Windows neprepoznaje HDD

poruka: 12
|
čitano: 2.238
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Windows neprepoznaje HDD

Pozdrav svima!

Imam jedan bizaran problem, naime, kupio sam novi WD HDD od 2 TB. Sve sam ukopčao u PC, ali nemogu naći taj disk u mojem računalu. Bios ga prepoznaje, isto tako na popisu je u device manageru, ali ga nema u computer-u..

Zna li netko kako rješiti situaciju?

Hvala!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Windows neprepoznaje HDD

Desni klik na My Computer i odaberi Manage pa zatim na Disk Management i tu bi trebalo da je novi disk. Desni klik na njkega i odaberi Format ili sto vec planiras sa njime (particije mozda)

Pazi da ne odaberes krivi disk pa da obrises sve

Od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam - (s)izgoreo
15 godina
Windows neprepoznaje HDD

Koji verziju windowsa koristiš? Ako je to windows 7, on po početnim postavama skriva prazne diskove, treba maknuti kvačicu sa HIDE EMPTY DRIVES IN THE COMPUTER FOLDER, ta opcija se nalazi pod FOLDER OPTIONS u control panelu, tamo gdje je i opcija show hidden files and folders.

Ili je možda ovo što kažu ostali, ali mislim da su WD diskovi već formatirani tvornički sa jednom particijom, barem je tako bio moj WD MY PASSPORT ESSENTIAL 250 GB.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 12:08 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
tonica78 kaže...

Pozdrav svima!

Imam jedan bizaran problem, naime, kupio sam novi WD HDD od 2 TB. Sve sam ukopčao u PC, ali nemogu naći taj disk u mojem računalu. Bios ga prepoznaje, isto tako na popisu je u device manageru, ali ga nema u computer-u..

Zna li netko kako rješiti situaciju?

Hvala!

Odi u Disk Menagement (Lijeva tipka miša na Start; Desna tipka miša na Computer; Odaberi Manage; pod Storage imaš Disk Management) i pogledaj nalazi li se tamo.

EDIT: Lazarus je bio brži. Ja sam imao bizaran problem s kabelom za WD Elite Book 2 TB, morao sam ga zamijeniti s drugim jer mi nikako nije bio prepoznat disk.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 11:56 (mario.L_hr).
16 godina
Windows neprepoznaje HDD

nalazi se . Piše da je unllocated.

0 0 hvala 0
15 godina
Windows neprepoznaje HDD

Onda ga moraš formatirat. Desni klik, create partition, odaberi veličinu particije pa onda ponovo desni klik onda format, formatiraj ga kao NTFS. E da kada te pita odaberi quick format.

Ovo je link sa stranice WESTERN DIGITAL, tu samo odaberi svoj OS i slijedi upute za kreiranje i formatiranje particija.

http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3865/c/130/p/228,195,312#win7

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 12:51 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tonica78 kaže...

nalazi se . Piše da je unllocated.

-inicijaliziraj, kreiraj particiju (jednu ili više, particija=logički disk) i formatiraj tako stvorene disk(ove)...

riba ribi ... (ponovi brzo).
16 godina
Windows neprepoznaje HDD

Išao sam na new volume i sad ga je pronasao. 1.8 tb.  Jel ga moram još uvijek formatirati ili može ostati takav?

0 0 hvala 0
15 godina
Windows neprepoznaje HDD

To ti je to ako ga možeš otvorit, kod otvaranja diska iz my computera on te pita za formatiranje, nemože nikad prepoznat cijelih 2TB. Možeš probat prekopirat neki file na njega i pokrenut ga, da vidiš jel radi.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 12:54 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
Windows neprepoznaje HDD

Ok. Hvala. Živjeli...

0 0 hvala 0
15 godina
Windows neprepoznaje HDD

Imaš dobre upute na stranici WD.COM, tamo si možeš i pogledat za najnoviji firmware za svoj disk.

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
Valentin17 kaže...

Imaš dobre upute na stranici WD.COM, tamo si možeš i pogledat za najnoviji firmware za svoj disk.

Ako radi ne mjenjaj.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice