Zamrzavanje računala

poruka: 149
|
čitano: 39.111
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Pozz .. Imam problem...

...naime prilikom pokretanja ili igranja igrica , komp se smrzne i pojavi mi se nekad rozni , zeleni , plavi , tirkizni , narancasti ili crni ekran...uglavnom neka random boja i pocne nekakvo zujanje ( buzzing sound) iz ,  u mom slucaju , slusalica , jer su mi one spojene...al isti zvuk dobivam i iz zvucnika sa monitora...

...testiro sam sa D3 i NFS Shift...i u obadva mi se slucaja komp smrzne sa random color ekranom i tim ludim zvukom...

...ima ko kavu ideju sta bi moglo bit...??

HDT RULES , STAY HEAVY !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

...itko...???

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Zamrzavanje računala
..evo krenule više temperature a pošto moja stara pila se dobro grije probam sa EVERESTOM pogledat...ali ne vidi temp CPU-a :(
vidim hvali se HWMonitor i skinem sa njihove stranice i AVG mi blokira instalaciju radi virusa...te odem na CNET download, instaliram bez virusa :D ..i pokrenem....smrzne PC...još jednom probam ..opet smrzne :(

ima li koji programčić da bi radio na ovome ? :
Tip računala ACPI x86-based PC
Operativni sustav Windows 7 Professional Media Center Edition
Instalirani Service Pack Service Pack 1
DirectX DirectX 10.0

Naziv matične ploče Gigabyte GA-7N400-L (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)
Procesor AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+
Chipset na matičnoj ploči nVIDIA nForce2 Ultra 400
Sistemska memorija 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Grafička kartica ATI RADEON 9600 Series (Microsoft Corporation - WDDM) (128 MB)
Tvrdi disk Maxtor 6Y080L0 ATA Device (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Mrežni adapter D-Link AirPlus G DWL-G122 Wireless USB Adapter(rev.C) (192.168.1.2)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 20:57 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Zamrzavanje računala

:(  ....prestar mi je comp izgleda....

prestaro za moj PC...ne prepoznaje ga prestaro za moj PC...ne prepoznaje ga
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 22:15 (AF139).
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

...stavljen novi Win7 64bit - mislio sam da je do windowsa

...svi noviji driveri i programi koji su mi potrebni su instalirani...

...na postavkama sam si upalio On Screen Monitoring za temp da vidim jel mi to crasha komp...grafa je vruca , al temp neprelazi prek 55C

...nakon 10 min igre (u mom slucaju D3) - CRASH !!

ekran se zacrni i komp se restarta.

pratio sam temp u tom trenutku i bila je oko 47C

...ako itko zna za neku soluciju , bilo bi zgodno ...  TY

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
...a temperature procesora i čipseta ?? ...meni se nikada radi temp. grafulje nije smrzao ( ne igram igrice) :D ......ali je radi temp. procesora pa redovito čistim prašinu što se nakuplja između ventilatora i hladnjaka...
14 godina
odjavljen
Zamrzavanje računala

evo i ja imam problem koji se nedavno pojavio i nemogu otkrit o cemu je rijec

racunalo mi se zamrzne odjednom i nakon toga ga restartam ili ugasim međutim vecinom se opet zamrzne ili kod bootanja winsa ili nakon sta pokrene winse i tako mi se zna desit di da 10-ak puta moram palit gasit komp da proradi..

i onda kad proradi nebude problema ali vecinom mi se bar jednom na dan tako zamrzne..

komponente su koje pisu pod moj pc i do nedavno sam prodao ssd na kojem se ista stvar događala pa sam mislio da je do winsa ali sada vidim da nije posto sam na hdd stavio nove winse, drivere i flasho bios

inace temp su normalne tako da stvarno nemam blage..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala
Pozdrav, evo ovako javljam se zbog problema za zamrzavanjem racunara, znaci to se desava ponekad, al to prelazi u cesce, dakle kada nesto naglo uradim na racunaru, ili kada skinem jednu stranu(poklopac) racunara(prvo da li to smijem raditi), poklopac skinem zbog velikih vrucina iako ima 2 ventilatora(jedan ventilator takodje bruji kad podizem sistem, jedno 1-2min) ni to ne pomaze pregrijava se i kada skinem poklopac radi normalno i temperatura je dosta manja. Ali evo sta se desava znaci kada brzo(naglo) otvorim vise stvari i kada otvorim poklopac pri ukljucenom racunaru i ostavim tako da radi, ista stvar se desava i kada hocu da vratim poklopac a racunar je upaljen znaci ne gasim ga i vracam poklopac, on se zamrzne. Radio sam ja to i pre zbog velikih vrucina i nije mi se desavalo. Sta moze biti(da li zbog ove 2 stvari, da li mozda zbog instalacije nod32v7 na Windows xp, stvarno ne znam i ako moze pomoc). Ali to nije sve, znaci racunar smrzne i ja ga restart, ali sta se desava on normalno podigne sistem,ali monitor se pri tome ne upali, znaci dzaba ja upalim iz struje ugasim monitor, on nece da se upali , gori samo crvena lampica a treba da bude plava, i zbog monitora posle smrzavanja moram restartovati racunar jos nekoliko puta dok se monitor ne upali. Znaci ne vjerujem da stopa radi preopterecenosti, jer ja svaki skoro dan CCleanerom vrsim ciscenje registratora, isto posle cleanera vrsim ciscenje Glary Utilitisom, znaci stvarno ne znam i molim da mi pomognete.
Eto to su moji problemi s racunarom, pomagajte ljudi :D

Molim vas procitajte mi cijelu temu i probajte naci resenja, koje programe da skinem? sta da cistim? sta da obrisem? Hvala vam unapred!

A evo i system kopiran iz Piriform Speccy(s trenutnim temperaturama), koga ne gasim u letnjem periodu...jos jednom molim pomoc.

Operativni sistem> Windows XP Professional 32-bit SP3
Procesor> AMD Athlon 64 X2 4800+ Brisbane 65nm tehnologija
Memorija> 1GB 1-kanalna DDR2 313MHz
Grafika> 256MB NVIDIA GeForce 8400 GS (Gigabyte)
Diskovi> WDC (SATA)

Eto ljudi jos jednom vas molim pomagajte!

0 0 hvala 0
13 godina
Replicant kaže...
Pozdrav, evo ovako javljam se zbog problema za zamrzavanjem racunara, znaci to se desava ponekad, al to prelazi u cesce, dakle kada nesto naglo uradim na racunaru, ili kada skinem jednu stranu(poklopac) racunara(prvo da li to smijem raditi), poklopac skinem zbog velikih vrucina iako ima 2 ventilatora(jedan ventilator takodje bruji kad podizem sistem, jedno 1-2min) ni to ne pomaze pregrijava se i kada skinem poklopac radi normalno i temperatura je dosta manja. Ali evo sta se desava znaci kada brzo(naglo) otvorim vise stvari i kada otvorim poklopac pri ukljucenom racunaru i ostavim tako da radi, ista stvar se desava i kada hocu da vratim poklopac a racunar je upaljen znaci ne gasim ga i vracam poklopac, on se zamrzne. Radio sam ja to i pre zbog velikih vrucina i nije mi se desavalo. Sta moze biti(da li zbog ove 2 stvari, da li mozda zbog instalacije nod32v7 na Windows xp, stvarno ne znam i ako moze pomoc). Ali to nije sve, znaci racunar smrzne i ja ga restart, ali sta se desava on normalno podigne sistem,ali monitor se pri tome ne upali, znaci dzaba ja upalim iz struje ugasim monitor, on nece da se upali , gori samo crvena lampica a treba da bude plava, i zbog monitora posle smrzavanja moram restartovati racunar jos nekoliko puta dok se monitor ne upali. Znaci ne vjerujem da stopa radi preopterecenosti, jer ja svaki skoro dan CCleanerom vrsim ciscenje registratora, isto posle cleanera vrsim ciscenje Glary Utilitisom, znaci stvarno ne znam i molim da mi pomognete.
Eto to su moji problemi s racunarom, pomagajte ljudi :D

Molim vas procitajte mi cijelu temu i probajte naci resenja, koje programe da skinem? sta da cistim? sta da obrisem? Hvala vam unapred!

A evo i system kopiran iz Piriform Speccy(s trenutnim temperaturama), koga ne gasim u letnjem periodu...jos jednom molim pomoc.

Operativni sistem> Windows XP Professional 32-bit SP3
Procesor> AMD Athlon 64 X2 4800+ Brisbane 65nm tehnologija
Memorija> 1GB 1-kanalna DDR2 313MHz
Grafika> 256MB NVIDIA GeForce 8400 GS (Gigabyte)
Diskovi> WDC (SATA)

Eto ljudi jos jednom vas molim pomagajte!

kada si zadnji puta čistio prašinu sa hladnjaka procesora i mjenjao termalnu pastu?

11 godina
neaktivan
Cistio sam prasinu nedavno(al ne detaljno, jel ga moram skidati hladnjak mislim ili samo povrsno?) a pastu nisam mjenjao mislim ima godina.
12 godina
Zamrzavanje računala

Bilo bi najbolje skinuti hladnjak, očistiti pastu, nanijeti novu. To ima više koristi nego da samo površno ispušeš prašinu.

0 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Ok hvala velika, ima li jos nekih drugih rjesenja, mozda nije do tog, ali svakako cu to uraditi?
11 godina
Zamrzavanje računala

Pozdrav

Imam problem s PC-em, 2 put mi se zaledio u zadnja 4 dana i prije 3 mjeseca jednom u instalaciji windowsa na SSD, znaci kompletno se zaledio i nista nisam mogao nego ugasit i ponovo upalit, inace pazim i mazim komp i perfekcionist sam što se tiče tehnike i puno se razumijem u kompjutere, SSD sam naknadno kupio jer nisam prije imao para, te stavio u komp i instalirao windows 7 ultimate 64bit. Poslije jednog restarta tokom updatea mi se zablokirao (logo windowsa je stao) i sad nakon 3 mjeseca u 4 dana opet 2 puta.

Windows mi je prije bio na običnom hardu i savrseno je radio i nikad se nije zaledio.

Idem na dijagnostiku u Futura jer vjerojatno imam besplatno jos iako je SSD iz drugog ducana (Protis) al sam Futuri dao 15 soma za komp pa je fer da mi ga djabe pregledaju ili cu platit nije problem, imam sve garancije i ambalaže :-D

Mislim da je problem u SSD-u, a mozda se i varam, dali znate sto bi to moglo bit?

(kupio sam novi komp u Futuri IT u 10. mjesecu prošle godine bez SSD-a (specifikacije pod Moj PC) i oni su mi ga složili,

SSD sam kupio naknadno u Protisu u 4. mjesecu ove godine i uredno ga složio u PC)

Lijep pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2014 23:17 (LaziusZG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
LaziusZG kaže...

Pozdrav

Imam problem s PC-em, 2 put mi se zaledio u zadnja 4 dana i prije 3 mjeseca jednom u instalaciji windowsa na SSD, znaci kompletno se zaledio i nista nisam mogao nego ugasit i ponovo upalit, inace pazim i mazim komp i perfekcionist sam što se tiče tehnike i puno se razumijem u kompjutere, SSD sam naknadno kupio jer nisam prije imao para, te stavio u komp i instalirao windows 7 ultimate 64bit. Poslije jednog restarta tokom updatea mi se zablokirao (logo windowsa je stao) i sad nakon 3 mjeseca u 4 dana opet 2 puta.

Windows mi je prije bio na običnom hardu i savrseno je radio i nikad se nije zaledio.

Idem na dijagnostiku u Futura jer vjerojatno imam besplatno jos iako je SSD iz drugog ducana (Protis) al sam Futuri dao 15 soma za komp pa je fer da mi ga djabe pregledaju ili cu platit nije problem, imam sve garancije i ambalaže :-D

Mislim da je problem u SSD-u, a mozda se i varam, dali znate sto bi to moglo bit?

(kupio sam novi komp u Futuri IT u 10. mjesecu prošle godine bez SSD-a (specifikacije pod Moj PC) i oni su mi ga složili,

SSD sam kupio naknadno u Protisu u 4. mjesecu ove godine i uredno ga složio u PC)

Lijep pozdrav

Još nikada nisam čuo za problem sa Samsungovim SSD-ima. Svi su super zadovoljni. Osobno imam dva jedan evo i jedan pro(250 i 256 GB). Vidim da spominješ i neke greške priklikom updatea. Za svaku grešku se dobije i zapis. Pogledaj što piše u tvome. Je li računalo čisto od virusa?

11 godina

Ma ni ja nisam čuo, zato sam i uzeo taj SSD, ici cu sutra vidjet jer nemrem prec prek toga

Mozda je i napajanje, zato i kazem odkad je SSD u kompu pocelo je to zaledjivanje

Za viruse bez brige, sve pazim u uredno održavam komp i tu sam siguran da nije do virusa

Neznam za te zapise, kak se dodje do njih

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2014 23:38 (LaziusZG).
13 godina
Zamrzavanje računala

A ne bi prvo probao testirati komp bez ssd-a? jer ako komp bez njega radi, onda je u ssd-u problem...odneses ssd na reklamaciju...

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
FakeDeath kaže...

A ne bi prvo probao testirati komp bez ssd-a? jer ako komp bez njega radi, onda je u ssd-u problem...odneses ssd na reklamaciju...

radio je pola godine savrseno bez SSD-a, ici cu reklamirat poslije dijagnostike, i mislio sam odnijet SSD u protis di sam ga kupio, al prvo mozda u Futuru na dijagnostiku, neda mi se sad probavat obican hard disk jer morao bih opet stavljat windows i cekat danima da mi se zaledi, rijesit ce se valjda

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 10:10 (LaziusZG).
13 godina
Zamrzavanje računala

A ovako ces cekati par dana da se oni igraju s time :) Jer ko zna koliko ce njima trebati da se komp zaledi...1 dan, 15 dana?

mislim, ako se kuzis u kompove kao sto govoris, onda valjda prvo ides staviti nove winse na hdd pa testirati sam...a tek onda ostalo

Dok oni testiraju to ti ces vec sam uspijeti shvatiti sto je

Inače zamrzavanje je u vecinu slucajeva do memorije ili do diska

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 10:12 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
LaziusZG kaže...

Pogledaj zdravlje SSDa sa SSD life, stavi sliku na forum.

Jako me zanima ovo, " inace pazim i mazim komp i perfekcionist sam", to mi pojasni malo.

Svakako navedi alate koje koristiš za "održavanje" ili "Tune UP".

Kod FutureIT ti imaš pravo na besplatnu dijagnostiku, ali SSD nije tamo kupljen, sumnjam da će se oni je...

s komponentom koja nije njihova i to besplatno.

Još nešto treba gledat, a to je da se koliko ja znam ako se pokaže da su komponente kupljene tamo ispravne,

da se onda dijagnostika naplaćuje po važećem cijeniku i satnici rada.

Isto tako garancija ne pokriva softwerski problem, osim ako je orginalan, snimljen i podešen od strane

ovlaštenoga servisera koji je PC sklopio, možda si ti nešto obrisao, instalirao, podešavao i to je možda

uzrok problema, smrzavanja u tvome slučaju, a garancija ti to ne pokriva i ako serviser to ispravlja, opet

te se tereti po satnici rada.

Znači napravi kako je kolega rekao, SSD izvadi van, snimi win na HDD, instaliraj drivere i sve potrebno,

testiraj par dana, a onda postupaj u skladu s rezultatima, a ne ovako skakati pred rudu i odmah

nositi na garanciju, a možda si uzrok problema baš ti i tvoje (ne)znanje, "paženje i maženje", ne bi bio ni prvi ni zadnji

kojemu je update ili neki tzv. "TuneUP" (facepalm) program tipa TuneUP utilities ili Advanced System Care ili

Advanced System optimizer sje... PC i učinio ga neupotrebljivim.

Evo stavit ću i link za orginal instalaciju win 7 x64 Ultimate SP1 od Microsofta, tako da eliminiramo i neku torrent yougurt (facepalm)

verziju koju si možda ti instalirao i koja ti isto možda radi probleme.

Windows 7 Ultimate 64Bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-59465.iso

Skini, snimi na DVD na brzini 4x, instaliraj na HDD win ponovno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 11:07 (Valentin17).
11 godina
Valentin17 kaže...
LaziusZG kaže...

Pogledaj zdravlje SSDa sa SSD life, stavi sliku na forum.

Jako me zanima ovo, " inace pazim i mazim komp i perfekcionist sam", to mi pojasni malo.

Svakako navedi alate koje koristiš za "održavanje" ili "Tune UP".

Kod FutureIT ti imaš pravo na besplatnu dijagnostiku, ali SSD nije tamo kupljen, sumnjam da će se oni je...

s komponentom koja nije njihova i to besplatno.

Još nešto treba gledat, a to je da se koliko ja znam ako se pokaže da su komponente kupljene tamo ispravne,

da se onda dijagnostika naplaćuje po važećem cijeniku i satnici rada.

Isto tako garancija ne pokriva softwerski problem, osim ako je orginalan, snimljen i podešen od strane

ovlaštenoga servisera koji je PC sklopio, možda si ti nešto obrisao, instalirao, podešavao i to je možda

uzrok problema, smrzavanja u tvome slučaju, a garancija ti to ne pokriva i ako serviser to ispravlja, opet

te se tereti po satnici rada.

Znači napravi kako je kolega rekao, SSD izvadi van, snimi win na HDD, instaliraj drivere i sve potrebno,

testiraj par dana, a onda postupaj u skladu s rezultatima, a ne ovako skakati pred rudu i odmah

nositi na garanciju, a možda si uzrok problema baš ti i tvoje (ne)znanje, "paženje i maženje", ne bi bio ni prvi ni zadnji

kojemu je update ili neki tzv. "TuneUP" (facepalm) program tipa TuneUP utilities ili Advanced System Care ili

Advanced System optimizer sje... PC i učinio ga neupotrebljivim.

Evo stavit ću i link za orginal instalaciju win 7 x64 Ultimate SP1 od Microsofta, tako da eliminiramo i neku torrent yougurt (facepalm)

verziju koju si možda ti instalirao i koja ti isto možda radi probleme.

Windows 7 Ultimate 64Bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-59465.iso

Skini, snimi na DVD na brzini 4x, instaliraj na HDD win ponovno.

Nemam nikakve softvere poput TuneUp-a, znam sta stavljam na komp,

samo potrebni softveri i driveri, nisam nista petljao po SSD-u,

samo sam ga slozio i stavio windows i formatirao obicni hard disc, sve regularno,

imam jos 2 kompa i svi uredno vrte DVD od windowsa koji imam (frend informaticar mi je dao windows),

instalirao sam drugima i nikad nikome problem

-inace pazim i mazim komp i perfekcionist sam- to znaci da ni ogrebotine nema ni na jednom periferiji ni na kompu i da redovito sve skeniram u kompu i ne stavljam svacije usb-e,

imam adblock na mozili, ne ulazim u nista sumnjivo na netu, redovito cisceno od prasine, kad sam stavljao SSD ponašao sam se ko da atomsku bombu deaktiviram,

pažljivo sam umontirao na ladicu u kuciste i spojio itd, znam kad vidim tudje kompove i kaos na desktopu i pun kufer nepotrebnih softvera instaliranih u komp

nesto se zbiva i to cu morat rijesit, ,mozda je kabel problem iako sumnjam

i kuzim se u kompove dobro za svoje potrebe

hvala na odgovorima

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 15:43 (LaziusZG).
11 godina
FakeDeath kaže...

A ovako ces cekati par dana da se oni igraju s time :) Jer ko zna koliko ce njima trebati da se komp zaledi...1 dan, 15 dana?

mislim, ako se kuzis u kompove kao sto govoris, onda valjda prvo ides staviti nove winse na hdd pa testirati sam...a tek onda ostalo

Dok oni testiraju to ti ces vec sam uspijeti shvatiti sto je

Inače zamrzavanje je u vecinu slucajeva do memorije ili do diska

Ma znam, stavit cu windows, ionako imam dvije particije na HDD-u, jednu cu upotrijebit za windows pa kasnije opet fomatiram dok ubacim SSD

rekao sam da je na HDD radilo normalno dok nisam uzeo SSD

a mozda je nesto drugo u kompu

14 godina
LaziusZG kaže...

Daj pogledaj zdravlje SSDa sa SSD life.

Ako imaš mogućnost restora, probaj preko System restore vratit računalo par dana unazad,

ne vjerujem da je kvar u hardweru, problem je softwer, instalirao si neki update koji ti je stvorio

probleme, ništa čudno, većina toga updatea je za k..., možeš probat i obrisat zadnje što je

bilo nadograđeno, pa vidi jel problem ostao.

11 godina
Valentin17 kaže...
LaziusZG kaže...

Daj pogledaj zdravlje SSDa sa SSD life.

Ako imaš mogućnost restora, probaj preko System restore vratit računalo par dana unazad,

ne vjerujem da je kvar u hardweru, problem je softwer, instalirao si neki update koji ti je stvorio

probleme, ništa čudno, većina toga updatea je za k..., možeš probat i obrisat zadnje što je

bilo nadograđeno, pa vidi jel problem ostao.

po update historyu 1.7. imam jedan optional update definition update microsoft security essentials - KB2310138 (Definition 1.177.1351.0) - succesful

a 4.7. isto jedan update definition update microsoft security essentials - KB2310138 (Definition 1.177.1649.0) - succesful

SSD life mi prikazuje 100%

sad sam bio rastavio komp i skroz izvadio SSD i ispuhao i odkopcao sata kabel i kabel za napajanje i ponovo fino spojio,

valjda ce bit u redu, ako se još jednom zablokira, nosim ga na terapiju

Uzasno je kad se zablokira potpuno da i misem se nemoze micat (kompletni freeze) nisam to nikad dozivio do sada :-(

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 16:46 (LaziusZG).
12 godina
Zamrzavanje računala

Probaj promjeniti sata kabel, i uštekati ssd u neki drugi sata port.

0 0 hvala 1
14 godina
LaziusZG kaže...

System restore i vrati se na restore točku kreiranu u 6 mjesecu.

http://www.sevenforums.com/tutorials/700-system-restore.html

11 godina
Valentin17 kaže...
LaziusZG kaže...

System restore i vrati se na restore točku kreiranu u 6 mjesecu.

http://www.sevenforums.com/tutorials/700-system-restore.html

hvala, a mozda to napravim, mozda je stvarno bilo u kabelima, sad nije nista od petka, ako se opet dogodi onda cu :-)

14 godina
Zamrzavanje računala

Pozdrav.. Od prekjucer mi se poceo komp blokirati, ali doslovno u najobicnijoj radnji, npr.kada idem otvoriti my computer, otvori mi prozor i kad zelim kliknuti desni klik za detalje on pise not rensponding.. RAM sam testirao sam memtestom- i nisam nasao nikakve probleme. Disk mi nekako najvise zvuci kao moguci problem jer sam i CPU testirao na prime95 i nije bilo nikakvog stekanja niti povecanja temperature.. Procesor je Amd x2 260, RAM je 2*4 GB i disk je Seagateov od 1 TB.. Primjetio sam i kad zelim napraviti backup podataka, brzina prijenosa je 200 kb/s.. Moguci uzroci? Unaprijed hvala..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Pozdrav. Moze li pomoc molim vas. Ovo me izludjuje vec godinama slobodno mogu reci. Obarao sam sistem, zamjenio hard disk jer sam mislio da je do njega i opet sve po starom. Ekran mi se cesto smrzne, ali obavezno prije nego sto se potpuno smrzne nekoliko puta se kao restartuje pa vrati, ne znam kako to drugacije nazvati, jer ako sam npr na fb on se kao ugasi i vrati se ponovo na fb kao da nista nije bilo. Nakon toga slijedi potpuno smrzavanje, pogotovo kad igram FM14 sto mi jako smeta. Do cega je problem zna li neko?? Je li moguce odnijeti to u servis da ljudi rijese jednom za sva vremena ili sta?

0 0 hvala 0
13 godina
alen4430 kaže...

Pozdrav.. Od prekjucer mi se poceo komp blokirati, ali doslovno u najobicnijoj radnji, npr.kada idem otvoriti my computer, otvori mi prozor i kad zelim kliknuti desni klik za detalje on pise not rensponding.. RAM sam testirao sam memtestom- i nisam nasao nikakve probleme. Disk mi nekako najvise zvuci kao moguci problem jer sam i CPU testirao na prime95 i nije bilo nikakvog stekanja niti povecanja temperature.. Procesor je Amd x2 260, RAM je 2*4 GB i disk je Seagateov od 1 TB.. Primjetio sam i kad zelim napraviti backup podataka, brzina prijenosa je 200 kb/s.. Moguci uzroci? Unaprijed hvala..

odvrti hdd tune full scan...ako je sve ok s diskom snimi nanovo windowse pa vidi kako ce se ponašati ili prije windowsa odvrti malwarebytes i combofix

Bonjasky93 kaže...

Pozdrav. Moze li pomoc molim vas. Ovo me izludjuje vec godinama slobodno mogu reci. Obarao sam sistem, zamjenio hard disk jer sam mislio da je do njega i opet sve po starom. Ekran mi se cesto smrzne, ali obavezno prije nego sto se potpuno smrzne nekoliko puta se kao restartuje pa vrati, ne znam kako to drugacije nazvati, jer ako sam npr na fb on se kao ugasi i vrati se ponovo na fb kao da nista nije bilo. Nakon toga slijedi potpuno smrzavanje, pogotovo kad igram FM14 sto mi jako smeta. Do cega je problem zna li neko?? Je li moguce odnijeti to u servis da ljudi rijese jednom za sva vremena ili sta?

mogla bi biti memorija ili pregrijavanje nečega, proca, grafičke...

prvo odvrti memtest, snimis na cd/dvd/usb stick i bootas s njega, te ostavis bar 1h da radi, ako nađe neki error, znaci da je do memorije ako sve bude ok idi provjeriti temperatutu procesora i grafičke (hwinfo), prilikom igranja

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice