, vidim da imaš col-sm-2 i col-sm-10 (za lijevu i desnu stranu). Nakon toga, imaš opet iz pitaj boga kog razloga još jedan div, cijelu širinu (col-sm-12) u nekom svom wrapperu i unutraj ovaj tekst koji ti bježi dolje. To sve makni i napravi 3 puta po col-sm-4. U ta tri col-a ubaci <p> za svaki od dijelova footera - kalibar300, made with bootstrap, i copyright.

To sam objašnjavao na prošloj ili pretprošloj stranici, kako centrirati sadržaj u bootstrapu.

Što se tiče polaganog scrolla gore, treba ti jquery.animate();

Na čega sad točno misliš? Da u ta tri col-sm-4 diva ubacim i stupce(Alpha, pravila servera, weba, pretplata i to..) i onda u istima(istim divovima) dodam i copyright, kalibar .300 i ostatak? Kako će mi onda <hr> proladiti kroz cijeli kontenjer?

16 godina
odjavljen

Ovo iz alphe isto napravi kao 3 ili 4 "stupca" sa colsima i to stavi iznad footera.

14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Ovo iz alphe isto napravi kao 3 ili 4 "stupca" sa colsima i to stavi iznad footera.

Ček, ne razumijem te sada ništa... Ak mi možeš "sastavit" samo divove... Znači imam div class _hSync_footer koji se odnosi na cijeli footer(ne samo na stupe).. Zato te ne kužim

16 godina
odjavljen

<footer>

<div class="container">

<div class="row">

<div class="col-sm-4">tu ide prvi stupac u div row-u, kao ovdje</div>

<div class="col-sm-4">tu ide drugi stupac, isto</div>

<div class="col-sm-4">tu ide treći stupac, isto</div>

</div>

<div class="row">

<div class="col-sm-4">kalibar300</div>

<div class="col-sm-4">Made with bootstrap</div>

<div class="col-sm-4">neki copyright</div>

</div>

</div>

</footer>

Tako nekako.

15 godina
Coder256 kaže...

Prvi put radim neku web stranicu iako sam nesto prije ucio html i css nisam ga bas skroz savladao. Napravio sam predlozak stranice nekako kombinirajuci razne tutoriale i guglajuci posebne naredbe, a vas molim ako mi mozete ukazat na greske koje sam ucinio ili ako se nesto moze bolje napisat. Znaci napravio sam samo "naslovnicu" i stranicu "o nama" i zelio bih prije nego krenem dalje ispraviti greske koje sam vec napravio da ih ne bi opet ponavljao.

Ovo sam pisao ravnajuci se prema chromeu te trenutno nije kompaktibilna sa svim browserima pogotovo starijim. To sam planirao kasnije rjesiti kad napravim cijelu stranicu.

Eto ako imate kakve savjete pogotovo u vezi cssa stvarno bi ih cijenio.

http://www.4shared.com/folder/ukteMHs8/Website.html

Evo link na Google Drive:

WEBSITE

...The South Will Rise Again... White -h- boys
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

<footer>

<div class="container">

<div class="row">

<div class="col-sm-4">tu ide prvi stupac u div row-u, kao ovdje</div>

<div class="col-sm-4">tu ide drugi stupac, isto</div>

<div class="col-sm-4">tu ide treći stupac, isto</div>

</div>

<div class="row">

<div class="col-sm-4">kalibar300</div>

<div class="col-sm-4">Made with bootstrap</div>

<div class="col-sm-4">neki copyright</div>

</div>

</div>

</footer>

Tako nekako.

Čekaj, zar oni ne bi trebali biti redovi(vodoravni stupac) a ne stupci? Sad u te col-sm-ove stavljam šta? Malo me zbunjuje tehnika kojom radiš... Ja sam koristio row(red) i u njemu sam koristio 3x col-sm-4 da bi taj row podjelio na tri dijela. Onda sam u njega stavljao h4 i p... Tom logikom ja gledam na Bootstrap(container->row->col-sm-X).. Ne znam kako funkcionira pa idem logikom engleskog. Znači ako želim da cijeli website bude u nekim granicama prvo stavim container, onda u njemu napravim redove(rowove), tipa row za navihaciju, row za header, footer i sl.. i onda taj row dijelom s tim colsima. Hvala u svakom slučaju, footer mi funkcionira kako sam ga sam napravio al ak ti kažeš da nije dobro napravljen onda ću tako kako si ti reko. Javim ti sutra rez  

16 godina
odjavljen

Možeš i sa retcima, ali ja bi napravio stupce.

BTW, uskoro ću puknuti online jednu stranicu, da vidite što ja radim i kako.

14 godina
odjavljen

I kako da ja onda izravnam tu stupac jedan(Alpha) sa ostatkom? Zar ne bi trebalo još nešta biti unutar tih colsa što će ih dodatno podijeliti na 3 dijela?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pa zato si koristio

<div class="row">

i time rijesio to, da je islo col-sm-6 podijeli bi ti na dva dijela

www.oklop.me
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 11:43 (Sceko).

1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Ne znam iskreno, kad dođem iz škole javim kako je na kraju završilo

Jel znate kako da napravim vertikalnu liniju u Bootstrapu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 12:31 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
15 godina
Coder256 kaže...
Coder256 kaže...

Prvi put radim neku web stranicu iako sam nesto prije ucio html i css nisam ga bas skroz savladao. Napravio sam predlozak stranice nekako kombinirajuci razne tutoriale i guglajuci posebne naredbe, a vas molim ako mi mozete ukazat na greske koje sam ucinio ili ako se nesto moze bolje napisat. Znaci napravio sam samo "naslovnicu" i stranicu "o nama" i zelio bih prije nego krenem dalje ispraviti greske koje sam vec napravio da ih ne bi opet ponavljao.

Ovo sam pisao ravnajuci se prema chromeu te trenutno nije kompaktibilna sa svim browserima pogotovo starijim. To sam planirao kasnije rjesiti kad napravim cijelu stranicu.

Eto ako imate kakve savjete pogotovo u vezi cssa stvarno bi ih cijenio.

http://www.4shared.com/folder/ukteMHs8/Website.html

Evo link na Google Drive:

WEBSITE

Oce se ko smilovat?

16 godina
odjavljen

Za početnika, ok. Promijeni boje (ovo je depresivno) i bit će ok. BTW, drži sav CSS u jednom fajlu.

15 godina

Misliš na pozadinu ili samo boju slova? CSS sam mislio prvo u posebne fajlove dok ne napravim cijelu stranicu i onda sve spojit u jedan. Sad mi problem stvara šta mi ova stranica neće da se prikaže kako triba u ie11, a ne mogu nać uzrok. Ko će tek postić da se prikaže kako triba u starijim verzijama ie-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Stariji IE ne podržavaju sve iz CSS3, tipa flex. BTW, kad njega makneš, stranica se vrati u centar.

OK je naučiti kako se piše svoj CSS, razumjeti što i kako radi ali iz ovog gore razloga (raspadanje na IE), koristiš gotove frameworke tipa Bootstrap. Uštediš vremena i živaca. Pogledaj ovo:

Stranica izgleda jednako na IE i Firefoxu. I jednostavno zaboravi IE stariji od 11. MS više ne podržava XP, a IE11 je na Win7 i novijima. Koncentriraj se na njega, Firefox i Chrome.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2015 11:53 (Sum_of_all_fears).
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Stariji IE ne podržavaju sve iz CSS3, tipa flex. BTW, kad njega makneš, stranica se vrati u centar.

OK je naučiti kako se piše svoj CSS, razumjeti što i kako radi ali iz ovog gore razloga (raspadanje na IE), koristiš gotove frameworke tipa Bootstrap. Uštediš vremena i živaca. Pogledaj ovo:

Stranica izgleda jednako na IE i Firefoxu. I jednostavno zaboravi IE stariji od 11. MS više ne podržava XP, a IE11 je na Win7 i novijima. Koncentriraj se na njega, Firefox i Chrome.

Mislim da bi trebao na Edge isto bacit, također i Operu

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ali meni je 11ka ne želi otvoriti stranicu, a koliko vidim na tom linku piše da IE 11 podržava flex. A ako i dodam -ms- prefix ništa se ne mijenja.

Bootstrap ću kreniti učiti nakon što napravim ovo jer imam osjećaj kad bi krenio sve ispočetka sa Bootstrapom, oduzelo bi mi previše vremena.

16 godina
odjavljen

Ja sam ju otvorio u 11 ali se raspala. Kad sam maknuo flex sa containera, bar se centrirala. Da, podržava ga, ali si nešto krivo napravio.

Gle, ako ovo kreneš krpati za sve browsere, potrošit ćeš duplo više vremena nego za izradu u bootstrapu. Tamo ti je sve gotovo, tutoriali su odlični i znaš neke osnove CSSa da to možeš posložiti po svojim željama.

15 godina

Krenio sam sa Bootstrapom i zapeo zasad na navbaru. Iman ovaj kod u kojem ne mogu mijenjati boju slova i što će mi biti koje boje kad prijeđem mišom preko linkova ili kad su stisnuti.

<nav class="navbar navbar-default" role="navigation">
         <div class="collapse navbar-collapse  navbar-ex1-collapse">
            <ul class="nav navbar-nav">
               <li class="active"><a>Naslovnica</a></li>
               <li><a>O nama</a></li>
               <li><a>Apartmani</a></li>
               <li><a>Cijene</a></li>
               <li><a>Rezervacije</a></li>
               <li><a>Kontakti</a></li>
            </ul>
         </div>
</nav>

CSS:

.navbar-nav{
        float:none;
        margin: 0 auto;
        display: table;
        table-layout: fixed;
    }
.navbar
{
   background-color:#2c2d2b;
}
.nav li{width: 120px;
   text-align:center;
   font:  18px Times New Roman;
   list-style: none;
   letter-spacing: 1px;}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kad prijeđeš mišem, gleda sa .nav li:hover.

Pusti te kerefeke, prvo napravi strukturu sajta, nav, content, footer da to lijepo izgleda. Zabit ćeš se u boje i nikad nećeš niš napravit. Bolje prvo sve sklopi da radi i jednako izgleda u glavnim browserima, onda se igraj sa bojicama. Čist onako, savjet.

16 godina

imam problem sa spajanjem na phpmyadmin javlja mi access denied dok se preko shella mogu spojiti i raditi normalno ,xampp sam imao instaliran pa sam ga obrisao i instalirao opet ,nije mi se htio spojiti na apache server pa sam promijenio port u 8080 ,4433 sad nez jel to ima kakve veze s time sto nece da se spoji na phpmyadmin

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kako izvršiti migraciju 16 GB podataka sa jednog shared hostinga na drugi, bez downloada na računar i ponovnog uploada?

Također postoji li način da se kroz određeni vremenski period vrši automatska sinkronizacija između dva servera / hostinga, sa starog na novi server? Na starom će do gašenja raditi tekuća web aplikacija, a novi server će imati novu aplikaciju, migriranu bazu podataka, novi layout će zahtijevati obradu postojećih fotografija i sl.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nix kaže...

Kako izvršiti migraciju 16 GB podataka sa jednog shared hostinga na drugi, bez downloada na računar i ponovnog uploada?

Također postoji li način da se kroz određeni vremenski period vrši automatska sinkronizacija između dva servera / hostinga, sa starog na novi server? Na starom će do gašenja raditi tekuća web aplikacija, a novi server će imati novu aplikaciju, migriranu bazu podataka, novi layout će zahtijevati obradu postojećih fotografija i sl.

LINUX server? Imaš SSH pristup ili si na shared hostingu, pa imaš samo jailed pristup? Podatke exportaj negdje u public_html/ pa ih sa drugog hosta wgetaj ili curlaj, što ti je draže. Za sinkronizaciju bi ti preporučio rsync, i to da ga staviš u bash skriptu, pa kreiraš cron.

14 godina
odjavljen
loky4i4 kaže...

imam problem sa spajanjem na phpmyadmin javlja mi access denied dok se preko shella mogu spojiti i raditi normalno ,xampp sam imao instaliran pa sam ga obrisao i instalirao opet ,nije mi se htio spojiti na apache server pa sam promijenio port u 8080 ,4433 sad nez jel to ima kakve veze s time sto nece da se spoji na phpmyadmin

Ima jer Skype koristi 8080 port, najbolje ti je uzeti WAMP server

17 godina
Dex.pwn kaže...
loky4i4 kaže...

Ima jer Skype koristi 8080 port, najbolje ti je uzeti WAMP server

U skype postavkama jednostavno isključiš uporabu tih portova.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice