Utorrent i pad brzine

poruka: 70
|
čitano: 21.425
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Utorrent i pad brzine
F1-IVO kaže...

Tako je i meni.Jesi prilikom deinstaliranja uTorrenta obrisao skriveni folder u Documents & settings-tvoje ime-Application data-uTorrent?Meni se jednom davno uTorrent blesirao pa sam pobrisao taj folder nakon deinstalacije i nanovo instalirao i sve je bilo 5.

Nisam. Kad dodem doma bude i to probao pa da vidim dal ce to pomoci. Tnx
ECS A780GM-A; AMD Athlon 64 X2 5000+; 4096 MB DDR2; NVIDIA GeForce 7600 GS (512 MB); Hitachi HDT725032VLA360 320 GB; WDC WD800BB-00JHC0 74 GB
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Probaj pa javi.Ako ne uspijes nista reci pa cu ti ja poslat screenshot od mojih postavki pa probaj s njima.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Probaj pa javi.Ako ne uspijes nista reci pa cu ti ja poslat screenshot od mojih postavki pa probaj s njima.

Moze, budem ti poslao PM ako zapnem negdje. TNX
ECS A780GM-A; AMD Athlon 64 X2 5000+; 4096 MB DDR2; NVIDIA GeForce 7600 GS (512 MB); Hitachi HDT725032VLA360 320 GB; WDC WD800BB-00JHC0 74 GB
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine
Nista od svega. Niti nakon promjene routera (posudio sam od starog) niti nakon brisanja svega u vezi utorrenta i ponovnog instaliranja i nista ne radi. Nemam pojma sta se desava...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Hej ljudi i ja od jučer imam sličan problem, utorrent je radio ko vurica, a sad šteka, brzine variraju, kad pokrenem firefox ovaj se uspori, kad ugasim torrent sve normalno.Eh sad da ne ispitujete reći ću kaj sam sve napravio.

1.Ista situacija pod Vistom i Windowsima 7

2.Ekskluzivan port na routeru je otvoren.U Norton 2009 firewallu isto otvoren.

3.uTorrent je dobro podešen, port radi, ne rotira se i slično.Pobriso sam sve prijašnje direktorije itd

4.Router funkcionira ok, sve za 5 osim kad se ide na torrent, mislim, download na torrentu mi ne prelazi nekih 5 KB, upload je isto čudan, prije je išo do 70 KB a sad ne prelazi 30 KB.Čudno.Inače kad ne skidam torrente veza mi radi kako spada, brzine su ok i sve.

Mislim da T-comovci nešt raade na centrali, nešto sam čuo da se povećavaju brzine, pa možda ekipa testira dostupne brzine na nacionalnoj razini, pa stoga i problemi.

Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Evo da i ja prijavim isti problem sa uTorrentom.Iako Seedera ima više od 100 i Peera preko 30 meni je download od 0-30 kbps.Stvarno ne znam što se događa!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Neznam koliko je to istinito al negdje sam procitao da je za uTorrent najbolje koristiti port iznad 50000 (ja koristim recimo 55555).

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

ja koristim port iz opsega 35000-40000 od 2006 godine i sve je radilo ok, testirao sam T-com na blokiranje torrent portova i sa njihove strane nema blokiranja.Najvjerovatnije nekaj hebu po centralama radi povećanja brzina.A opet možda i ne.Vidjet će se za par dana.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 14:10 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Ja sam koliko toliko download uspio rijesiti smajnjenjem uploada na 15 kb/s. Onda mi download zna povuci da starih vrijednosti, ali svejedno uzasno puno varira (od 0 do 200). Dok mi je upload na 15 barem mogu normalno surfati...

0 0 hvala 0
17 godina
Utorrent i pad brzine

evo i kod mene potpuno isti slučaj, smanjili mi upload jer sam imao brže nego kaj plačam zbog max-tv i sad mi veza u protekla 3 dana pukla ni manje ni više nego 286 puta zasad..jučer prijavio kvar nakon 170 pucanja i onaj "biser" me pita jer ja to možda sam prekidam vezu ?al ajde nakon kaj sam objasnio da kod mene nije kvar nego kod njih, opet mi nadobudno danas poslali majstora i promijenio thompsona i usput kaže tu ti žice ne valjaju bla..bla..bla..a 5 godina najmanje sve funkcionira bez problema tak kak je ..i normalno par sati nakon njegovog odlaska opet 8 puta pukla veza...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 17:13 (ZgGost).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Ja bih se malo uključio u raspravu ako mi dozvoljavate. Još uvijek ne znam koji je firewall u pitanju kod autora teme? Drugo, korisnici uTorrenta imaju mogućnost provjere veze, pa ako je veza uredu onda se to na stranici vidi kao OK u zelenom kvadratu. Ajmo dalje, što se tiče routera SpeedTouch je novije generacije od D-Linka, pa bi po nekoj logici trebao biti bolji. Postoje bolji i od njega, ali ga treba kupiti za vlastitu lovu. Nadalje, ako ne koristite ugrađeni firewall u Security Centru (znači ako je off), svejedno prati situaciju, pa ako nađede svoj torent u njegovoj exception, slobodno delete. Što bolji firewall, to manji download. Postavke bi trebale biti kod uploada 16kb, toje sasvim dovoljno ukoliko se ne radi o flat rateu. Opcija download ostaje po defaultu (0). Kako svi imamo u zadnje vrijeme problema sa torrentom, najvjerojatnije će biti da se.re neki od servera, pa čačkanje po adresama, routeru i firewallu nema baš nekog smisla. Oscilacije skidanja su prevelike, od nekih 40 - 200kb/sec sa puno sedersa i ličersa. To su, čini mi se, vražja posla. Najbolje bi bilo da pričekamo par dana, pa da vidimo hoće li se stvar promjeniti (naravno u našu korist). Što se fiksnog porta tiče u opcijama uTorrenta, otom-potom. Složio bih se sa jednim prijedlogom da bi ga trebalo dić iznad 50000. Ispravite me slobodno ako sam gdje pogriješio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kezo kaže...
 Jesam. Download mi je 1.7 Mbit/s, a upload mi je cudan. Radi na 530-550 kbit/s, a onda kad dode na 100% padne na 240 kbit/s i onda nakon par sekundi stane. Znaci na kraju mi pise Download 1.7 Mbit/s, aa upload 240 kbit/s
 tako je kod mene prvo pokaže 1.5 mbit/s i malo sitno pa kad je na 100% 207 kbit/s
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Firewall je obican windowsov. Sve je radilo prije 14.02. Postavljena je fiskna ip adresa, port forward, sve postavke u utorrentu i od 15.02 od jutra vise nista nije kao prije. Smijeh Koliko ljudi ima problema, ocito da se radi o t-comu. Valjda kad zavrse sa povecanjem brzina ce se i to smiriti... Meni je u utorrentu zeleni krugic, na trackeru sam connectable, sve je ok. Osim downloada. Tako da osim t-coma ne znam u cemu bi bio problem...

0 0 hvala 0
17 godina
Utorrent i pad brzine

što se tiće skidanja torrenta isto imam problem nekih 2 tjedna s brzinom download 10kb/s-30kb/s užas, pobao sam i utorrent reinstalirati, druge programe i OS rušiti doduše zbog drugih stvari,no idalje ista brzina. Inaće imam D-Link DSL-584T, ako je u njemu problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Miha LA kaže...

što se tiće skidanja torrenta isto imam problem nekih 2 tjedna s brzinom download 10kb/s-30kb/s užas, pobao sam i utorrent reinstalirati, druge programe i OS rušiti doduše zbog drugih stvari,no idalje ista brzina. Inaće imam D-Link DSL-584T, ako je u njemu problem.

Ma ne vjerujem da je u D-linku. Probaj ograniciti upload na jedno 15, max 20. Kod mene to pali na vecini torrenta pa probaj (brzina mi ide od 40-200). Jel ti u utorrentu zelena kvacica dolje ?
17 godina
Utorrent i pad brzine

dolje je zelena kvaćica uvjek, ne mogu vjerovat svojim očima odjednom brzina je 70kb/s-105kb/s, nism dirao ništa u postavkama i nadam se da neće padati nego samo rasti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Ja riješio problem. Vi ste krivi, hvala vam od sveg srca.

Edit: prilog slike od malo prije.

A ide i preko 200/kbs A ide i preko 200/kbs
Napokon, ufff Napokon, ufff
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 23:44 (Kalea).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imao sam u potpunosti isti problem, sve sam probao, apsolutno sve! I jedino mi je pomogla zamjena routera!Imao sam Dlink i nije radilo dobro, sad imam SpeedTouch i radi predobro! Tako da si zamjeni router!

16 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Tko se boji vuka još, tri za groš, tri za groš,

vuka se ne bojim ja, tra la la la la. Smijeh

Nadam se da mi moderatori neće zabit karton, imam ih za podjeliti, pa ako nekome treba.....

Alaj volim ovaj režim, torrent skida a ja ležim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 23:52 (Kalea).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

I meni je port otvoren i sve sto se toga tice je ok. Samo jednostavno ne zeli vise skidati...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
goggy kaže...

Imao sam u potpunosti isti problem, sve sam probao, apsolutno sve! I jedino mi je pomogla zamjena routera!Imao sam Dlink i nije radilo dobro, sad imam SpeedTouch i radi predobro! Tako da si zamjeni router!

I ja imam SpeedTlouch, nije u tome stvar.
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Kalea, a kak si rijesio problem ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

Evo kaj dela windoze firewall u off modu.

Edit, slika.

No coment No coment
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kalea kaže...

Al to mi je sve ukljuceno tamo...
16 godina
neaktivan
Kezo kaže...
Kalea kaže...

Al to mi je sve ukljuceno tamo...
 Pogledaj port (ako imaš aktiviranu akciju da mijenja port pri svakom uključenju) u firewallu, nađi ga i dodjeli mu akciju allow. Ako imaš statički port, provjeri u firewallu da ti nije blokan zbog nekog ''krivog paketa''. Uglavnom, firewall je taj koji najviše za.je .ba.va. Ako ti je sve tamo u ugrađenom firewallu tak kak je na slici onda je to ok.
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

ma najlakše je provjeriti da li te zafrkava firewall, isključiš firewall, pa probaš downloadati nešto na torrentu, ali nije ni to.Ovo sa problematičnim downloadom torrent događalo se i prije, a trajalo je par dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Utorrent i pad brzine

Probleme s uTorrentom sam i ja primijetio početkom mjeseca. Jednostavno je download bio premali i veza je stalno pucala (nekad nakon svakih 30 minuta, nekad nakon dva-tri sata). To se do tada nije događalo. No kad sam otkazao sve uploade, download je proradio i veza više nije pucala.

Dakle stvar je u uploadu (možda T-Com namjerno ograničava promet?).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...

ma najlakše je provjeriti da li te zafrkava firewall, isključiš firewall, pa probaš downloadati nešto na torrentu, ali nije ni to.Ovo sa problematičnim downloadom torrent događalo se i prije, a trajalo je par dana.

Ako isključiš firewall na trenutak dok ti je aktivan torrent pa odeš na provjeru veze porta, dobit ćeš pozitivan odgovor. Ne zaboravi ponovno uključiti firewall, odmah potom. Kad sam govorio da je uloga firewalla samo filtriranje odlaska i dolaska paketa, mnogi su bili protiv (a više od 70% korisnika koristi ugrađeni firewall, a rekli smo da je svaki firewall bolji od ovog ugrađenog (mislite da su svi kompjuteri po svim firmama, bolnicama, školama i ostalim ustanovama zaštićeni nekim super firewallom s malih milion opcija? ne budite smiješni). Ovu poruku pištem na laptopu na kojemu je dosad bio ugrađen Ashampoo Firewal Free (cro verzija) sa mojim serijalom. Uz njega bio je samo NOD i Windows Defender. U ove tri godine ni jedne jedine maliciozne stavke. Dakako da je jedan od razloga i taj što dotična surfa samo na one stranice koje su vezane uz njezin rad, te obavezno Facebook. Kako je kćer završila sa ovim semestrom i upisala novi na trećeoj godini FFZ, obično prije početka novog semestra malo počistim njezin laptop. Tako sam se danas dosjetio pa sam izbacio NOD32 v3.xxx i instalirao Aviru Antivirus Free verziju. Skenirao laptop i evo mojih prvih utisaka o tom antivirusu:
Vrlo dobro urađeno, mada nedorađeno do kraja. Error koji je javio nakon skaninga bio je error open system files (u Aviri su već trebali naučiti da se pagefile.sys datoteka ne da otvoriti). Taj se fajl od smeća i virusa čisti na drugačiji način (o tome na nekoj drugoj temi). No, veliki joj je plus jednostavnost korišćenja, te dobra preglednost i ponuda koju nudi u free verziji. DALEKO NAJBOLJI FREE ANTIVIRUSNI ALAT s kojim sam imao prilike raditi. Sad mu ostaje da pokaže svoje umijeće uz jednostavan firewall koji dozvoljava full download torrenta, što bi dalje značilo da i dalje ostajem pri svojoj tvrdnji da je firewall uzrok većine vaših nevolja. Naime, o čemu se radi? Da li znate da ste mnogi uz pakete koje ste naručili od svog provajdera već dobili ugrađen firewall i antivirusnu zaštitu? Pa kad na to dodate svoj vlastiti firewall i av, duplate zaštitu, te na taj način smanjujete ping. Zato bi bilo dobro provjeriti da li Vam je isporučen uz paket i kakav av i firewall, mada se to dodatno plaća.
Edit: svi koji se dvoumite koji je najbolji free antivirusni program, nemojte ići dalje. To je Avira i šlus. Moja ocjena: čista i puna 9 od 10. Uz takav program firewall neće imati puno posla. Sad razmišljam da deinstaliram svoj PC Tools Firewall i vratim se na najjednostavniji koji postoji, a koji me je služio odlično zadnjih dvije-tri godine.
17 godina
neaktivan
Utorrent i pad brzine

eto situacija se riješila sama od sebe (T-comovci su završili sa prčkanjem po njihovoj strani opreme) torrent opet radi, jedino što su srezali upload koji je bio abnormalno visok zbog maxtevea

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 21:14 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

malo idem offtopic ali jeli mozes uploadat screenshot svojih postavki, jer probavao sam mnoge i isto sam ima nekih problema! Aj molim te ako nije problem!!
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!! BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice