Cijena izrade WEB stranice?

poruka: 212
|
čitano: 73.701
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Ne razumijem ovaj dio moj kod u cms sustavu (btw samo cms bez sustav na kraju). Da li je to tema? Plugin? Nešto treće? Dakle dodavanje svojeg koda u content mangement system da bi se upravljalo contentom. Hrvatski: dodavanje svojeg koda za upravljanjem sadržaja u sustav upravljanja sadržajem.

Niti jedan developer (ozbiljan) ne koristi ovakav tok misli. Bilo bi nešto kao: Izrađujem teme za wordpress za klijente i zarađujem XYZ kunića mjesečno. 

S obzirom da je gore navedeno 2-3 dana sumnjam da je u pitanju izrada tema, nego modifikacija neke postojeće. To se ni ne može naplatiti nekoliko tisuća kuna jer to bilo čisti lopovluk.

Web aplikacije koje se naplaćuju u tisućama kuna su custom aplikacije ili neki custom cms (najam) sa jedinstvenim dizajnom za klijenta. U toj kategoriji cijena može varirati od nekoliko tisuća kuna pa do nekoliko stotina tisuća kuna, ovisno o tome koje tehnologije su korištene, kompleksnost sustava, kvaliteta rada (design, developing) itd itd.

Naravno i wordpress site može koštati puno, ali to uključuje složene teme + custom pluginovi + custom widgeti + customizacija samog wordpressa itd. Ali toga nema ovdje.

Dakle sve te priče i pričice o izradi XY stranica mjesečno u wordpressu spadaju u kategoriju susjedovog malog. {#}

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 8:57 (Entry Point).
Moj PC  
2 1 hvala 0
11 godina
Re: Cijena izrade WEB stranice?
StroyentFISH kaže...
Syke kaže...

Di ćeš bolje od popravljanja koda kada neki "stručnjak" napravi nešto. :)

Pa.. zato volim cms sustave. Jer klijentu dam sucelje preko kojeg unosi sadrzaj i ogradim ga sto dalje od svog koda i ja sam miran. Kod je netaknut, nitko ne prcka po njemu i nema potrebe za stalnim servisiranjem. Meni je zao da ljudi ovdje ne razumiju prednosti cms sustava ali mislim da ce i sami skuzit koliko su lose odluke donijeli izbjegavajuci ih jer pitanje je samo kad ce udarit glavom o zid. Sigurno jest da hoce, samo pitanje je vremena.

Jesi ti to jučer otkrio CMS?

Bez obzira na CMS ja svakodnevno radim u kodu.

12 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
david7 kaže...

Jesi pogledao moju ponudu? 3000KN+provizija za uplatu u inozemstvo. Mogu ti riješiti slično kao u toj ponudi za duplo manje novca. Dobiješ vizualni identitet, vlastiti template (Ručno kodiran u HTML-u i CSS-u). Možemo ti napraviti tako da imaš tu jednu glavnu domenu na kojoj se nalazi linkovi na ove dvije (Kakva je i navedena ponuda). Koliko sam shvatio tu se radi o 3 zasebne domene. Možemo ti uraditi na način na koji god želiš, samo se obrati na dddesign@dddesign.ba ...

Ako je to OVO ne hvala, što mi je najjače kod tih tzv "web majstora" svi su jaki na rječima dajte malo i linkova da se vidi to umjeće, čast izuzecima da se tko ne uvrijedi ali danas se  svak naziva majstorem za sve.

www.noviportal.net
12 godina
neaktivan
david7 kaže...

Ti kažeš da nemaš pojma o programiranju, a kažeš da svatko tko je ikad radio u WP-u može promijeniti sve od temelja? Može, ali treba znati PHP, HTML, CSS i JS. Tko tu kome laže. Samim tim što kolega traži da mu agencija uradi sajt traži profesionalan izgleda jer tamo rade ljudi koji od toga žive i sigurno će se potruditi za svaki novčić. Ti uopće ne shvaćaš bit Web dizajna dok tvrdiš da je to kupovina predloška i uživanje u sajtu... I meni govoriš da nisam radio u Wordpressu? WP, Joomla, Concrete5, ModX, Typo3, Silverstripe, Drupal i još mnogi... 

Profesionalni ljudi ne rade samo po agencijama. Ljudi koji od toga zive cesto su pokrenuli firme sa samo jednom zaposlenom osobom - sobom. Agencije posluju na nacin kako i svi drugi. A on je sljedeci:

1. Izrada dijagrama podataka, odnosno relacijskog toka

2. postavljanje dizajna

3. kodiranje u html/css

4. po zelji klijenta stranica se onda konvertira u zeljeni cms, to moze bit joomla, wordpress, weebly, jimdo, wix i niz drugih malio milion cms sustava ili napravis svoj vlastiti, sto je jednostavno bedastoca jer ako uz toliko cms sustava ti ides programirati istu stvar koja vec postoji... ocito je da samo zelis izmust sto vise novca, i uostalom ne programiras od nule vec koristis vec postojeci u koji si unio preinake ili platio licencu za komercijalnu reprodukaciju - citaj - novcana obmana - isisavanje novaca iz klijenta.

5. postavljanje stranice i testiranje na razlicitim uredjajima i browserima

6. uredjivanje SEO. danas se naplacuje SEO integracija 500-1500 kn u agencijama sto je budalastina jer se cijeli proces sastoji postavljanja meta tagova, tagova opcenito, registracije na najpoznatije trazilice i onda samo copy-past datog linka od statisticke aplikacije trazilice u kod stranice - max cijena, realna cijena toga je 100-300kn. A ne nekih bijesnih 500-1500 jer to sve mozes odraditi unutar 3-4 sata.

7. Odrzavanje stranice

Ovaj model bio ti samostalni dizajner i radio za sebe ili bio ovca u nekom studiu zajednicki je svima koji se profesionalno i ozbiljno bave grafickim/web dizajnom. Kao sto vidim ovdje opet ima nekakvog prenapuhivanja. Losa strana agencija je i sto rade u skupim paketima, pa recimo samo adobe photoshop i adobe dreamweaver kostaju zajedno 2000 dolara. Odnosno 1870,00 dolara za komercijalnu uporabu i to po racunalu. Stoga zasto agencija ne naplacuje staticke stranice 1200-1700 kuna sto je realna cijena izrade(nego naplacuju za staticku stranicu 3000+kn) + 500 kuna optimizacija i integracija te 50kn mjesecno odrzavanje stranice i 50 kuna korisnicka podrska?! Upravo zato sto nijedna od njih ne koristi besplatne programe jer u tim programima covjek mora pisati kodove, dok je dreamweaver vise drag and drop aplikacija za izradu stranica. ja ne sumnjam da njihovi ljudi su dobro povezani sa kodom u kojem rade, medjutim kad vidis od nasih web dizajn agencija kakva sranja od web stranica prave svaki prosjecan hrvat koji ima žicu za dizajn i web ce se upustit u posao bez ustrucavanja.

Uz to reci cu ti kako jos funkcioniraju agencije za web dizajn - odu na themeforest, kupe stranicu po 40 dolara, odnosno template, naprave minorne izmjene i prodaju pod vlastiti dizajn. od 10 agencija to ih radi 8. Toliko o profesionalnosti, a sve ostale konzultacije i slicno naplacuju po cijeni kao da su oni odradili, sto nisu, medjutim to klijent ne zna. Eto to je moje iskustvo sa nasim agencijama i radom za njih, dovoljno je da znas osnove html i css-a sve ostalo se preproda. Ja ipak radim stranice (a takvih nas je malo u hrvatskoj) po tome sto klijentu treba, znaci ovisi o kojoj se djelatnosti radi. Pogledaj si malo web stranice za medicinu nase hrvatske, fuš do fuša. Medjutim nitko od svih tih silnih agencija se nije sjetio NAPRAVIT stranicu koja ce biti odraz struke i samog stava klijenta, nitko ne gleda realne potrebe, zasto?! Zato sto se template kupio na themeforestu i preprodao narucitelju i zato sve stranice isto izgledaju im. Uz to znam vise ljudi van agencija koji znaju puno vise i realno naplacuju rad uz to da nude neogranicen vizualni izgled stranice, dok agencije to ne rade, one ne experimentiraju sa dizajnom pa tako nijedan njihov klijent nema unikatnu i originalnu stranicu po cemu ce bit prepoznatljiv.

Znam samo da ljudi u agencijama se sprdaju kad cuju da netko radi u notepadu stranice. Kad im pokazete kako vas rad izgleda onda vas pokusavaju kopirat kroz dreamweaver. Toliko o "profesionalcima". Ja znam dosta toga sto se dogadja iza zastora zbog svog iskustva u grafickoj struci tako da vjerujte nista nije tako kako vi to sebi na prvi pogled prikazujete da se radi o profesionalcima i ne znam ti ja cemu. Cesto se radi o nadrkanim direktorima samo i radnicima koji povrsno znaju svoj psoao. ;)

I ovaj, odmah u startu vidis kad narucujes kod nekog web stranicu da li ta osoba radi tu stranicu samo da iz tebe izvuce sto vise love ili ju radi zato sto pred sebe postavlja izazov o nekom ludom novom dizajnu. Ove druge neces nac po vecini agencija jer takvi su vrlo brzo shvatili da im je najbolje da pokrenu sami svoj biznis i budu sam svoj sef.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 9:58 (StroyentFISH).
12 godina
neaktivan
Syke kaže...
StroyentFISH kaže...
Syke kaže...

Pa.. zato volim cms sustave. Jer klijentu dam sucelje preko kojeg unosi sadrzaj i ogradim ga sto dalje od svog koda i ja sam miran. Kod je netaknut, nitko ne prcka po njemu i nema potrebe za stalnim servisiranjem. Meni je zao da ljudi ovdje ne razumiju prednosti cms sustava ali mislim da ce i sami skuzit koliko su lose odluke donijeli izbjegavajuci ih jer pitanje je samo kad ce udarit glavom o zid. Sigurno jest da hoce, samo pitanje je vremena.

Ne dijete drago nisam. Imam vise staza i iskustva od tebe ne da sam siguran vec znam, gledjauci na tvoje izjave ti si tek blago 2 godine u tom poslu i to na jedvine jade jer jos masu stvari ne znas. Markup jezik se ne smatra velikim baukom, svaki prosjecan amerikanac zna html i css. Kao i ja, samo sto ti ocito si protiv CMS sustava jer ne znas php i javu, odnosno ne znas nijedan objektno orjentirani jezik. Tako da te potpuno razumijem. Dok drugi, ukljucujuci i mene mozemo klijentu ponudit konverziju u bilo koji cms koji danas postoji, ti se patis jos sa wordpress-om - ako i sa tim, jer s obzirom da pronalazis niz opravdanja da klijentu dokazes da mu je cms nepotreban samo kako bi mogao mjesecno iz njega izvlacit 300kn dovoljno govori o tvom "radu" u "kodu". ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 10:15 (StroyentFISH).
12 godina
neaktivan
Re: Cijena izrade web stranice?
alankish kaže...
StroyentFISH kaže...

A bunch of nonsense.

Lijepo si ti to sebi objasnio. NOT. :ja i ekipa jedmo kokice: nastavi

Kakve su to semi-statičke stranice? I dinamičke stranice bez HTML datoteka? Što ti pucaš u browser i outputaš čisti text? Cijenu OS-a si negdje putem izgubio? Zgodno, prebacuješ HTML/CSS u PHP. Ne ispisuješ ga valjda, nadam se. DW je odavno out-of-date tool.

Servis stranice? :WAT

Zgodan ti je ovaj chain - posebno kodiranje, html - css - php - java - flash.

Molim te nastavi {#}

osoba koja ne poznaje klasifikacije, koja misli da dinamicke stranice upogonjuju html datoteke i ostale budalastine... zasto ti uopce postas ovdje kad ne znas neke najbanalnije stvari?!!! Odi svoje klijente (koje nemas) uvjeravaj kako ne trebaju cms jer ti ne znas objektno-orjentirane jezike (a bome po vidjenom ni sam dizajn ti bas ne ide - imas li vise od 14 godina uopce?!). nije ni cudo da smo mi srbi 2 svjetlosne godine ispred hrvatske na podrucju informatike, jer uz takve dizajnere poput vas mora bit vraski zakon radit. Steta sto imas preocajno pokrice za svoju "strucnost". Stranice su ti vrh vrhova, covjeku se smanta u glavi od tvoje strucnosti.

Molim te nastavi {#}

Sto se tice gospodina koji ne moze u tjedan dana izraditi dinamicku stranicu za wordpress sustav. To je prvenstveno vas hendikep i neznanje i nema nikakve veze sa drugima. Mozda i malo lijenosti, ipak radno vrijeme traje 8 sati a ne 2 sata dnevno. Sto se tice portala, siguran sam da ovdje nitko ne prica o portalima cija cijena zna ic koliko i prosjecna jurilica. Jer koliko vidim, po studiranju ovog pdf ovdje se  u 99% slucajeva raspravlja o privatnim stranicama, stranicama za male poslovne korisnike i srednje poslovne korisnike. Spustite se na zemlju sa fantaziranjima.  A za takve stranice ne trebas vise od 7-8 dana za izradu wordpress stranice. Sto se tice pluginova, reci mi koja je svrha izradjivati plug in koji vec postoji ponovno iz pocetka?! Nema smisla, vec je budalastina, uzmes se samo wireframe a css se napravi po vizualu stranice - s obzirom da je open source. Vi ste sa jabuke pali il visnje?! Uostalom sokiran sam kakvih budalastina ovdje ima gdje ljudi si zabrijavaju takve stvari da glava boli - najgore je sto uopce niste u stvarnosti vec nekim svojim fiks idejama i fantazijama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 10:40 (StroyentFISH).
11 godina

Koja hrpa egoističnih gluposti. {#}

Djeca, srbi, tajne velikih majstora, a i hrvatske medicinske stranice. Ajme.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Cijena izrade web stranice?
StroyentFISH kaže...
alankish kaže...
StroyentFISH kaže...

A bunch of nonsense.

Lijepo si ti to sebi objasnio. NOT. :ja i ekipa jedmo kokice: nastavi

Kakve su to semi-statičke stranice? I dinamičke stranice bez HTML datoteka? Što ti pucaš u browser i outputaš čisti text? Cijenu OS-a si negdje putem izgubio? Zgodno, prebacuješ HTML/CSS u PHP. Ne ispisuješ ga valjda, nadam se. DW je odavno out-of-date tool.

Servis stranice? :WAT

Zgodan ti je ovaj chain - posebno kodiranje, html - css - php - java - flash.

Molim te nastavi {#}

osoba koja ne poznaje klasifikacije, koja misli da dinamicke stranice upogonjuju html datoteke i ostale budalastine... zasto ti uopce postas ovdje kad ne znas neke najbanalnije stvari?!!! Odi svoje klijente (koje nemas) uvjeravaj kako ne trebaju cms jer ti ne znas objektno-orjentirane jezike (a bome po vidjenom ni sam dizajn ti bas ne ide - imas li vise od 14 godina uopce?!). nije ni cudo da smo mi srbi 2 svjetlosne godine ispred hrvatske na podrucju informatike, jer uz takve dizajnere poput vas mora bit vraski zakon radit. Steta sto imas preocajno pokrice za svoju "strucnost". Stranice su ti vrh vrhova, covjeku se smanta u glavi od tvoje strucnosti.

Molim te nastavi {#}

Sto se tice gospodina koji ne moze u tjedan dana izraditi dinamicku stranicu za wordpress sustav. To je prvenstveno vas hendikep i neznanje i nema nikakve veze sa drugima. Mozda i malo lijenosti, ipak radno vrijeme traje 8 sati a ne 2 sata dnevno. Sto se tice portala, siguran sam da ovdje nitko ne prica o portalima cija cijena zna ic koliko i prosjecna jurilica. Jer koliko vidim, po studiranju ovog pdf ovdje se  u 99% slucajeva raspravlja o privatnim stranicama, stranicama za male poslovne korisnike i srednje poslovne korisnike. Spustite se na zemlju sa fantaziranjima.  A za takve stranice ne trebas vise od 7-8 dana za izradu wordpress stranice. Sto se tice pluginova, reci mi koja je svrha izradjivati plug in koji vec postoji ponovno iz pocetka?! Nema smisla, vec je budalastina, uzmes se samo wireframe a css se napravi po vizualu stranice - s obzirom da je open source. Vi ste sa jabuke pali il visnje?! Uostalom sokiran sam kakvih budalastina ovdje ima gdje ljudi si zabrijavaju takve stvari da glava boli - najgore je sto uopce niste u stvarnosti vec nekim svojim fiks idejama i fantazijama.

Nekada davno sam bio član foruma, no i dan danas često naletim i pogledam ima li što zanimljivo.
Tvoje (no hard feelings) budalaštine su me natjerale da se i registriram ponovo i napišem ti par riječi.

Prvo i glavno, forumaš Alankish te zajeba*je, jer se iz aviona vidi da si pun sebe i da voliš pametovati.To bi i bilo uredu da imaš neku osnovu, no ti je baš i nemaš.
Tako da, i ja te isto pitam, kakve su to semi-statiče stranice, te dinamički generirane stranice bez HTMLa?

Živ bio! 

11 godina
StroyentFISH kaže...
Syke kaže...
StroyentFISH kaže...
Syke kaže...

Ne dijete drago nisam. Imam vise staza i iskustva od tebe ne da sam siguran vec znam, gledjauci na tvoje izjave ti si tek blago 2 godine u tom poslu i to na jedvine jade jer jos masu stvari ne znas. Markup jezik se ne smatra velikim baukom, svaki prosjecan amerikanac zna html i css. Kao i ja, samo sto ti ocito si protiv CMS sustava jer ne znas php i javu, odnosno ne znas nijedan objektno orjentirani jezik. Tako da te potpuno razumijem. Dok drugi, ukljucujuci i mene mozemo klijentu ponudit konverziju u bilo koji cms koji danas postoji, ti se patis jos sa wordpress-om - ako i sa tim, jer s obzirom da pronalazis niz opravdanja da klijentu dokazes da mu je cms nepotreban samo kako bi mogao mjesecno iz njega izvlacit 300kn dovoljno govori o tvom "radu" u "kodu". ;)

Može link na te moje izjave gdje ti vidiš da ja sam dvije godnu u ovom poslu? Može link na istraživanj gdje piše da svaki prosječni amerikanac zna html i css?

Od kuda si sad Javu izvukao?

Ja jesam za CMS, neznam gdje si ti pročitao da nisam... ponovo, molim link gdje piše da ja "izvlačim" 300 kn od klijenta?

Kada popuste frustracije slobodno se javi da normalno razgovaramo.

11 godina

Koja ružna wp tema i onda još nude izradu stranica. A ime je kao iz klingonskog.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Domena regana prije 21 dan :) Ako ga nazovemo 0976240511 možda nam reće kako prijavljuje porez nakon što naplati "klijentu". http://webstranice.vorghr.com/nase-usluge/narudzba-usluge-poduka-osnovnog-koristenja-racunala/ o bože! i za ovo vam uzme 500kn!

16 godina
neaktivan

na forum.hr je za stranicu trazio 3500 kn 

11 godina
neaktivan

HAHAHA to je dosta skupa instalacija wordpress teme {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne trebaš plačati nikoga danas je to pre lagano.Ako želiš pomognem ti ja napravit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 20:10 (Mali Jure).

1 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

E ovo da je prelagano je stvarno iritirajuće ! {#}

Gledajte ja sam automehaničar i kad me pitate za promjenu svjećica meni je to pre lagano i sad zove me frend i pita kako da to izmjeni krepao je na moru zbog dizela u benzinu ... krele se zabunio pa je mislio i tako ostao ...u gov...!

prvo je morao skidati ukrasni poklopac pa poklopac na glavi motora i svaku bobinu posebno i gle svjećice se vide ... jedna upala pored getribe , pukla lulica na drugoj bobini ... krepao sam od  smjeha 

Dobro je sve prošlo , ja objasnio korak po korak ali je čovjek to radio jedan sat , a ja za 6-7min...

Kada objašnjavate nekome ko je u nevolji i jadan od problema nemojte MOLIM VAS odmah reći da je pod properitis

i obavezno krenite sa onim uzmeš miš i klk na ljevi dva puta...

Ja krećem sa "dobro potegni ručnu ,izbaci iz brzine , otvori haubu i sa lijeve strane imaš ....puno je lakše kad već zna da će se opeći na ispušnu granu {#}

Eto meni kaže u optimi da su mi obrisali bazu ali su slike i sve još uvjek ostavili {#}

Znači ukrali su mi auto ali su ostavili getribu , motor , sjedala ...

I sad kako da se ja ovezem u p.m.

Točno se osjećam ko ovaj moj na Velebitu sa masnim svjećicama {#}

10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Dali bi netko htio i za koju cijenu napraviti mi kompletan web shop,kompletno automatiziran sa dobavljacima,

na nacin b2b da kupac preko shopa narucuje i placa meni,tj firmi, a od mene se automatski placa dobavljacu koji to salje kupcu,takodjer da mi se cijene i dobavljivost robe automatski mjenjaju prema promjenama koje dobavljaci odreduju u svojim katalozima a da moj postotak ostaje isti,uglavnom da je kompletno automatiziran.

0 0 hvala 0
14 godina
mario.kc.1985 kaže...

Pozdrav,

Dali bi netko htio i za koju cijenu napraviti mi kompletan web shop,kompletno automatiziran sa dobavljacima,

na nacin b2b da kupac preko shopa narucuje i placa meni,tj firmi, a od mene se automatski placa dobavljacu koji to salje kupcu,takodjer da mi se cijene i dobavljivost robe automatski mjenjaju prema promjenama koje dobavljaci odreduju u svojim katalozima a da moj postotak ostaje isti,uglavnom da je kompletno automatiziran.

Kolko si ti mislio izdvojiti za tako nešto?? Daj max cifru pa će ti netko odma reći da li može za te pare ili ne!

10 godina
neaktivan

Nemogu ja odrediti cijenu za uslugu kojom se ne bavim i za koju neznam kakve su cijene,btw,nebi bilo previse posla oko dizajniranja jer bih iskoristio neki od wp/joomla premium templatea..

15 godina
odjavljen
mario.kc.1985 kaže...

Pozdrav,

Boldano, zaboravi. Ako dobavljač ima katalog iz kojeg se daju agregirati podaci, i uvijek je konzistetan, onda se katalog, odnosno stanje robnih zaliha i cijene mogu automatski ažurirati. Ili, da robne zalihe i stanje vučeš direktno iz MPC ili VPC modula, odnosno baze proizvođača. Samo B2B ili i frontend za maloprodajne kupce? Ili Magento guru, ali guru, ili custom riješenje. Izvedivo, ali bez automatske naplate dobavljaču, osim ako zakupiš svoj payment gateway. Ako je više dobavljača, zaboravi, nemaju svi informatizirano stanje zaliha, a i neće ti svi dopustiti pristup internoj bazi. Računaj oko 150 - 250k kuna, plus rezervni topkovi u iznosu od 25% posto, ako ideš na potpunu automatizaciju. Cijena može ići još gore, nešto slično ima kolektiva, no čisto sumnjam da imaju potpuno automatizirano plaćanje dobavljaču.

12 godina

a kakva bi bila procjena nekog jednostavnijeg projekta,bez da ima takvu vrstu naplate,a da je otprilike nešto kao šta on pita gore??od početka do konačne izvedbe,koliko bi bila nekakva procjena okvirno cijene,kao što gore spominješ 150k kn i slično...nešto kao nekakav osnovni model,bez nekih prevelikih dodataka za početak,da dobijem barem neku predožbu o tome i koliko bi se vrtila neka cifra...??pitam jer vidim da si ti opasan majstor i imaš takve stvari u malom prstu {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
johnyaces777 kaže...

a kakva bi bila procjena nekog jednostavnijeg projekta,bez da ima takvu vrstu naplate,a da je otprilike nešto kao šta on pita gore??od početka do konačne izvedbe,koliko bi bila nekakva procjena okvirno cijene,kao što gore spominješ 150k kn i slično...nešto kao nekakav osnovni model,bez nekih prevelikih dodataka za početak,da dobijem barem neku predožbu o tome i koliko bi se vrtila neka cifra...??pitam jer vidim da si ti opasan majstor i imaš takve stvari u malom prstu {#}

Ovisi koliki stupanj "automatiziranosti" želiš, želiš li da se stanje na web shopu ažurira prema stvarnom stanju na skladišut/robnim zalihama/čemu već. Magento je trenutno top, vlastitu platformu se ne isplati razvijati, osim ako ideš na dugoročniji projekt. Minimalno 50k kuna za "ozbiljnije" projekte, ako si mali obrtnik, OPG, onda je preporuka nekakvo open-source platforme, ili čak nešto zavrtiti na popularnom WP-u, ili Drupalu. Recimo da uvjetno možeš računati na iznos jednak jednoj iznadprosječnoj plaći u RH. 

12 godina

dobro,ne zelim previse trollat,ali me zanima...vise bi me zanimalo znaci nekakva domena,server,hosting,pa takva neka najjeftinija varijanta,od iznadprosječne plaće,koliko bi bilo neko ukupno ulaganje,da startas neku takvu platformu ili website??kako god nazvao to...dakle neka,ukupna ulaganja za sve to bi bila oko...??okvirnno,naravno,ne u kunu {#} ,minimalno...

domena 100 eura ili 100kn+server?+hosting 1000-2000kn godisnje+web stranica 10k kn*?+...??....znan da nije tema,sorry..

15 godina
odjavljen
johnyaces777 kaže...

dobro,ne zelim previse trollat,ali me zanima...vise bi me zanimalo znaci nekakva domena,server,hosting,pa takva neka najjeftinija varijanta,od iznadprosječne plaće,koliko bi bilo neko ukupno ulaganje,da startas neku takvu platformu ili website??kako god nazvao to...dakle neka,ukupna ulaganja za sve to bi bila oko...??okvirnno,naravno,ne u kunu {#} ,minimalno...

domena 100 eura ili 100kn+server?+hosting 1000-2000kn godisnje+web stranica 10k kn*?+...??....znan da nije tema,sorry..

Ovisi o tvojim potrebama, ali da se sve uglaviti u iznos 5-6k kuna, ali dobivaš bazični web shop.

12 godina

a koliko za nesto tipa da ima forum,da ima vijesti,da ima takvih dodataka,dakle nesto tipa ne bas facebook,ali otprilike da se ljudi mogu regati free,druziti,dopisivati,i sve to kako ide,dali to vec prelazi u neke poslovne modele od nekih cifri ili postoji neki jednostavniji model,naravno da nije nakinđuren kao FB,ali takav neki osnovi model...uz to da imas taj  bazicni web shop uz to??ili vise kao nekakve linkove na proizvode ili tako nesto slično??bez automatiziranosti ili slično,naravno...

tebi hvala na odgovorima,vidim da se kužiš u to stvarno,da želiš pomoci nekome kao ja...{#} imam neke ideje,pa me zanima barem okvirno neka konstrukcija...(dakle sve skupa,server,domena,hosting,izrada stranice,održavanje,popravci,dodatci i šta sve ne??)

15 godina
odjavljen
johnyaces777 kaže...

a koliko za nesto tipa da ima forum,da ima vijesti,da ima takvih dodataka,dakle nesto tipa ne bas facebook,ali otprilike da se ljudi mogu regati free,druziti,dopisivati,i sve to kako ide,dali to vec prelazi u neke poslovne modele od nekih cifri ili postoji neki jednostavniji model,naravno da nije nakinđuren kao FB,ali takav neki osnovi model...uz to da imas taj  bazicni web shop uz to??ili vise kao nekakve linkove na proizvode ili tako nesto slično??bez automatiziranosti ili slično,naravno...

tebi hvala na odgovorima,vidim da se kužiš u to stvarno,da želiš pomoci nekome kao ja...{#} imam neke ideje,pa me zanima barem okvirno neka konstrukcija...(dakle sve skupa,server,domena,hosting,izrada stranice,održavanje,popravci,dodatci i šta sve ne??)

Imaš odličnih open-source foruma, koji u određenim modelima korištenja besplatni, i instalacija se obavlja u park klikova. Isto tako, bazični web-shop možeš postaviti i sam, ali je pitanje koliko će to zadovoljiti korisnikove potrebe.

12 godina

ajmo ovako,da sad TI trebaš napraviti tako nešto,forum,open ili vec drugo rješenje,ti postavljaš taj neki model web shopa,da se mogu postavljati vijesti neke i slično,uglavnom da je u tom nešto rangu ka FB,ali bez toliko nekih aplikacija i dodataka,vec nesto regionalnog tipa,da tribamo imat server,hosting,domenu(625kn),trebaš se brinuti o stranicama,ispravljat greške i sve šta ide uz to,ali da se pravi baza podataka neka,kao u FB,pa da se možeš povezati s ljudima i tako,free,druziti,ovako ka ja i ti sada barem,za pocetak..dakle,sad sam ja tebi klijent,i kakvu cu ponudu dobiti,jer ja nemam pojma nista,tako da sve pada na tebe??dakle,nesto s cime bi ti bio zadovoljan...sorry,ako ne postavljam pitanje dobro ili stagod...koliki fond(skromniji) bi po tebi bio dovoljan za neki početak,da se barem recimo tako,testiraju vode,makar propao,nema veze,ali da staviš tako nešto na web i da radiš,da vidiš dali je ideja uspjesna ili ne??ali da je to ipak nesto da liči na nešto,a ne da ja slažem,več netko poput tebe,tko se dobro konta u to,ne neki likovi iz šupe,koje sam čita dosada u prošlim postovima(čast izuzetcima) ...koliki fond bi zahtijevao za takv posal??i koliko bi realno vrijedio takav posal(naravno da svatko drugacije naplacuje i cijeni svoj rad),po tvom mišljenju???

10 godina
neaktivan
johnyaces777 kaže...

ajmo ovako,da sad TI trebaš napraviti tako nešto,forum,open ili vec drugo rješenje,ti postavljaš taj neki model web shopa,da se mogu postavljati vijesti neke i slično,uglavnom da je u tom nešto rangu ka FB,ali bez toliko nekih aplikacija i dodataka,vec nesto regionalnog tipa,da tribamo imat server,hosting,domenu(625kn),trebaš se brinuti o stranicama,ispravljat greške i sve šta ide uz to,ali da se pravi baza podataka neka,kao u FB,pa da se možeš povezati s ljudima i tako,free,druziti,ovako ka ja i ti sada barem,za pocetak..dakle,sad sam ja tebi klijent,i kakvu cu ponudu dobiti,jer ja nemam pojma nista,tako da sve pada na tebe??dakle,nesto s cime bi ti bio zadovoljan...sorry,ako ne postavljam pitanje dobro ili stagod...koliki fond(skromniji) bi po tebi bio dovoljan za neki početak,da se barem recimo tako,testiraju vode,makar propao,nema veze,ali da staviš tako nešto na web i da radiš,da vidiš dali je ideja uspjesna ili ne??ali da je to ipak nesto da liči na nešto,a ne da ja slažem,več netko poput tebe,tko se dobro konta u to,ne neki likovi iz šupe,koje sam čita dosada u prošlim postovima(čast izuzetcima) ...koliki fond bi zahtijevao za takv posal??i koliko bi realno vrijedio takav posal(naravno da svatko drugacije naplacuje i cijeni svoj rad),po tvom mišljenju???

Odgovorit ću ti protupitanjem. Za kolko ja mogu kupit komp ili za koliko ja mogu kupit auto???

Imaš prviše varijabli koje nisu determinirane. Dali je to bespalatni hostinh ili ne (vjerovatno ne) također i kakav hosting, šta ti treba od funkcionalnosti i koliko to kompleksno želiš ići? Sve to definira cijenu, a nismo se ni dotakli dizajan i masu drugih stvari koje su bitne da to držilo vodu i generiralo zaradu. Također kako bi to sve generirao zaradu, a to se opet veže na funkcionalnbost i kopleksnost. Moš uzet kikića iz garaža i napravit to za 100 kn i kukat kako niš nevalja i neradi i lupat glavom o zid zašto. Druuga opcija da se zbrojiš koliki ti je buđet i to kažeš čovjeku koji će ti to odradit. Tako on zna šta može, a šta nemože i kako bi to bilo najbolje napravit.

Naravno to bi obvezatno bio neki sreveski kod sa bazom podataka, takve stvari bez toga nisu izvedive, također moraš i raditi na tome konstantno, a ne samo to napravit i oćekivat da će ti sad ljudi doć i ostavljat pare. Oće ako budeš radio na tome, ako samo pro forme postavio na web neće.

14 godina
mario.kc.1985 kaže...

Nemogu ja odrediti cijenu za uslugu kojom se ne bavim i za koju neznam kakve su cijene,btw,nebi bilo previse posla oko dizajniranja jer bih iskoristio neki od wp/joomla premium templatea..

Pa reci kolko ti je max budžet! Strašno teško napisati...

12 godina

nisam htio biti bezobrazan,reka san da ne znam,ali da bi htio znati nekakav "okvirni" iznos,nešto kao tipa gore,kad je alen spomenuo,da za neki takav rad,treba minimalno 150-250k kn...

komp možeš za 2-3k kn,a i auto valjda,da vozi {#},pa prema tome,tako nešto,koja bi minimum cifra neka bila,da se oprobaš u tako nečemu,a da nije 250k kn,i dali je moguce uopce za neki manji budžet??ne znan kako to ispravno formulirati...procjenu nekih min. troškova za start,nekakvu procjenu troškovnika projekta ugrubo...nisan ja ni blizu vašeg ranga,naravno,pa da znan makar pitanje postavit kako treba ...zato pitan vas koji dobro poznajete te stvari...

kupova san komp prije misec dana,doša ode i reka,složite nešto,a nisan ni zna popis komponent(koje ide unutra uopče)i,a kamoli kompatibilnost...sad sam mogu složiti konfu bez greške {#} i znan točno šta bi želio...tako je i s ovim,valjda...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice