Zamrzavanje računala

poruka: 149
|
čitano: 39.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Zamrzavanje računala
FakeDeath kaže...
alen4430 kaže...

Pozdrav.. Od prekjucer mi se poceo komp blokirati, ali doslovno u najobicnijoj radnji, npr.kada idem otvoriti my computer, otvori mi prozor i kad zelim kliknuti desni klik za detalje on pise not rensponding.. RAM sam testirao sam memtestom- i nisam nasao nikakve probleme. Disk mi nekako najvise zvuci kao moguci problem jer sam i CPU testirao na prime95 i nije bilo nikakvog stekanja niti povecanja temperature.. Procesor je Amd x2 260, RAM je 2*4 GB i disk je Seagateov od 1 TB.. Primjetio sam i kad zelim napraviti backup podataka, brzina prijenosa je 200 kb/s.. Moguci uzroci? Unaprijed hvala..

odvrti hdd tune full scan...ako je sve ok s diskom snimi nanovo windowse pa vidi kako ce se ponašati ili prije windowsa odvrti malwarebytes i combofix

Bonjasky93 kaže...

Pozdrav. Moze li pomoc molim vas. Ovo me izludjuje vec godinama slobodno mogu reci. Obarao sam sistem, zamjenio hard disk jer sam mislio da je do njega i opet sve po starom. Ekran mi se cesto smrzne, ali obavezno prije nego sto se potpuno smrzne nekoliko puta se kao restartuje pa vrati, ne znam kako to drugacije nazvati, jer ako sam npr na fb on se kao ugasi i vrati se ponovo na fb kao da nista nije bilo. Nakon toga slijedi potpuno smrzavanje, pogotovo kad igram FM14 sto mi jako smeta. Do cega je problem zna li neko?? Je li moguce odnijeti to u servis da ljudi rijese jednom za sva vremena ili sta?

mogla bi biti memorija ili pregrijavanje nečega, proca, grafičke...

prvo odvrti memtest, snimis na cd/dvd/usb stick i bootas s njega, te ostavis bar 1h da radi, ako nađe neki error, znaci da je do memorije ako sve bude ok idi provjeriti temperatutu procesora i grafičke (hwinfo), prilikom igranja

Jarane kad bih ja znao ista uraditi od ovoga sto si napisao, ja sam zesci laik oko tih stvari. Do memorije sumnjam da je, ni 10% memorije nije popunjeno, tako da cu odmah suziti izbor na tu tempereturu procesora, hwinfo, guglao sam za to i sta sad trebam, skinuti taj hwinfo? Pise da se moze skinuti neki hwinfor od 32 bita i 64, mislim da je moj laptop 32 bita, i evo sad kad otvorim to pojavi se ovo, sta sad? :(

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 10:28 (Bonjasky93).
13 godina
Zamrzavanje računala

ček ti imaš laptop?

hwinfo kada pokreneš, odaberi sensor only, i tam oces vidjeti sve temperature

nema veze ako je memorija 10% iskorištena, može biti neispravna pa zbog toga stvarati probleme

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 11:24 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

ček ti imaš laptop?

hwinfo kada pokreneš, odaberi sensor only, i tam oces vidjeti sve temperature

nema veze ako je memorija 10% iskorištena, može biti neispravna pa zbog toga stvarati probleme

Evo pokrenuo sam sensor only i kako sad da uopste znam sta znace ovi silni podaci koje je izbacilo? evo slikat cu ti pa mi ti reci je li do temperature ako se razumijes u ovo

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 13:46 (Bonjasky93).
13 godina
Zamrzavanje računala

ostavi sada taj hwinfo upaljen i pokreni igricu, igraj jedno 10min ako ti dozvoli, te mi onda daj sliku...

Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

ostavi sada taj hwinfo upaljen i pokreni igricu, igraj jedno 10min ako ti dozvoli, te mi onda daj sliku...

evo drug, to je to

13 godina
Zamrzavanje računala

sada mi daj istu takvu sliku, samo slajder povuci do kraja dolje, temo bi trebala biti temperatura GPU

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

evo je

0 0 hvala 0
13 godina
Zamrzavanje računala

0bodova, ne prikazuje grafičku...

ništa, temperature su kako mi se čini normalne...

Treba sada odvrtiti hddtune full scan test i testirati memoriju s memtestom ili na ovaj način http://www.cnet.com/how-to/test-your-ram-with-windows-memory-diagnostic-tool/

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

0bodova, ne prikazuje grafičku...

ništa, temperature su kako mi se čini normalne...

Treba sada odvrtiti hddtune full scan test i testirati memoriju s memtestom ili na ovaj način http://www.cnet.com/how-to/test-your-ram-with-windows-memory-diagnostic-tool/

evo testirao sam i memoriju kako pise na ovom sajtu cnet.com, pisalo mi je da nije pronadjen nijedan error kod memorije. Znaci nije memorija, nije temperatura.

13 godina
neaktivan
Bonjasky93 kaže...

Pa daj nam čovječe podatke svoje konfe,koji lap...Čemu uvijek kristalna kugla.

Možda se samo lap(grafa) resetira("preslaba"),bez pregrijavanja(možda,? je star lap,? je zadnji put čiščen...),u određenom trenutku(opterečenju) ne može obraditi potrebne podatke,te se stoga resetira.

12 godina
neaktivan
lukabo kaže...
Bonjasky93 kaže...

Pa daj nam čovječe podatke svoje konfe,koji lap...Čemu uvijek kristalna kugla.

Možda se samo lap(grafa) resetira("preslaba"),bez pregrijavanja(možda,? je star lap,? je zadnji put čiščen...),u određenom trenutku(opterečenju) ne može obraditi potrebne podatke,te se stoga resetira.

hp 620 laptop. Moze biti da je dotrajao, ali jbg nemam sad mogucnost kupiti bolji

11 godina
neaktivan

Pozdrav! {#}

Moguće da si navuko neki virus i da te to zbog toga zeza a moguće je i da ti se računar dosta zaprašio pa ga malo sredi pogotovu hladnjak. {#}

Ajdin1337
13 godina
Zamrzavanje računala

i to da... treba odvrtiti u safe modeu malwarebytes

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Pozdrav svima

Takodjer i meni se evo par dana desva problem sa zamravanjem racunara. Desava se samo kad sam u Chromu i vecinom navecer. Nekada kad racunar ostavim i ode automatski u sleep mode desi se isti problem. U takvom slucaju mi se uopste slika nece da prikaze i racunar bude veoma bucan, kao kad igram. Temperature su vise nego inace za jedno 4-8 stepeni, tj. temperature su 31-36 stepeni, dok su inace 27-30. Ne bi rekao da tih nekoliko stepeni igra neku ulogu.

Eh sad: Da li problem do pregrijavanja ili je mozda do napojne? Da li uopste moze biti takav problem zbog napajanja. Da li je moguce da je graficka ili RAM? Kako da provjerim to sve. 

I da napomenem da nikada nisam cekao da se racunar odmrze vec sam ga uvijek restartovao na dugme. 

Hvala

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Pozdrav svima imao bih nekoliko pitanja: 

Razlozi zamrzavanja racunara?

Sta raditi? Da li se moze racunar ikako "odsopati" pri zamrzavanju ili je jedini nacin restart?!

Dalje, posle restarta mi se desava sledece, nesto apsurdno! vec sam davno pisao o tome...

Dakle kada zamrzne racunar, ja ga restart. pokrene sistem ali nece monitor da upali! sve normalno sistem podigne ali nece monitor.

Gasim i palim racunar nekoliko puta i tek posle nekoliko puta upali se i podigne sistem normalno. Molio bih vas za pomoc, jer stalnim paljenjem i gasenjem pokvaricu racunar, znaci to se desi povremeno nakon zamrzavanja. Molio bih pomoc, hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
11 godina

Najprije trebaš očistiti ventilatore i hladnjake od prašine ( uvjeriti se da svi ventilatori rade)...odspojiti konektore i ponovo spojiti nazad i isto izvaditi RAM , očistiti tvrđom gumicom kontakte pa vratiti nazad. Grafičku isto tako.

Skinuti program HW monitor i provjeriti kod opterećenja kolike su temp. a sa HD tune vidjeti ispravnost diska.

Ako bude i dalje problema probaj zamjeniti napajanje ili ako neki od tih programa daje podatke koji su sumnjivi postaj ponovo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 22:31 (AF139).
11 godina
neaktivan

Evo na hd tune mi je neka greska, hw monitor, , sta mislite?

evo slike: 1. http://oi59.tinypic.com/2im5i6b.jpg 

2. http://oi57.tinypic.com/2ljlu1l.jpg 

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 22:56 (Replicant).
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Po slici izgleda da ti odlazi Hdd

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Napravi surface scan sa hd tune-om

0 0 hvala 0
15 godina
Replicant kaže...

Evo na hd tune mi je neka greska, hw monitor, , sta mislite?

evo slike: 1. http://oi59.tinypic.com/2im5i6b.jpg 

2. http://oi57.tinypic.com/2ljlu1l.jpg 

Slikaj Health tab i odradi Error Scan (kompletni, ne Quick).

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
11 godina
neaktivan

Ok, evo slika a posle i eror :  http://oi60.tinypic.com/sfue4g.jpg odg. se7enu sto se tice hd rekli su mi u servisu prije godinu ipo dana da ce mi crknut HD kada sam ga nosio posle BSOD-a prilikom nestanka struje, evo ga jos radi...

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2015 0:00 (Replicant).
11 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

0 0 hvala 0
13 godina
Zamrzavanje računala

1. sredi temperature procesora, jer su prevelike...

Skini hladnjak, očisti ga, promjeni pastu...

2. Odrvti memtest bootaj sa cda/sticka te ga pusti da vrti cc 2h

3. disk ti ima bad sector, nije strasno i moze se to popraviti sa HDDRegenneratorom samo moras naci cijelu verziju programa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

3. Rjesio sam bad sector, a uskoro cu rjesiti 2 i 1. Moze samo pitanje sta sam rjesio regenerisanjem bad sectora? Hvala za ovo i hvala jos jednom unaprijed!

8 godina
neaktivan

Dali mozda imas instalirani free Ccleaner na PC!?

INSTALACIJA CCLEANER FREE NA PC KOJI BI MOGAO UKLONITI ZLONAMJERNI SOFTWARE KOJI OSTECUJE DATOTEKE
1)ALATI>ANALIZATOR DISKA>KATEGORIJA>"SVE" ODNOSNO POGONI LOCAL DISK (C:) I DATA-VISTA (D:) SE OZNACE SA KVACICOM
2)MOGUCNOSTI>POSTAVKE>SIGURNOSNO BRISANJE>SIGURNOSNO BRISANJE DATOTEKA SPORIJE>JEDNOSTAVNO NATPISIVANJE (1 PROLAZ)
3)OCSTI SLOBODAN PROSTOR POGONA>LOCAL DISK (C:) I DATA-VISTA (D:) SE OZNACE SA KVACICOM.
4)MOGUCNOSTI>DODATNO>DATOTEKE IZ MAPE PRIVREMENIH DATOTEKA WINDOWSA IZBRISI SAMO AKO SU STARIJE OD 24 SATA I IZ KOSA IZBRISI DATOTEKE KOJE SU STARIJE OD 24 SATA SE OZNACE SA KVACICOM
5)START>REGEDIT>HCKU>SOFTWARE>MICRISOFT>WINDOWS>CURRENT VERSION>RUN>CCLEANER SA UNOSOM VRIJEDNOSTI 0>RESTART

Dali si doveo mis do Toolbar (radna traka) probao sa desnim kilkom na misu pokrenuti START TASK MANAGER odnosno SERVICES da vidis koje progame trebas,a koje programe ne trebas jer ti mozda racunalo zbog toga zamrzava ili prestaje sa radom odnosno mozda PC pokrece programe koji su nepotrebni jer ako se PC tesko pokrece sa klikom misa moze se pretpostaviti da je Windows postao pretezak jer se treba maknuti mozda kvacica iz polja?

Local Disk (C:)>Windows>System32>CMD koji se nalazi unutar Windowsa32 sa desnim klikom misa posaljes na deskop da si olaksas posao>CMD (na deskopu) sa desnim kilom misa ukljucis Run A Administrator>SFC/SCEANNOW>ENTER ILI KEY i cekas dok CMD ne odradi analizu!? 

8 godina
neaktivan

Pogledaj sve foldere u Local Disku (C:) pod nazivima Users i Windows gdje se nalaze folderi pod imenom Temp (privremene datoteke) odnosno te iste datoteke bi mogle imati ostecene fileove ili viruse!?

Popis gdje bi se mogli nalaziti virusi unutar foldera:

.exe, .adp, .asx, .bas,.bat,.chm,.cmd, .com, .cpl, .crt, .hlp, .hta, .inf, .ins, .isp, .js, .jse, .lnk, .mda, .mdb, .mde, .mdt, .mdw, .mdz, .msc, .msi, .msp, .mst, .ops, .pcd, .pif, .prf, .reg, .scf, .scr, .sct, .shb, .shs, .url, .vb, .vbe, .vbs, .wsc, .wsf, .wsh,.dmp (minidump)

START>REGEDIT (Microsoftova baza slucajnog prikljupljanja smeca) gdje bi se nakon brisanja instaliranih programa koji vise ne postoje u Local Disku (C:) mogli bi se nalaziti u Regeditu jer je Regedit mjesavina svega i svacega?

U Local Disku (C:)>Windows>System 32>nalazi se CMD koji se putem misa sa desne strane moze prenjeti na deskop>CMD na deskopu se pokrene sa Run A Administrator>SFC/SCANNOW odnosno pustis CMD da odradi svoje,a za izlaz koristis Exit (deja vu)

14 godina
Zamrzavanje računala

Stari moj pogledaj datum zadnjeg posta prije tvog 

Vršim usluge: SMD, BGA, Rework / Reball / Reflow / IC repair: laptop MBO/PCB ; mobiteli MBO/PCB evilmage007@gmail.com 099 324 13 22
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
kruskar kaže...

Pa dobro,mozda jos nije rijesen problem

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
14 godina
Milka30 kaže...
kruskar kaže...

Pa dobro,mozda jos nije rijesen problem

Mora da su mu gefufna i cincilator ošli na autobusu nasred autobana pa je uhvatio vremena postati na postove stare 2g 

Vršim usluge: SMD, BGA, Rework / Reball / Reflow / IC repair: laptop MBO/PCB ; mobiteli MBO/PCB evilmage007@gmail.com 099 324 13 22
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.5.2017 17:55 (kruskar).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice