Problemi s Windows Vistom

poruka: 12
|
čitano: 2.012
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s Vistom

Ovako imam na računalu instaliranu Windows Vistu Ultimate 32-bit sa SP1. Problemi su sljedeći: jaaaaaako dugo učitavanje windowsa i često zamrzavanje kompjutera tjekom rada...jednostavno se samo zamrzne i ne mogu ništa....miče se kursor...no ostalo je zamrznuto.. u čem bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s Vistom

Možda ti je komp preslab...

17 godina
neaktivan

Najvjerovatnije ti se smrznou explorer (proces). Explorer kao explorer pokreće mnoge procese, e sad, nemora bit da ti se explorer smrzava nego nešto deseto, driver ili nešto što si instalirao, a može biti i kakav virus ili spyware, teško je ovako reći, moraš konkretnije opisati problem, reći da ti se sporo bootaju windoze i da ti se sve smzne osim miša je premalo informacija.Ali pokušaj slijedeće, zna se meni desiti, i pomaže.

Stisni Ctrl-Alt-Delete, pokreni task manager, te ga potom zatvori na x u kutu prozora, možda ti odmrzne ostale prozore, a ako ne, opet na isti način otvori task manager i nađi proces explorer (na kartici procesi u task manageru), klikni desnim klikom na njega i odaberi end process, potom opet digni task manager ako se ugasio sa svim ostalim prozorima, odaberi karticu aplications i potom u doljnjem desnom kutu new task, upiši explorer i klikni ok.Sad bi se trebalo dić sve, taskbar + svi ostalo.Eto, probaj, ne kažem da će upaliti ali moglo bi.

Za detaljnije riješenje idi na system stability u visti, upiši pojam u helpu, pa tamo prati linkove, tamo će ti pisati ako te zafrkava neki drajver ili ako nekoj aplikaciji treba more vremena da se loada ili ako se nešto od softwarea ruši kod bootanja, ili ako imaš problema sa nekakvim komadom hardwarea, nije baš da će ti sto posto ukazati na grešku ali je dobar troubleshooting korak u pravom smjeru.

Privatne poruke nisu privatne, upite šaljite na baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Ej, izjave tipa "možda su u šumi" su legendarne. Smijeh nastavi sa tako dobrim i opširnim savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2008 4:51 (Baotica).
16 godina
neaktivan

evo ovako...problemi su krenuli ovako....bio sam u mozzili firefox i zamrznuo se komp i ja sam ga resetirao....i od tada mi se dugo učitavaju windowsi i često se smrzavaju tijekom rada( najčešće čim uđem u svoj account!) , probavao sam ono s task managerom , to mi je pomagalo kod nekih igrica no kada se zamrzne na ovaj način jednostavno mi ne želi niti Task Manager pozvati....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi s Windows Vistom

Idi na Control Panel -> System Maintence -> Performance Information Tools ->(sa strane na )->Advanced Tools -> ( kad se prozor otvori)->(raširi) Reability Monitor-
Tamo imaš po datumima što se dešava pa možeš potražiti i detaljni izvještaj koji ti proces smeta ....a i u Device Manageru malo pogledaj ima li kakva nepoznanica.
Tako...malo i reci koji komp...da li si nešto od hardwera nedavno instalirao....možeš i od Viste tražiti da ti napravi izvještaj.

17 godina
neaktivan
Baotica kaže...
macak kaže...

Ej, izjave tipa "možda su u šumi" su legendarne. Smijeh nastavi sa tako dobrim i opširnim savjetima.

Osmijeh Ja sam mislio da će ljudi shvatiti ironični prizvuk. Uglavnom, meni nije teško dati iscrpan odgovor kada je pitanje konkretno. U ovom slučaju ne znamo niti koja je konfiguracija, ni postoji li instaliran možda još koji OS, jesu li problemi nastali odmah po instalaciji ili kasnije itd.

Zamisli da automehaničaru postaviš pitanje npr. 'zašto auto slabo vuče u prvoj', a ne kažeš koji je auto, tip motora, godište...
17 godina
neaktivan

Kolko dugo već imaš instaliranu tu Vistu?

Dobro je s vremena na vrijeme reinstalirati Winse, jednostavno se nakupi smeća pa se dugo učitava, bloka itd...

They say it's mostly vanity That writes the plays we act They tell me that's what everybody knows There's no such thing as sanity And that's the sanest fact That's the way the story goes Dire Straits - One World
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma imam ju oko 2 mjeseca...evo roknio sam nove windowse...sve je ok zasad...hvala na pomoći!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Osmijeh Ja sam mislio da će ljudi shvatiti ironični prizvuk.

Ok, ali daj onda kad već želiš biti ironičan stavi na kraj smileya sa isplaženim jezikom ili onog što namiguje, otkud mi znamo kou ti emociju izražavaš iz rečenice "možda ti je komp preslab", niti mi znamo koliko se kužiš u kompjutere niti bilo što drugo, koristi smileye pa te nitko neće krivo shvatiti.
17 godina
neaktivan
fanspeed kaže...

evo roknio sam nove windowse...sve je ok zasad...hvala na pomoći!

Mogao si tak 'roknit' nove windowse i bez pomoći forumaša...
16 godina
neaktivan
Bugy kaže...
fanspeed kaže...

evo roknio sam nove windowse...sve je ok zasad...hvala na pomoći!

Mogao si tak 'roknit' nove windowse i bez pomoći forumaša...
 e bome nisam jer mi je disk bio pun (320 GB) ...stoga prvo treba probati pronaći pomoć..jer su mi ti podatci bili zbilja važni! Možda netko ima rješenje za to bez toga da moram rušiti windowse...ali nabavio sam eksterni disk, na njega pohranio podatke i nije bilo rješenja pa sam "roknio" nove windowse!
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2008 21:38 (fanspeed).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice