Wifi ili UTP kabel

poruka: 4
|
čitano: 3.821
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Wifi ili UTP kabel

Od cure tata je uveo internet,te je ruter u kući A. Sin bio se htio spojiti u kući B na internet.

Trenutačno sam mu ja posudio wireless karticu+9m wifi kabla(ili čak 6 m)+vanjsku antenu koju sam platio prije ko suho zlato(bar mislim),a neželim mu prodati.

Ruter je u prizemlju kuće A,računalo od sina u prizemlju kuće B,nekih 20ak metara zračne linije.

Dali mu je bolje ići na UTP kabal od 30m pa čak i više pa da još kupi u vodilice,i to spoji,ili wifi karticu(imam ja staru ralink 2400 wifi karticu) +9m kabla+antena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Wifi ili UTP kabel

Ako je izvedivo, uvijek je bolje rješenje kabel (stabilnija veza, veća brzina itd...). Ako je komplicirani ili neizvedivo, ne preferiram baš te wifi kartice, antene i ostale gluparije. U tom slučaju, pokušaj nabaviti ruter koji može raditi u repeater bridge modu (preporučam AirLive WN 220 ili koji drugi koji podržava bgn standard i ima izmjenjivu antenu. Korisnik u kući B ovako može spojiti više računala putem LAN priključaka i istovremeno koristiti wifi (za mobitel, laptop, tablet i ostalo...). Spajanje bg rutera u repeater mod ne preporučam jer ćeš izgubiti puno brzine).

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
Re: Wifi ili UTP kabel

Badava mu repetitor u "n" modu ako je ruter kod starog "g" mod ... opet će i repetitor morati u "g" mod...još ako imate dosta susjeda koji koriste wifi uređaje ne mali problem će izazvati uslijed čega pada brzina.

Dakle ako je ikako moguće nek koristi LAN kabal

16 godina
Wifi ili UTP kabel

Kaže da je "tata od cure UVEO internet". Nekako mi je logički zaključak da mu je provajder ipak dao ruter novije generacije...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice