Jel itko od vas ima problem da kada signate aplication u ovom ruteru za vaš kompjuter, kad ugasite komp ruter asigna taj port nekome drugome računalu u mreži i morate ga ponovo asignati svome računalu? jel zna tko kako to riješiti?
THOMSON TG782: port forwarding HTTP (80)
- poruka: 36
- |
- čitano: 55.212
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
rezerviraj ip ili postavi fixni. ... btw to se nebi trebalo dešavati ako forward za PC ide preko imena PCa (vjerojatno razlika u ISP/firmwareima..)
Pozdrav svima. Znam da je stara tema al eto ovaj je**ni ruter zadao mi je teške glavobolje oko ovog problema pa moram podijeliti rješenje sa vama. Prije sam imao ADB router i kad sam radio kućni server port forward u 3 koraka se riješi sve radi odmah bez ikakvih problema. Ali prelaskom na VoIp pucala mi je veza pošto sam dosta udaljen od pošte pa su mi morali smanjiti brzinu i tehničar mi stavio ovu glupost od rutera jer kao kvalitetniji je . I tu počinju moji problemi jer na ovom ruteru je port 80 zatvoren i nemože se otvoriti nikako . Zvao sam službu za korisnike oni vele da to oni ne rade, čak sam zvao i tehničara koji mi promijenio ruter te je on pitao i svoje kolege ali nisu znali kako na ovom ruteru otvoriti port 80.
Naravno ni preko telneta mi se nije htjelo spojiti na ruter.
Rješenje problema :
1. spojiti se na ruter (ex. 192.168.1.1) sa podacima ussername : administrator , password : !tc0Mht(modem acces code) ex. !tc0Mht3345057255
2. pod Thomson Gateway -> save or Restore Configuration - Backup Configuration now...
3. Dokument koji preuzmete kopirajte kao sigurnosnu kopiju, Otvorite dokument "user.ini"
4. pritisnite CTRL+F i upišite "ifadd name=HTTP group=wan" i obrišite cijelu liniju također obrišite i "ifadd name=HTTPs group=lan" , spremite i zatvorite
5. pod Thomson Gateway -> save or Restore Configuration - Restore Configuration now... i uplodajte dokument koji ste prepravili.
6. Pričekajte da se ruter stabilizira i port 80 bi vam morao biti otvoren !
Neke informacije možete naći i ovdje http://wiki.aa.org.uk/Router_-_TG582N_-_Firewall_and_Port_Forwarding
umjesto petljanja s ISPovim uređajima, uzmi jeftikaner router (110-120kn naviše), zatražiš bridge i radiš. Ovako i kad nešto središ centralno te resetiraju i sl. (a hostanje i nije stvar za kućne juzere).
uglavnom trebao bih znati sta upisati u ove dijelove
Translate To
...Trigger Protocol
Trigger Port
stim da mi je range 16000-16000 a trebao bih port forward napraviti , hvala
U Translate To ti ide isti range kao i u Port Range, a Trigger- bolje ne mješat s tim, ja sam mislio da ima neke veze, meni ne radi ako išta tamo piše pa ostavim prazno.