Problem sa konektiranjem na internet

poruka: 6
|
čitano: 2.060
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Naci, imam laptop sa windows 7 32-bit i jedino se mogu konektirati na svoju mrezu kod kuce a kada se zelim konektirati na neciji drugi nemogu. Probao sam usb od tele 2 i nije radilo a kad sam ga probao na laptopu od prijatelja je sve normalno radilo. Jel zna neko sto bi to moglo biti? Jeli trebam nesto promjeniti u postavkama?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa konektiranjem na internet

-naravno (po opisanom) moraš nešto promijeniti... ovako bez čarobne kugle, rekao bi ručni IP, prebaciti na DHCP. Drugi mogući problem je driver, za konkretan (tele2) može se nazvati njihova SZK, koja bi morala imati spreman odgovor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Dobro sad sam tele 2 dao na primjer, ali sad sam na moru i ocu se konektirat prek wifi-a i upisem sifru i sve i pise mi limited acess i nemrem nis

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa konektiranjem na internet

- (limited access).

- koja enkripcija, postavke ISP-modema? Open ili WEP, WPA... trebao bi biti WPA (WPA-PSK, WPA1-ili-2) jer se sedmica inače 'buni' (može se podesiti, dozvoliti pristup nesigurnim mrežama.. traži po opcijama networkinga, 56bit-64bit i sl..). Jesi li pokušao vidjeti što windowsi nude-rješenje-otklanjanje problema?

-ovo (moguće) rješenje, nije za mobilni internet, nego samo za wlan. Nije isto spajanje na wifi i neki mob.internet, zbog zaštite, načina spajanja. (jer na tele2-stick se ne spajaš bežično, on je fizički spojen na računalo uobičajeno USB ili kartica...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Hvala na pomoci :) rjesio sam problem tako da sam pustio windowsu da nađe problem i popravio je DHCP i sad mi sve radi super

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Može li mi netko reći o čemu se radi: kad pokušam otvoriti stranicu sa postavkama modema otvori mi se stranica sa prijedlozima comodo vatrozida, (taj imam instaliran) deinstalirao sam comodo ali opet isto. Prije je bilo sve u redu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice