Pozdrav svim forumašima.
Imam laptop ASUS K55V sa integrisanom Intel HD Graphic 4000 grafikom i nVidia GeForce GT 633M grafičkom karticom. OS je Windows 10 Pro. Već nekoliko godina koristim Pinnacle Studio 19 za video obradu bez ikakvih problema i zastoja. Sam softver sam podesio tako da koristi isključivo GeForce karticu. Sve je radilo OK do pre neki dan kad mi niti jedno renderovanje videa nije dovršeno do kraja. Bez obzira na vrstu i kvalitet završnog fajla (HD 1080p, HD 720p, SD DivX, pa čak ni MPEG-2). A onda videh poruku "Application has been blocked from accessing graphic hardware. Application NGStudio.exe has been blocked from accessing graphic hardware." Reinstalirao sam i Pinnacle i drajvere za grafičku. Pinnacle sam podesio da se startuje pod administratorskim ovlašćenjima. Isključio sam sve što sam umeo u podešavanjima Windows Defendera, isključio ESET Smart Security, odvojio se od mreže, i opet isto. Napominjem da je nakon poslednjeg, aprilskog ažuriranja OS-a, sve radilo kako treba. problem je nastao u poslednjih nekoliko dana.