"nepozvezivanje" na internet

poruka: 45
|
čitano: 8.166
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dosta puta mi se znalo dogodit kad palim pc da mi se ne konekta na internet, pa svaki put moram reset pc da bi se povezao. Zašto se to javlja

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: "nepozvezivanje" na internet

LAN ili WLAN? Koji Windowsi, koji ruter?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

Zato.

Jbg daj malo detalja. Koji os. Kako ides na net. Router. zicno ili bezicno. Nije niko vrac ovdje da zna sta je kod tebe.

EDIT: Hhehehhehe

sum citas mi misli i bio si brzi djelic sekunde ;)

:)
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 20:01 (logic).
16 godina
neaktivan

lan, windows 7, thompson router (bnet), modem je wlan s 4port switchem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ukljucen DHCP? IP adrese podesene rucno?

Podesi IP adrese rucno pa ces rijesiti problem. Vjerovatno iz nekog razloga ne pokupi IP adrese od routera.

16 godina
neaktivan

Ako podesim ip ručno, ip se više neće mijenjat automatski?? Ipak mi je nekako draže da svakim spajanjem na internet imam drugi ip

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
joze kaže...

Ako je dosad radilo OK, vjerojatno je problem u DHCPu. Kako imaš switch, on ti dodjeljuje ip adresu. Ruter nebi smio izdavati IP adrese pa bi trebao podesiti prvo u konfiguraciji rutera sve IP adrese fiksno i onda switchu odrediti da on preko DHCPa daje adrese ostalima u mreži. Možda bi bilo najbolje svugdje postaviti fiksne adrese i gotova priča.

Mislim da sam dobro objasnio, neka to potvrdi netko sa više "mrežnog" iskustva

@logic - mlađi sam, brže tipkam :p

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
joze kaže...

Ako podesim ip ručno, ip se više neće mijenjat automatski?? Ipak mi je nekako draže da svakim spajanjem na internet imam drugi ip

Mi pricamo o LAN adresama tj. o adresama u lokalnoj mrezi. Ti pricas vjerovatno o wan ip adresi tj. ip adresi koju dobijes od providera. To nema veze jedno sa drugim. WAN adrese niti ne mozes podesiti rucno tj. provider ti to nece dozvoliti.

Sum_of_all_fears kaže...
joze kaže...

Ako je dosad radilo OK, vjerojatno je problem u DHCPu. Kako imaš switch, on ti dodjeljuje ip adresu. Ruter nebi smio izdavati IP adrese pa bi trebao podesiti prvo u konfiguraciji rutera sve IP adrese fiksno i onda switchu odrediti da on preko DHCPa daje adrese ostalima u mreži. Možda bi bilo najbolje svugdje postaviti fiksne adrese i gotova priča.

Mislim da sam dobro objasnio, neka to potvrdi netko sa više "mrežnog" iskustva

@logic - mlađi sam, brže tipkam :p

Suprotno. ROuter bi trebao davati IP adrese a ne switch. Mada je u principu nebitno. Na njegovom mjestu ja bi iskljucio oba dhcpa ako imaju dva i sve podesio rucno. Mada mi nije jasno sta ce mu i router i switch.

EDIT: hoces reci da sam ja star? ;)

16 godina
neaktivan

Evo saznao sam kada se to dešava. Znaći svaki put kada resetiram pc. A kad ga ugasim i upalim sve normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nebitno. Samo ti podesi rucno IP adrese i neces imati problema. Provjeri samo da li ti je mrezna instalirana svaki put kad ti se to desi. Cisto da znas da nije do nje problem mada ne bi trebao biti.

16 godina
odjavljen

Kao što logic kaže, isključi DHCP na ruteru i na switchu i podesi fiksne IP adrese za sve. Problem je 100% u DHCPu jer kod reseta dobiješ drugu IP pa sve radi ok.

@logic - ne kažem da si star nego samo da sam ja mlađi od tebe ;)

17 godina
neaktivan

Hahhaha

Svede se na isto ;)

Mozes ti od ovoih staraca dosta nauciti ;)

Samo sporije kuckaj ;)

16 godina
odjavljen

Pa od vas "staraca" se jedino neš i nauči. Čast izuzecima ali ova ekipica od 14-15 godina baš i nezna previše. Kad se sjetim one rasprave od safe mode Administrator accountu... Spammamo čovjeku temu ;)

17 godina
neaktivan

Joj to su bila veremena ;) Cudesno samokreiranje admin naloga definitivno bi bilo u Best of BUG foruma ;)

Ja sam se kvaliteno smijao ali sam ucestvovao i u gorima ;)

Sjecas li se magneta kraj monitora ili ubrzvanja windowsa gasenjem svih mogucih procesa i sl ;)

16 godina
odjavljen
logic kaže...

Sjecas li se magneta kraj monitora ili ubrzvanja windowsa gasenjem svih mogucih procesa i sl ;)

Nažalost, sjećam ih se :/. Što sve ljudima padne na pamet. Mislim da je autor ove druge sa gašenjem procesa protjeran ili tako nešto...

17 godina
neaktivan

Ili je ugasio neki kritican proces. Ako mu je koji ostao pokrenut ;)

16 godina
neaktivan

Nisam stiga mijenjat te postavke za internet. Ali danas mi se recimo nije tia nikako upalit net, pa sam prebacia lan kabel u drugi port i sad radi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kad si iskopčao kabel i ponovo ga ukopčao, DHCP ti je opet dao novu adresu.

Idući put kad ne bude htjelo radit, napravi ovo: win + r -> command.com -> ok -> u command prompt upiši ipconfig i napravi ss toga i stavi na forum da vidimo što piše.

EDIT: a kad to napraviš, postupi po ovim uputama i vidi hoće internet proradit.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 14:16 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan

Jel može bit da je otiša lan port

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slusaj druze. AKo vec nas pitas poslusaj nas. TI samo postavljas pitanja mi tidajemo rjesenja a ti i dalje po svom. Il nsa poslusaj il nemoj pitati. Ne moze biti da je otisao lan port. Ukljuci logiku. AKo je nest crklo crklo je. Nema reinkarnacije svaki drugi restart.

16 godina
neaktivan

da ali ste govorili konfigurriraj dhcp, napravi svoju ip i tako, ali neznan što je taj dhcp i kako ukljuciti. Recimo znan di ću upisat svoj ip, ali neznan koji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 15:23 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kad si iskopčao kabel i ponovo ga ukopčao, DHCP ti je opet dao novu adresu.

Idući put kad ne bude htjelo radit, napravi ovo: win + r -> command.com -> ok -> u command prompt upiši ipconfig i napravi ss toga i stavi na forum da vidimo što piše.

EDIT: a kad to napraviš, postupi po ovim uputama i vidi hoće internet proradit.

Sto nisi napravio ovo?

Ili ni to ne znas?

16 godina
odjavljen

Pa u tome i je problem - ne zna se koji se IP treba upisati. Za početak, reci koji ruter i switch imaš. Onda, daj sliku stanja u ipconfigu. Kad budemo imali te podatke, možemo dalje sa konfiguriranjem DHCPa.

16 godina
neaktivan

Što se tiče ipocnfiga (release i renew) to sam radio ali bezuspješno. Da vam pošaljem potrebne podatke sada dok radi internet ili kad mi se dogodi taj problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-'savjetnici' zaboravljaju jednu sitnicu, svaki ISP ima specifičan firmware za svoju konekciju. Bnet.

-napravi reset (iza rupica..) o mora raditi. Ako se dešava ista stvar, reklamiraj router.

-jesli li zvao SZK? Unazad mjesec dana Bnet podiže brzine, očekivano može biti problema ili prekida, možda samo nemaš sreće ili si na lošijoj opremi, to svakako treba reklamirati (nakon što eliminiraš neki kvar koji nije do ISPa).

-s tim povezano, imaš li jedno ili dva računala? Za dva (ili više) računala, vjerojatno zato imač switch.. kod Bneta je to upravo (namjerno) otežano. moraš imati konkretan WLAN-router koji će glumiti PC i ostatku mreže davati pristup, ali preko wirelessa tog ograničenja nema. (ali, nisam više siguran jer se stalno nešto mijenja, možda su moji podatci out of date..)

-IP adrese interne koje ti dodjeljuje DHCP ili ručno postavljene, nemaju nikakve veze s vanskom IP adresom, to je privremena adresa koju ti dodjeljuje provider i ima leasing time. -možeš prvjeriti tu na bugu ili googlaj, what is my ip.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pošalji podatke sad (da vidimo koje postavke rade i da ih možemo usporediti sa onim kad net ne radi, da vidimo što fali) i poslušaj ihusha. Možda je problem u ruteru (mada sumnjam u to jer nakon reseta kompa radi ok pa bi prije rekao da nešto ne štima sa postavkama u windowsima).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nene, baš nakon reseta ne radi. Bar ne prije par dana, morat ću se kroz ovaj sljedeći tjedna pozabavavit s time da vam mogu više reć, ipak je vikend onda nikako nemogu sjest i doznat problem. Imam thompson twg850-4

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-'savjetnici' zaboravljaju jednu sitnicu, svaki ISP ima specifičan firmware za svoju konekciju. Bnet.

-napravi reset (iza rupica..) o mora raditi. Ako se dešava ista stvar, reklamiraj router.

-jesli li zvao SZK? Unazad mjesec dana Bnet podiže brzine, očekivano može biti problema ili prekida, možda samo nemaš sreće ili si na lošijoj opremi, to svakako treba reklamirati (nakon što eliminiraš neki kvar koji nije do ISPa).

-s tim povezano, imaš li jedno ili dva računala? Za dva (ili više) računala, vjerojatno zato imač switch.. kod Bneta je to upravo (namjerno) otežano. moraš imati konkretan WLAN-router koji će glumiti PC i ostatku mreže davati pristup, ali preko wirelessa tog ograničenja nema. (ali, nisam više siguran jer se stalno nešto mijenja, možda su moji podatci out of date..)

-IP adrese interne koje ti dodjeljuje DHCP ili ručno postavljene, nemaju nikakve veze s vanskom IP adresom, to je privremena adresa koju ti dodjeljuje provider i ima leasing time. -možeš prvjeriti tu na bugu ili googlaj, what is my ip.

Nema veze koja mu je vanjska IP adresa niti je bitan firmware routera. Vidi koju ce IP adresu dobiti kad proradi tu istu adresu unese rucno. Nista ne mijenja samo se rjesava DHCP-a.

Sum_of_all_fears kaže...

Pošalji podatke sad (da vidimo koje postavke rade i da ih možemo usporediti sa onim kad net ne radi, da vidimo što fali) i poslušaj ihusha. Možda je problem u ruteru (mada sumnjam u to jer nakon reseta kompa radi ok pa bi prije rekao da nešto ne štima sa postavkama u windowsima).

Slazem se. 

16 godina
logic kaže...

Nema veze koja mu je vanjska IP adresa niti je bitan firmware routera. Vidi koju ce IP adresu dobiti kad proradi tu istu adresu unese rucno. Nista ne mijenja samo se rjesava DHCP-a.

-zaboravljaš sitnicu, korisnici koji žele mijenjati VANJSKU IP, zbog npr rapida ili nekih igara. Inače nebi niti postavio takvo pitanje (predpostavka..), dok ti misliš na internu IP, to je OK. (mada nema razlog rješavati se DHCPa i želi novu adresu kod svakog spajanja) Namigiva

LAN adresa je sporedna, DHCP ili ručno.

Bnet ima specifičan firmware (svaki ISP ima svoj), nema unosa user-pass i namjerno onemogućuju korištenje linije za više računala, preko MACa automatski nakon paljenja dozvoljava prvom priključenom računalu.

btw. to je cable modem, ja sam prije to rješavao dodatnim routerom s WLANom, tako da znam što pišem, ali moguće je da se nešto u međuvremenu izmijenilo (nisam više na njihovom internetu).

također, svaki server (i za DHCP ili router..) pamti računala u mreži i dodjeljuje im isti IP ukoliko je slobodan, isto radi i Bnet, kod njih vanjska IP može bit ista mjesecima. (opet, ako se nešto bitnog nije izmijenilo, koliko znam, nije.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Covjek ne zna ni objasniti sta mu ne valja ali ako spominje restart kompa pretpostavljam da misli na lan adresu. Ovo sve ostalo je vrijedilo i za mog bivseg providera i isti wan adresu sam sedmicama imao a sad na adslu svaki restart nova adresa ;)

Ja inace ne vjerujem puno u te modeme i routere sto se dobijaju od providera. Ja sam dobio neki echolife i ajd srednja zalost. Ima sve sto meni treba inace bi isao jos neki routera iza njega da ja mogu raditi sta ja hocu ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice