Pozdrav,
Problem je u pristupu web stranicama preko mreže u kojoj je 60 računala. Sva računala su Windows XP Pro SP2 + Windows Update, osim 20 računala koji su klijenti na Windows 2003 serveru.
Problem je ovaj: svim internet stranicama se može pristupiti jedino sa Windows 2003 servera a ostala mogu pristupiti samo stranicama T-Coma (www.t-com.hr).
LAN funkcionira savršeno, sva računala su vidljiva u mreži i mogu dijeliti datoteke, mrežni printeri i dijeljeni printeri rade. Internet konekcija isto tako funkcionira savršeno, stranice T-coma se otvaraju brzo a sa Windows 2003 servera se i sve ostale otvaraju brzo. Avast antivirus ne može napraviti update dok s druge strane e-mail uredno radi. Niti jedna IP adresa u mreži nema konflikte s drugim računalima.
Sva računala su zaštićena firewall-om, anti-virusom, windows defenderom, imunizirana su pomoću Spybota te imaju instalirane najnovije zakrpe.
Sve je radilo do prije tjedan dana i od tada ne mogu naći rješenje. Zamjenio sam router, zvao T-Com, pokušao spojiti direktno svoj privatni laptop na ADSL router bez ijednog drugog računala na mreži i svejedno ne radi. Nekoliko računala sam spojio na drugi ADSL priključak i na njemu radi. Probao sam i s novim T-Comovim DNS serverima (195.29.149.196 i 195.29.149.197) i opet ne radi. "Tehničar" iz T-Coma je također došao, spojio svoj laptop i njemu sve radi.
Ako itko ima neku ideju molio bih da je posta ovdje jer ja više nemam ideja.
Zahvaljujem unaprijed.