A koje sum vam brzine kada skidate,recimo,Ubuntu?
Utorrent i pad brzine
- poruka: 70
- |
- čitano: 21.430
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
pozdrav svima,
da se uključim u raspravu, imam isti problem kao i začetnik teme i podosta drugih.
kod mene pad brzine se dogodio prije 10 dana, što čujem i od dosta ljudi sa strane....
probao sam maltene sve moguće, od promjene klijenta, firewall-a, utičnice, browsera i td.
jedino nisam reinstalirao OS ( jer ne mogu skinuti jeb.. Win 7)
onog nooba u t-com neću ni zvati jer će me pitati da li mi je komp uopće uštekan u struju i sl.
nadam se zajedničkom rješenju problema....
Glasnost: Test if your ISP is manipulating BitTorrent traffic
(iako nije navedeno ovo testirajte sa IE-om)
[Nadopuna]
Zapoceo sam skidanje Ubuntu-a 8.10,u utorrentu nista nije dirano up/down brzine nisu ogranicavane. Gore navedeni test sam prosao lako. Ako vam se ne da da ga radite ima friskih "reporta" dali vam ISP radi akrobacije sa torrentom
Vidite sliku
Glasnost: Test if your ISP is manipulating BitTorrent traffic
(iako nije navedeno ovo testirajte sa IE-om)
[Nadopuna]
Zapoceo sam skidanje Ubuntu-a 8.10,u utorrentu nista nije dirano up/down brzine nisu ogranicavane. Gore navedeni test sam prosao lako. Ako vam se ne da da ga radite ima friskih "reporta" dali vam ISP radi akrobacije sa torrentom
Vidite sliku

Ovde u Makedoniji zove se T-Home (znaci isto) i ovde u proteklih dana je imalo sitnijih problema sa brzinom i skidanjem sa torrenta. Inace brzina u najlosijem slucju pala je na 250 kb/s (torrent).
Danas i ovde su povecali brzine,sada ja bi trebao dobivati umesto sadasnih 5120 kb/s negde preko 8000 (ovo ce ici polako)
Druga veza je bila 8 sada je postala 10
Up brzina ostaju ista 768 kb/s kod svih paketa. Meni ne smeta,ne seedam na privatnim torrentima a skidam filmove preko pirate-a (ako ima seedera)
Do sad najsporije sam skidao sa torrenta od 120 kb/s (2 seeera)
Inace kada se merim onda skidam probno Ubuntu sa torrenta ili iz Srbije,Hrvatske,Bugarije... (Ubuntu oficijalna strana) klijent utorrent 1.8.2
Generalno ovde su svi zadovoljni kvalitetom interneta iz telekoma. Inace kao i kod vas i ovde ima ljudi koji su protiv zle korporacije i koji su zadovoljni. Jedan drugi provider (drugi po velicini) namerno je kastrirao brzine torrenta pa sad "najaci" skidaju sa max. 60 kb/s
nego da se vratimo "on topic"
zvao sam t-com, frajer je ostao zbunjen, dobro da se nije počeo smijati na moj problem, daljnju pomoć od njih ne očekujem.
probao sam sa drugim modemom, promjenom utičnice, možda i žicu sutra probam provjeriti.....
browser sam probao reinstalirati, sve bez rezultata...
sada se spremam za format C i to bi bil to...
ako itko sazna rješenje molim da mi pomogne, makar mislim da je otišlo u nepovrat
život više nema smisla......:)
Kod mene radi, samo kaj nemrem sad prebaciti sliku, neznam zakaj.
Ovde u Makedoniji zove se T-Home (znaci isto) i ovde u proteklih dana je imalo sitnijih problema sa brzinom i skidanjem sa torrenta. Inace brzina u najlosijem slucju pala je na 250 kb/s (torrent).
Danas i ovde su povecali brzine,sada ja bi trebao dobivati umesto sadasnih 5120 kb/s negde preko 8000 (ovo ce ici polako)
Druga veza je bila 8 sada je postala 10
Up brzina ostaju ista 768 kb/s kod svih paketa. Meni ne smeta,ne seedam na privatnim torrentima a skidam filmove preko pirate-a (ako ima seedera)
Do sad najsporije sam skidao sa torrenta od 120 kb/s (2 seeera)
Inace kada se merim onda skidam probno Ubuntu sa torrenta ili iz Srbije,Hrvatske,Bugarije... (Ubuntu oficijalna strana) klijent utorrent 1.8.2
Generalno ovde su svi zadovoljni kvalitetom interneta iz telekoma. Inace kao i kod vas i ovde ima ljudi koji su protiv zle korporacije i koji su zadovoljni. Jedan drugi provider (drugi po velicini) namerno je kastrirao brzine torrenta pa sad "najaci" skidaju sa max. 60 kb/s
Daj sliku j.....!
Situacija :)
Paket je 5120/768. Skida se film i nista nije ograniceno u smislu upload brzine. utorrent e sa defaultnim postavkama. Film je prilicno nov i ima vise leechera nego seedera.
U pozadini skida se i neki file sa rapida (tu su oni sa rapida ogranicili brzine za nas leechere)
Kada sam pisao ovo brzina se popela i na 510 kB/s max i 470 min