Problem sa konekcijama!

poruka: 9
|
čitano: 2.650
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Problem sa konekcijama!

Pozz ekipo! Imam jedno pitanje!

Ovako naime moj davatelj usluga je ISKON!

No imam velikih problema sa pucanjem veze svako malo mi pukne veza moram resitirat ruter!

Zvao sam par puta iskon tehnicku podrsku i uvijek mi isto odgovore da su konekcije zapunjene i da neki program radi konekciju!

Mislio sam da je utorent no međutim nije ugasio ga jesam i opet mi se desava isto!

Stavljao sam novi windows al opet isto gasio sam wifi no opet isto!

Dok kod drugih providera nisam imao nikakvih problema!

Jos su mi rekli ovako da radim preveliki promet msm da to nema nikakve veze posto imam brzinu od 1mb/s!

Evo jos ovako: recimo ovo je prosjek u 10 mjesecu kolki je promet  po jednom spajanju!

DONWLOAD:

4577.1846 MB

UPLOAD:

1110.3125 MB

UKUPNO:

5687.4971 MB

Eto to je jedno spajanje koje je trajalo 7 sati nakon toga je pukla veza!

Eto molim vas za savijet!

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem sa konekcijama!

imaš 1 ili 10 mbps jer ovo je tesko ostvarivo da u 7 sati preneses 5 gb sa brzinom 1 mbps i jos u 7 sati

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 1:52 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Problem sa konekcijama!
peace_of_cake kaže...

imaš 1 ili 10 mbps jer ovo je tesko ostvarivo da u 7 sati preneses 5 gb sa brzinom 1 mbps i jos u 7 sati

10 mbps (1 megabajt po sekundi)

Kresimir
13 godina
Problem sa konekcijama!

pogledaj kvalitetu parice u roueru. možda je telefonska žica negdje oksidirana?

1 0 hvala 0
14 godina
Problem sa konekcijama!

Najvjerojatnije imas pustenu preveliku brzinu, koju tvoja parica jedva/tesko moze podrzati. Pitaj ih da ti malo smanje brzinu, onda bi trebalo biti ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa konekcijama!

ne miješaj bit i Bayt, Mbit tj Mbps (malo slovo) 10Mbps = 1.2MBps

-ako ti ne radiš promet, možda radi netko drugi. Drugo računalo, IPTV (znalo se dešavati), ili susjed koji koristi blagodati free wlana. Uz uvjek potencialno sys.update, torrent (aktivni fileovi-seedanje), malware itd..

eliminacija:
- provjeri koliko žica (mrežnih) imaš spojeno na modem, jedna na tvoj PC.
- isključi wlan (i gledaj LEDice). Zapravo wlan treba podesiti, postaviti adekvatnu zaštitu.. i kontrolirati. Ako se netko spaja moraš znati, pa i mobitel koji ti je u džepu....
- boot nekog livemedija npr linux.. i vidi-prati stanje prometa u modemovim logovima. usporedi sa bootanjem normalnog OSa (prije nabrojeno što sve može biti).
- uvjek ostaje mogućnost neke njihove greške, ali to nije često.
- ako imaš flat u čemu je problem? Ako nemaš... pa uzmi flat, uobičajeno (tcomovska praksa) uvale korisniku paket s npr 1GB (5...) i daju mu max brzinu, upravo s ciljem da se nabije promet, sveki GB preko paketa se naplaćuje 15-20kn i jasno je zašto to rade. Flat je danas za sve praktički ''must''. Provjeri što sve od uređaja koristiš, iPhone i sl..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 10:46 (ihush).

0 0 hvala 0
12 godina
ihush kaže...

ne miješaj bit i Bayt, Mbit tj Mbps (malo slovo) 10Mbps = 1.2MBps

-ako ti ne radiš promet, možda radi netko drugi. Drugo računalo, IPTV (znalo se dešavati), ili susjed koji koristi blagodati free wlana. Uz uvjek potencialno sys.update, torrent (aktivni fileovi-seedanje), malware itd..

eliminacija:
- provjeri koliko žica (mrežnih) imaš spojeno na modem, jedna na tvoj PC.
- isključi wlan (i gledaj LEDice). Zapravo wlan treba podesiti, postaviti adekvatnu zaštitu.. i kontrolirati. Ako se netko spaja moraš znati, pa i mobitel koji ti je u džepu....
- boot nekog livemedija npr linux.. i vidi-prati stanje prometa u modemovim logovima. usporedi sa bootanjem normalnog OSa (prije nabrojeno što sve može biti).
- uvjek ostaje mogućnost neke njihove greške, ali to nije često.
- ako imaš flat u čemu je problem? Ako nemaš... pa uzmi flat, uobičajeno (tcomovska praksa) uvale korisniku paket s npr 1GB (5...) i daju mu max brzinu, upravo s ciljem da se nabije promet, sveki GB preko paketa se naplaćuje 15-20kn i jasno je zašto to rade. Flat je danas za sve praktički ''must''. Provjeri što sve od uređaja koristiš, iPhone i sl..

Ajmo redom! Netko je iznad napisao da mi pa linija ne podrzava tu brzinu sto je nije tocno i prije sam imao svugdje tu brzinu od 10Mbps!

No kad sam potpisao ugovor stavio sam brzinu do 5Mbps i onda mi se isto desavalo no prije nekih cca 3 mjeseca sam opet vratio na 10Mbps!

Da odgovorimo svima redom!

Ovako nije stvar tolko u prometu nego je stvar u tome da svako malo puca veza! Wlan je ugasen!

Vec sam probao sa Linuxom i opet ista prica!

Kresimir
15 godina
neaktivan

Neispravan modem? Ja sam vidio jednog DLinka koji je gubio vezu svako toliko čim bi došlo do malo intenzivnijeg prometa na vrijeme dulje od 5-10 minuta. Riješio stvar stavljanjem originalnog firmwarea umjesto tcomovog.

Naravno to ne znači da ti možda imaš neispravan modem i/ili da ćeš problem otkloniti promjenom firmwarea, ali bih na tvom mjestu posudio modem od nekoga i provjerio kako s njime stvar radi. No može biti neispravna oprema bilo gdje na relaciji tvoj modem - DSLAM (s tvoje strane može biti još i splitter i loši spojevi na telefonskim žicama koji se možda prekidaju). Što tehničari kažu o tome?

What Andy giveth, Bill taketh away.
12 godina
Problem sa konekcijama!

A nezzz sta bi reko vise! Oni su meni tvrdili da racunalo radi previse konekcija 100% kazu da su uvjereni u to!

A evo vec mi je 4 dana par puta dnevno pucala veza i onda sam ih zvao i nikako da se jave!

Danas sam cekao 20 minuta i konacno da se netko javio! Kaze decko da je siguran da nisu konekcije napravio je tvornicki reset! (valjda vec po 60 put)!

I stavio je ruter pod nazivom!

Ja da znam napravit brigde mode napravio bih ga samo je problem sto ne znam! Morat cu iskemijat nesto! Sad cu vidjet par dana unaprijed sta ce se desavat ako bude isto trazit cu novi ruter i ako se bude isto desavalo platit cu ruter ili rakid ugovora!

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice