Pozdrav svima, evo jednog problema koji se javio kod mene prije nekoliko dana, znaći imao sam onaj Razer virtual surround 7.1 i sve je super radilo dok ga nisam izbrisao.
Nakon što sam izbrisao taj program, nestao mi je onaj zvučnik u alatnoj traci na dnu te nisam mogao doći do mixera koji jako često koristim.
Odlučio sam reinstalirati drivere i dogodilo se sljedeće: zvučnik dolje se pojavio, ali imam poseban mixer za slušalice i poseban mixer za zvučnik.
Vjerovatno trebam napomenuti da mi se na slušalicama ćuje skype, a na zvučnicima BS player, youtube, igrice i sve ostalo.
Pokušao sam iskljućiti zvučnik ali mi opet na slušalicama u mixeru ostane samo skype, isto vrijedi i kada iskopčam samo slušalice, na mixeru od zvučnika mi ostane sistem sounds, igre, itd. ali nema skype-a.
Na sl. 1 možete vidjeti moj program koji sam dobio uz driver (VIA HD Audio Deck) i vidite da imam poseban mixer za slušalice i poseban za zvučnike.
Na sl. 2 i sl. 3 vidite šta mi se čuje na slušalicama a šta na zvučniku
Help ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a zvucnici za multimediju
te opcije su pod postavkama zvuka, nisan doma pa nemogu prntscrn
Pokusao sam, makar stavio zvučnike na default ili slušalice na default i dalje imam 2 mixera, jedan za slušalice i jedan za zvučnik, i opet mi skype radi na slušalicama i sve ostalo na zvučniku, za komunikaciju mi nije postavljeno ništa :/
Ima li ko kakvu drugu ideju ?
Ajde ljudi pls pomagajte svaka mi ideja moze pomoci, nigdje nemogu naci rjesenje mog problema a verovatno je neka glupost :/
Ako je itko imao slično iskustvo može mi napisati kako ga je on riješio, ovo mi je hitno da popravim jer se bavim dosta sa stvarima koje trebaju zvuk i treba mi i zvučnik i slušalice.
Znaći želim da mi sve radi kao prije, dok je uključen zvučnik sve se čuje SAMO na zvučniku, kada uključim slušalice sve se čuje SAMO na slušalicama i zvučnik se mute-a.
Pomoć !?
pusti taj program, jesi li probao desni klik na zvucnik u taskbaru
pa odabrao playback devices