Dobar dan svima.
Jutros mi se pojavio neugodan problem sa računalom. Tijekom normalnog rada odjednom mi se pojavio BSOD. Poslije toga događaja sam mogao ući samo u safe mode. Analizom MINIDUMP-a sam došao do zaključka da imam problem sa Atheros L1 gigabit ethernet adapter-om. U Device Manageru sam ga disableao i nakon toga je računalo opet normalno radilo, samo razumljivo, više nema interneta.
Pokušao sam više puta opet enablati navedeni adapter, nije došlo do BSOD-a, ali se računalo 2x smrzlo nakon par minuti, a nekoliko puta sam uspio otvoriti poneku web stranicu, ali za otvoriti bug.hr treba 3-4 minute.
Pokušao sam i sa rollback drivera (do sada sam imao najnoviju verziju koja je dosad radila OK).
Operativni sustav je Windows 7 x64, a Atheros L1 gigabit ethernet adapter je integriran za P5K-SE matičnu ploču. Molio bih pomoć:
1. je li adapter skroz mrtav kao što mislim da je ili se još nešto može učiniti,
2. ako je adapter mrtav je li postoji mogućnost zamijene i kojim bi ga adapterom zamijenio, koliko je postupak zahtijevan i koliko košta, neki link zamijene bi mi super došao, ako se odlučim za ovo,
3. mogu kupit USB WLAN pa se spojiti preko WIFI-a, ali to ne rješava problem pokvarenog adaptera.
Srdačan pozdrav.