USB hub s vlastitim napajanjem problem

poruka: 1
|
čitano: 2.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
USB hub s vlastitim napajanjem problem

Dragi svi

Novi sam na forumu iz razloga što nigdje ne uspijevam pronaći rješenje za moj problem.

Problem je vezan za USB hub-ove koje moji windowsi 7 (original su) ne prepoznaju!

Priča počinje ovako: Godinama sam koristio laptop docking s 6 portova i s vlastitim napajanjem + 4 portni usb hub bez vlastitog napajanja. Sve je super radilo dok prilikom uključivanja dockinga u struju nije došlo do ''crkavanja'' strujnog ispravljača (adaptera).

OK, odem i kupim zamjenski adapter, usb portovi dockinga imaju napajanje (npr usb lampa uredno radi), ali laptop ne prepoznaje usb hub kao niti priključene uređaje na njega (npr. miš). 4-portni usb bez vlastitog napajanja i dalje radi uredno i svi usb portovi na samom laptopu uredno rade.

Pošto samo portovi na dockingu nisu radili mislio sam da je nešto u njemu izgorjelo pa sam preko interneta naručio 10-portni usb hub s vlastitim napajanjem, ali s njim isti problem. Uređaji imaju napajanje ali ih laptop ne prepoznaje kao ni sam usb hub. Kada isključim hub iz struje i spojim na laptop on se i tako napaja (svjetle LEDice) pa nije mi jasno do čega može biti problem!!!!

Probao sam izbrisati driver-e svih usb kontrolera, ali problem ostaje.

Isto tako sam probao potpuno odvojiti laptop od napajanja na nekoliko sati i to više puta (jer je ovaj recept jako popularan na interntu), ali ponovno bez pomaka!!

Probao sam i oba huba spojiti na drugi laptop (također Windows 7 original), ali i kod njega su isti problemi.

Molim ako je netko imao slučan problem ili misli da zna rješenje da se javi i spasi me daljnje muke!!! :-)

Unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice