Kućna mreža problem

poruka: 11
|
čitano: 4.794
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kućna mreža problem

Evo ovako situacija je sljedeća, imam dva stana jedan poviše drugog na gornjem katu se nalazi router na koji je spojen max tv kablom te pc i ostali uređaji wifi-em, te dodatni maxtv za donji stan također spojen utp kablom sad mene zanima mogu li s tim utp-om sto mi ide na donji kat pustit internet i na donjem katu povezati još jedan router kao AP i u njega ukljuciti drugi max-tv a sve to u svrhu bolje distribucije wifi signala na donjoj etaži. Bio bih zahvalan na bilokakovoj pomoći dali je nešto takvo uopče izvedivo ili ako neko ima kakvu drugu ideju jer stvarno mi se ne razvlaći još jedan utp od 10m. Pozdrav i hvala unaprijed?

Shema ideje Shema ideje
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 11:50 (HrkH5N1).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Kućna mreža problem

Mislim da ti oba STB-a moraju biti spojena u isti router

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
13 godina
Kućna mreža problem

100 megabitni ethernet koristi 2 parice tj 4 žice pa 4 žice ti mogu biti za maxtv a 4 za donji router

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kućna mreža problem

Trebalo bi prekrimplavati kabel nemam kliješta al dalo bi se i to rrijesit imas slučajno shemu za krimpl koja zica u koji položaj za jedno a koja za drugo??

13 godina
Kućna mreža problem

1. parica u pin 1 i 2 a druga u pin 3 i 6 slika. ukoliko ce ti u buducnosti trebat gigabini ethernet, koristenje jos jednog kabela ce bit neophodno

0 0 hvala 0
16 godina
HrkH5N1 kaže...

Evo ovako situacija je sljedeća, imam dva stana jedan poviše drugog na gornjem katu se nalazi router na koji je spojen max tv kablom te pc i ostali uređaji wifi-em, te dodatni maxtv za donji stan također spojen utp kablom sad mene zanima mogu li s tim utp-om sto mi ide na donji kat pustit internet i na donjem katu povezati još jedan router kao AP i u njega ukljuciti drugi max-tv a sve to u svrhu bolje distribucije wifi signala na donjoj etaži. Bio bih zahvalan na bilokakovoj pomoći dali je nešto takvo uopče izvedivo ili ako neko ima kakvu drugu ideju jer stvarno mi se ne razvlaći još jedan utp od 10m. Pozdrav i hvala unaprijed?

- maxtv (znači tcom), njihovo rješenje je modificiran lan port u tv port. Moraš prijemnik spojiti na taj port (imaš 2xLAN 2xTV, žuto-crveno.. ako se itko pita zašto oznake, zato). I to naravno ako si ugovorom uzeo 2 prijemnika. Drugi operateri imaju drugačije (LAN) rješenje..

- loša ideja je spajati kabel u jedan, zbog Gbe opreme.. (radilo bi s ovim routerima jer su 100-fast, ali bi u budućnosti bio problem..) Veći problem je u gornjem odgovoru, kao i propustnost-moguće usko grlo, jer TV+QOS..

-drugačije rješenje, kabel od 'glavnog' ADSL-modema (routera) do oba tva, ako je drugi kabel za dodatni router problem, može wlan.. normalni routeri ugl imaju opciju prebacivanja u AP mod ili pogasiš DHCP i podesiš.. naravno, to se ne radi s ISPovom opremom jer je ograničena u firmwareu (soft-opcije).

-Ili ako kupuješ opremu, uzmeš power line.. i rješio si kabel. Ima modela koji su u paru ili pojedinačno.. cijene 150-250->.. router je jeftiniji, ali ako je kabel problem..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Kućna mreža problem

Powerline nedolazi u obzir previše osigurača limitatora novo-stara instalacija to bi pucalo po šavovima. Wireles AP bi se još i dao izvest al me starh da bi bilo nestabilno a drugi utp vuć je nemoguće bez katastrofalnog narušavanja izgleda stana donjeg. (prvi je implementiran u spušteni strop). Ma baš ću nazvati T-Šrot i pitati njihove "Stručnjake" (neznam jesu jedni navodnici dovoljni :-D ) šta mi oni preporučaju.

0 0 hvala 0
16 godina

- po poruci, (nije dobro nagađati) predpostavljam da još nisi uzeo drugi maxtv.. pa tad traži ugradnju, možda dobiješ sve đabe, uredno itd. Svakako ih pitaj i ispipaj... btw, dva prijemnika, ili optika ili 'pozlaćeni' bakar + centrala do tvoje kuće, u suprotnom ćeš imati veliko 'ništa'.. ili normalan rad ako je bar jedan prijemnik isključen. To bi tražilo barem 10-15 konstantnih Mbps, pa  uračunaj predvečernje opterćenje daj je forum pun psovki na ISP. /zakon sad garantira 50% od nominalnog paketa, tj paket od +20Mbps koji bi ponekad mora i imati, dok je realnost max cca 15 iz bakra (dovoljno za jedan stan).

Dosta je ljudi odustalo od dodatnog prijemnika upravo zato.

- nađe se i tamo neki stručnjak bez navodnika.. za ovo pitanje ćeš ga prepoznati ako se prvo zamisli ili klima glavom.. dok će ti 'stručnjak' reči ko iz topa, ma to je lako.. samo spojiš i radi.

13 godina
peace_of_cake kaže...

100 megabitni ethernet koristi 2 parice tj 4 žice pa 4 žice ti mogu biti za maxtv a 4 za donji router

^^^ Ovo, najednostavnije i najbezbolnije po cijeni jednih krimpalica i 4 konektora.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
16 godina
neaktivan

Imam već 2 godine dva maxa radi sve ko sat radi. parice mi vuču punih 28 po njihovim mirenjima prvi sam na centrali kolko znam centrala mi je 100 mi od kuće (nisam u gradu) ali do sad nije trebao internet u donjem stanu sad treba.

16 godina

-tad iskoristi postojeći kabel za dvije linije.. samo se sjeti ako jednog dana dođe do promjene opreme da je 'dupli'. Svejedno koji standard/raspored žica ćeš koristiti, 1236 (nekorišteno 4578, za drugi TV) je standard. To onaj tko će napraviti kabel sigurno zna (ako ima krimperice..).

edit: i podrazumijeva se, moraš na katu napraviti spoj 2-u-1 na kabel, dolje prije tv-routera razdvojiti (obrnuto, 1-u-2), ne samo spojiti na router pa na TV..

-na onoj shemi, drugi router zbog wlana (bez wlana nije potreban, direktno lan kabel ili switch), moraš podesiti. Ako ima WANport trebalo bi raditi s defaultima(IP, treći broj mreže treba biti drugačiji od glavnog modema-routera) ili isključiti DHCP, ručno mu postaviti ip, dok za kanale wlana možeš postaviti npr 6 i 11 (da se ne preklapaju). To sve može biti problem na ISPovom uređaju. Kupljen u trgovini nema ograničenja (ako tražiš po uputama to je bitna razlika u funkcionalnosti)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 21:37 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice