SYNOLOGY - streamanje videa na PC

poruka: 8
|
čitano: 2.935
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dobar dan,

trazio sam slicne teme, ali nisam nista nasa, osim par beskorisnih tema na stranim forumima i Synology stranici. Mozda trazim pod krivim pojmovima, jer mi je cudno da nitko nema slican problem.

Zanima me na koji nacin mogu na laptopu gledati npr. filmove koji su mi pohranjeni na Synology NAS-u. Ne preko LAN-a, vec kad nisam doma, preko interneta.

Znam da ima "Video station" aplikacija pomocu koje se moze gledati video u browseru (ili na mobitelu), ali taj nacin mi ne odgovara jer ima nekih problema sa otvaranjem .mkv i nekih drugih formata (u browseru, na mobitelu se vrte uredno).

Znaci zanima me kako ubaciti adresu (koju adresu) u npr. VLC ili GOM player, pa da oni vuku sadrzaj s te adrese na disku i prikazuju ga meni na PC-u. Koje postavke trebaju biti namjestene i sl.

Na slici ispod se vidi adresa koju dobijem kad kliknem na neki video file i izaberem opciju share. Dobijem link... sto da radim s ovim linkom?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Re: SYNOLOGY - streamanje videa na PC
mateo kaže...

Dobar dan,

trazio sam slicne teme, ali nisam nista nasa, osim par beskorisnih tema na stranim forumima i Synology stranici. Mozda trazim pod krivim pojmovima, jer mi je cudno da nitko nema slican problem.

Zanima me na koji nacin mogu na laptopu gledati npr. filmove koji su mi pohranjeni na Synology NAS-u. Ne preko LAN-a, vec kad nisam doma, preko interneta.

Znam da ima "Video station" aplikacija pomocu koje se moze gledati video u browseru (ili na mobitelu), ali taj nacin mi ne odgovara jer ima nekih problema sa otvaranjem .mkv i nekih drugih formata (u browseru, na mobitelu se vrte uredno).

Znaci zanima me kako ubaciti adresu (koju adresu) u npr. VLC ili GOM player, pa da oni vuku sadrzaj s te adrese na disku i prikazuju ga meni na PC-u. Koje postavke trebaju biti namjestene i sl.

Na slici ispod se vidi adresa koju dobijem kad kliknem na neki video file i izaberem opciju share. Dobijem link... sto da radim s ovim linkom?

Hvala

Plex ili DDNS.

Ako se neces s nicim mucit onda instaliraj Kodi, najdi tutorial za instalaciju Covenant addona ili Exodus ili googlaj Exodus alternative i slozi prva tri addona. Moj tip je da instaliras Kodi, kupis pretplatu real-debrid za 16 eura / 180 dana, slozis url resolver u kodiju za real-debrid i gg.

Neces placat nista i imas filmove koje mislis da nema u opticaju onda Plex ili slozi DDNS imas besplatne servise. Googlaj kaj sam ti napisal. Kodi slozit traje 15 minuta pa probaj to da cisto vidis o cemu pricam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 8:21 (NEW_MAN).
17 godina

Ako imaš malo jači Synology Plex is all the way. Možeš streamat na PC, mobitel, televiziju, sve živo. Ako pak nemaš, onda instaliraj kodi, napravi neki port forward na NAS i to je to.

Rvat katolik!

0 0 hvala 1
16 godina

Znaci da instaliram Kodi na PC i slozim ga nekako da vuce library filmova sa Synologya?

Ne zelim placati pretplate i slicne servise, to sam prije radio i ne zelim vise.

Plex vec imam (Server na Synology, client na Smart TV) i to odlicno radi na LAN-u. Kad instaliram client na PC trazi me da platim...

Video Station isto odlicno radi (na LAN-u i preko interneta), imaju i oni app za Smart TV (skoro ista stvar kao Plex, cesto i bolji), ali zbog problema sa mkv fileovima sad trazim drugo rjesenje.

Potrazit cu malo vise o DDNS-u i KODI-u pa se javim opet. Pronasa sam OVO, di neki tip objasnjava kako preko quickconnect-a opcije spojiti Kodi na Synology. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 11:42 (mateo).
16 godina

Ne znam u cemu je problem, ali KODI se ne zeli spojit.

Proba sam preko DDNS-a na 2 nacina i nisam uspio:

KORISNICKO_IME.synology.me/volume1/video/movies

88.xxx.xx.xx/volume1/video/movies

Preko WebDAV-a ne moze.

ne znam sto jos da probam, ali ne mogu naci nikakav tutorial koji to dobro objasnjava. Ove upute koje sam nasa na forumima su dosta stare, mozda se nesto prominilo u medjuvremenu...

Mislim da je problem u port forwardiranju

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.11.2017 8:53 (mateo).

0 0 hvala 0
17 godina

Da, trebaš forwardati portove...

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

Da, trebaš forwardati portove...

A trebali bi bit forwardani, 5005 i 5006 su za WebDAV. Bojim se sad to minjat da ne bi izgubia pristup... To cu provjerit kad budem doma.

Jel znas kako bi treba izgledat onaj "string" tj. adresa kad se upisuje u KODI?
dav://username.synology.me:5055/bla bla bla bla

Mislim da tu cinim gresku, tj. da ne upisujem to kako treba. Gleda sam neke youtube filmice i pokusava vidit kako su oni upisali, ali oni rade za lokalnu mrezu i nisam uspia nac neki koji bi uspia primjenit na svom slucaju...

17 godina

Digni custom portove da ne bi bilo...

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice