._doc file problem

poruka: 5
|
čitano: 4.254
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
._doc file problem

Ovako imam jedan veliki problem. Koristim Windows Live Mail 2009 i Windowse 7

Ponekad mi dođe attachment sa ekstenzijom ._doc ili ._xls

Znači umjesto da mi dođe normalan Wordov file recimo "Dokument.doc" dođe mi "Dokument._doc" koji naravno ne mogu otvoriti osim ako ga ne saveam i promijenim u "Dokument.doc"

Nažalost to se ponekad događa i kada ja nekom pošaljem dokument i oni dobiju ._doc.

Ima li načina da se to riješi?

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom! ------- eXtreme_pWna preko mene daje TD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ._doc file problem
lzgr kaže...

Ovako imam jedan veliki problem. Koristim Windows Live Mail 2009 i Windowse 7

Ponekad mi dođe attachment sa ekstenzijom ._doc ili ._xls

Znači umjesto da mi dođe normalan Wordov file recimo "Dokument.doc" dođe mi "Dokument._doc" koji naravno ne mogu otvoriti osim ako ga ne saveam i promijenim u "Dokument.doc"

Nažalost to se ponekad događa i kada ja nekom pošaljem dokument i oni dobiju ._doc.

Ima li načina da se to riješi?

._xxx su fileovi napravljeni u OS X-u ,tj. na Macu.

Nažalost ne ,koliko znam ,a ako neko i dobije takav file od tebe ,samo treba maknuti povlaku!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
18 godina
neaktivan
._doc file problem

da,samo što to ne znaju svi...

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom! ------- eXtreme_pWna preko mene daje TD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
._doc file problem

da nepisem novi topic, imam isti problem, jel ima neko rjesenje za to ili?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: ._doc file problem
Bezimeni777 kaže...

da nepisem novi topic, imam isti problem, jel ima neko rjesenje za to ili?

čini se kao sigurnosna mjera nekog mail klijenta koji namjerno ubaci "._" ispred "doc" ekstenzije kako se nebi desila instant virusna zaraza uslijed "live preview" opcije koju mail klijent pruža...

savjetujem da pogledaš i promjeniš postavke mail klijenta, međutim ukoliko je postavka namještena kod sendera da ubacuje "_" između ".doc", tada se ne može ništa učiniti

druga opcija je da se ekstenzija "._doc" postavi da se automatski otvara u wordu, desni klik na dokument, open with, odabereš MS Word i klikneš na Always use the selected program to open this kind of file...

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 12:32 ((s)izgoreo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice