Ovako imam na računalu instaliranu Windows Vistu Ultimate 32-bit sa SP1. Problemi su sljedeći: jaaaaaako dugo učitavanje windowsa i često zamrzavanje kompjutera tjekom rada...jednostavno se samo zamrzne i ne mogu ništa....miče se kursor...no ostalo je zamrznuto.. u čem bi mogao biti problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda ti je komp preslab...
Najvjerovatnije ti se smrznou explorer (proces). Explorer kao explorer pokreće mnoge procese, e sad, nemora bit da ti se explorer smrzava nego nešto deseto, driver ili nešto što si instalirao, a može biti i kakav virus ili spyware, teško je ovako reći, moraš konkretnije opisati problem, reći da ti se sporo bootaju windoze i da ti se sve smzne osim miša je premalo informacija.Ali pokušaj slijedeće, zna se meni desiti, i pomaže.
Stisni Ctrl-Alt-Delete, pokreni task manager, te ga potom zatvori na x u kutu prozora, možda ti odmrzne ostale prozore, a ako ne, opet na isti način otvori task manager i nađi proces explorer (na kartici procesi u task manageru), klikni desnim klikom na njega i odaberi end process, potom opet digni task manager ako se ugasio sa svim ostalim prozorima, odaberi karticu aplications i potom u doljnjem desnom kutu new task, upiši explorer i klikni ok.Sad bi se trebalo dić sve, taskbar + svi ostalo.Eto, probaj, ne kažem da će upaliti ali moglo bi.
Za detaljnije riješenje idi na system stability u visti, upiši pojam u helpu, pa tamo prati linkove, tamo će ti pisati ako te zafrkava neki drajver ili ako nekoj aplikaciji treba more vremena da se loada ili ako se nešto od softwarea ruši kod bootanja, ili ako imaš problema sa nekakvim komadom hardwarea, nije baš da će ti sto posto ukazati na grešku ali je dobar troubleshooting korak u pravom smjeru.

evo ovako...problemi su krenuli ovako....bio sam u mozzili firefox i zamrznuo se komp i ja sam ga resetirao....i od tada mi se dugo učitavaju windowsi i često se smrzavaju tijekom rada( najčešće čim uđem u svoj account!) , probavao sam ono s task managerom , to mi je pomagalo kod nekih igrica no kada se zamrzne na ovaj način jednostavno mi ne želi niti Task Manager pozvati....
Idi na Control Panel -> System Maintence -> Performance Information Tools ->(sa strane na )->Advanced Tools -> ( kad se prozor otvori)->(raširi) Reability Monitor-
Tamo imaš po datumima što se dešava pa možeš potražiti i detaljni izvještaj koji ti proces smeta ....a i u Device Manageru malo pogledaj ima li kakva nepoznanica.
Tako...malo i reci koji komp...da li si nešto od hardwera nedavno instalirao....možeš i od Viste tražiti da ti napravi izvještaj.

Kolko dugo već imaš instaliranu tu Vistu?
Dobro je s vremena na vrijeme reinstalirati Winse, jednostavno se nakupi smeća pa se dugo učitava, bloka itd...
ma imam ju oko 2 mjeseca...evo roknio sam nove windowse...sve je ok zasad...hvala na pomoći!

evo roknio sam nove windowse...sve je ok zasad...hvala na pomoći!
evo roknio sam nove windowse...sve je ok zasad...hvala na pomoći!