Imam problem na laptopu sa Chromeom. Kad plačam uplatnice e-bankingom uvijek snimim cijelu web stranicu na hard disk da imam za arhivu. Počelo mi se događati da sve što snimim ne snimi dobro nego samo neke hijeroglife iako kad pokušam snimiti je uvijek odabrana opcija "potpuna web stranica". Prije kad sam snimio cijelu stranicu uvijek mi se u određenom folderu pojavila mapa npr "08.2015" i ispod nje ikona Chromea na koju kad sam kliknuo se učitala web stranica sa nalogom koji sam platio, sada mi se pojavi mapa naziva "08_files" i ispod nje ikona notepada sa brljotinama. Što se moglo poremetiti?? Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi svjestan toga da su mnoge web-stranice danas puno više od pukog tekstualno-slikovnog dokumenta? Dakle, trebao bi utvrditi je li došlo do promjena u Chromeu ili u web-stranici. Jesi probao ispisati (Print) u PDF datoteku? Jesi probao s nekim drugim web-preglednikom?
Uglavnom, ideš krivim smjerom. Tvoja banka bi ti trebala omogućiti download ili slanje PDF potvrde na tvoj mail - malo bolje istraži svoj e-banking. Nisi napisao koja je banka u pitanju - recimo kod ZaBe nakon izvršene uplate ispod imaš okvir za upis e-mail adrese na koju ti se pošalje potvrda u digitalno potpisanom PDF-u.
Radi se baš o ZaBi. Možda nisam dobro istražio ali što ću kada sam rob navike. Tako radim već 15 godina. Platim uplatnice i onda ih redom otvaram i save page as i negdje na hard disk. I sada mi ne radi pa pitam ako netko zna što se dogodilo. Ako nema nitko nekog rješenja onda ću morati promijeniti navike.
Radi se baš o ZaBi. Možda nisam dobro istražio ali što ću kada sam rob navike. Tako radim već 15 godina.
A to se tak jednostavno ne radi. 
Platim uplatnice i onda ih redom otvaram i save page as i negdje na hard disk.
Rekoh, ako baš moraš to raditi, onda ti se printanje u PDF svodi u osnovi na isto. Još ti je i puno elegantnije poslije za pregledavati - imaš jednu PDF datoteku po uplatnici.
I sada mi ne radi pa pitam ako netko zna što se dogodilo.
A gle - ili je ZaBa napravila neke promjene na stranici (možda kakva JavaScript skripta?) koje Chromeu onemogućavaju ispravno spremanje, ili su programeri Chromea napravili nekakve promjene u Chromeu. Rekoh - možeš probati s drugim web-preglednikom pa će onda stvari biti jasnije.
Print screen > Paint > Alt+V >save
Sve je u redu. Nekako mi je po defaultu bilo da mi snimljene dokumente otvara u notepadu a ne u Chromeu pa je bilo sve zbrkano.
Hvala.