CoD4 and HD5870

poruka: 78
|
čitano: 13.261
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
CoD4 and HD5870

imam windows7

Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan ^^

0 0 hvala 0
17 godina
RE: CoD4 and HD5870
dr. zlo kaže...

ima slična tema samo sa HD5850, lik je bia razočaran jer je grafa preloša u starim igrama poput cod2 i cod4, to je normalno jer je grafa najnovija a igre stare

Tko se nebi sjećao weirdeq-a i M4X-a? Zaspamali su cijeli forum.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
CoD4 and HD5870

ja sam socket 775 .. znaci morao bih i maticnu mjenjati .. pfff ...

0 0 hvala 0
16 godina

Joj zaboravio sam na to. Tako je i meni bilo, jedino što sam ja sve prvo pripremio pa onda uzeo grafu

Život je najgluplja igra, ali ima dobru grafiku
15 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

ja sam socket 775 .. znaci morao bih i maticnu mjenjati .. pfff ...

pa moš c2q uzet

17 godina
Lud ko puška kaže...

A gledaj, ja sa svojim PIIx2 na 3.1 ghz (stock) i hd4890 drzim lock 250, sa configom naravno, i zadovoljan sam. Mislim da je dualac sasvim dovoljan...

pa ok znas zasto je to tako?? samo malo treba ukljucit mozdane stanice, vrlo jednostavno hd4890 nasprem hd5870 nebi i zemlja.... tak da.. tvoj proc moze iskorist tu grafu na tom taktu dok taj tvoj ce imat i vece probleme nego e7200 sa hd5870

15 godina
neaktivan
CoD4 and HD5870

na 3,1 postaje nestabilno i izbacuje mi plavi ekran ...

ovako je sad:

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

na 3,1 postaje nestabilno i izbacuje mi plavi ekran ...

ovako je sad:

digni voltažu

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 14:32 (dr. zlo).
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
Lud ko puška kaže...

A gledaj, ja sa svojim PIIx2 na 3.1 ghz (stock) i hd4890 drzim lock 250, sa configom naravno, i zadovoljan sam. Mislim da je dualac sasvim dovoljan...

pa ok znas zasto je to tako?? samo malo treba ukljucit mozdane stanice, vrlo jednostavno hd4890 nasprem hd5870 nebi i zemlja.... tak da.. tvoj proc moze iskorist tu grafu na tom taktu dok taj tvoj ce imat i vece probleme nego e7200 sa hd5870

Pa proc jedva igra ulogu na rezi 1600x1000 (tako nesto), mislim da bi njegov proc trebao drzati tu 5870 bez problema, na 3Ghz npr. Ako nista moze odnit kod frenda pa probat, na sitoj rezi i drugi (bolji) proc.

Imao bih da sam krao... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1114612
17 godina
Lud ko puška kaže...
toxic kaže...
Lud ko puška kaže...

Pa proc jedva igra ulogu na rezi 1600x1000 (tako nesto), mislim da bi njegov proc trebao drzati tu 5870 bez problema, na 3Ghz npr. Ako nista moze odnit kod frenda pa probat, na sitoj rezi i drugi (bolji) proc.

ma to mozes objesit macku o rep...

to jedino igra ulogu ako imas proc vec koji moze iskoristit graficku, pa nemoras klokat dodatno da bi dobio koji fps...

ako moj i5 750 na 4.0ghz ne moze do kraja iskoristit kako treba hd5970 kako ce onda e7200 iskoristit na 2.8ghz hd5870??

nemojte ljudi molim vas decku davat krivu nadu jbga.. na kraju ce 20 puta instalirat windowse i sta neznam i shvatit ce da je proc pre slab na 2.8ghz...

17 godina
Lud ko puška kaže...
toxic kaže...
Lud ko puška kaže...

Zavisi do igrice, crysisu je većinom grafička puno važnija nego procesor. Clockam proc dobijem 0.30 fps-a ,a clockam grafičku dobijem 4-5 fps-a.

Neka si napravi testić jedan, proc na 2.80GHz pa onda isti taj test sa procesorom na 3.40GHz pa da vidi koliki je pomak.

evo testa u krizi:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/ati-radeon-hd5850-review/42083.aspx?page=0&jumpto=672773&sort=asc&view=flat

1. stock frekvencija procesora i grafičke.
2. procesor overclockan sa 2,8 na 3,6Ghz, grafička stock
3. procesor overclockan sa 2,8GHz na 3,6GHz, grafička sa 725/1000MHz na 850/1250MHz

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 14:40 (Hyperion).
17 godina
Hyperion kaže...
Lud ko puška kaže...
toxic kaže...
Lud ko puška kaže...

Zavisi do igrice, crysisu je većinom grafička puno važnija nego procesor. Clockam proc dobijem 0.30 fps-a ,a clockam grafičku dobijem 4-5 fps-a.

Neka si napravi testić jedan, proc na 2.80GHz pa onda isti taj test sa procesorom na 3.40GHz pa da vidi koliki je pomak.

ma ako oces drzat fps npr na 250 lock u bilo kojoj igri ces morat dizat procesor to je tako... a morat ces ga dizat onolko kolko graficka moze kada vec dodes do one grancie da vidis da nemas pomak u fpsima to je to..

@hyperion probaj to napravit recimo u cod 4 sa max detaljima i pusti fps neka radi svoje... probaj to napravit u crysisu detalje pusti tako da fps moze skakat malo vise od 100 fpsa pa ces vidjet kako takt procesora ima veze i to velike...

a znamo svi da danas svi svrsavaju na fpse pogotoov ako se igra mp igra tako da..

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 14:43 (toxic).
15 godina
neaktivan
CoD4 and HD5870

kolko sam ja skuzio vas tu .. znaci dizem voltazu procesora (za koliko? minimalno?) ... spustam mnozitelj rama sa 3,0 na 2,40 ili 2,50 tako da uvijek bude oko 400mhz ...i onda procesor dizem do 3,5 ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

to jedino igra ulogu ako imas proc vec koji moze iskoristit graficku, pa nemoras klokat dodatno da bi dobio koji fps...

ako moj i5 750 na 4.0ghz ne moze do kraja iskoristit kako treba hd5970 kako ce onda e7200 iskoristit na 2.8ghz hd5870??

nemojte ljudi molim vas decku davat krivu nadu jbga.. na kraju ce 20 puta instalirat windowse i sta neznam i shvatit ce da je proc pre slab na 2.8ghz...

Kako ti znas da tvoj proc nemoze iskoristit grafu?????? Pa nemoze ti cpu to rec, boze. A to sto ti mislis da kad clockas cpu i vidis da se igre bolje vrte, zaboravljas da igre ne ovise samo o grafi i povezanosti cpu-gpu, nego i o cpu, koji ima masu podataka za obradit neovisno o grafi (konkretni primjer bfbc2 i cpu usage u toj igri). Cpu igra znacajnu ulogu, ali ne ni blizu koliko ti mislis (na vecim rezama), i mislim da ce mu se performanse razlikovat od igre do igre, neka usporedi crysis i cod4 i vidit ce da je cod4 vise cpu igra dok crysis nije toliko cpu vezan (iako ce na quadu dobit bar 5 fps-a vise na quadu a ne zato sta dual koci grafu nesto puno).

Zakljucak: CPU koci grafu a ne toliko puno, ovisi sve od igre do igre, i sa oc procom ce imat vise fpsa, ali ne zato sta je to ujecalo znacajnije na gpu-cpu povezanost.

Preuvelicavate sve to, jer da cpu koci grafu, cpu usage bi trebao bit preko 50% za vrijeme nekog gpu zatjevnijeg procesa, a sto u vecini slucajeva nije.

17 godina
toxic kaže...

@hyperion probaj to napravit recimo u cod 4 sa max detaljima i pusti fps neka radi svoje... probaj to napravit u crysisu detalje pusti tako da fps moze skakat malo vise od 100 fpsa pa ces vidjet kako takt procesora ima veze i to velike...

a znamo svi da danas svi svrsavaju na fpse pogotoov ako se igra mp igra tako da..

Znam da kada olabavim postavke i rezoluciju da procesor ima itekakvog utjecaja, tu stalno i hvale intelove procesore u review-ovima, no mene to nezanima. U takvim testovima intel se čini nadmoćnijim i to puno, ali čim se digne rezolucija i detalji razlika je minimalna ili ide u korist amd-a.

Ja MP kao COD 4 neigram i nepatim na fps-e ionako mi se iznad 60 fps-a javlja screen tearing pa moram stalno držat v-sync.

rebelsy kaže...

kolko sam ja skuzio vas tu .. znaci dizem voltazu procesora (za koliko? minimalno?) ... spustam mnozitelj rama sa 3,0 na 2,40 ili 2,50 tako da uvijek bude oko 400mhz ...i onda procesor dizem do 3,5 ?

Ne opet.

I što se tiče COD 4 već mi je dosta njega i riječi "lock" te brojeva 250,333,1000. Samo o tome se priča kada je u pitanju COD 4.

15 godina
neaktivan
CoD4 and HD5870

Gle usporedbu jednu 9600GT kosta 600kn ... HD5870 kosta 2700kn ...

NA ISTIM POSTAVKAMA u CoD4 ispada da je HD5870 mrvicu bolja od 9600GT ... to mi ne ide u glavu ...

e da .. nikad mi nije bio jasan daaj VSync u igrama (to ima veze s monitorom?) jel to bolje da je iskljuceno ili ukljuceno ?

edit: idem instalirati cod2 da vidim kakvo je tamo stanje ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 15:01 (rebelsy).

0 0 hvala 0
17 godina
Lud ko puška kaže...
toxic kaže...

Kako ti znas da tvoj proc nemoze iskoristit grafu?????? Pa nemoze ti cpu to rec, boze. A to sto ti mislis da kad clockas cpu i vidis da se igre bolje vrte, zaboravljas da igre ne ovise samo o grafi i povezanosti cpu-gpu, nego i o cpu, koji ima masu podataka za obradit neovisno o grafi (konkretni primjer bfbc2 i cpu usage u toj igri). Cpu igra znacajnu ulogu, ali ne ni blizu koliko ti mislis (na vecim rezama), i mislim da ce mu se performanse razlikovat od igre do igre, neka usporedi crysis i cod4 i vidit ce da je cod4 vise cpu igra dok crysis nije toliko cpu vezan (iako ce na quadu dobit bar 5 fps-a vise na quadu a ne zato sta dual koci grafu nesto puno).

Zakljucak: CPU koci grafu a ne toliko puno, ovisi sve od igre do igre, i sa oc procom ce imat vise fpsa, ali ne zato sta je to ujecalo znacajnije na gpu-cpu povezanost.

Preuvelicavate sve to, jer da cpu koci grafu, cpu usage bi trebao bit preko 50% za vrijeme nekog gpu zatjevnijeg procesa, a sto u vecini slucajeva nije.

Pa gle recimo da od svoje 6 godine, sada imam 24 godine, bavim se hw-om.. imo sam sve i svasta i svasta sam probavo...

Da ti ne pricam samo sta sam probo u proteklih 2 godine, kolege poput hyperiona koji su tu koliko i ja dugo to znaju a i imas slike svih mojih komponenti tu na forumu... cisto da vidis kako sam ja to ipak sve isprobo i imo itd..

no da ti odgovorim...

kako ja to znam da mi proc ne iskoristava skroz grafu???

pa recimo zasto kada kloknem proc na 4.2ghz dobim par fpsa vise u igrama?? a igram se na 1920 x 1200 rezoluciji.. mislim da ti to dovljno govori..

i da usage procesora nema nikakve veze sa time kolko proc iskoristava grafu nego kolko igra iskoristava ili aplikacija procesor

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 14:58 (toxic).
17 godina
rebelsy kaže...

NA ISTIM POSTAVKAMA u CoD4 ispada da je HD5870 mrvicu bolja od 9600GT ... to mi ne ide u glavu ...

e da .. nikad mi nije bio jasan daaj VSync u igrama (to ima veze s monitorom?) jel to bolje da je iskljuceno ili ukljuceno ?

ma to se dogada svakodnevno ljudima i neznaju kaj da naprave nista strasno jbga..

npr zalosno je kada znas di je problem i ne reagiras u vezi toga..

npr moj frend jedan koji ima athlon 6400+ je imo grafu hd3870 i preso je na hd4870 i imo je isti fps... sta je zalosno jos uvijek nije nista poduzo u vezi toga..

16 godina
neaktivan
CoD4 and HD5870

ja na E5300 i 3.2 GHZ, 8800GT, FPS mi nikad nepada ispod 200, igram na 1366, 16:9, i low detalji!

Zena zmija sjedi za sankom takne mi brusnicu zviznem je sakom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rebelsy kaže...

Koliko se tebi puta treba ponovit?

Procesor nepumpa grafičku dovoljno podacima. To ti je kao da pumpaš vodu nekom određenom brzinom te natočiš kantu za 1min i onda staviš širu cijev,ali opet napuniš kantu za jednu minutu.

Rješenje je trebaš brže pumpat!

VSync ti ograničava broj fps-a na onoliko koliki ti je refresh monitora vjerujem da je tebi 60Hz = 60fps-a tj. sinkronizira broj fps-a sa frekvencijom osvježavanja slike na monitoru.

Ako želiš kvalitetu -> uključeno, ako želiš veći broj fps-a -> isključeno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 15:04 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
CoD4 and HD5870

a npr. jel bolje da je refresh rate u igrama i opcenito 60hz ili 75 ? (tj. jel bolje vece il manje ili preporuceno?)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Pa gle recimo da od svoje 6 godine, sada imam 24 godine, bavim se hw-om.. imo sam sve i svasta i svasta sam probavo...

Da ti ne pricam samo sta sam probo u proteklih 2 godine, kolege poput hyperiona koji su tu koliko i ja dugo to znaju a i imas slike svih mojih komponenti tu na forumu... cisto da vidis kako sam ja to ipak sve isprobo i imo itd..

no da ti odgovorim...

pa recimo zasto kada kloknem proc na 4.2ghz dobim par fpsa vise u igrama?? a igram se na 1920 x 1200 rezoluciji.. mislim da ti to dovljno govori..

i da usage procesora nema nikakve veze sa time kolko proc iskoristava grafu nego kolko igra iskoristava ili aplikacija procesor

Ok, ali i dalje mislim da je i5 dovoljan za tu grafu Cool, vjerojatno je tih par fps-a uzrokovano samim procom, a ne vezom grafom i proca.

Ma u svakom slucaju neka on nabavi bolji proc i to je to!Smijeh

15 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

a npr. jel bolje da je refresh rate u igrama i opcenito 60hz ili 75 ? (tj. jel bolje vece il manje ili preporuceno?)

refresh rate u igrama je najbolje samo stavit onu koja je zadana od monitora npr za LCD monitore je obicno 60Hz a za CRT 75

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
15 godina
neaktivan
CoD4 and HD5870

u cod2 sve high, 1650x1050 na dx9 ide do 250 fpsa...

a u bc2 sve high, 1650x1050 na dx11 oko 50fps...

sad sam pokrenuo onaj FurMark bench i dobio sam score 5559 ... grafi temperatura ide na 70 C a ventilator na 25% (jel to treba bit tako?) .. jel to dobar scor ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 15:32 (rebelsy).

0 0 hvala 0
17 godina
Lud ko puška kaže...
toxic kaže...

no da ti odgovorim...

Ok, ali i dalje mislim da je i5 dovoljan za tu grafu Cool, vjerojatno je tih par fps-a uzrokovano samim procom, a ne vezom grafom i proca.

Ma u svakom slucaju neka on nabavi bolji proc i to je to!Smijeh

U svakom slucaju dovoljan je ali uvijek moze i bolje hbga... hd5970 jednostavno je mrcina kojoj nema kraja kolko joj ti das tolko ona ide.. i iskreno razmisljam o nekom oc sessionu u kojem cu roknut i5 750 na 5ghz pa cu vidjet kolko ta grafa stvarno moze dati..

15 godina
neaktivan
CoD4 and HD5870

Heaven Benchmark 2.0 sam dobio scor 502

0 0 hvala 0
17 godina
rebelsy kaže...

Heaven Benchmark 2.0 sam dobio scor 502

To nije dobro, ali opet imas bolji score nego onaj sa i7 920 na defaultu eto jel ti sad jasno kolko ima veze takt procesora??

sa time jbga kada bi on svoj digo proc na 3.6ghz iskoristo bi grafu skroz.. dok ti bi trebo za to bar 4.0ghz

Uglavnom daj skini recimo prvi heaven benchmark a ne 2.0 i tu usporedi...

15 godina
neaktivan
CoD4 and HD5870

ja mislim da je to uredu .. ova prva dvojica imaju i7 .. ovaj ima 965 ... ovaj i5 ... ovaj q6600 (imam isti score kao i on) .. sve bolji procesori od mog ...

0 0 hvala 0
17 godina
rebelsy kaže...

ja mislim da je to uredu .. ova prva dvojica imaju i7 .. ovaj ima 965 ... ovaj i5 ... ovaj q6600 (imam isti score kao i on) .. sve bolji procesori od mog ...

ma nije ti to dobar test za usporedbu sa tim vise sta se tu sve graficke muce i proc nema pre velikog utjecaja..

ne valja ti taj test za nista..

probaj sa nekim drugim npr 3dmark06 ili vantage i ono sta ti trebas usporedit sa ostalima je samo gpu score jer je jasno da ces cpu score i finalni score dobit manji od ostalih

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice