Đizs. S obzirom da nisi pocetnik onda fakat nije jasno zasto neke stvari.
1. 200+ kb samo slika u gornjem dijelu dok brza provjera optimizacije kaze da je slika mogla biti bar 50kb manja ( i to sa jpg high) no bez ikakvih problema je bar pola te velicine. Mislim, cak i na adslu se vidi da se ucitava, zna i stat. pa ti oko trza jer stane pred kraj. mislis da je gotovo. ali nije. ucita jos. I onda opet trzne.
Cemu jednaka sirina podmenija sa tim crnim plahtama na desno (svi meniji iste "sirine" bez obzira na duzinu stavki) ?
2. Dizajn je stvar ukusa,ali opet..sterilan ali vecinom takav naprave programeri (npr. vecina ferovca je totalno lisena pojma likovne estetike)
Steta je sto nije jasno da dizajn treba znanja i vremena, postoje i strucni ljudi koji se za to i skoluju (cak, pazi ti to) i da je cesto manje vise kao i to da se to moze krivo shvatiti i primjeniti.
3. pa eto graficki pristojni primjeri npr http://abduzeedo.com/web-design-black-layouts
I tako ;P
1. Slike se dodaju iz CMS-a (dakle header se moze mijenjati za svaki article/link, i to flash ili slika il video), dakle ja nisam dodao tu sliku vec je klijent dodao...
2. Kada se svaki element stranice mora mijenjati putem CMS-a onda nemas umjetnicu slobodu jer moras razmisljati unaprijed i vidjet gdje klijent moze nesto zeznit, sta moze napravit radi cega bi se raspao dizajn i slicno. Da je stranicua pure HTML onda bi "lijepih" elemenata bilo vise... Ovako sam ogranicen na elemente koji se ponavljaju, jedan tekst ili 20 njih na istoj stranici, slike od 20x20px ili 1000x1000px, dummy usere (koji npr stavljaju slike od 200 kb kao sto si mogao primjetit) i slicno.
3. Link ti ne radi.
Hvala na reviewu :)