Joomla ili WordPress

poruka: 4
|
čitano: 3.574
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Joomla ili WordPress

Poštovani forumaši, u studenom 2011. postavio sam pitanje vezano uz dinamičke stranice, i na Vaš prijedlog informirao sam se o CMS-ovima.

Dvojba je Joomla ili WordPress.

Na stranici http://www.xtorials.com je članak "Joomla  vs WordPress vs Drupal" u kojemu piše da je jedna od mana Joomle to što nije W3C kompatibilna, i da je teško napraviti stranice po W3C standardima.

Zbog tog razloga počeo sam tražiti više informacija o WordPressu.

Na internetu sam našao više video tutorijala za oba CMS-a. Nakon što sam ih odgledao došao sam do zaključka da bi mi Joomla više odgovarala. Da Vas podsjetim, želim napraviti stranicu o knjigama.

Da li to što Joomla nije W3C kompatibilna znači da se stranice u različitim internet pregladnicima vide različito, i da li je to njen veliki nedostatak?

0 0 hvala 0
17 godina
Joomla ili WordPress

slobodno kreni sa joomla cms-om.

prvo pročitaj sve na njihovom webu, a ond asi uzmi neke PDFove o joomla cms-u.

nemoj smoa za svaku sitnicu pitati po forumu. pokaži interes i pročitaj dve, tri knjige. život će ti biti osjetno lakši.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Joomla ili WordPress

Kod izbora je bitno za što ti treba CMS. Stranicu/portal o knjigama napraviš bez problema u WP-u.

Wordpress je u verziji 3 postao odličan alat. Brz i jednostavan.

Joomla je po meni za kompliciranije stranice tj. portale. Malo mi se čini spora u zadnje vrijeme i nisam siguran koliko je problem s nadograđivanjem na nove verzije. U WP-u nadogradnja ide zaista lako.

Prije sam koristio Joomlu ali sam se prebacio na WP jer je puno lakše napraviti (relativno) jednostavniji portal.

U WP-u kad ga upoznaš za sat vremena složiš sve i počneš puniti sadržajima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 1:25 (CroDexter).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Joomla ili WordPress

Već je bilo stotinu rasprava o tome i zaključeno je da to ovisi o ukusu i namjeni. Ovakve teme nemaju više puno smisla, i Joomla i Wordpress su jaki CMS-ovi ako ih se zna dobro upotrijebiti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice