Toshiba laptop blue screen

poruka: 45
|
čitano: 6.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle radi se o laptopu Toshiba L350 - 16L Sa Intel Core duo-om T3200, 3GB rama, 250GB HDD i bez diskretne grafike (u ovo nisam 100% siguran, jer sam ovekivao da ce bit kad mi je rodica rekla da ga je platila 8000 kuna, al eto nema izgleda :S)

Uglavnom donijela mi je rodica laptop da joj ne radi da joj se pojavljuje plav ekran kad ide bootat windowse. Odmah pomislih BSOD, to je 15 minuti posla i laganih 100 kunica, al izgleda da nije tako. Sumnjam na matičnu. Evo slika da vidite problem:

Šta bi to moglo bit i jeli popravak preskup?

EDIT: Još jedna informacija. Kad idem loadat windowse pojavi se samo blank screen, neka crnasta boja slična boji ekrana, a kad idem reainstallat windowse pojavi se ovaj plavi ekran!

loading files loading files
choosing lang, time format i input method choosing lang, time format i input method
i BAM! i BAM!
plavi ekranic plavi ekranic
Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 12:48 (cecenac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Toshiba laptop blue screen

Za početak bootaj laptop s nekom live distribucijom Linuxa (Optika, USB), ako u ovom načinu uredno podiže sustav (grafika, zvuk...) tada problem može biti i oštećen Win. instalacijski medij. Ako sustav nisi mogao podići sa bootabilnog medija istestiraj ispravnost komponenti: RAM izvrti Memtest, zatim istestiraj HDD (HD Tune), ako se pri instalaciji ventilator vrti na full brzini nije iskljućeno ni pregrijavanje (očistiti laptop).

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 13:05 (Hardwhelper!!!).
14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

Za početak bootaj laptop s nekom live distribucijom Linuxa (Optika, USB), ako u ovom načinu uredno podiže sustav (grafika, zvuk...) tada problem može biti i oštećen Win. instalacijski medij. Ako sustav nisi mogao podići sa bootabilnog medija istestiraj ispravnost komponenti: RAM izvrti Memtest, zatim istestiraj HDD (HD Tune), ako se pri instalaciji ventilator vrti na full brzini nije iskljućeno ni pregrijavanje (očistiti laptop).

Win instalacijski medij je sigurno u redu jer sam nedavno stavljao na dva pc-a i jedan laptop windowse s njime. Prvi test kaže Pass 1. Ostavio sam jos jedan za svaki slučaj. Laptop je nečujan nakon 35 minuta memtesta, jako malo se zagrijao. Mem test je uredno odvrtio. Dakle zagrijaje se i i daje blank ili blue screen tek kad ulazi u windowse. Znaci li to da matična nije mrtva da bi mogao bit hdd? Kako da odvrtim HD Tune ako nemogu uc u windowse?

Da napomenem još windows je vista. 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 14:07 (cecenac).
13 godina
neaktivan

Istestiraj HDD nekim alatom te namjene iz DOS-a ili spoji disk na drugo računalo i pokreni test. Ako je situacija kako si opisao (RAM O.K. zasigurno je HDD u pitanju, testiraj disk ili ubaci drugi i instaliraj.

EDIT: Ako u BIOS-u imaš opciju za SATA mod odaberi AHCI

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 14:25 (Hardwhelper!!!).
15 godina
neaktivan

Kakvo đubre od čovjeka ide familiji naplaćivat 100kn za 15 minuta posla. Ma da je 3 sata posla neš valjda familiji naplaćivat. Šta još neću na ovom forumu  vidjet.

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nikola45 kaže...

Kakvo đubre od čovjeka ide familiji naplaćivat 100kn za 15 minuta posla. Ma da je 3 sata posla neš valjda familiji naplaćivat. Šta još neću na ovom forumu  vidjet.

bas i na kraju mora trazit pomoc foruma

http://revohd.com
14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

Istestiraj HDD nekim alatom te namjene iz DOS-a ili spoji disk na drugo računalo i pokreni test. Ako je situacija kako si opisao (RAM O.K. zasigurno je HDD u pitanju, testiraj disk ili ubaci drugi i instaliraj.

Znas li neki HDD tool kojeg mogu iz biosa pokrenit. Mozda HDD regenrator? Dobio sam drugi pass za ram btw. Mislim da osim bootable disca nemogu drugacije napravit HDD check jer nemogu bootat windowse.

14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
Nikola45 kaže...

Cek koji je vama ku*ac? Ko vam daje dozvolu nazvat me đubretom od čovjeka? Žena je laptop od 8000 kuna skoro u smeće bacila i kupila novi. Ponudio sam  se pomoć usprkos kolokvijima i studentskim poslovima kojima sam pretrpan jer uz studiranje moram starcima pomoc platit ratu kredita i režije i isto gubim sad cijelo jutro na pokusavanje popravljanja laptopa. Laganih sto kuna sam rekao jer je obicaj kad ti neko ucini uslugu i izdvoji svoje slobodno vrijeme (kojeg neki od nas dovoljno nemaju) dat mu cisto iz pristojnosti i znaka zahvalnosti koju kunicu. Sram vas može bit tako nekoga vrijeđat na osnovu jednog posta ili rečenice. Prođi mi kroz postove i vidjet ćeš da na forumu u čemu god mogu uvijek pomognem drugima i nikad ne pitam zasto radim to nit trazim sto zauzvrat.. 

17 godina
neaktivan
cecenac kaže...
Hardwhelper!!! kaže...

Znas li neki HDD tool kojeg mogu iz biosa pokrenit. Mozda HDD regenrator? Dobio sam drugi pass za ram btw. Mislim da osim bootable disca nemogu drugacije napravit HDD check jer nemogu bootat windowse.

Digni neku live linux distribuciju sa dvd-a, pa iz njega pokreni provjeru hdd-a (google ce ti pomoc u odabiru)...

cecenac kaže...
Arnold Layne kaže...
Nikola45 kaže...

Cek koji je vama ku*ac? Ko vam daje dozvolu nazvat me đubretom od čovjeka? Žena je laptop od 8000 kuna skoro u smeće bacila i kupila novi. Ponudio sam  se pomoć usprkos kolokvijima i studentskim poslovima kojima sam pretrpan jer uz studiranje moram starcima pomoc platit ratu kredita i režije i isto gubim sad cijelo jutro na pokusavanje popravljanja laptopa. Laganih sto kuna sam rekao jer je obicaj kad ti neko ucini uslugu i izdvoji svoje slobodno vrijeme (kojeg neki od nas dovoljno nemaju) dat mu cisto iz pristojnosti i znaka zahvalnosti koju kunicu. Sram vas može bit tako nekoga vrijeđat na osnovu jednog posta ili rečenice. Prođi mi kroz postove i vidjet ćeš da na forumu u čemu god mogu uvijek pomognem drugima i nikad ne pitam zasto radim to nit trazim sto zauzvrat.. 

sta se uopce ides pravdat, kad za to nema potribe, jednostavno se ne obaziri na zle jezike...

obitelj ili netko deseti (prijatelji, tko vec) normalno da ce ti nesto platit ako imalo cijeni tvoj rad, a tvoja brzina je tvoja osobna stvar... na kraju krajeva, ispalo je da nije posa od 15min, a nisi zbog toga odusta...

uostalom, svi ovi koji su protiv naplacivanja (u nekom obliku) nek se jave na radne akcije, idemo gradit kucu, svako po bloketu koju, ne ceka vas ni hrana ni pice, ali ne smijete odbit jer smo kao svi forumski buddy-i... ili nismo {#}

14 godina
odjavljen
cecenac kaže...
Arnold Layne kaže...
Nikola45 kaže...

nemoj se dat trolat :D

http://revohd.com
14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

nemoj se dat trolat :D

Daj pusti me s tim fejsbuk glupostima..

@wifi Hvala na pomoći i potpori. Idem pokusat tako.

16 godina
protjeran

Znanje se ne može kupiti - usluga može.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Znanje se ne može kupiti - usluga može.

Ne znam sto time zelis reci.

@wifi skidam knopix v7.0.3 pa cu je s njega provat nekak hdd rjesit. Da imam svoj laptop jednostavno bi zamjenio hdd-ove i da provjerim jel stvarno hdd u pitanju pa bi to lako joj na njuškalo našao. Što je tu je kad skinem i provam instalirat javim kako je proslo. Hvala na pomoći svima koji su to pokušali u ovoj temi.

16 godina
protjeran

Hoću reći to, da ako nemom napraviš instalaciju - naplati mu ju. Bez obzira obitelj ili ne,

jer će se uvjek govoriti "ma to je njemu samo 2-3 klika", a ti izgubiš 2-3 sata, skidajući drivere,

instalirajući software itd itd.

Naravno, za ta 3 sata si mogao raditi nešto drugo, učiti, pisati diplomski, ako i ništa pametno,

gledati TV ili biti vani sa ekipom.

OK, ne moraš ništa naplatiti, ali dogovori se - ti njima radiš instalaciju 3 sata, neka oni tebi pile/slažu 3 tri sata.

Ako kažu "to nije isto", onda OK, nije isto. Ali ti si zagrijao stolicu i naučio how to do it,

moža čak kupio literaturu za to, pohađao tečaj/faks, nebitno, a oni su za to vrijeme drkali qurac - tako da instalacija od 3h i slaganje drva 3h za mene je isto.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan

Agreed. I da nisam ovo jutro učio ( a trebao sam) mogao sam ić na kavu, otić s ekipom na balun, gledat breaking bad ili šta god da mi se radilo.. Al sam odvojio svoje vrijeme. A uopce nisam ni spomenuo da je to rodica koju vidim 2. put u zivotu (prije je vidio na jednom piru) i sad kad joj je riknuo laptop smo si super dok joj ga ne popravim. Al eto, ako njih dva kažu da sam đubre od čovjeka, jebiga, valjda oni bolje znaju.. Odo za svojim poslom dok se ovo skida, javim se večeras kako je prošlo ovo sa knopixom (nadam se da nisam failo sa linux distribucijom).

16 godina
neaktivan

Moguće je da je matična, upravo na stolu imam jednu koju testiram, imala je slične probleme(bsod, smrzavanje)

Probaj napravit instalaciju na bateriji, dakle bez uključenog adaptera

Ukoliko instalacija prođe problem je u matičnoj ploči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i meni je najdraze kad mi tako neko dodje, tebi je to 5 min posla, klik-klik-klik... a isti ti kad im kazes da dodju napravit nesto sto je njima posa, tipa zidarije, onda oni imaju posla, ili ti kazu, ma to tako i tako... sorry, meni zidarija nije posa, tebi racunala nisu posa, svak plati svoje i dovidjenja... a ako ti ne odgovara tako, kakvi su to onda prijatelji i rodbina...

zato ti kazem da se na takve koji te ogovaraju uopce ne obazires nego opali svoju cifru i vise ce te cijenit...

sto se tice linuxa, vrlo vjerojatno ce ti posluzit bilo koja distribucija, mislim da vise manje sve imaju nekakav alatic za provjeru diska...

14 godina
neaktivan
lucco85 kaže...

Moguće je da je matična, upravo na stolu imam jednu koju testiram, imala je slične probleme(bsod, smrzavanje)

Čekajući da se linux skine, bateriju sam punio jedno sat i pol i krenem maloprije pokusat instalirat windowse i nakon 15-ak sekundi sto je bio upaljen na bateriji izgasi se (treperila je baterija kao da je prazna ili da ce se ispraznit dok je bilo windows is loading files i kad su se loadali izgasio se). Sad dok ne uključim kabel u struju ne reagira na paljenje tipkom power. Kao da se baterija ne može punit već joj da nešto sitno struje punjač pa se prestane punit nakon 10 sekundi.

15 godina
neaktivan

Ja neznam kakvu vi to familiju imate, da se čovjeku život zgadi. Nebi jedni drugome pomogli, sramota. Ja još nikad nisam familiji naplatio, a svaki puta guraju novce u džep, ali vratim. I mrsko mi je i susjedu i prijatelju naplatit. Ali dobro vi ste takvi prema ljudima pa onda normalno da vas i podcjenjuju i ne pokazuju nikakvo poštovanje prema vama. Ja isto tako nisam nikad izašao drva slagat bez da je barem jedan susjed odmah došao pomoć iako nisam zvao, a ja isto činim. Sad bi mu trebo naplatit i što sam mu pomogo drva složit. A i ti se žališ da si nešto se namučio, nije to fizički rad, pola posla u većinom bude ili ono što si ga čeko da on po sata odvrti nešto svoje ili guglanje problema, ko što ti radiš. Don ovo što si reko "naplaćuje se znanje", on sad traži tuđe za đaba da onda naplati drugome.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I da, kvar kakav takav je, vjerovatno je na matičnoj, možda ih je i više, ko zna. Uglavnom ako ne prođe linux, zamjena matične oko 1000-1500 kuna, kako koji servis i matična.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@nikola tko ti je kriv što ti ne naplatiš rodbini, ja ne naplatim niti prijateljima. No opet neću biti toliko primitivan da tvrdim da je ovo što ja radim ispravno odnosno suprotno neispravno, to je stvar osobnog izbora.

@cecenec Baterija ti je neispravna. S obzirom na model kojem su kvarovi ovog tipa česti, popraćeni opisanim simptomima bilo bi zgodno da možeš probati s ispravnom baterijom nakon što se uvjeriš u ispravnost diska i memorije

17 godina
neaktivan
cecenac kaže...
lucco85 kaže...

Čekajući da se linux skine, bateriju sam punio jedno sat i pol i krenem maloprije pokusat instalirat windowse i nakon 15-ak sekundi sto je bio upaljen na bateriji izgasi se (treperila je baterija kao da je prazna ili da ce se ispraznit dok je bilo windows is loading files i kad su se loadali izgasio se). Sad dok ne uključim kabel u struju ne reagira na paljenje tipkom power. Kao da se baterija ne može punit već joj da nešto sitno struje punjač pa se prestane punit nakon 10 sekundi.

ka sta ti je vec reka, ako ti na bateriji ne izdrzi skoro nista, a na struju radi normalno, onda je vrlo vjerojatno baterija u pitanju... koristi ga bez nje i rijesen problem...

to pak s druge strane ne znaci da sama instalacija ne staje zbog drugih stvari, poglavito diska, jer memoriju si vec provjeria... linuxom ces vidit da sustav radi bez diska, a i moc ces testirat disk, pa vidit na cemu si...

Nikola45 kaže...

Ja neznam kakvu vi to familiju imate, da se čovjeku život zgadi. Nebi jedni drugome pomogli, sramota. Ja još nikad nisam familiji naplatio, a svaki puta guraju novce u džep, ali vratim. I mrsko mi je i susjedu i prijatelju naplatit. Ali dobro vi ste takvi prema ljudima pa onda normalno da vas i podcjenjuju i ne pokazuju nikakvo poštovanje prema vama. Ja isto tako nisam nikad izašao drva slagat bez da je barem jedan susjed odmah došao pomoć iako nisam zvao, a ja isto činim. Sad bi mu trebo naplatit i što sam mu pomogo drva složit. A i ti se žališ da si nešto se namučio, nije to fizički rad, pola posla u većinom bude ili ono što si ga čeko da on po sata odvrti nešto svoje ili guglanje problema, ko što ti radiš. Don ovo što si reko "naplaćuje se znanje", on sad traži tuđe za đaba da onda naplati drugome.

ne znam koliko godina imas, ali moja obitelj su za mene roditelji, zena i dica, i slobodno vrime, ako ga imam, koristicu s njima... svoje na poslu odradim, dodjen doma i onda zelim to vrime provodit kvalitetno, a ne gubit tri ure na necije tudje probleme koji misle da je to 3 klika i gotovo... I meni se zivot zgadi kad vidin kako netko tko pise po informatickom forumu podcjenjuje intelektualni rad - ako ne kopas, cipas i sta vec, onda je to zanemarivo...

i sama pomoc susidu ti ne stoji - on sam radi, a ti njemu pomazes... a nije bas da susid ode ca uzivat sa zenom, a ti nastavis njegov posa...

14 godina
neaktivan

Pola teme o famlij lol :DD.. btw imam isti problem.. samo meni on boota windowse i sve mogu biti na netu 5 min i pojavi se BSOD, promjenio sam 3 HDD-a i vadio RAM-e ali nista :P moram testat memoriju jos i ostalo pregledavat  msm. snaci cu se nekako..

ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Provao dignut linux live, nakon sto se digne odma blank screen. Dakle problem je u maticnoj onda jel ?

Nikolu45 ne zelim komentirat.. Tu si duze od mene, treba bi znat kako se ponasa na forumu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cecenac kaže...

Provao dignut linux live, nakon sto se digne odma blank screen. Dakle problem je u maticnoj onda jel ?

Nikolu45 ne zelim komentirat.. Tu si duze od mene, treba bi znat kako se ponasa na forumu..

Ti si stariji od mene, trebao bi znati granice svoje stručnosti ako ti je reinstalacija windowsa jedini alat. Kaže se "nemam vremena nosi na servis" ili "neznam nosi na servis" ako si zatrpan tolko bio, a ni neznaš očito do čega je.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 14:19 (Nikola45).
14 godina
neaktivan
Nikola45 kaže...

Ti si stariji od mene, trebao bi znati granice svoje stručnosti ako ti je reinstalacija windowsa jedini alat. Kaže se "nemam vremena nosi na servis" ili "neznam nosi na servis" ako si zatrpan tolko bio, a ni neznaš očito do čega je.

Znam puno vise o hardveru (softweru narocito) od reinstalacije windowsa. Laptop nikad nisam imao pokvaren i popravljao pa sam trazio asistenciju foruma i google-a. Sta je lose u tome, zar si se ti rodio sa tim znanjem? Nekako moram stec to znanje i iskustvo.

..aj pliz ostavi se teme. Imam osjecaj ko da pokusajem ubit nekoga kako mi stalno kvocas a ne ko da laptop pokusajem zeni popravit..Doviđenja.

15 godina
neaktivan

Đaba ti svi fakulteti i svo znanje ovog svijeta, od tebe nikad čovjeka neće bit.

Napuštam temu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Toshiba laptop ekran

Imam i ja sličan problem sa ekranom, samo mojem ko da se miješaju boje. Zapravo pozeleni i to je boja koja ugl. prevladava, i pojavljuju se neke crte. Iz Osijeka sam, a servisi ovdje uglavnom te upute da ga šalješ za Zagreb naravno da oni vide u čemu je problem, s tim da platim nekih 200 kuna putne troškove, a još nisam ni sigurna jel isplativo popravljati. Zna li netko možda u čemu je problem i jel imao takvog iskustva? Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav druze, imam jedno pitanje?  jel pamtis sta se desilo sa ovom toshibom ? kako je resen problem?  Hvala puno!

11 godina
neaktivan

Pozdrav, imam isto tako taj laptop ali sa pentiumom, uglavnom ne mogu gledat video na internetu koji je veći od 360p

Mislim da je neki hardverski problem zato što u školi imamo laptope koji su slabiji, ali mogu gledat na youtubu i to na projektoru,

Svi komentari su dobrodošli

Andreabuterer

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice