Dakle ,u naslov nije moglo stati sve,pa cu vam sad lijepo opsirno reci o svom laptopu
Dobio sam ga kao polovnog prije 3 godine , dosao je sa Vistom instaliranom , to sam obrisao i cistu instalaciju W7 ultimate uradio , konfiguracija je na slici , da predjem na stvar
Od instalacije w7 sve je islo glatko ,savrseno,palio se za 34 sekunde i tako to ..
S vremenom naravno je pocelo biti sporije,sto je uredu ,ali problem :
1. kad gledam neki video , ne uvijek ,ali cesto pocne trzati slika ,isto ko fps drop samo sto traje non stop , to mi se prije nije nikad desavalo ,a desava se ima mozda par sedmica ali nije mi bilo nesto bitno jer ne koristim laptop puno, kompjuter koristim uglavnom ..
2. problem je sto mi se temperature dignu i do 70 C kad jednostavno surfam po netu ili gledam video,prije nisu isle vise od 60 C , ja bih rado ocistio ventilator kad bi bilo jednostavno,ali nazalost nije ,nema posebnog otvora kod ventilatora kao sto imam kod hdd i pocesora..tako da ..
3. " Ati radeon family driver has stopped working and has succesfuly recovered" ,to mi se prije desavalo , barem jednom na dan i nije onda dugo vremena do sad , nasumicno mi se desi to , ekran kao da se ugasi i upali i onda ta poruka dodje , ali kad duze gledam video onda se svakih 30 sekundi desi,pretpostavljam da se zagrije graficka u tom slucaju ..
eto to bi bilo to , pa eto pomognite ako mozete oko kojeg problema bio bih zahvalan