Tako je i meni.Jesi prilikom deinstaliranja uTorrenta obrisao skriveni folder u Documents & settings-tvoje ime-Application data-uTorrent?Meni se jednom davno uTorrent blesirao pa sam pobrisao taj folder nakon deinstalacije i nanovo instalirao i sve je bilo 5.
Utorrent i pad brzine
- poruka: 70
- |
- čitano: 21.425
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Probaj pa javi.Ako ne uspijes nista reci pa cu ti ja poslat screenshot od mojih postavki pa probaj s njima.
Probaj pa javi.Ako ne uspijes nista reci pa cu ti ja poslat screenshot od mojih postavki pa probaj s njima.
Hej ljudi i ja od jučer imam sličan problem, utorrent je radio ko vurica, a sad šteka, brzine variraju, kad pokrenem firefox ovaj se uspori, kad ugasim torrent sve normalno.Eh sad da ne ispitujete reći ću kaj sam sve napravio.
1.Ista situacija pod Vistom i Windowsima 7
2.Ekskluzivan port na routeru je otvoren.U Norton 2009 firewallu isto otvoren.
3.uTorrent je dobro podešen, port radi, ne rotira se i slično.Pobriso sam sve prijašnje direktorije itd
4.Router funkcionira ok, sve za 5 osim kad se ide na torrent, mislim, download na torrentu mi ne prelazi nekih 5 KB, upload je isto čudan, prije je išo do 70 KB a sad ne prelazi 30 KB.Čudno.Inače kad ne skidam torrente veza mi radi kako spada, brzine su ok i sve.
Mislim da T-comovci nešt raade na centrali, nešto sam čuo da se povećavaju brzine, pa možda ekipa testira dostupne brzine na nacionalnoj razini, pa stoga i problemi.
Evo da i ja prijavim isti problem sa uTorrentom.Iako Seedera ima više od 100 i Peera preko 30 meni je download od 0-30 kbps.Stvarno ne znam što se događa!
Neznam koliko je to istinito al negdje sam procitao da je za uTorrent najbolje koristiti port iznad 50000 (ja koristim recimo 55555).
ja koristim port iz opsega 35000-40000 od 2006 godine i sve je radilo ok, testirao sam T-com na blokiranje torrent portova i sa njihove strane nema blokiranja.Najvjerovatnije nekaj hebu po centralama radi povećanja brzina.A opet možda i ne.Vidjet će se za par dana.
Ja sam koliko toliko download uspio rijesiti smajnjenjem uploada na 15 kb/s. Onda mi download zna povuci da starih vrijednosti, ali svejedno uzasno puno varira (od 0 do 200). Dok mi je upload na 15 barem mogu normalno surfati...
evo i kod mene potpuno isti slučaj, smanjili mi upload jer sam imao brže nego kaj plačam zbog max-tv i sad mi veza u protekla 3 dana pukla ni manje ni više nego 286 puta zasad..jučer prijavio kvar nakon 170 pucanja i onaj "biser" me pita jer ja to možda sam prekidam vezu ?al ajde nakon kaj sam objasnio da kod mene nije kvar nego kod njih, opet mi nadobudno danas poslali majstora i promijenio thompsona i usput kaže tu ti žice ne valjaju bla..bla..bla..a 5 godina najmanje sve funkcionira bez problema tak kak je ..i normalno par sati nakon njegovog odlaska opet 8 puta pukla veza...
Ja bih se malo uključio u raspravu ako mi dozvoljavate. Još uvijek ne znam koji je firewall u pitanju kod autora teme? Drugo, korisnici uTorrenta imaju mogućnost provjere veze, pa ako je veza uredu onda se to na stranici vidi kao OK u zelenom kvadratu. Ajmo dalje, što se tiče routera SpeedTouch je novije generacije od D-Linka, pa bi po nekoj logici trebao biti bolji. Postoje bolji i od njega, ali ga treba kupiti za vlastitu lovu. Nadalje, ako ne koristite ugrađeni firewall u Security Centru (znači ako je off), svejedno prati situaciju, pa ako nađede svoj torent u njegovoj exception, slobodno delete. Što bolji firewall, to manji download. Postavke bi trebale biti kod uploada 16kb, toje sasvim dovoljno ukoliko se ne radi o flat rateu. Opcija download ostaje po defaultu (0). Kako svi imamo u zadnje vrijeme problema sa torrentom, najvjerojatnije će biti da se.re neki od servera, pa čačkanje po adresama, routeru i firewallu nema baš nekog smisla. Oscilacije skidanja su prevelike, od nekih 40 - 200kb/sec sa puno sedersa i ličersa. To su, čini mi se, vražja posla. Najbolje bi bilo da pričekamo par dana, pa da vidimo hoće li se stvar promjeniti (naravno u našu korist). Što se fiksnog porta tiče u opcijama uTorrenta, otom-potom. Složio bih se sa jednim prijedlogom da bi ga trebalo dić iznad 50000. Ispravite me slobodno ako sam gdje pogriješio.
Firewall je obican windowsov. Sve je radilo prije 14.02. Postavljena je fiskna ip adresa, port forward, sve postavke u utorrentu i od 15.02 od jutra vise nista nije kao prije. Koliko ljudi ima problema, ocito da se radi o t-comu. Valjda kad zavrse sa povecanjem brzina ce se i to smiriti... Meni je u utorrentu zeleni krugic, na trackeru sam connectable, sve je ok. Osim downloada. Tako da osim t-coma ne znam u cemu bi bio problem...
što se tiće skidanja torrenta isto imam problem nekih 2 tjedna s brzinom download 10kb/s-30kb/s užas, pobao sam i utorrent reinstalirati, druge programe i OS rušiti doduše zbog drugih stvari,no idalje ista brzina. Inaće imam D-Link DSL-584T, ako je u njemu problem.
što se tiće skidanja torrenta isto imam problem nekih 2 tjedna s brzinom download 10kb/s-30kb/s užas, pobao sam i utorrent reinstalirati, druge programe i OS rušiti doduše zbog drugih stvari,no idalje ista brzina. Inaće imam D-Link DSL-584T, ako je u njemu problem.
dolje je zelena kvaćica uvjek, ne mogu vjerovat svojim očima odjednom brzina je 70kb/s-105kb/s, nism dirao ništa u postavkama i nadam se da neće padati nego samo rasti.
Imao sam u potpunosti isti problem, sve sam probao, apsolutno sve! I jedino mi je pomogla zamjena routera!Imao sam Dlink i nije radilo dobro, sad imam SpeedTouch i radi predobro! Tako da si zamjeni router!
Tko se boji vuka još, tri za groš, tri za groš,
vuka se ne bojim ja, tra la la la la.
Nadam se da mi moderatori neće zabit karton, imam ih za podjeliti, pa ako nekome treba.....
Alaj volim ovaj režim, torrent skida a ja ležim.
I meni je port otvoren i sve sto se toga tice je ok. Samo jednostavno ne zeli vise skidati...
Imao sam u potpunosti isti problem, sve sam probao, apsolutno sve! I jedino mi je pomogla zamjena routera!Imao sam Dlink i nije radilo dobro, sad imam SpeedTouch i radi predobro! Tako da si zamjeni router!
Kalea, a kak si rijesio problem ?
Evo kaj dela windoze firewall u off modu.
Evo kaj dela windoze firewall u off modu.
ma najlakše je provjeriti da li te zafrkava firewall, isključiš firewall, pa probaš downloadati nešto na torrentu, ali nije ni to.Ovo sa problematičnim downloadom torrent događalo se i prije, a trajalo je par dana.
Probleme s uTorrentom sam i ja primijetio početkom mjeseca. Jednostavno je download bio premali i veza je stalno pucala (nekad nakon svakih 30 minuta, nekad nakon dva-tri sata). To se do tada nije događalo. No kad sam otkazao sve uploade, download je proradio i veza više nije pucala.
Dakle stvar je u uploadu (možda T-Com namjerno ograničava promet?).
ma najlakše je provjeriti da li te zafrkava firewall, isključiš firewall, pa probaš downloadati nešto na torrentu, ali nije ni to.Ovo sa problematičnim downloadom torrent događalo se i prije, a trajalo je par dana.
eto situacija se riješila sama od sebe (T-comovci su završili sa prčkanjem po njihovoj strani opreme) torrent opet radi, jedino što su srezali upload koji je bio abnormalno visok zbog maxtevea