HP ProBook 4720s - Grafička i WebCam

poruka: 9
|
čitano: 3.790
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HP ProBook 4720s - Grafička i WebCam

pozdrav,

1. grafička: Kako znam da laptop koristi grafičku karticu, a ne integriranu. Instalirao sam driver za ati grafičku i mislim da je sve ok, ali kada idem na properties/display/resolution onda mi piše: Display: Mobile PC Display Dali je to OK ili mi laptop koristi integriranu grafiku?

2. Web Cam - ne radi. Stavljao sam nekoliko drivera koje sam pronašao na netu, ali opet ništa. U čemu je problem? 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: HP ProBook 4720s - Grafička i WebCam

1. možda/možda.

2. u hardwareu ili softwareu.

- To što si stavljao više drivera koje si pronašao na netu ne pomaže, potreban je samo jedan 'pravi' uz preduvijet da je ostatak PCa ispravan (HW+SW). Treći sastojak je ljudski faktor-znanje.

npr, koju VGA koristiš? Tko zna, jer taj model može biti npr samo intel ili intel + Radeonka.. uz to može biti swichable..

edit: zapravo ne, to je stariji model.. dakle ili intel ili Radeon driver, recimo da je radeonka 4350M, potražiš driver i instaliraš (za CCC moraš imati .net i sl).

.. tako da je odgovor 'koristi VGA' ne može je ne korstiti jer nebi bilo slike, ali možda ne optimalno ako posotji problem ili nema driver.

Sve za svoj notebook potraži na str. proizvođača, ne samo oznaku serije nego i type-model.. dodatni brojevi/oznake.

Uz to je korisno navesti npr koji OS (99% windows, podvrsta?).. i kad tražiš drivere moraš znati i dali je 32 ili 64 bitni OS.

Eto, par sitnica.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 1:31 (ihush).
16 godina
neaktivan

dobro, nisam baš toliki amater.. :)
skinuo sam ja drivere sa ove stranice, za windows7 -  64 bit...
Na koji način da  vidim dali komp koristi integriranu ili ATI Grafičku? 

17 godina

-ako ima Radeonku, tad koristi upravo nju. Jer stariji modeli nisu imali (novi fičer) switchable graphics, tako da ni ne može biti nešto drugo. Ali dali koristi intel ili Radeon ovisi o konkretnom modelu jer postojali su različiti.. recimo da je naljepnica ispod desnog dlana odgovor, dali je tamo ATI-AMD-Radeon logo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 10:15 (ihush).
16 godina
neaktivan

da, tamo je logo ATI mobility Radeon

mane mući sljedeće: kada idem na properties/display/resolution onda mi piše: Display - Mobile PC Display!! Dali je to OK ili mi laptop koristi integriranu grafiku?

17 godina
Optimist1987 kaže...

da, tamo je logo ATI mobility Radeon

mane mući sljedeće: kada idem na properties/display/resolution onda mi piše: Display - Mobile PC Display!! Dali je to OK ili mi laptop koristi integriranu grafiku?

- koristiš JEDINU vga, jer tek noviji modeli (cca -2godine) postoje s dvije grafičke i tek tad postoji mogućnost izbora koja VGA se koristi npr za igre.

- na zidu može pisati PROZOR, meni npr piše multiple monitors on ATI...

Razlika je samo dali je ispravna, dali je driver instaliran i gdje zapravo gledaš, jer što tu piše? Piše točno, tj display koji je pred tobom je ekran mobilnog PCa. Ti ne gledaš VGA (adapter) nego ekran (display).

-ako te zanima hardware, vidi u devicemanageru ili npr CPUid-GPUid.. kao i CCC koji stoji sa strane ako je instaliran.

-ako u device manageru pod HW vidiš npr standard VGA ili unknown.. umjesto konkretne Radeon 4xxxM tad imaš problem, dali samo driver ili kvar.

16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru.

U device manageru piše Ati Radeon HD 6370.. što znači da je sve ok...

Neznam zašto mi ne radi web kamera... stavio sam driver, ali neće raditi..??

18 godina

Pozdrav!

Kamera ti je normalno instalirana (ima je u device manageru i to bez ikakvih uskličnika) ali u nekom programu (npr. Skype) je nema ili ?

P.S.

Za vidit koja ti vga trenutno radi: win+R - dxdiag - tab display - i pod device vidiš koja je.

16 godina
neaktivan

kamera: nema je uopće u device manageru...

Grafička: sve je OK, radi ATI Radeon... 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice