Php/mysql - unos podataka koji ovise o retku iznad

poruka: 4
|
čitano: 1.291
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Php/mysql - unos podataka koji imaju 1 isti stupac

Želim u bazu unijeti podatke tj prezime i ime neke osobe i isto tako njezinog supružnika. tablica bi pored imena i prezimena imala još "id(auto increment)" i "id supružnika(koji bi bio jednak id-u osobe u retku iznad tj. njezinog supružnika)". Da li se to može napraviti da se klikom na submit svi podaci unesu ili bi trebalo prvo unijeti "osobu" pa vaditi njezin "id" koji bi poslužio za unos u "id supružnika" .. ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, trebao bi znati ID ili nešto od te osobe koja je supružnik. Baze ne funkcioniraju na temelju mjesta, to jest baza ne može znati da je supružnik uvijek jedan iznad ili nešto slično. Ali to se sve može jednostavno programerski riješiti. Tako da ne vidim zasto je problem unijeti id osobe koja je supružnik. To jest ne kužim kako si došao do potrebe za ovim problemom. Ili sam te ja potpuno krivo shvatio što želiš.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Php/mysql - unos podataka koji ovise o retku i

dakle, mene zanima kako se može klikom na "submit" sa jedne stranice u bazu unijeti podaci i o osobi i o supružniku tako da im sei jedome i drugome  automatski generira id(auto increment). da li je izvedivo, kako ?  

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 9:12 (gamecoder).
16 godina
neaktivan

Pa samo dodaš dva mysql_query-ja za redom. U prvi ubacišINSERT INTO ... VALUES $_POST['suprug'] ..., a u drugi INSERT INTO ... VALUES $_POST['supruga'] .... Npr.:

mysql_query('INSERT INTO ... VALUES ...');

mysql_query('INSERT INTO ... VALUES ...');

I ono će ih samo poredati i zadati im sljedeći ID prema auto incrementu.

http://bit.ly/fEJAtE
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 19:47 (k1c0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice