Termopasta

poruka: 45
|
čitano: 13.202
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Termopasta
Kalea kaže...

Postupak je pravilan, što su površine sjajnije to bolje. Kod nas se može kupiti vodobrusni papair najniže gradacije, toliko fin da se njime postiže učinak jednak ovom u spotu sa youtube-a.
Ovakav postupak svakako snizuje temperaturu za par celzijusa što je od velikog značaja.
 Krivo nije bitno da su površine "sjajne", čak ne moraju biti niti ravne, bitno je da u što je većem postotku moguće naliježu jedna na drugu(konkavnost, konveksnost)! Misliš najveće gradacije...ja koristim ovim redosljedom...320-400-600-800-1000-1500-2500...a koliko će sniziti temperaturu ovisi u koliko lošem stanju su bile te 2 površine prije poliranja!
Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW Chieftec BA02-B-B-B modded
16 godina
neaktivan
skyrider kaže...

Iskreno, moja računala rade bez paste.

Ali iz iskustva znam, jer sam radio u proivodnji računala, da se na testiranju osjeti razlika u temperaturi na procesoru koji nema pastu. Pa bilo to i jedan stupanj.

Velike frke oko jednog stupnja.

Pošto si radio u ''proivodnji'' računala, predložio bih ti da skineš i cooler. Bio bi glavni frajer u kvartu, ako ne i u široj okolici. Razmisli malo o mom prijedlogu. Je.be.š 100C gore, dolje.
16 godina
neaktivan
skyrider kaže...

Ali iz iskustva znam, jer sam radio u proivodnji računala, da se na testiranju osjeti razlika u temperaturi na procesoru koji nema pastu. Pa bilo to i jedan stupanj.

racunala se ne proizvode ,racunala se sklapaju ...
a razlike ima mozda ne pretjerane ali od 5 do 10 stupnjeva sigurno!!

16 godina
neaktivan
autorov komentar

EDIT: ovo je na emerikov post komentar.

ti se šališ??? 8 godina???? WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

daj postaj koju sliku, i navedi komponente koje ima, ali kao odg, ne mogu nastati problemi.

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 22:13 (Matatata krele od zanata).
16 godina
Termopasta

samo da javim ja imam isto jedan stari komp star 5-6 godina i isto nema paste a normalno radi, neznam temperature jer nema senzora ali nikad problema s njim nisam imao, kućište je stalno otvoreno i svaki 1-2 mjeseca ga čistim od prašine i upaljen je isto kao moj noviji komp 0-24h...

na novom kompu imam pastu i redovito mijenjam jer ne želim riskirati na njemu...

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kalea kaže...
skyrider kaže...

Pošto si radio u ''proivodnji'' računala, predložio bih ti da skineš i cooler. Bio bi glavni frajer u kvartu, ako ne i u široj okolici. Razmisli malo o mom prijedlogu. Je.be.š 100C gore, dolje.
 Predlažem ja tebi da si kupš kondom, navučeš ga na glavu i tako prošetaš gradom. Nek ljudi vide da si i ti neki k... u tom gradu.
http://tionline.ru/
16 godina
skyrider kaže...
Kalea kaže...
skyrider kaže...

Predlažem ja tebi da si kupš kondom, navučeš ga na glavu i tako prošetaš gradom. Nek ljudi vide da si i ti neki k... u tom gradu.
 hahah
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
neaktivan
Termopasta

Jeste sklapaju se. Ali kad to sklapanje radišu u velikoj firmi i u smjeni skopiš 25 računala a uz to još i 20 tvojih kolega isto toliko pa pomnožiš sa dvije ili tri smjene a sve na traci tada je proizvodnja prikladniji izraz. Ali nisam se ovdje došao svađati samo sam napomenuo da pastom nećeš postići mnogo (1 stupanj je namjerno preuveličano). Uostalom Temperatura na procesoru ne bi smjela prelaziti 75°C na grafičkoj malo više. Kako ćeš održavati temperaturu optimalnom odluči sam.

Kalea moja računala fino rade bez paste sa hladnjakom. A mogu li računala fino raditi bez hladnjaka sa pastom?

Kada već govorim o toj pasti. Imaš jeftinijih i skupljih pasti. Ove skuplje su skuplje zato što im je sastav drugačiji i nešto su učinkovitije. (sve u svemu bacanje novca). Ovdje sam iznio svoje mišljenje o pasti.

Još jednom ponavljam da se u proizvodnji na testiranju razlika u temperaturi osjeti ako na procesor nije stavljena pasta i da se sve konfiguracije kod kojih se ta razlika osjeti vraćaju nazad na traku jer nisu prošle test. U svakom slučaju ako imaš pastu pri ruci stavi ju.

http://tionline.ru/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne razumijem čuđenje . Danas ne mogu stavit slike , ali mogu sutra . I reci koje slike očeš vidjet . Od kojih komponenti . 

emerik
16 godina
neaktivan
skyrider kaže...
Kalea kaže...
skyrider kaže...

Mislim da ova tvoja slika (avatar) uz tekst koji si napisao dovoljno govori o tebi. I ja tebi predlažem da si kupiš kondom, samo neznam kako ćeš ga staviti na tu idiotsku masku?
16 godina
neaktivan
autorov komentar
emerik kaže...

Ne razumijem čuđenje . Danas ne mogu stavit slike , ali mogu sutra . I reci koje slike očeš vidjet . Od kojih komponenti . 

stavi sve kaj možeš slikati.
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
16 godina
neaktivan
skyrider kaže...

Jeste sklapaju se. Ali kad to sklapanje radišu u velikoj firmi i u smjeni skopiš 25 računala a uz to još i 20 tvojih kolega isto toliko pa pomnožiš sa dvije ili tri smjene a sve na traci tada je proizvodnja prikladniji izraz. Ali nisam se ovdje došao svađati samo sam napomenuo da pastom nećeš postići mnogo (1 stupanj je namjerno preuveličano). Uostalom Temperatura na procesoru ne bi smjela prelaziti 75°C na grafičkoj malo više. Kako ćeš održavati temperaturu optimalnom odluči sam.

Kalea moja računala fino rade bez paste sa hladnjakom. A mogu li računala fino raditi bez hladnjaka sa pastom?

Kada već govorim o toj pasti. Imaš jeftinijih i skupljih pasti. Ove skuplje su skuplje zato što im je sastav drugačiji i nešto su učinkovitije. (sve u svemu bacanje novca). Ovdje sam iznio svoje mišljenje o pasti.

Još jednom ponavljam da se u proizvodnji na testiranju razlika u temperaturi osjeti ako na procesor nije stavljena pasta i da se sve konfiguracije kod kojih se ta razlika osjeti vraćaju nazad na traku jer nisu prošle test. U svakom slučaju ako imaš pastu pri ruci stavi ju.

Početnicima je zabranjeno boldanje. Moderatori, vidite li vi ovo?
Citiram: ''Kada već govorim o toj pasti. Imaš jeftinijih i skupljih pasti. Ove skuplje su skuplje zato što im je sastav drugačiji i nešto su učinkovitije.'' - završen citat.
Novi citat: ''(sve u svemu bacanje novca)''.
Pitanje za sve forumaše: što je pisac zapravo htio reći, da su bolje paste bolje jer im je sastav drugačiji i nešto su učinkovitije ili je sve u svemu bacanje novca.? hehehehe
Ovakvu glupost nisam od sinoć pročitao.
16 godina
protjeran
Termopasta

uzmi Ćuskiju i gumeni cekic i polahko obij (ukloni) malo jacim udarcima skorelu pastu oko jezgra procesora a zatim isti namazi jogobelom i kuler ponovo vrati na procesor

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rino kaže...
Kalea kaže...

Postupak je pravilan, što su površine sjajnije to bolje. Kod nas se može kupiti vodobrusni papair najniže gradacije, toliko fin da se njime postiže učinak jednak ovom u spotu sa youtube-a.
Ovakav postupak svakako snizuje temperaturu za par celzijusa što je od velikog značaja.
 Krivo nije bitno da su površine "sjajne", čak ne moraju biti niti ravne, bitno je da u što je većem postotku moguće naliježu jedna na drugu(konkavnost, konveksnost)! Misliš najveće gradacije...ja koristim ovim redosljedom...320-400-600-800-1000-1500-2500...a koliko će sniziti temperaturu ovisi u koliko lošem stanju su bile te 2 površine prije poliranja!
 Slažem se u dijelu teksta u kojem tvrdiš da je najbitnije da su površine u što većem postotku kompatibilne u smislu naljeganja jedna na drugu. Ovo bi do sada bilo najpametnije što sam pročitao na ovom postu. Nisam odlazio toliko daleko jer sam smatrao to zdravo za gotovo. No, ima i onih koji to ne vrte u glavi, pa je dobro da si zbog onih koji su u začetku ove teme to naveo. Moj radijus gradacija se kreće ovako: 250, 800, 1200, 1800. No, ima onih koji su perfekcionisti, pa i na to gledaju kao na nešto što daje koliku toliku prednost u odnosu na druge.
16 godina
Matatata krele od zanata kaže...
emerik kaže...

stavi sve kaj možeš slikati.
 E sorry . Ne mogu stavit slike ni danas jer moram učit za ispite , ali u roku od dva dana će gore bit slike . 100%.
emerik
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice