Blokiraje pristupa grafičkoj kartici

poruka: 9
|
čitano: 2.685
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svim forumašima.

Imam laptop ASUS K55V sa integrisanom Intel HD Graphic 4000 grafikom i nVidia GeForce GT 633M grafičkom karticom. OS je Windows 10 Pro. Već nekoliko godina koristim Pinnacle Studio 19 za video obradu bez ikakvih problema i zastoja. Sam softver sam podesio tako da koristi isključivo GeForce karticu. Sve je radilo OK do pre neki dan kad mi niti jedno renderovanje videa nije dovršeno do kraja. Bez obzira na vrstu i kvalitet završnog fajla (HD 1080p, HD 720p, SD DivX, pa čak ni MPEG-2). A onda videh poruku "Application has been blocked from accessing graphic hardware. Application NGStudio.exe has been blocked from accessing graphic hardware." Reinstalirao sam i Pinnacle i drajvere za grafičku. Pinnacle sam podesio da se startuje pod administratorskim ovlašćenjima. Isključio sam sve što sam umeo u podešavanjima Windows Defendera, isključio ESET Smart Security, odvojio se od mreže, i opet isto. Napominjem da je nakon poslednjeg, aprilskog ažuriranja OS-a, sve radilo kako treba. problem je nastao u poslednjih nekoliko dana.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Blokiraje pristupa grafičkoj kartici

ili kvar ili novi wdm2.0 driver model.. stariji soft, stariji os.. problem w10 je obavezan update/upgrade i svakih pola godine nešto od starog softa ne radi..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
protjeran
Zox kaže...

Pozdrav svim forumašima.

Imam laptop ASUS K55V sa integrisanom Intel HD Graphic 4000 grafikom i nVidia GeForce GT 633M grafičkom karticom. OS je Windows 10 Pro. Već nekoliko godina koristim Pinnacle Studio 19 za video obradu bez ikakvih problema i zastoja. Sam softver sam podesio tako da koristi isključivo GeForce karticu. Sve je radilo OK do pre neki dan kad mi niti jedno renderovanje videa nije dovršeno do kraja. Bez obzira na vrstu i kvalitet završnog fajla (HD 1080p, HD 720p, SD DivX, pa čak ni MPEG-2). A onda videh poruku "Application has been blocked from accessing graphic hardware. Application NGStudio.exe has been blocked from accessing graphic hardware." Reinstalirao sam i Pinnacle i drajvere za grafičku. Pinnacle sam podesio da se startuje pod administratorskim ovlašćenjima. Isključio sam sve što sam umeo u podešavanjima Windows Defendera, isključio ESET Smart Security, odvojio se od mreže, i opet isto. Napominjem da je nakon poslednjeg, aprilskog ažuriranja OS-a, sve radilo kako treba. problem je nastao u poslednjih nekoliko dana.

softver koji koristis za renderiranje je legalan? Jesi li mozda pokusao upregnuti jos neko racunalo da ti pomogne u renderiranju? Jesi li ti ili to drugo racunalo u fajrvolu ukljucio blokadu na predefined firewall rule: play to renderers? 

E moj Zorane, i od najjaceg ima jaci...

Salt n Pepa - Push It
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 11:56 (Gorstak79).
17 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...
Zox kaže...

Pozdrav svim forumašima.

softver koji koristis za renderiranje je legalan? Jesi li mozda pokusao upregnuti jos neko racunalo da ti pomogne u renderiranju? Jesi li ti ili to drugo racunalo u fajrvolu ukljucio blokadu na predefined firewall rule: play to renderers? 

Da, softver je legalan. kupljen je pre četiri godine i do sada baš nikakvih problema nisam imao. Računalo na kojem radim nisam povezivao sa drugim u smislu pomoći pri renderovanju. Opisani problem je nastao tek pre nekoliko dana. S obzirom da sam nakon poslednjeg velikog ažuriranja OS-a (u svibnju) već obrađivao video materijal, isključujem verovatnoću da je u pitanju nekompatibilnost OS-a i Pinnacla. Nešto onemogućava pristup grafičkoj kartici, ali ne znam šta i iz kog razloga. Upravo sam izvršio još jedan pokušaj, gde sam prethodno potpuno deinstalirao ESET i očistio registry bazu. Gore navedena poruka se opet pojavljuje, i mišljenja sam da jedino Windows Defender tu nešto brlja, iz njemu znanih razloga. Win10 me sve više iritira i stvarno mi dođe da se vratim na "sedmicu".

14 godina
Zox kaže...
Gorstak79 kaže...
Zox kaže...

Pozdrav svim forumašima.

Da, softver je legalan. kupljen je pre četiri godine i do sada baš nikakvih problema nisam imao. Računalo na kojem radim nisam povezivao sa drugim u smislu pomoći pri renderovanju. Opisani problem je nastao tek pre nekoliko dana. S obzirom da sam nakon poslednjeg velikog ažuriranja OS-a (u svibnju) već obrađivao video materijal, isključujem verovatnoću da je u pitanju nekompatibilnost OS-a i Pinnacla. Nešto onemogućava pristup grafičkoj kartici, ali ne znam šta i iz kog razloga. Upravo sam izvršio još jedan pokušaj, gde sam prethodno potpuno deinstalirao ESET i očistio registry bazu. Gore navedena poruka se opet pojavljuje, i mišljenja sam da jedino Windows Defender tu nešto brlja, iz njemu znanih razloga. Win10 me sve više iritira i stvarno mi dođe da se vratim na "sedmicu".

Jesi instalirao najnovije verzije drivera za obadve grafike?

https://downloadcenter.intel.com/product/81499/Intel-HD-Graphics-4000

http://www.nvidia.in/Download/driverResults.aspx/135756/en-in

A ako jesi, probaj instalirati stariju verziju Nvidia drivera, tipa mjesec dana untrag ili starije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 12:52 (ivicask).
13 godina

kad otvoriš nvidia control panel, možeš li pod 3D settings > preferred  graphics processor postaviti na "high performance nvidia processor"?

nedavno sam kupio laptop sa geforce 930m i hd5500 grafikama, programi/igre su koristili samo integriranu grafiku a nvidia control panel mi je izbacivao nešto kao "access denied" kad bih pokušao postaviti 930m kao primarnu grafiku.

problem sam riješio skidanjem i instaliranjem najnovijih drivera sa službene stranice (link u postu iznad).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pogledaj u Windows Defenderu opciju "Kontrolirani pristup mapama". Ako je uključeno, isključi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
@ivicask: Da, instalirao sam najnovije verzije drivera za obe grafike, a probao sa i sa godinu dana starim driverima. Bez promene.

@darkborg: Otkad sam kupio ovaj laptop, za preferirani graf. procesor sam podesio Ge-Force. Instaliranje najnovijih drivera nije rešilo problem.

@MacTheBig: Nisam pronašao tu opciju u Defenderu. Možeš li mi dati putanju do nje? Ja, inače, koristim ESET, a Defender se po dafultu sam isključuje kad se instalira neki drugi antivirusni program.
15 godina
neaktivan

Zaštita od virusa i prijetnji -> Postavke zaštite od virusa i prijetnji -> scrollaj dolje za Kontrolirani pristup mapama.

Ali s obzirom da se Defender isključuje, onda vjerojatno nije u tome problem. Ipak isto probaj isključiti ako je uključeno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2018 12:51 (MacTheBig).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice