Program za 3D modeliranje

poruka: 10
|
čitano: 8.924
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Možete li mi preporučiti neki program za 3D modeliranje koji je dobar za početnike?

Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 2 2 giga de-de-er-a 400 ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Program za 3D modeliranje

Probaj sa google sketchup...prilično jednostavan za korištenje a i imaš tutoriale za njega...

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
16 godina
neaktivan

A gle, sve ovisi o tome hoćeš li se baviti s tim ili te čisto zanima princip. Na Googleovom alatu ćeš shvatiti šta je to 3D, dok ti on neće valjati za rad. I moja preporuka ti je da NE ideš na neki "lagan" alat. Svaki alat zahtjeva svoje, svaki alat je sam svoj. Sad npr. da se učiš na blenderu i onda pređeš na 3D Studio Max, osječaš se ko malo dijete izgubljeno u Londonu.  Zato, ako želiš, odaberi jedan od 3 najveća (najbolja) alata:

Blender - Free program, dosta tutoriala

3D Studio Max - Nije free (mislim čak da podosta košta), koristi se u profesijonalnoj izradi 3D animacija i igara, tutoriala na bacanje po netu

Maya - isto nije free, iz iste kuće kao 3D Studio Max, dosta tutoriala, postoji Education verzija, koja ima neka ograničenja

Od prilike je to to, samo preostaje rad i trud.

17 godina
neaktivan

google sKETCHUP je dobar za jednostavno modeliranje, a inače imam i 3ds max 9 koji baš i ne koristim.

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Poz. Evo za početak si pogledaj ovdje: http://www.3dhr.net/tutorijali/ možda ti nešto od ovih tutoriala pomogne; za sad ih nema previše, ali možeš na forumu zatražiti neki tutorial, pa ti ga napravimo: Forum topic

Inaće što se tiće programa; danas ti je sve to praktički isto; svatko bude tvrdio da je program u kojem on radi najbolji, ali se na kraju krajeva sve svodi na volju za učenjem i kreativnost samog korisnika.

http://3dhr.net/berko/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

catia i polako...

MBO Gigabyte ep43 - s3l CPU Intel core2quad 2,33GHz 4MB RAM 2x2GB OCZ gold HDD Hitachi 500GB VGA GeForce 9800GE 512mb DVD±RW LG (obicni) Kućište Thermalthake SopranoRS window Napajanje 550W Tipkovnica Logitech G11 Miš Logitech MX518 Monitor Samosung T200 20''
8 godina
neaktivan
Re: Program za 3D modeliranje

Stari imam jednu molbu ako imas neki solidan software za modelovanje da mi prebacis na gmail svejedno koji koji je u principu jednostavan,radi o sam ranije u mayi ali sve instalacije su mi propale a racunar mi je star treba mi nesto za xp2 znaci samo mi treba obicno modelovanje u principu poligonsko itd itd ili da me uputis na adresu odakle da skinem...ali je bitno ponavljam da bude za win32...pozzz

Nenad Mitic
15 godina
neaktivan
Nelecar1975 kaže...

Stari imam jednu molbu ako imas neki solidan software za modelovanje da mi prebacis na gmail svejedno koji koji je u principu jednostavan,radi o sam ranije u mayi ali sve instalacije su mi propale a racunar mi je star treba mi nesto za xp2 znaci samo mi treba obicno modelovanje u principu poligonsko itd itd ili da me uputis na adresu odakle da skinem...ali je bitno ponavljam da bude za win32...pozzz

Probaj uzeti neku stariju verziju Blendera. 

http://download.blender.org/release/

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
8 godina
neaktivan

probao sam i nece imas li mozda neku drugu ideju hvala....

Nenad Mitic
8 godina
neaktivan

Druze treba mi neki program za 3d modelovanje za win32 imas li ideju kako da ga skinem neki neki link ili slicno pozzz hvala...

Nenad Mitic
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice