GTX 460 trzanje

poruka: 105
|
čitano: 18.986
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: GTX 460 trzanje
Ad4pt3r kaže...
TopForumaš kaže...

Koliko puta moram reci:

Mogu staviti sve na LOW(u igri te-let the app decide u nvdia control panelu) i dalje je isto zasto ne shvacate?

cijenim pomoc ali sam malo vec isfrustriran

Jesi probao forsirati ono sto sam napisao preko Riva Tunera ili NV Control Panela?

Trebam upute kako to ucinit preko riva tunera nisam jos koristio taj program

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
17 godina
ATiGamer kaže...
DamageHigh kaže...

Ljudi, a da čitate čovjekov problem umjesto da odma počnete pametovat??

Ne može quad core bit bottleneck za TrackManiu! Proc je eliminiran..

Ljudi, čitate površno i bez razumijevanja.

Ovdje se ne radi o samoj snazi CPU-a i njegovim realnim mogućnostima vezanim za broj jezgara, cache itd. već o iskoristivosti tih mogućnosti. Svaki C2Q je teoretski dovoljan da zadovolji potrebe svake igre no tu se javlja problem na relaciji Fermi-stariji procevi kada zelenko ima mušice i to se manifestira u vidu niskog GPU usagea.

A niski GPU usage = trzanje, troltlanje... kako god vam paše. Zato ponavljam, pokreni Afterburner i BC2. Po završetku pogledaj na kolikom se otprilike postotku koristi GPU. Ukoliko je on dovoljno visok samo ćeš isključiti jednu mogućnost. U suprotnom znaš do čega je. Ako bacite malo oko na nvidia forum, vidjet ćete masu problema na toj relaciji.

ovo je tocno sto si rekao.postoji hrpa tema na forumima i od nvidije i na drugim o ovome.

moj prijatelj ima jos uvijek taj problem sa 460 gtx od gigabytea,on ima athlona 2 x4 na 2.9ghz.ja mu prvo nisam vjerovao da ima takve probleme dok nisam dosao kod njega i probali smo sve solucije od softwerskih do hardwerskih.od hardwerskih smo probali sve zamijene od druge maticne,drugih rama,drugog napajanja samo nismo probali neki jaci proc znaci nekog phenoma x4 ili x6 jer nemamo gdje nabaviti da probamo.

uglavnom on je donio tu graficku kod mene ja sam je stavio u svoj stroj u potpisu i graficka hebeno LETI bez ikakvih problema.iznenadio sam se kako dobro ide u bad companyju 2 iako je model sa 768 mb rama.

tako da vjerujem da ta grafa ima nekih problema sa starijim procevima ili mozda sa starijim cipsetima.prijatelj ce uskoro kupiti phenoma 2 x6 pa cemo definitivno znati jel to to,bar se nadam.

http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I
15 godina
neaktivan
crozoki kaže...

ovo je tocno sto si rekao.postoji hrpa tema na forumima i od nvidije i na drugim o ovome.

moj prijatelj ima jos uvijek taj problem sa 460 gtx od gigabytea,on ima athlona 2 x4 na 2.9ghz.ja mu prvo nisam vjerovao da ima takve probleme dok nisam dosao kod njega i probali smo sve solucije od softwerskih do hardwerskih.od hardwerskih smo probali sve zamijene od druge maticne,drugih rama,drugog napajanja samo nismo probali neki jaci proc znaci nekog phenoma x4 ili x6 jer nemamo gdje nabaviti da probamo.

uglavnom on je donio tu graficku kod mene ja sam je stavio u svoj stroj u potpisu i graficka hebeno LETI bez ikakvih problema.iznenadio sam se kako dobro ide u bad companyju 2 iako je model sa 768 mb rama.

tako da vjerujem da ta grafa ima nekih problema sa starijim procevima ili mozda sa starijim cipsetima.prijatelj ce uskoro kupiti phenoma 2 x6 pa cemo definitivno znati jel to to,bar se nadam.

Stvarno zanimljivo.Po tome koliko sam skuzil preostaje mi jedino kupiti novi proc ili zamijeniti grafu za recimo HD 5770.Za prvu opciju nemam novaca a za drugu cu morat probat nekako kod frenda sredit

Osim naravno ako ne pomognu neki od savjeta koje ste naveli.

btw još uvijek nisam skuzil kako podesiti performance mode preko riva tunera

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
14 godina

Neznam šta se ti toliko patiš oko toga. Probaj ovo što je ATIgamer. Probaj onda odnet grafu kod frenda, i vidi jel radi ok i onda ćeš znat gotovo sigurno šta je. Što je reko ATIGamer,  "zeleni" tim je stvarno površno napravio posao oko Fermi arhikteture i GPU usage sa starijim procesorim i tu nemoš puno !

15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Vidiš da pola ljudi ne čita šta si napisao, nego samo lupaju po svome. Ako si igre isprobao na low rezoluciji i smanjenim postavkama a vidim da jesi onda je grafa problem.

Najbolje je da odeš zamijeniti grafu jer je problem u njoj.

meni se to isto desavalo sa zotacovom 460 1024 MB, athlon II X4 3,0Ghz, 8 GB mem. ali sam imao garanciju i zmijenuli su mi je i evo vec malo vis od pola godine nemam nikakav problem a igro sam sve novije igre na high 1080p, tako da Patrick-cro najbolje govori , mijenjaj ako mozes

17 godina
TopForumaš kaže...

Trebam upute kako to ucinit preko riva tunera nisam jos koristio taj program

Evo ti tutorial ovdje.

We are nothing but the stones to pave the way...
14 godina
neaktivan

nema šanse da je slab proc, moj bivši q8200 bez klokanja je tjerao sa 9600gt skoro do jaja brothehood-malo samo antilasing ili tako nešto spustio.., na full hd..

15 godina
neaktivan
zeus-mo kaže...
Patrick_cro kaže...

Vidiš da pola ljudi ne čita šta si napisao, nego samo lupaju po svome. Ako si igre isprobao na low rezoluciji i smanjenim postavkama a vidim da jesi onda je grafa problem.

Najbolje je da odeš zamijeniti grafu jer je problem u njoj.

meni se to isto desavalo sa zotacovom 460 1024 MB, athlon II X4 3,0Ghz, 8 GB mem. ali sam imao garanciju i zmijenuli su mi je i evo vec malo vis od pola godine nemam nikakav problem a igro sam sve novije igre na high 1080p, tako da Patrick-cro najbolje govori , mijenjaj ako mozes

to i namjeravam

sad nisam siguran dali sa novom gtx460 ili hd 5770

edit:probao sam ono sa riva tunerom i dalje trza jednako :(

sutra radim memtest

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 21:45 (TopForumaš).
14 godina

Ma nemoj za HD 5770 mijenjat, pa nećeš sa konja na magarca prelazit. GTX 460 je osjetno brža od HD 5770, samo naravno pod uvjetom da radi normalno {#}.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ma nemoj za HD 5770 mijenjat, pa nećeš sa konja na magarca prelazit. GTX 460 je osjetno brža od HD 5770, samo naravno pod uvjetom da radi normalno {#}.

koju mi zamjenu onda vi preporucate?

14 godina

Pa nek ti daju drugu GTX 460, ili ako ti vrate novce vjerojatno će ti bit dovoljno uz minimlanu  nadoplatu da si uzmeš HD 6950 ili gtx 560Ti koju su puno brže.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa nek ti daju drugu GTX 460, ili ako ti vrate novce vjerojatno će ti bit dovoljno uz minimlanu  nadoplatu da si uzmeš HD 6950 ili gtx 560Ti koju su puno brže.

Nemam povjerenja više u fermijevu arhitekturu

15 godina
neaktivan
GTX 460 trzanje

neznam dali ce pomoci ali sam otkrio nesto

stutter/trzanje javlja mi se u 95% slucajeva kada se loadaju nove teksture ili interijeri u igrama

recimo kad se micem naprijed u a u daljini se loadaju detaljnije nove teksture

ubiti tada mi padne dosta fps i to rezultira u trzanju i to onako kao 5-6 0.5 sec pauza(znaci vrlo male kratke "nazupcane pauze" manje od pola sekunde)

nadam se da me kuzite

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2011 12:23 (TopForumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Odi onda reklamiraj, i zamjeni ako ti nedaju pare za neku AMD grafu i amen.

16 godina
protjeran
TopForumaš kaže...
itomic009 kaže...

Nemam povjerenja više u fermijevu arhitekturu

sve mi se cini da trolas malo previse..

17 godina
GTX 460 trzanje

Zamjeni si za ati 6850 ako možeš, tu su one jednake sa perfomansa. ipak hd 6950 je skuplja nekih 500kn pa to i nije neka minimalna nadoplata

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ljudi, a da čitate čovjekov problem umjesto da odma počnete pametovat??

Ne može quad core bit bottleneck za TrackManiu! Proc je eliminiran..

Sad je stvar ili do memorije, ili do same kartice. Kako bi eliminirali memoriju, skini i pokreni Memtest86+. Ako imaš pri ruci USB, najbolje ti je skinuti verziju "Download - Auto-installer for USB Key". Kada nju pokreneš, instalirati će ti memtest na USB, nakon čega će on biti bootabilan, tako da samo restartaš računalo, i eventualno, ako se ne boota s USB-a, u BIOSu promijeniš 1st boot priority device na USB. Pusti da odtestira nekih 5-10 passeva. Ako sve prođe bez errora, stvar je definitivno do kartice, i ako imaš garanciju, reklamiraj je.

pustio sam do 10% pass i prošlo je bez errora

dali je to to ili si mislio na nešto drugo??

14 godina
protjeran
GTX 460 trzanje

ati 6850 ko sta je kolega reka..reklamacija i onda je zamini za nju.. :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ne na 10%, nego na 10 passeva..dugo traje, da...Ma možeš i 3-5...bit će sasvim dovoljno..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
GTX 460 trzanje

prošao memtest bez errora

nista onda mijenjam ja grafu tokom iducih dana

hvala svima na pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 460 trzanje

samo još jedno pitanje

dali je ovo normalno ili primjecujete anomalije

DPC latency check DPC latency check
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 460 trzanje

Dali je normalno da mi je CPU usage u igrama 100% na svim 4 jezgrama?

Zamjenu kartice nazalost nemogu dobiti neko duze vrijeme pa pitam zato jos ovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nekako čisto sumnjam da ima igra koja ti tako potpuno iskoristi quada, prije bi reko da imaš neki virus ili nešto drugo što ti vuče CPU. Iako ako je tvoj na stock postavkama, možda i može potegnut cijeli CPU, mada sumnjam da bilo koja igra ima 100 % CPU usage na quad coreu. U kojim ti to igrama je tako ?

17 godina
GTX 460 trzanje

bad company 2 ce ti najvise opteretiti cpu, nemam pojma ni jednu drugu koja moze tako opteretiti cpu.

http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 460 trzanje

tako mi izgleda usage u 99% igara

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TopForumaš kaže...

samo još jedno pitanje

Nije normalno.Treba biti kao kod mene na slici.

BTW kod tebe je uzrok problema najvjerovatnije u komunikaciji čipset-grafička.Možda bi pomogao update BIOS-a matične ploče (a po potrebi i grafičke).

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 22:05 (maks-rs).
15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
TopForumaš kaže...

samo još jedno pitanje

Nije normalno.Treba biti kao kod mene na slici.

BTW kod tebe je uzrok problema najvjerovatnije u komunikaciji čipset-grafička.Možda bi pomogao update BIOS-a matične ploče (a po potrebi i grafičke).

bios update maticne ploče sam napravio

bios grafičke ne (neznam kako)

15 godina
GTX 460 trzanje

Ovaj program pomaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 460 trzanje

u biti nisam siguran dali sam dobro flasha bios maticne:

Skinuo sam update biosa(maticne) preko live updatea sa MSI stranice

pokrenuo program i imao 2 opcije

flash preko DOS(zahtjeva floppy a ja ga nemam)te druga opcija in windows mode

odaberem ja windows mode i kaze mi da moram iskljucit slijedeci program a to je Start ali ako to odaberem pc mi se restarta

ja lijepo onda ignoriro to i stisnuo next

nakon toga poceo je valjda flash je mi se je pokrenuo prozor kao kod CMD-a i pisalo je erasing flash,writing flash,verifyng flash itd.

pc mi se restarto i došao mi je neki crni prozor di sam mogao stitsnut F1 za pokretanje setupa,F2 za nesto sto neznam i F11 za BOOT

stisnem ja F11 al nista se nije desilo

stisnem F1 za SETUP i dodem u bios meni i vidim neku novu opciju a to je M-Flash koja nije prije bila tamo uz standardne opcije poput CMOS i Cell-menu

nista tamo nisam dirao samo sam isao na save changes i ponovno restarto komp

dali sam dobro ucinio ili nisam updateo bios kako treba???

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 22:47 (TopForumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTX 460 trzanje

Napravi si auto update na stranici od msi, i on ce ti stavit zadnju verziju biosa. Mozes probat i ovdje na dnu, nes ce sigurno  upalit. Druga stvar malo sam posumnjao na napajanje, probaj uzet od frenda jace napajanje ako ima i probat s tim, ali tek ako update biosa ne rijesi problem.

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice