Jel itko od vas ima problem da kada signate aplication u ovom ruteru za vaš kompjuter, kad ugasite komp ruter asigna taj port nekome drugome računalu u mreži i morate ga ponovo asignati svome računalu? jel zna tko kako to riješiti?
rezerviraj ip ili postavi fixni. ... btw to se nebi trebalo dešavati ako forward za PC ide preko imena PCa (vjerojatno razlika u ISP/firmwareima..)
Pozdrav svima. Znam da je stara tema al eto ovaj je**ni ruter zadao mi je teške glavobolje oko ovog problema pa moram podijeliti rješenje sa vama. Prije sam imao ADB router i kad sam radio kućni server port forward u 3 koraka se riješi sve radi odmah bez ikakvih problema. Ali prelaskom na VoIp pucala mi je veza pošto sam dosta udaljen od pošte pa su mi morali smanjiti brzinu i tehničar mi stavio ovu glupost od rutera jer kao kvalitetniji je . I tu počinju moji problemi jer na ovom ruteru je port 80 zatvoren i nemože se otvoriti nikako . Zvao sam službu za korisnike oni vele da to oni ne rade, čak sam zvao i tehničara koji mi promijenio ruter te je on pitao i svoje kolege ali nisu znali kako na ovom ruteru otvoriti port 80.
Naravno ni preko telneta mi se nije htjelo spojiti na ruter.
Rješenje problema :
1. spojiti se na ruter (ex. 192.168.1.1) sa podacima ussername : administrator , password : !tc0Mht(modem acces code) ex. !tc0Mht3345057255
2. pod Thomson Gateway -> save or Restore Configuration - Backup Configuration now...
3. Dokument koji preuzmete kopirajte kao sigurnosnu kopiju, Otvorite dokument "user.ini"
4. pritisnite CTRL+F i upišite "ifadd name=HTTP group=wan" i obrišite cijelu liniju također obrišite i "ifadd name=HTTPs group=lan" , spremite i zatvorite
5. pod Thomson Gateway -> save or Restore Configuration - Restore Configuration now... i uplodajte dokument koji ste prepravili.
6. Pričekajte da se ruter stabilizira i port 80 bi vam morao biti otvoren !
Neke informacije možete naći i ovdje http://wiki.aa.org.uk/Router_-_TG582N_-_Firewall_and_Port_Forwarding
umjesto petljanja s ISPovim uređajima, uzmi jeftikaner router (110-120kn naviše), zatražiš bridge i radiš. Ovako i kad nešto središ centralno te resetiraju i sl. (a hostanje i nije stvar za kućne juzere).
uglavnom trebao bih znati sta upisati u ove dijelove
Translate To
...Trigger Protocol
Trigger Port
stim da mi je range 16000-16000 a trebao bih port forward napraviti , hvala
U Translate To ti ide isti range kao i u Port Range, a Trigger- bolje ne mješat s tim, ja sam mislio da ima neke veze, meni ne radi ako išta tamo piše pa ostavim prazno.