Zamrzavanje računala

poruka: 149
|
čitano: 39.111
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Zamrzavanje računala
Rahadid kaže...

Ljudi pomagajte ako boga znate {#} ovako: kada igram neku igru računalo se totalno smrzne i ekran je sivi i ima sive crte a nekada se smrze da ga moram restartat npr ako slusam muziku muzik dalje svira ako netko zna riješit ovaj problem da se javi hvala unaprijed :)) 

Uz preduvijet da nisi clockao i da su temp u redu (valjda se svi fanovi vrte), takav problem moze uzrokovati mnostvo toga, kako na softverskoj tako i na hardverskoj razini. Ako skoro nisi mijenjao drivere za VGA onda je problem vjerojatno u hardveru; kreni ovim redom: vidi temperature, testiraj drugom VGA, testiraj RAM, testiraj HDD, ucini vizualni pregled stanja kondenzatora na MB, tad nam daj rezultate da vidimo sto dalje, da po tisuciti put ne pisem sto kako i kojim alatiima testirati uzmi koju minutu i prelistaj forum.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 4:12 (Hardwhelper!!!).
11 godina
neaktivan

temperatura je uredu,svi se fanovi vrte normalno,ram je uredu i hdd je uredu. Probao sam spojiti televizor pomocu HDMI kabla na komp i pokrenuo sam igru i igrao sam nekih 2 sata i sve je bilo uredu, natrag sam spojio normalno pomocu vga kabla i to se opet desilo {#} mozda je otiso port ili mozda je problem u kablu ?? 

14 godina
Zamrzavanje računala

Rahadid

- Možda je problem u samom kabelu (pazi da je spojen čvrstim spojem) ili u ekranu

(ili se cijelo vijeme radi o istome ekranu, samo različitom načinu spajanja?).

- Probaj prvo s drugim kabelom.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 21:21 (Valentin17).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
komp je cist nema nista prasine zamjenjena pasta imam veliki hladnjak na procu temp oko 30 provjereno u biosu probao sam sam termalteke hamburg 650w napajanjem i dalje zamrzava
14 godina
Zamrzavanje računala

nixxx91

- Vidim da imaš otključan procesor, vrati to natrag (BIOS reset), pa onda probaj.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo testirao sam hdd pomocu programa Hard Disk Sentinel i sve je uredu,ram je uredu a vga cu sutra testirat pomocu FurMark pa cu vam javiti temperaturu i sto se događalo tijekom testa 

11 godina
neaktivan

Danas sam izmjerio temperaturu i te stvari. Imam ati radeon HD 5850 256bit GDDR5 graficku karticu. temperatura za vrijeme testa je bila 75-85 stupnjeva a maksimalna je 85 stupnjeva xDD,minimalna je 58 stupnjeva. Test je trajao samo 1 minutu i pokazivale su se ove stvari stavio sam sliku da vidite i bile u su u raznim bojama i nakon toga racunalo je totalno zablokiralo i morao sam ga restartirati.to e desava i kada igram neke igre npr skyrim. ako netko zna kako da rijesim ovaj problem neka mi se javi hvala :). 

14 godina
Zamrzavanje računala

Rahadid

- Pokazuju ti se artefakti, uzrok njima je vjerojatno pregrijavanje ili neispravnost GPUa, možda driver eventualno.

- Prvo, izvadi grafu iz računala, skini hladnjak, očisti prašinu i zamjeni termalnu pastu (AC MX-4).

- Po potrebi očisti prašinu iz kućišta.

- Skini si MSI Afterburner, s njime možeš podesit ventove grafičke kartice da se vrte brže i ohlade karticu.

- Da ja ne pišem, evo tutorijal.

- Javi kakve su temperature.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 15:13 (Valentin17).

3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Rahadid kaže...

Danas sam izmjerio temperaturu i te stvari. Imam ati radeon HD 5850 256bit GDDR5 graficku karticu. temperatura za vrijeme testa je bila 75-85 stupnjeva a maksimalna je 85 stupnjeva xDD,minimalna je 58 stupnjeva. Test je trajao samo 1 minutu i pokazivale su se ove stvari stavio sam sliku da vidite i bile u su u raznim bojama i nakon toga racunalo je totalno zablokiralo i morao sam ga restartirati.to e desava i kada igram neke igre npr skyrim. ako netko zna kako da rijesim ovaj problem neka mi se javi hvala :). 

Pokusaj zamjenom paste na VGA kako je sugerirao kolega @Valentin17, ukoliko je problem ostao ostecen je VRAM, napisi temperature nakon zamjene paste; nadam se da si eliminirao eventualan problem monitor/kabeli.

12 godina
neaktivan

vratio sam sve na default i dalje smrzava

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 18:03 (nixxx91).
11 godina
neaktivan

Ok hvala javit cu bacam se odmah na posao 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 18:22 (Rahadid).
11 godina
neaktivan

Hvala vam ipak je bilo samo pregrijavanje nije islo vise od 72 stupnja i bez artefakata hvala vam  puno :)) {#}

15 godina
joyjoy kaže...

Savjetujem ukoliko nisi da izmjeniš tipkovnicu i miš; ako nije ni to trebaš vidjeti kontrolere na MB, u BIOS-u iskljuci sve dodatne kontrolere: audio, LAN; USB...metodom eliminacije vidi da nije nesto od integriranih kontrolera na MB, svakako pokušaj prije skidanja CPU-a testirati drugim RAM-ovima, zadnji test drugim CPU-om, ako i tad stvar bude ista greška negdje oko bridgea i ukoliko nemas potrebnu opremu za dijagnostiku MB  na reklamaciju!

Probao sa drugom tipkovnicom i mišem , ponovno freez , probao bez wd hdd , freez......... ostalo je samo da probam drugi cpu , po logici ako se ponovi i tada MB ide na reklamaciju(neda mi se zezati oko dijagnostike niti znam to) ako bude tada sve radilo CPU na reklamaciju . Nikad nisam klokao ovaj FX !!!

update: 00:01 (sati) 7 punih sati radi sve perfektno , cpu nemam od koga da posudim pa sam naručio polovnjak Athlon II X2 , jedino što sam uradio clear CMOS (bateriju nisam mogao izvaditi jer je leži ispod grafe i neda mi se vaditi je a to je isto).... ušao u BIOS namjestio time,q&quite i silent ventove sve ostalo default! Da li je riješeno ! za koji dan ću znati.

{#}

UPDATE: nako 4 dana sve radi najnormalnije i OK , problem riješen{#}  , pomoglo je: resetovanje CMOS . Znači nije isto ući u BIOS vratiti deafault postavke i uraditi clear CMOS. Da sam prvo uradio clear CMOS  ( to savjetujem da se prvo uradi) poštedio bi se 7-8 sati testiranja rama Memtest+ , mijenjanja PSU , zamjene GPU , nekoliko instalacija winsa (što na ssd što na hdd) , isključivanje usb preriferije , mijenjanje miša i tipkovnice.....

Šlag na tortu: došao mi jutros cpu sa oglasa sa kojim sam htio ponovo sve provjeriti kad ono lik mi uvalio i poslao AM2 procesor Athlon X2 64 4000+ :(

14 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Da se i ja javim s svojim problemom,u nadi da ce te mi pomoci...

Konfig :
maticna: asrock n68c-s
cpu : amd athlon 435 2.9ghz
gpu : geforce 660ti
ram : 4gb (2x2gb) 

napajanje : cooler master 400w 
hard : 160gb sata 
wind 7 

Desava se to da zamrzne,sto god radio,u sred igre zamrzne,u sred nicega zamrzne.Pomaze jedino iskljucit na sklopku,ali kada ga ponovno upalim dalje od loga asrock maticne neide...
Cistim ga cesto,mjenjam pastu,temperature cu provjerit ali sumnjam da su one jer komp ugasen cijeli dan,nakon paljenja 10-20 minuta zamrzne...
znate li mozda u cemu bi bio problem?
reinstall wind sam napravio...ali opet isto 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kompfreak kaže...

Da se i ja javim s svojim problemom,u nadi da ce te mi pomoci...

Konfig :
maticna: asrock n68c-s
cpu : amd athlon 435 2.9ghz
gpu : geforce 660ti
ram : 4gb (2x2gb) 

napajanje : cooler master 400w 
hard : 160gb sata 
wind 7 

Desava se to da zamrzne,sto god radio,u sred igre zamrzne,u sred nicega zamrzne.Pomaze jedino iskljucit na sklopku,ali kada ga ponovno upalim dalje od loga asrock maticne neide...
Cistim ga cesto,mjenjam pastu,temperature cu provjerit ali sumnjam da su one jer komp ugasen cijeli dan,nakon paljenja 10-20 minuta zamrzne...
znate li mozda u cemu bi bio problem?
reinstall wind sam napravio...ali opet isto 

Pročitaj "moje zamrzavanje" gore , kad sam se spremao da šaljem cpu i mb (ustanovio sam da su ostale komponente ispravne) na reklamaciju pomoglo je što sam uradio clear cmos (znači resetovao matičnu) ili izvaditi bateriju na kratko... evo pun mjesec od tada i sve radi OK.

17 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Imam problem , dosta često mi se smrzava komp u zadnje vrijeme nakon čega ga moram resetirat. I to totalno nasumično. Nekad se ne smrzne cijeli dan nekad 5 put dnevno. Testirao sam ram i odvrtio prime 95 te nije bilo nikakvih grešaka. Radi se o konfiguraciji pod moj pc

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 18:10 (HarryPlopper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zamrzavanje računala

Za sve vas koji pišete da vam se smrzne na neko vrijeme komp a vidim da imate slabe konfiguracije, predpostavit ću da imate windows xp... u task manageru pogledajte koliko vam je opterećenje procesora. Ako ode na 100% i tako stoji neko vrijeme, a proces koji najviše koristi cpu je svchost tu se radi o windows update servisu. S obzirom da je ukinuta podrška za xp možete taj servis slobodno ugasiti.

run -> services.msc -> naći windows update servis i staviti ga na disable i stop.

drugi način: desni klik na my computer -> manage -> services -> naći windows update servis i staviti ga na disable i stop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zamrzavanje računala

Windows 7 - smrzavanje i crni ekran

Koristim laptop  emachines E640, P320 AMD Athlon X2, 2GB memory, Ati Mobility Radeon HD 4250, 15.6'' HD LCD, stavio sam Windows 7 i od onda počinju problemi. Svaki dan barem jednom laptop se smrzne i nakon toga se pojavi skroz crni ekran i to je to. Jedino ga mogu ponovno pokrenuti gašenjem na tipki.

Dok sam koristio Windows XP sve je radilo odlično.

Kako to riješiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
walentkane kaže...

Kako to riješiti?

- Provjeri temp. s HWmonitor, stavi sliku na forum.

17 godina
Zamrzavanje računala

Evo slike

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 21:31 (walentkane).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Temp su ti u banani,kad je lap bio zadnji put detaljno očiščen?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 21:39 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
walentkane kaže...

Evo slike

Kao sta i kolega kaze treba ga rastavit ocistit i zamjenit pastu..

17 godina
Zamrzavanje računala

OK, ali kako to da se dogodilo baš nakon promjene Windowsa, Xp je radio savršeno 4 godine.

I ako može preporuka gdje to jeftino i kvalitetno odraditi u okolici Zagreba?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 22:51 (walentkane).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
walentkane kaže...

OK, ali kako to da se dogodilo baš nakon promjene Windowsa, Xp je radio savršeno 4 godine.

Ako je pocelo bas nakon instalacije je moguce da je i neki softvrski problem, probaj pokrenut windowse u safe mogu i vidi sta ce se dogadati.. 
Btw neovisno o ovom problemu bi trebao ocistit laptop jer su mu prevelike temperature.

14 godina
walentkane kaže...

OK, ali kako to da se dogodilo baš nakon promjene Windowsa

- XP je OS koji sam po sebi zahtijeva manje resursa, za razliku od win 7/8.1.

- Links ti to može sredit za nekih 200 kn.

12 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

pozdrav,

konfa:

amd phenom II x4 b50 3.7ghz

amd r7 260x 2gb ddr5

asus m4a88t-m

2x4gb ddr3 

1tb hard

corshair cx430w

imam problem da mi se komp smrzne nakon sto se upali, resetiram ga i onda normalno radi ne smrzava se vise ni u igricama, samo kad ga palim prvi put ujutro

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ivanzgg kaže...

pozdrav,

- Provjeri temp. s HWmonitor.

- Napravi dijagnostiku HDD s HDTune.

- Dijagnostiku RAMa s Memtest86+.

- Pogledaj windows event viewer log i vidi jel ima tamo nekih grešaka.

- Probaj podignuti Linux Mint live CD, pa vidi jel se tamo smrzava, ako ne, onda imaš softwerski problem (driver, program).

Drži se majstore. :DDDD
12 godina
Zamrzavanje računala

zadnjih dan do dva..smrzne mi se iexplorer..nemogu scrollat po stranicama...on se odmrzne nakon par sec  i onda radi pa opet nakon par minuta...e sad sto bi moglo biti...po meni ili driveri od nv novi ili je do grafe gtx 770...oboje je jucer stavljeno i od tada problemcic

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mariolla79 kaže...

- Prvo stavi drivere 314.22.

12 godina
Zamrzavanje računala

Mislim da sam prije nhih imao official 327 i 660ti..i sve je super bilo...jedino to u iexploreru secdesava..igrao par igara..odvrtio heaven 4.0 3.0..3d mark 13 i 11 i swe super..nukakvo rusenje ni nista swe stabilno...

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice