Hosting za jako popularne i velike stranice

poruka: 41
|
čitano: 5.163
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zanima me koji bi bio najbolje (plaćeni) hosting za stranice koje imaju i preko 100 000 posjeta dnevno. Treba imati čimviše prostora i naravno bandwitha, poželjno da je i domena uključena. Kakav vam se čini HOSTMONSTER?

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

BUMP

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Hosting za jako popularne i velike stranice

s tolikim broje posjeta vjerujem da su financije portala vrlo dobre pa se isplati imati i vlastiti server.

http://www.svijetkulture.com
17 godina

Ovo me podsjeća na post na jednom drugom forumu, gdje je tip pisao da ulazi u vrlo ozbiljnu i veliku investiciju, pa je po forumu tražio savjete kako registrirati vozila da bi mogao ostvariti neke olakšice...

WTF?

Ako se baviš ozbiljnim poslom ne očekuješ valjda da ćeš svu potrebnu mudrost skupiti na forumu, gdje svako laprda ono što se njemu čini?

No pain!
17 godina

najbolje je uzeti dedicated server.

meni je plus hosting zakon.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Rocky kaže...

Ovo me podsjeća na post na jednom drugom forumu, gdje je tip pisao da ulazi u vrlo ozbiljnu i veliku investiciju, pa je po forumu tražio savjete kako registrirati vozila da bi mogao ostvariti neke olakšice...

WTF?

Ako se baviš ozbiljnim poslom ne očekuješ valjda da ćeš svu potrebnu mudrost skupiti na forumu, gdje svako laprda ono što se njemu čini?

Možda netko ima iskustvo?!

hondo kaže...

s tolikim broje posjeta vjerujem da su financije portala vrlo dobre pa se isplati imati i vlastiti server.

Razmišljao sam o tome, ali tek kada baš krene. Lako migriram.

15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Možda netko ima iskustvo?!

Pa naravno da postoje ljudi s iskustvom na forumu, ali ovo su ozbiljne stvari (ako stvarno ozbiljno misliš) i to je posao koji bi se po meni trebao platiti ako ga sam ne znaš složiti. Ali tko zna, možda se i varam, možda ćeš i naći nekoga s viškom vremena i znanja na bacanje da ti pomogne... Čudni su ljudi. Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
neaktivan

Radi se o social networku, već sam sve sklopio i ispolirao, i već je sve na testnom serveru. I radi savrešno.

A nije da ne bih znao srediti vlastiti server ili slično, nego mi je glupo ulagati gomilu novaca unaprijed a nisam 99.9% siguran da ću imati veći broj ljudi. Naravno da bih ako bih imao više od 50 000 ljudi odmah zakupio statičan IP i server...

Nego, našao sam jedan hosting > WebHostingPad, i pričao sam sa operaterom koji me uvjerava da će 99.9% njihov hosting izdržati u slučaju 50 000 aktivnih korisnika.

http://www.webhostingpad.com/

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Nisam nikad čuo za taj...imaš sad HostGator kupon koji ti daje 9,95$ popusta na 1. kupovinu hostinga...možeš doći do vrhunskog hostinga za samo 0,01$ prvi mjesec...preporučam ti da ovo probaš pa ako ti se ne sviđa lako preko noći preseliš na drugi host...

(HostGator ima unlimited space i bandwith...100$ AdWords credita itd.)

http://www.hostgator.com/

KUPON: summerisgreat

16 godina
neaktivan

Da, i s njima sa razgovarao i kažu da je teško da bi to radilo.

E sad. Imam jedan komp, Athlon 2 Ghz, 512 Mb RAM, 20 Gb HDD, stalna veza na net. Koliko sam vidio, ovo je jače od mnogih VPS-a.

Bih li mogao srediti ikako nekakvu alternativu za stalni IP preko nekog servisa? O čemu ovisi brzina servera?

Kako podesiti server? Instaliram OS, i onda stavim DNS, Web Server, Mail, FTP i ostalo... Kako dalje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U ovom slucaju ulaze jedino dedicated serveri, i to slobodno mozes staviti 2 u cluster. Nikakav shared server ili VPS ne dolaze u obzir.

I'm going woo woo

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

U ovom slucaju ulaze jedino dedicated serveri, i to slobodno mozes staviti 2 u cluster. Nikakav shared server ili VPS ne dolaze u obzir.

A za početak, dok je ispod 50 000, budući da više ljudi nosi i nekakvu zaradu, a samim time onda je lakše kupiti i server?

17 godina
RoyalBlood kaže...
tnakir kaže...

A za početak, dok je ispod 50 000, budući da više ljudi nosi i nekakvu zaradu, a samim time onda je lakše kupiti i server?

To su veliki brojevi da bi se igrao sa shareanim hostingom, u ostalom, zagusio bi cijeli server tako da nevjerujem da bi te itko pustio da mu budes na shared hostingu. Dedicated server bi ti bio jedino rijesenje.

Takodjer ovisi kako je aplikacija radjena, koliko kvalitetno je nakucana... Npr jedna joomla vise jede resursa sa svojih 1000 posjetitelja dnevno nego neka kvalitetna custom aplikacija sa 5000.

Dedicated serveri nisu neka cifra... za 15-ak do 20k kn godisnje si mozes naci i vise nego pristojan dedicated server.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 9:06 (tnakir).
17 godina

Za 100,00 posjeta dnevno, ako su to uniqe, treba imati minimum dva-tri servera, jedan web, ostali db. Ako su to pageview-ovi, onda je dovoljan jedan jaci VPS ili slabiji dedicated. 512MB je smjesno malo, nedovoljno prvenstveno zbog baze i cachiranja, jer kod tolikog broja posjeta potrebno je dobro osmisliti caching strategiju.

Postavljanje vlastitog servera zaboravi, jer treba dosta znanja za to. I stalna IP adresa sa dovoljnim bandwidthom je apsolutno preskupa u hr. I kada bi uspio dignut server (web, dns, db, firewall, backup, ...) vec za par dana bi ti ga neko srusio, jer postavljanje posjecenog servera online nije za sys admin pocetnike.

Ako su posjetitelji izvana, onda ciljaj na servere u EU ili USA, ovisno od kuda imas vise posjeta. Cijene ti idu: VPS od 30-40$/mj, dedicated od 100-150$/mj. Za bolje servere racunaj barem duplu cifru od ovih navedenih. I rekao bi da je bitnija kolicina RAMa od procesora i ostalog.

Dobra strategija  bi bila i iskoristiti neke CDN providere ako imas puno statickog contenta na sajtu (download sekcija, fotogalerije i sl.)

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 9:20 (hudo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Da, ali zaboravljate da ne krećem od 100 000 ljudi. Kad recimo dođem do 10 000, bit ću u mogućnosti kupiti jedan jači server, i tako onda idem postepeno. Ako idem na dedicated server, rađe ću ga kupiti ja sam za 6-7 tisuća, i sam održavati nego da plaćam tisuću kn mjesečno... A i imam frenda system admina koji mi može pomoć za početak...

Razmišljao sam sad o sljedećem. Imam stolni komp, Phenom II 3 jezgre, 3,2 Ghz, 4 Gb RAM, Stalna veza na net, 500 Gb HDD sveukupno.

Kako bih mogao srediti to sa IP adresom? Sjećam se nekog alata koji sam koristio za internet radio preko shoutcasta koji ti je nudio stalan IP...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 9:29 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RoyalBlood kaže...

Da, ali zaboravljate da ne krećem od 100 000 ljudi. Kad recimo dođem do 10 000, bit ću u mogućnosti kupiti jedan jači server, i tako onda idem postepeno. Ako idem na dedicated server, rađe ću ga kupiti ja sam za 6-7 tisuća, i sam održavati nego da plaćam tisuću kn mjesečno... A i imam frenda system admina koji mi može pomoć za početak...

Razmišljao sam sad o sljedećem. Imam stolni komp, Phenom II 3 jezgre, 3,2 Ghz, 4 Gb RAM, Stalna veza na net, 500 Gb HDD sveukupno.

Kako bih mogao srediti to sa IP adresom? Sjećam se nekog alata koji sam koristio za internet radio preko shoutcasta koji ti je nudio stalan IP...

Imat server doma je nemoguce. Odustani odmah od te ideje.

Uostalom, vise bi te izasao pristojan link do kuce nego dedicated server negdje vani.

Koliko ljudi je sada u pitanju?

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 9:31 (tnakir).
16 godina
protjeran
VPS je rješenje. Ja sam si našao VPS za 6.95$/month. 10Gb diska, 128/256Mb, dual core i 5Tb prometa.
void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
RoyalBlood kaže...

Uostalom, vise bi te izasao pristojan link do kuce nego dedicated server negdje vani.

Nemogu procijeniti od oka koliko će biti ljudi, to sve zavisi.

Možete mi onda preporučiti neki čim bolji a čim povoljniji VPS ili Dedicated za tu svrhu?

17 godina
RoyalBlood kaže...
tnakir kaže...
RoyalBlood kaže...

Možete mi onda preporučiti neki čim bolji a čim povoljniji VPS ili Dedicated za tu svrhu?

Koliko ljudi je SADA u pitanju?

Ovo mi sve lici na nekog tko hoce novi facebook napravit... ehhhhh...

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
RoyalBlood kaže...
tnakir kaže...
RoyalBlood kaže...

Koliko ljudi je SADA u pitanju?

Ovo mi sve lici na nekog tko hoce novi facebook napravit... ehhhhh...

Koliko sad ljudi imam? Cirka 1000, al testni server mi više neda (prostor).

Pa radi se o social networku, ali ofc da ne očekujem da će to ikad ići iznad 500 000

Ciljam na HR prvenstveno...

16 godina
protjeran
Ispričavam se Royal-u ne rade mi poruke (ne znam zašto), ali evo odgovora:

http://bluemilecloud.com/openvz-hosting/
void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Da vas samo pitam, što mislite o ovome:

No-IP
DnyDNS

Kao alternativi za statičnu mail adresu?

I samo da pitam, VPS se radi na virtualizacijskoj platformi npr. vmwareu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RoyalBlood kaže...

Da vas samo pitam, što mislite o ovome:

No-IP
DnyDNS

Kao alternativi za statičnu mail adresu?

I samo da pitam, VPS se radi na virtualizacijskoj platformi npr. vmwareu?

Dakle ti hoces progurat ADSL na svoj server :) Zato ti treba DynDNS... zaboravi na to...

Da, vps su virtualni privatni serveri, VMWare, Hyper-V etc etc... Ovisno o platformi.

I'm going woo woo
17 godina

Zaboravi na te dyndns fore! Zar zelis da ti adresa stranice bude ovakva: moj-sajt.dyndns.com ?!

nazovi HT, optimu, metronet, i pitaj koliko dodje zakup voda i jedna stalna IP adresa. Onda ce ti biti jasno zasto ne zelis imati svoj server doma.

Cijena hardwarea je najmanja u cjeloj prici, placa se promet. Tako je to uvjek u tom hosting biznisu.

Dokle imas malo posjeta, zaboravi na svoj server. Kada skupis puno posjeta, niti onda nemoj razmisljati o svom serveru u spavacoj sobi, nego o zakupu dobrog VPS (da, to je vmware esx ili slicni sw) ili dedicateda.

Ako si na PHPu, onda bi ti predlozio neki hosting provider koji moze skalirati, npr Media Temple (http://mediatemple.net/) ili pak neki cloud servis, poput Amazon Ec2 ili GoGrid.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 11:27 (hudo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hudo kaže...

Zaboravi na te dyndns fore! Zar zelis da ti adresa stranice bude ovakva: moj-sajt.dyndns.com ?!

nazovi HT, optimu, metronet, i pitaj koliko dodje zakup voda i jedna stalna IP adresa. Onda ce ti biti jasno zasto ne zelis imati svoj server doma.

Cijena hardwarea je najmanja u cjeloj prici, placa se promet. Tako je to uvjek u tom hosting biznisu.

Dokle imas malo posjeta, zaboravi na svoj server. Kada skupis puno posjeta, niti onda nemoj razmisljati o svom serveru u spavacoj sobi, nego o zakupu dobrog VPS (da, to je vmware esx ili slicni sw) ili dedicateda.

Ako si na PHPu, onda bi ti predlozio neki hosting provider koji moze skalirati, npr Media Temple (http://mediatemple.net/) ili pak neki cloud servis, poput Amazon Ec2 ili GoGrid.

Pa vecina njih nudi skaliranje, to i je poanta VPS-a medju ostalim, pitanje je do koje granice i kada ce VPS postati pretijesan.

Ugl napominjem, ovo mi se cini ono tipa: Radim novi fejsbuk, trebam programere... bla bla... waste of time

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 11:58 (tnakir).
16 godina
neaktivan

Ako hoćeš, zovi ga novi facebook (iako je to jako nerealno), i zašto bi bio wot? Skripta je već gotova, napravljena, samo tražim veći hosting bez limita u MySQL-u...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RoyalBlood kaže...

Ako hoćeš, zovi ga novi facebook (iako je to jako nerealno), i zašto bi bio wot? Skripta je već gotova, napravljena, samo tražim veći hosting bez limita u MySQL-u...

mislim da ti zele poruciti da skripti i sajtova poput facebooka ima gomilu, kao i pokusama soc networking projekata, koji u 99,9% slucajeva ne uspiju skupiti neki broj korisnika. Zato kreni od dobrog shared i jeftinog VPS hostinga. Dokle si na cca 20 000 uniq dnevno, ne treba ti nista vise od dobrog shared hostinga, poput plus.hr

17 godina
hudo kaže...
RoyalBlood kaže...

mislim da ti zele poruciti da skripti i sajtova poput facebooka ima gomilu, kao i pokusama soc networking projekata, koji u 99,9% slucajeva ne uspiju skupiti neki broj korisnika. Zato kreni od dobrog shared i jeftinog VPS hostinga. Dokle si na cca 20 000 uniq dnevno, ne treba ti nista vise od dobrog shared hostinga, poput plus.hr

Nema teorije da ce mu pustit 20k korisnika na shared serveru!

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Moja preporuka ti je - Odrasti. Pa tek onda vidi kako ćeš.

Kakav server kod kuće. Ako misliš da može ti proći ideja, skupi jaja i uzmi sebi dedicated server. Premda mislim da i to će biti previše.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 13:13 (Smooth Operator).

2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice