Cro-info.net [prvi web]

poruka: 12
|
čitano: 1.832
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Cro-info.net [prvi web]

Htio bi cuti vase misljenje o mojoj prvoj web stranici,ucim html i css oko 3-4 tjedna,znam da ima puno mjesta za napredak,i nadam se da ce te mi u tome pomoci savijetima i feedbackovima.

http://cro-info.net

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cro-info.net [prvi web]

Svida mi se jer na taj nacin reklamiras Hrvatsku kao turisticku zemlju ali mi se ne svida jer ne reklamiras seoski turizam. Gorski Kotar i Slavoniju npr...;)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Cro-info.net [prvi web]

Dizajn je odbojan i zastario (barem 10 godina).

Ocjena -2/5

Inace, postoji tema za ovakve stvari.

Evo ti malo inspiracije "kako se to radi"

http://www.awwwards.com/

http://bestwebgallery.com/

- ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 21:20 (elwood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Cro-info.net [prvi web]
Edge kaže...

Htio bi cuti vase misljenje o mojoj prvoj web stranici,ucim html i css oko 3-4 tjedna,znam da ima puno mjesta za napredak,i nadam se da ce te mi u tome pomoci savijetima i feedbackovima.

gle kako je covjek skromno i samozatajno slozio lijepu recenicu.

- prvi web sajt

- ucim 3-4 tjedna

- svjestan napretka u ucenju

moja ocjena je 5/5.  cestitam na volji i trudu, sajt je super.  usutkat ces kriticare kad tad i sve isamarat sa nekim flashom i dizajnom do jaja. za sada svaka cast.

boga mu, pa nece valjda covjek nakon onog boldanog,radit ovo.

17 godina
odjavljen
Cro-info.net [prvi web]

@DJecko23

Naravno da bi bilo dobro u sajt uklopiti Slavoniju,Gorski kotar i ostale dijelove,al radio sam tak da mi prioritet bude obala,posto ce se najvise ljudi zanimat za to,ali nadam se da ce se i ostali dijelovi naci na mojoj stranici.

@elwood

Nisu svi dobri ko ti u samom startu. :/

@torrente

Hvala na dobrim kritikama,a u isto vrijeme to je i poticaj za daljni napredak. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 22:17 (Edge).

2 0 hvala 0
16 godina
kaj si google translate koristio jbt.
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
16 godina
neaktivan
Cro-info.net [prvi web]

Sve je ok manje vise, ali engleski... Daj nekome da ti to pregleda i ispravi. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Cro-info.net [prvi web]

Ako te to zanima, samo naprijed. Naravno da za prvu web stranicu je kolko tolko ok.

Al ovo mi izgleda kao da nisi si dao truda ili jednostavno nemaš smisla za design. Bez uvrede! 

Postoji hrpetina gotovih template-a koji izgledaju 50 puta bolje od ovog. Mogao si pokupit neki pošteni template, malo dodat svog toucha i izgledalo bi puno bolje {#}

"prvi web" nije opravdanje... ja se ne bavim profesionalno završnim radovima no kad krečim prostor uz puno truda napravim dobar posao...i ne ostavljam packe ili prefarbam sav namještaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cro-info.net [prvi web]

elwoode grom te pogodio...potapsi covjeka po ramenu {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
torrente kaže...

usutkat ces kriticare kad tad i sve isamarat sa nekim flashom i dizajnom do jaja. za sada svaka cast.

boga mu, pa nece valjda covjek nakon onog boldanog,radit ovo.

1. Ušutkat kritičare ?! Zar moja kritika je toliko zlobna? Ili želim pomoc covjeku i uputit ga u bolji smjer...

2. Prezentacijski Flash web site-ovi su zastarljela i zaostala tehnologija, svi dižu ruke od njega. Barem u ovom smislu.

@autor

Ako želišfancy šmeci animacije: javascript is way to go. npr i npr

15 godina
neaktivan
Cro-info.net [prvi web]

Malo pripazi na razmake IZA interpunkcijskih znakova.

EDIT: provjeri malo linkove (weather - Zadar)

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 0:33 (g520).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
elwood kaže...

Ako te to zanima, samo naprijed. Naravno da za prvu web stranicu je kolko tolko ok.

Al ovo mi izgleda kao da nisi si dao truda ili jednostavno nemaš smisla za design. Bez uvrede! 

Postoji hrpetina gotovih template-a koji izgledaju 50 puta bolje od ovog. Mogao si pokupit neki pošteni template, malo dodat svog toucha i izgledalo bi puno bolje {#}

"prvi web" nije opravdanje... ja se ne bavim profesionalno završnim radovima no kad krečim prostor uz puno truda napravim dobar posao...i ne ostavljam packe ili prefarbam sav namještaj

Ovo mu je prva web stranica. I kao prva je odlična. Idem u Grafičku školu u Zagrebu koji imaju web dizajnere kao smjer obrazovanja i od kojih većina učenika nakon završene četiri godine rade mnogo lošije radove od ovoga. Kažem većina, naravno, to nisu svi, ponekad se pojavi i netko tko zna nešto (ali rijetko, barem u našoj školi).

Pogledaj samo kakve radove su radili učenici 3. i 4. razreda na Državnom natjecanju - kategorija web: http://www.ss-graficka-zg.skole.hr/Natjecanje%20grafiti%20za%20server/drzavno_natjecanje.html

Postoje odlični radovi (1. i 4. mjesto), dobri radovi (5. mjesto) i ostali. Recimo, pogledaj rad koji je osvojio treće mjesto: http://grafiti.sudigo.org/ - katastrofa totalna. Pitaš se što su ti učenici radili 3/4 godine. Hrpetine zadaća, hrpetina odgledanih tutoriala (koje im puštaju na satu) + dodatno, ne uče samo o webu, već i općenito o grafičkom dizajnu, o proporcijama, o tipografiji, kaligrafiji, i uz to sve ispadnu takvi radove kakve vidiš...

A njegov rad je prvi, i odličan je kao prvi. Moj prvi rad bio je katastrofa (dodatna stvar koja ide u prilog katastrofi je da sam imao 11. godina).

Što se tiče templatea, ne slažem se. Njemu koliko sam shvatio nije cilj bio da pokupi neki template, izmjeni par stvari i zamijeni tekst. On je želio nešto naučiti. Na ovaj način će puno više naučiti.

Edge, ovako, na dobrom si putu.

Nastavi s radom, unaprijeđuj svoju stranicu. Čitaj što više! Općenito o HTML-u, o dizajnu, o tipografiji. Kada inače surfaš, obrati pažnju na to kako su ti siteovi strukturirani, gdje im je logo, kakvu navigaciju imaju, kako tekst izgleda, kako je strukturirana (koliko stupaca, što je gdje i slično). Tako će ti u podsvijest ući različite mogućnosti izgleda siteova i nesvjesno ćeš ih se kad-tad sjetiti i primjeniti određene metode na svoj site.

Isto tako, surfaj raznim CSS galerijama da bi također vidio što više različitih siteova.

Pokušaj izraditi što više vježbi, što više web stranica, što više malih privatnih projekata. Ne moraju svi biti objavljeni na internetu, bitno je iskustvo koje stičeš u izradi takvih projekata.

I ova stranica, naravno ima još mnogo mnogo mjesta za napredak, a taj napredak ćeš, jednog dana i postići - vježbom, vježbom i samo vježbom.

Također, ukoliko nekad zapneš i pomisliš nešto poput "Ma nisam ja rođen za to", "Nisam talentiran za to" ili nešto slično - stani. Ne postoje ljudi koji imaju prirodni talent. Postoje samo ljudi koji rade, bore se i trude da steknu neku vještinu.

Ja sam nakon nekog vremena (negdje oko 15 godina) htio programirati za web. I na početku mi se činilo komplicirano, trudio sam se, ali nije išlo onako kako sam očekivao. Mislio sam isto da nisam rođen za to i da nikad neću uspjeti. Stao malo s time. Ali malo kasnije sam nastavio pokušavati i vježbati. Danas imam 18 godina i razvaljujem objektni PHP (web programiranje). Uz to naravno, trudim se i dalje educirati o području web dizajna da ne zastarim.

Iako nisam smjer web dizajner u svojoj školi, znam više o dizajnu, programiranju i općenito kompletnoj web industriji više nego svi učenici web dizajna zajedno. Po riječima par profesora koji predaju tim učenicima web dizajna ispada da sam ja najtalentiranija osoba koja se pojavila u toj školi otkad je web dizajn uveden (a ironično je da ja nisam u tom smjeru).

Možda sad ovo ispada kao da se hvalim (ok, malo ;) ali to nije poanta ovoga. Ono što je bitno je: da sam stao ne bih bio tu gdje sam danas. U široj obitelji nemam nikoga tko se bavi webom, programiranjem ili računalima općenito (to je dokaz za nepostojanje urođenih talenata i sličnih gluposti). Sve što znam postigao sam radom od čiste nule.

Znači, samo radi, razvijaj talent, ne pokušavaj odustati i budi samouvjeren. Neće štetiti ako za sebe u svakom trenutku misliš da si najbolji. Za par godina kad budeš znao više vidjet koliko si zapravo na početku znao malo. No zbog toga što si na početku znao malo, a nisi odustao, tada (za par godina) ćeš znati puno.

Danas, gledam svoj kod od prije par godina i vidim hrpetinu početničkih grešaka. A prije par godina to mi je bilo savršenstvo. Za par godina gledat ću u današnji kod i opet ću vidjeti kako sam zapravo vrlo vjerojatno radio neke greške (samo ovaj put ne početničke, no ipak greške) koje sada ne vidim.

Potpis ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice