BOL i Forum ispod haube

poruka: 23
|
čitano: 2.329
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
BOL i Forum ispod haube

Ima dosta tema tipa "Forum software",..., pa sam odlučio napisati i razjasniti koje su tehnologije korištene za BOL, BOL Forum, Mobile Bug i Enter.
Izvor: dizzy.hr.

Bug Online:

• AJAX
  • ASP.NET
  • CMS
  • CSS
  • JAVASCRIPT
  • JQUERY
  • RSS
  • SEO
  • SILVERLIGHT
  • SQL Server
  • URLR
  • XHTML

Bug Online Forum:

• AJAX
  • ASP.NET
  • CSS
  • JAVASCRIPT
  • JQUERY
  • RSS
  • SEO
  • SILVERLIGHT
  • SQL Server
  • URLR
  • XHTML

Bug Online Mobile:

• ASP.NET
  • CSS
  • SQL Server
  • XHTML

Enter:

• AJAX
  • ASP.NET
  • CMS
  • CSS
  • JAVASCRIPT
  • JQUERY
  • RSS
  • SEO
  • SILVERLIGHT
  • SQL Server
  • URLR
  • XHTML

Ako neko zna još neku informaciju neka podjeli.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 16:34 (royalhero).

10 0 hvala 5
15 godina
neaktivan
BOL i Forum ispod haube
www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno svježim vjestima
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: BOL i Forum ispod haube

Da, naveo sam općenito dizzy kao izvor.

15 godina
BOL i Forum ispod haube

Oprosti, no ako si već otvorio temu onda koje malo objašnjenje ne bi škodilo. Od popisa što je korišteno nitko nema prevelika koristi. No malo objašnjenje što čemu služi itekako može pomoći.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.

0 1 hvala 0
14 godina
BOL i Forum ispod haube

Ako znaš čemu koja tehnologija služi, onda ti ne bi trebao biti problem složiti kockice... ASP.Net sigurno neće služiti za stiliziranje elemenata na stranici...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Kakve veze ima, recimo, CMS sa JSom? Ili RSS sa .NETom? Ili SEO sa JSom?

To je poprilično brkanje lončića...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
david7 kaže...

Ako znaš čemu koja tehnologija služi, onda ti ne bi trebao biti problem složiti kockice... ASP.Net sigurno neće služiti za stiliziranje elemenata na stranici...

Osobi koja to zna lako je zaključiti od čega je forum napravljen. No onima početnicima radi kojih je i otvorena ova tema, to nije baš jednostavno.

14 godina
Bukva kaže...

Kakve veze ima, recimo, CMS sa JSom? Ili RSS sa .NETom? Ili SEO sa JSom?

To je poprilično brkanje lončića...

To sam već i rekao, ASP.Net nema nikakve veze s CSS-om... 

@captain_soap_McTawish Ova tema je otvorena radi svih onih koji žele znati koje su tehnologije korištene u izradi BOL-a, ne samo početnicima.. Tvoj problem je što ne znaš čemu što služi... Kreni učiti pa ćeš znati...

15 godina
david7 kaže...

@captain_soap_McTawish Ova tema je otvorena radi svih onih koji žele znati koje su tehnologije korištene u izradi BOL-a, ne samo početnicima.. Tvoj problem je što ne znaš čemu što služi... Kreni učiti pa ćeš znati...

Ja znam dobro čemu što služi no ima onih koji neznaju. Ako je otvorena tema ovakvoga tipa, onda nema smisla samo nabrojati tehnologije i sve ih strpati u isti koš. Usto onome tko poznaje tehnologije, ne treba puno vremena da zaključi kojim je tehnologijama ovaj web napravljen.

Sam autor je napisao da je otvorio ovu temu zbog čestih pitanja od čega je forum napravljen. Pa ta pitanja pišu početnici. Kad početnik vidi onako listu web tehnologija koje su korištene, to će ga samo zbuniti i neće mu ništa biti jasno. No ako bi se nekako moglo ovo organizirati u nekakvu logičku cjelinu, to bi dosta olakšalo posao početnicima.

14 godina
BOL i Forum ispod haube

Nitko od onih koji ne znaju čemu koja tehnologija služi, nisu pitali... Za izradu portala poput BOL-a je potrebno mnogo vremena i iskustva... Vjerujem da početnike neće u početku niti zanimati kako ga raditi... Većina je pitala koje su tehnologije korištene jer su možda htjeli učiti? Jednom početniku će biti gotovo nemoguće napraviti nešto ovakvo, pa čak i neki s više iskustva će dobiti glavobolje u pojedinim trenutcima... Želim reći da bi ova lista trebala služiti kao putokaz onima koji žele razviti portal tipa ovog, ali očito je da je svatko tumači na svoj način.........

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BOL i Forum ispod haube

@Captain

Shvatam što hoćeš reći, ali nema smisla da pišem šta je korišteno za koji dio, ako nekoga tko ne zna čemu šta služi, neka pita, mada je bar lako ukucati u tražilicu nepoznati pojam.
Zašto bi početnika, koji je upoznat sa par tagova iz HTML-a, zanimalo u čemu je rađen forum, i oni koje zanima su samouvjereni što su skontali kako mogu napraviti hyperlink pa misle da im je to dovoljno da naprave forum, ili ako nekoga interesuje neka pita, nije sramota pitati, "a što je to CSS ili ASP.NET".

Temu sam pravio za one koje interesuje koje su tehnologije korištene za izradu foruma i portala. 

0 0 hvala 1
17 godina
BOL i Forum ispod haube

Koja je to SEO tehnologija?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Search Engine Optimization. {#}

http://www.dizzy.hr/bug/bugonline/

Tamo stoji štrihiran, reko' kad već pišem od tamo, pisati ću kako tamo piše.

17 godina
royalhero kaže...

Search Engine Optimization. {#}

http://www.dizzy.hr/bug/bugonline/

Tamo stoji štrihiran, reko' kad već pišem od tamo, pisati ću kako tamo piše.

Ko stoji iza te tehnologije? Microsoft? Google? Ko?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
BOL i Forum ispod haube

@royalhero SEO nije tehnologija, to ti je optimizacija za tražilice, a tu ti dosta toga igra ulogu... Korištenje h tagova, alt tagova na slikama, friendly url i još more toga... Dosta korisnog možeš naći na SEO.hr blogu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znam što je SEO. {#}

14 godina
BOL i Forum ispod haube

Vjerujem da znaš, ali još sam nadodao da je tnakir dobro rekao, SEO nije tehnologija {#}... Vjerovatno ti se dogodio lapsus, NHF..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nitko ne spominje 4-5 virtualki na kojima se bug.hr vrti? :D Vjerujem da bi to bilo zanimljivije za citati :D

13 godina
neaktivan
To će nam reći Domagoj. ;)
17 godina
Alesandro kaže...

nitko ne spominje 4-5 virtualki na kojima se bug.hr vrti? :D Vjerujem da bi to bilo zanimljivije za citati :D

Zna li se koliko ima hitova dnevno?

14 godina
neaktivan

Po ovome http://www.audience.com.hr/pages/display/visitors - 259 326 real visitora

EDIT : nekako mi se ove brojke ne cine realne, posto imam webova koji imaju 3-4 puta vise, pa se vrte na jednom serveru, ne na 4 komada :D /( da, znam da jako zavisi od aplikacije, ali poznavajuci domagoja, ovo je stvikano do bola :)  ), tako da vjerujem da su brojke puuuno vece.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 16:16 (Alesandro).
17 godina
Alesandro kaže...

Po ovome http://www.audience.com.hr/pages/display/visitors - 259 326 real visitora

EDIT : nekako mi se ove brojke ne cine realne, posto imam webova koji imaju 3-4 puta vise, pa se vrte na jednom serveru, ne na 4 komada :D

Dobro, portal i nije toliko problematican. Forum je zderac resursa (SQL-a vecinom pretpostavljam).

14 godina
neaktivan

Da, pogotovo search :D ful se skuzi da zastuca sve zivo kada se "zaore" po mssqlu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice