Pomoc oko izbora wifi antene?

poruka: 2
|
čitano: 2.763
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomoc oko izbora wifi antene?

Kupio sam ovu wajres karticu da bi se mogao spojiti na internet(wifi flat) kod prijatelja koji je daleko nekih 2km,posto sam na dobroj poziciji i nemam nekih vecih prepreka do njega interesira me zasto nisam mogao da uhvatim njegov signal a 800 m od mene hvatam sve signale dali je mozda antena na uredjaju slaba i koju mi vi vanjsku antenu preporucujete da bi se mogao spajati na free wifi udaljen cirka 2-4km?

http://hr.airlive.com:80/product/product_3.php?pdid=PD1254346318078

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 14:24 (excellent).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko izbora wifi antene?

Prvo i osnovno na tako visokoj frekvenciji jedna od najvažnijih stvari za dobru vezu je optička vidljivost (LOS) Ako se baš i  ne vidite (neznam što su tebi veće prepreke, drveće je poprilično velika prepreka {#}  - teško da budete uspostavili vezu.

Nadalje trebaš vanjsku grid antenu od recimo 19 dBi. I pigtail kabel za spajanje te antene sa karticom.

Onda, normalno da i taj tvoj prijatelj treba nekakvu bolju antenu (najbolje isto gridicu, pa usmjerite jedan prema drugome te antene), e sad on bi trebao imati i nekakav AP na tavanu ili gdje već jer na router neće moći priključiti pigtail kabel sa kojim će povezati antenu. Kada izračunaš neće ispasti baš jeftino u startu.

U svrhu uštede sve to možete možda izvesti sa kantenama i tanjurima od sat antene, te običnim koaksijalnim kablom i F konektorima. (tu su veliki gubici, pa taj kabel i konektore ne preporučam)

To što hvataš signal udaljen 800 m udaljen ne znači da bi mogao i surfati sve da se možeš i spojiti na taj router.

Kada se spojiš, mora ti Link quality biti što viši, a signal strenght i nije toliko bitan. Ako imaš lošu kvalitetu linka, puno paketa će se zagubiti prilikom slanja istih, pa ćeš "ugušiti" AP ili router jer će morati prečesto slati ponovno iste pakete.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice