Wireless, krađa signala zaključana tema

poruka: 56
|
čitano: 42.023
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Wireless, krađa signala
jojo1909 kaže...
UBIZEC cORPORATION kaže...
cekaj malo te stvari su an tvom posjedu tvom autu da ti padnu kraj auta ja bi ti ih uzeo :D ali da su u autu nebih tih uzeo jel bi smatro da su necije tj od vlasnika automobila...a kad je wirless otvoren ko kurvino dupe zasto se nbi spojio ko je kriv kaj je vlasnik nezna zstitit ulaz brijes da ti niko enbi uso u stan vidit malo kaj ima kad ostavis otvorena vrata?
 sam naslov je wirelles, KRAĐA interneta... to je u potpunosti ilegalno... možeš koristiti kakve god metafore hočeš ali to je najmanje za žuti...
 Ima covjek pravo! Kakav god bio zakon, cuo sam slucaj kada je covjek prijavio policiji kradu prometa preko wirelessa, napravili su uvid ali nisu mogli otkriti tko je bio! Znaci ipak se kaznjava... i slazem se sto se kaznjava!
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 14:47 (Luka).
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
nepostoj krađa neta preko wirlessa ako virles nije zasticen i neko se spoj to nije krađa krađa je ako je nesto zatvoreno pa se obije brava recimo u ovom slucaju wep wap key onda je to krađa
Evo isao sam iskopatu argument protiv ovoga ali covjek je, izgleda u pravu:

"Povreda tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka, programa i sustava - čl. 223 KZ.

Zakonom o izmjenama i dopunama KZ-a u potpunosti je promijenjen naslov i tekst čl. 223. KZ-a koji je regulirao oštećenje i uporabu tuđih podataka.

Tko unatoč zaštitnim mjerama neovlašteno pristupi računalnom sustavu, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine [čl. 223. st. l.J.

Ovim stavkom inkriminirano je ponašanje iz čl. 2. Konvencije - nezakoniti pristup. Ono što je za primjenu ovog članka u praksi veoma bitno jest formulacija "tko unatoč zaštitnim mjerama neovlašteno pristupi...", a kojom se određuje kako zakon štiti samo onaj sustav koji ima zaštitne mjere! Ukoliko se sustav ostavi potpuno otvorenim i nezaštićenim, dakle računalo potpuno dostupno ili npr. bežična računalna mreža na koju je moguće spajanje bez ikakve provjere, neće se ispuniti elementi za postojanje kaznenog djela."
 Ma čuješ, to je nepismen napisao - a nepismen i provodi! Pa šta oni znaju šta je internet?!
Mount Vision Pro
16 godina
neaktivan
Luka kaže...
nepostoj krađa neta preko wirlessa ako virles nije zasticen i neko se spoj to nije krađa krađa je ako je nesto zatvoreno pa se obije brava recimo u ovom slucaju wep wap key onda je to krađa
Evo isao sam iskopatu argument protiv ovoga ali covjek je, izgleda u pravu:

"Povreda tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka, programa i sustava - čl. 223 KZ.

Zakonom o izmjenama i dopunama KZ-a u potpunosti je promijenjen naslov i tekst čl. 223. KZ-a koji je regulirao oštećenje i uporabu tuđih podataka.

Tko unatoč zaštitnim mjerama neovlašteno pristupi računalnom sustavu, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine [čl. 223. st. l.J.

Ovim stavkom inkriminirano je ponašanje iz čl. 2. Konvencije - nezakoniti pristup. Ono što je za primjenu ovog članka u praksi veoma bitno jest formulacija "tko unatoč zaštitnim mjerama neovlašteno pristupi...", a kojom se određuje kako zakon štiti samo onaj sustav koji ima zaštitne mjere! Ukoliko se sustav ostavi potpuno otvorenim i nezaštićenim, dakle računalo potpuno dostupno ili npr. bežična računalna mreža na koju je moguće spajanje bez ikakve provjere, neće se ispuniti elementi za postojanje kaznenog djela."

dobro to je naš zakon... a svi znamo kakvi su oni... ali ovo se protivi pravilima ovog foruma, a mi razgovaramo o tome, ne o rupama u našem zakonu
17 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...
 Ma čuješ, to je nepismen napisao - a nepismen i provodi! Pa šta oni znaju šta je internet?!
 Cuj zakon je zakon i sam sam napisao da se ne slazem sa tim, zato sam stavio navodnike!!! Ono za nepismen je bilo namjenjeno meni ili?!??

To je krađa, kao što i piše u naslovu!
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 14:56 (Luka).
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
2029.MN4 kaže...
 Cuj zakon je zakon i sam sam napisao da se ne slazem sa tim, zato sam stavio navodnike!!! Ono za nepismen je bilo namjenjeno meni ili?!??

To je krađa, kao što i piše u naslovu!
 Nije bilo namjenjeno tebi. Bilo je namijenjeno gospodi od 130 kg koja se bave "ozbiljnim poslom".
Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan
gle papčino reci slobodno da je bilo namjenjeno meni stase pravis fin i ugledan,

ja sam reko samo ako je sustav nezasticen da mozes se slobodno spojit a tako i stoj u zkonu sta si ti onda iznad zakona 2009.MN4 ,ako imas problema rijesit cemo to!
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
gle papčino reci slobodno da je bilo namjenjeno meni stase pravis fin i ugledan,

ja sam reko samo ako je sustav nezasticen da mozes se slobodno spojit a tako i stoj u zkonu sta si ti onda iznad zakona 2009.MN4 ,ako imas problema rijesit cemo to!
 Ajde, molim te, te adolescentske ispade ''frajerizma'' zamijeni druženjem sa hrvatskim pravopisom. Usmjeri tu energiju na korisnije stvari.
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan
Wireless, krađa signala

Koliko se po svuda priča o tom bežičnom internetu i zaštiti?  posvuda, pa čak i od T-Com-a dobiješ knjižicu koja ti daje uputu kako zatključat wireless, i to sa takvim detaljima da i i majmun mogao to napravit.

Znači svatko tko je toliko glup da ostavi svoju bežičnu vezu otključanu zaslužuje da mu se netko "šlepa", ne kaže se za ništa da se na greškama uči. Uvijek je bolej kad učiš na tuđim greškama, ali nekim ljudima treba lekcija.

I autoru posta, nemoj mislit da nećeš napravit puno prometa nekome tko ima recimo 1GB ili 10GB paket... samo surfanjem po netu malo, facebook-u, možda tu i tamo you-tube, bez problema napraviš par GB prometa.

A sad, ako ti baš treba net, nemaš telefonsku liniju da možeš preko modema?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak hvala ti na savjetu ali ja pravopis jako dobro znam to sta ja pisem 360 slova u sekundi pa negdje fulam to je moj problem i radi tih par slova nemozes razumit slobodno preskoci i zanemari,uostalom sta si ti prorok pa znas kolko ja imam godina ?sad ces rec da se tak ponasam to je tocno kad naidem na nekog necu rec sta onda sam takav eksplozivan i nedam se zahebavat budalama
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Koliko se po svuda priča o tom bežičnom internetu i zaštiti?  posvuda, pa čak i od T-Com-a dobiješ knjižicu koja ti daje uputu kako zatključat wireless, i to sa takvim detaljima da i i majmun mogao to napravit.

Znači svatko tko je toliko glup da ostavi svoju bežičnu vezu otključanu zaslužuje da mu se netko "šlepa", ne kaže se za ništa da se na greškama uči. Uvijek je bolej kad učiš na tuđim greškama, ali nekim ljudima treba lekcija.

I autoru posta, nemoj mislit da nećeš napravit puno prometa nekome tko ima recimo 1GB ili 10GB paket... samo surfanjem po netu malo, facebook-u, možda tu i tamo you-tube, bez problema napraviš par GB prometa.

A sad, ako ti baš treba net, nemaš telefonsku liniju da možeš preko modema?

slazem se s tobom 100% oko ovog boldiranog Namigiva
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Samo što ima ljudi koji ne naruče samoinstalacijski paket, nego instalaciju od strane tehničara i očekuju da on poduzme sve potrebne korake. A tehničaru nije do zamaranja sa ''sitnicama'', već mu je najvažnije da omogući pristup internetu. A ostalo - koga briga.

Nedavno sam doma upalio wireless na laptopu i vidio nezaštićenu mrežu. Na nju sam se spojio i iz routera iščitao korisničke podatke. Iz toga sam uspio ući u trag vlasniku, pa sam ga zvao telefonom. Uglavnom, čovjek se čudio kako je to moguće, jer njemu je tehničar spojio opremu i rekao kako je sve u redu. Nakon instalacije, čovjek se čudio kako mu dolaze tako veliki računi (uzeo je opciju 1GB, samo zato da može plaćati račune od doma). Više puta zvao je korisničku službu, koja je uvijek davala odgovore tipa - ''to vam djeca puno surfaju, sigurno ste gledali filmove online'' i slično. A on uopće nema djecu, već mu se netko ''prikačio''.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 16:10 (macak).
17 godina
neaktivan
al gledaj vlasnik si je sam kriv u danasnjem svijetu moras se pobrinut za sebe razmisljat svojom glavom jel niko nece razmišljat umjesto tebe uvjek kad se upustas u novu "avanturu" treba dobro razmislit sto te moze docekat
17 godina
neaktivan
al gledaj vlasnik si je sam kriv u danasnjem svijetu moras se pobrinut za sebe razmisljat svojom glavom jel niko nece razmišljat umjesto tebe uvjek kad se upustas u novu "avanturu" treba dobro razmislit sto te moze docekat
 Ali pazi jednu stvar, instalacija od strane tehničara dođe 549,00 kn. I još bi netko i mogao reći da možda nije njegov posao da namjesti postavke za bežičnu mrežu. Ali ako ga korisnik pita je li siguran i hoće li mu se netko moći neovlašteno spojiti, onda je njegova obveza da ga bar uputi na službu za korisnike, koja će mu pružiti daljnje informacije. A ne reći - ''sve je ok, ja sam svoje napravio'' i bok, doviđenja. Nije obveza korisnika da mora sve o svemu znati. Pogotovo kada to ekstra plaća.
17 godina
neaktivan
Wireless, krađa signala

ako postoji nezaštićeni wireless, naravno da će okolo postojati i likovi koji će krasti signal. čovjek bi sam trebao onemogućiti tu krađu zaključavanjem wireless-a. kaže se, da je čovjek sam kriv zato što ne zna.

ali je li to humano?!! meni to zvuči pretjerano egocentrično i nadasve hladno... jer, ipak smo ljudi, a ne hrpa otpada. hrpa otpada nije napravila google, opensource komune i besplatni softver...

tko krade, taj ima... ko upozori onog od kojeg se može ukrasti, taj je stekao prijatelja...

ova tema na forumu uopće ne bi trebala postojati... jerbo, neka se mališa gospodin student koji nema 100 kuna za internet, ali ima za pi*** raspita na forumima te tematike.

ovo se pokušava prikriti kao tema koja bi omogućila neke nove spoznaje. ali ovo nije tema s ciljem da nešto naučimo, nego da damo savjete kako nešto ukrasti... u ovom slučaj wireless.

neka se gospodin student odluči zabavljati tom temom, ali tako da počne od osnova što je wireless, pa sve do krajnjih algoritama enkripcije...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ja nisam reko da svako treba o svemu znat,to akj mu je ovaj reko da je siguran jbg ima takvih ljudi kaj nečasno obavljaju svojo poso i dobe novce za to
16 godina
neaktivan
Wireless, krađa signala

Mislim da je to na covjeku,ako si d ubre  onda čes krasti tuđi signal,ali neki ljudi su si sami krivi što se ne zaštite,pogotovo u velikim gradovima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wireless, krađa signala

Ne možemo ljude kažnjavati zato što kradu tuđi promet. Ovo je forum, a ne sud. Ako ti se netko ne sviđa kao osoba, ako ti se ne sviđaju nečije ponašanje i karakter, to nije razlog da ga se banira na forumu dok god ne šteti samom forumu ili korisnicima.

Što se izražavanja tiče "kurvino dupe" nije psovka, već "nelijep" slikovit opis, metafora. Kurve ili prostitutke sasvim su prihvatljiv izraz kao i dupe ili guzica koju svi mi imamo. S obzirom da ni na javnoj državnoj televiziji ne cenzuriraju ni "jače" izraze, ne vidim zašto bismo to činili ovdje.

Kultura pojedinca isključivo njegova je odgovornost sve dok izražavanje nije pretjerano vulgarno i ne vrijeđa nikoga direktno. U ovom slučaju ne vidim takvu situaciju.

Ako se ipak osjećate uvrijeđeno, uvijek možete zatražiti od policije da od BUG-a traži otkrivanje identiteta osobe i pokrenuti građansku parnicu za naknadu štete uzrokovanu duševnim bolima.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 16:59 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Wireless, antena

Da ne filozofiramo o moralnosti "krađe" wireless signala i koliko je to uopće krađa;

Probah prije 4-5 godina ostvariti link na cca 15-tak km ap - ap s oriđiđi 24-kom i usmjerenom kantenom (satelitska i u fokusu kanta) pa imam pokoje iskustvo, a to je da su te katene poprilično loše a treba ti i pigtail pa i kliješta za krimpanje, konektori. Pigtail (kabel) je odvratno skup (barem bio onda) pa se više isplatilo staviti ap na krov u vodonepropusnu kutiju i kratki pigtail kabel do antene i naravno utp kabel do ap-a. To su troškovi; pogledaj današnje cijene + vlastiti trud i muka pa ćeš vidjeti da li ti se isplati.

Tih tvojih 100 m trebao bi ostvariti bez pardona i sa antenicom na kartici, pa pretpostavljam da je znatno više od 100 m (ja lovim susjeda na na cca 1 km s laptopom znači bez vanjske antene ali je lockan). Obrati pažnju na usmjerenost antena, tj. kantena je usmjerena antena pa nije isto da li je okreneš prema susjedu ili kontra, dok je to kod štap antena svejedno.

I kad sve napraviš možda susjed shvati da postoji wep key, mac adresa i hide ssid opcija pa ti ode trud kvragu.

Sretno

17 godina
neaktivan
RE: Wireless, antena
e al ja nsiam skuzio jos kak se ta antena spaja an wirless ja doma imam wirless al onaj stick kak da mu pojacam signal da bude jači?
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ne možemo ljude kažnjavati zato što kradu tuđi promet. Ovo je forum, a ne sud.

Pa vidio sam da su mnogi korisnici kažnjeni kartonom kada su raspravljali i davali upute vezane uz neovlašteno korištenje softvera korištenjem crackova, te kada su davali linkove na iste. Dakle, pomagali. Pomagali u krađi tuđeg intelektualnog vlasništva. Moderatori su tada bili vrlo brzi u zaključavanju tema i dijeljenju kartona.

Ovdje se, kao što i sam kažeš, radi o krađi tuđeg prometa. Dakle, ne vidim razliku.
17 godina
Znači, tebi ostanu vrata od stana otključana i dođe netko, pa ti sve pojede iz hladnjaka...i to nije krađa??? Krađa je samo ako si ti zaključao vrata, jel??? Ma daj...
totus mundus agit histrionem
17 godina
neaktivan
pa daj procitaj gore je LUKA citiro zakon RH i sta pise ?nisi procito?
pise drugacijim rijecima ono sta sam ja napiso nema kaznenog djela=nema krađe
17 godina
protjeran

ja bih rekao nešto,ali nemojte me odmah popljuvati. kad bi me jedan siromašni pošteni student (a ima dosta takvih) zamolio za pristup internetu recimo od 19-20 00 h navečer ,ja bih mu to bez problema dopustio. znači dao bih mu lozinku neka se nakači.

e sad je pitanje da li možeš "naći" nekoga da ti to omogući. ako imam flat i 5 mbit mogu onda pomoći nekome u školovanju !

Z
17 godina
protjeran
SinCr0 kaže...
Znači, tebi ostanu vrata od stana otključana i dođe netko, pa ti sve pojede iz hladnjaka...i to nije krađa??? Krađa je samo ako si ti zaključao vrata, jel??? Ma daj...
 NIJE KRAĐA ! meni su ukrali neke rabljene dijelove auta-nisu bili pod ključem i nije prelazilo 1000 kn i policija mi je na traženje dala pisani odgovor da to NIJE KRAĐA ! kad bolje razmislim -i nije.
17 godina
neaktivan
Wireless, krađa signala

Tek sam sad pogledao originalni post. Ja sam gore reagirao na ubizeca, a ne na temu koju nisam ni čitao, već samo prijavu njegovog posta gdje se slikovito izražava što nije za karton.

Ova tema je naprosto nedopustiva. Autor teme je baniran na 3 dana.

Možda nije krađa, ali on je napisao da traži upute za krađu... i da nisam mislio da je krađa, sad mislim. :)

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 17:22 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To je više filozofsko pitanje; Ako presnimiš neke file-ove da li ti izvorni file-ovi nestanu kao što nestane npr muzička linija kad ti je netko mrkne iz stana??? Šta ako ti netko "zvekne" liniju a tebi linija ostane a on je zapravo zveknuo identičnu kopiju tvoje linije, da li je to krađa?

Poanta bežične mreže je protok podataka bez žice, a ona može biti zaštićena ili nezaštićena, pa ako netko želi imati nezaštićenu mrežu ili nema pojima da je upoće treba štititi stvar je ista - mreža radi upravo onako kako ju je setup-irao vlasnik acces pointa.

Više je problem isp operatora koji u današnje vrijeme bezobrazno naplaćuju svoje usluge, pa ispada da prosječan hrvat troši više na komunikaciju nego na sve ostale energente zajedno.

Pa zato fuj svi operateri dajte nam hot spot svima a ne samo turistima na npr. Krku ili Varaždinu pa "krađe" wireles sigala neće niti biti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice